Inloggen
JONGE DANIEL (DE) - ID 11555


Kroniekberichten

Datum 10 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 9 juli. Den 5 dezer zijn van hier uitgezeild het tjalkschip LORD WELLINGTON, kapt. H.S. Hoffhuis, en het tjalkschip de JONGE SYBRAND, kapt. A. Hasewinkel, beide met granen naar Londen.
Den 6 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met schors naar Hull, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Pieter J. Carst, met gerst en haver naar Londen, en het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Marten Pieters de Jong, met haver naar Londen.
Den 7 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, met hout van Christiansand (opm: Kristiansand), het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. Hendrik J. Oortjes, met hout van Oostrisoer, en is uitgezeild het kofschip NOORDSTERN, kapt. Jannes T. de Jong, met pannen naar de Oostzee.
Den 8 dito is alhier binnen gekomen het motschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. Daniel Martens, met potaarde van Caroninerzijl (opm: Carolinensiel).

Afbeelding
Datum 24 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 23 juli. Den 17 juli is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met ballast naar Noorwegen.
Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle.
Den 19 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, beide met hout van Noorwegen en zijn van hier uitgezeild het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, en het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito is van hier uitgezeild het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Roelof H. Pot, met schors, tarwe en haver naar Hull.
Den 21 dito is alhier binnen gelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met ballast van Hull, en is van hier uitgezeild het kofschip de ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het kofschip ALIDA EN CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, allen met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 augustus. Den 6 augustus is alhier binnen gekomen het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, met hout van Oostrisoer.
Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Albert A. Smit, en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle drie met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE EVERHARDUS, kapt. Antonij Steffens, met zout van Liverpool, het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Sterenburg, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het tjalkschip de JONGE THOMAS, kapt. W.C. Schoon, met hout, pek en teer van Lübeck, het tjalkschip de VROUW GRIETHA, kapt. Evert Ahlen, met potaarde van Witmund, het tjalkschip de EENDRAGT, kapt. Hendrik H. de Boer, en het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert C. Broekema, beide ledig van Sneek, en zijn uitgezeild het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke C. de Jong, met schors naar Liverpool.
Den 8 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW JAAPKEMA (opm: kof VROUW JAAPKINA), kapt. Wolter J. de Boer en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, beide met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip AUGUSTUS, kapt. J.J. Jaski, ledig op avontuur.
Den 9 dito is van hier uitgezeild het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert Poppes Bakker, met pannen, vloeren en cement naar Hamburg.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors enz. naar Hull.
Den 11 dito is alhier binnen gekomen het smakschip MARTHA HENDRIKA, kapt. Jan H. de Jong, met hout van Noorwegen.
Den 12 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de NOORDSTAR, kapt. Jan Strootman, met zout van Liverpool.

Afbeelding
Datum 01 september 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 1 september. Den 27 augustus is alhier binnen gekomen het kofschip MARTHA ELISABETH, kapt. H. Hullen, met tabak van Amsterdam naar Hamburg als bijlegger.
Den 28 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip WINDLUST, kapt. W.N. Jacobs, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D. C. de Groot, het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Klaas J. de Groot, de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, en de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, alle met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Alb. H. Stuur, met pannen naar de Oostzee, de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. O.G. Jacobs, met pannen, en de LANDMAN, kapt. T.B. Schoon, met pannen en steen, beide naar Hamburg.
Den 30 dito is van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.W. Overmeer, met gerst naar Hull.

Afbeelding
Datum 19 juni 1821
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant

Amsterdam den 16 juni. Den 15de dezer zijn in Texel binnengekomen de schepen PAULINA, kapt. J. Johannesen; CONCORDIA, kapt. W. Groen; JOHANNA PHILIPPINA, kapitein W. de Boer en MARIA, kapt. E.D. Dekker van Suriname.

LC 190621
Harlingen. Den 9 juni binnen gekomen de smakschepen de JUFFER GEERTRUIDA, kapt. Johan S. Banier, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jan Wiebes Overmeer, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen ALLEGONDA HILLEGONDA, kapt. E.E. Kuilema, HELENA, kapt. G.A. Schuiring, de VROUW MARGARETHA, kapt. E.A. Pot, de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Seeman, alle met ballast op avontuur.
Den 10 dito uitgezeild de sloepschepen SWIFT, kapt. Enos Page, UNION, kapt. John Davy, het schonerschip LIVELY, kapt. Willem Bayes, alle drie met boter &c. naar Londen.
Den 11 dito binnen gekomen de smakschepen de GOEDE INTENTIE, kapt. Teeke J. van der Veer, de VROUW CRISTINA, kapt. Dirk Bruintje, beide ledig van Amsterdam.
Den 12 dito binnengekomen de tjalkschepen de TWEE GEBROEDERS, kapt. Jan F. Onnen, van Memel (opm: Klaipeda), de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, van Hamburg, beide met hout.
Den 13 dito binnen gekomen het sloepschip WALTER MATHYS, kapt. A. Galloway, met ballast van Londen.
Den 14 dito uitgezeild het brikschip HEDEWIG AMALIE, kapt. C. Larsen, met ballast naar Noorwegen, het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met pannen en stenen naar Hamburg.
Den 15 dito binnen gekomen het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, met hout van Noorwegen.
Den 17 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE TRYNTJE, kapt. A.B. Visser, met hout uit de Oostzee. Uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. W. Barfield, het sloepschip WALTER MATHYS, kapt. A. Galloway, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 10 juli 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 juni binnen gekomen de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. Wm. Bayes, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.
Den 25 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de VROUWE CHATARINA, kapt. H. Sleehuis; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, alle drie met hout van Noorwegen, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de TWEE VRIENDEN, kapt. R.J. Boeling, ELSINA, kapt. F.G. Pekelder, alle met ballast op avontuur, de GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister, de kofschepen de JONGE ENGBERDINA, kapt. J.H. Mulder, de JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, alle drie met dakpannen op avontuur, de JONGE CORNELIA, kapt. Jelle Haijes van der Laan, met ballast op avontuur.
Den 26 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met schors naar Leverpool, de tjalkschepen de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, beide met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan Cornelis Hazewinkel, met hout van Noorwegen.
Den 28 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. W.M. Nazeby, met ballast van Londen.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, met ballast van Londen; het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergers, met hout van Noorwegen.
Den 30 dito Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast, NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met dakpannen, de smakschepen de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jan Wiebes Overmeer, de DRIE VRIENDEN, kapt. H.G. Haverbult, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. U. Angel, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen, alle met ballast op avontuur.
Den 1 juli uitgezeild de sloepschepen UNION, kapt. John Davy, MARIA, kapt. Robert Cubith, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, alle drie met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 6 augustus binnen gekomen de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. Daniel Oortjes (opm: Hendrik Jans Oortjes), van Noorwegen, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, van Nerva (opm: het eiland Narva), beide met hout. Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, CASTOR, kapt. S. Hooghout, alle met ballast op avontuur.
Den 7 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW RIKA, kapt. Rente Everts Zoutman, met hout van Noorwegen.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, met ……… van Nerva, de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, alle met hout van Noorwegen, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, met ballast van Londen, het
smakschip de JONGE TIJS RITSMA, kapt. T.D. Ritsma, met rogge van Rosink (opm: mogelijk Roszchilt, Roskilde).
Den 10 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW TRYNTJE, kapt. A.B. Visser, met hout van Noorwegen, het galjasschip MARIA DOROTHEA, kapt. J.T. Schultz, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton, het sloepschip SARAH, kapt. C. Clarck, beide met ballast van Engeland.
Den 11 dito binnen gekomen het kofschip de VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met zout en potasch van Liverpool.
Den 12 dito uitgezeild het schonerschip SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, de sloepschepen SARAH, kapt. C. Clarck, UNION, kapt. John Davy, MARY, kapt. Robert Cubith, alle met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 21 augustus 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 13 augustus binnen gekomen het smakschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. M.H. Groenewoud, met tarwe van Dantzig (opm: Gdansk), het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.G. Oortgeese, ledig van Hamburg. Uitgezeild het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met pannen en steen naar Hamburg, de kofschepen de VROUW ANNEGINA, kapt. H.J. Potjer, de GOEDE HOOP, kapt. Jan T. ten Cate; het smakschip CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, alle drie met ballast op avontuur.
Den 14 dito binnen gekomen het kofschip de WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hofthuis, met tarwe en rogge van Weimar, de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen.
Den 15 dito binnen gekomen de smakschepen ZEELUST, kapt. Pieter E. Boer, ALLEGONDE HELLEGINA, kapt. E.E. Kuilema, de VROUW MARGARETHA, kapt. E.A. Pot, het smakschip ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, alle met hout van Noorwegen.
Den 16 dito binnen gekomen de smakschepen de JUFFER FOCCOLINA, kapt. H.I. Dokter, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jan W. Overmeer, de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan C. Hazewinkel, alle 3 met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, alle drie met ballast naar Noorwegen.
Den 17 dito binnen gekomen het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. Sören A. Giartsen, met hout van Noorwegen; het sloepschip WILLIAM, kapt. Wm. Nazeby, met ballast van Londen. Uitgezeild het galjasschip de GUTE BOTHE, kapt. H. Maack, het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smit, alle met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de TWEE GEBROEDERS, kapt. Elias Elias, de VROUW MARIA, kapt. Jan A. Kutsch, de GOEDE VERWACHTING, kapt. A.G. Oortgiese, alle 3 met pannen &c naar Hamburg.
Den 18 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, met hout van Noorwegen, het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
Den 19 dito uitgezeild het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Wotton, het sloepschip ATTALANTE, kapt. J. Byrne, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 14 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 september uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter &c. naar Londen.
Den 3 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Watton, met ballast van Londen; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het schonerschip ELISA, kapt. S. Nielsen, alle met ballast op avontuur.
Den 6 dito uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast op avontuur, het schonerschip LUNA, kapt. Samuel Bishop, met kaas en huiden naar Londen.
Den 8 dito binnen gekomen het smakschip de TWEE GEZUSTERS. kapt. D.D. Visser, met tarwe van Lübeck. Uitgezeild het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, met pannen naar Noorwegen, het kofschip de EENDRACHT, kapt H.J. Korter, met ballast naar Noorwegen.
Den 9 dito uitgezeild het schonerschip SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, het sloepschip SARAH, kapt. C. Clarck, beide met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 28 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 17 september binnen gekomen de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, beide met hout van Noorwegen, het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
Den 18 dito binnen gekomen het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, met ballast van Londen; het kofschip de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, het smakschip MARGERETHA, kapt. E.A. Pot, beide met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, met hout van Noorwegen.
Den 21 dito binnen gekomen het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, de VROUW GESINA, kapt. F. Joosten, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D. de Jong, het kofschip de VROUW SOPHA, kapt. H.I. Kok (opm: kapt. Harm Leenderts Kok), alle met ballast op avontuur.
Den 22 dito uitgezeild het kofschip de NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domenie, met ballast, aardappelen etc. naar de Middellandse Zee; het sloepschip UNION, kapt. John Daveij, met huiden, kaas etc. naar Londen.
Den 23 dito binnen gekomen het kofschip HARLINGEN, kapt. Thomas J. Smith, met hout en hennep van Riga, de smakschepen de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de JUFFER FOCKOLINA, kapt. H. L. Docker (opm: JUFFER FOKKELINA, kapt. Hendrik Leewes Dokter), de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de VROUW FOKJE, kapt. Jan Bruins, de kofschepen de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergers, de tjalkschepen de VROUW SOPHIA, kapt. S.O. Visser, de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. W. Bayes, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 20 november 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 11 november binnen gekomen het smakschip ELISA, kapt. Jacob Scherpbier, met hout van Memel (opm: Klaipeda); het kofschip de WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hoffhuis, met pek en teer van Christianastad.
Den 13 dito binnen gekomen de smakschepen VROUW ELSINA, kapt. H.G. Bosker, met hout van Memel; ZEELUST, kapt. P.E. Boer, met hout van Dantzig (opm: Gdansk); EENDRACHT, kapt. J.C. Doeijer (opm: kapt. Jacob Claase Dooijes), met ballast van Londen; het sloepschip ATTALANTA, kapt. James Byrne; het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Wotton, beide met ballast van Londen.
Den 16 dito binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen.
Den 17 dito binnen gekomen WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen; het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. R.J. Oortjes (opm: Hendrik Jans Oortjes), met hout van Dantzig; door schade en lekkage het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. J.C. Dijk, met granen van Altona naar Amsterdam.
Den 18 dito uitgezeild het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Wotton; het sloepschip ATTALANTA, kapt. James Byrne, beide met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 23 april 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 april binnengekomen de kofschepen de VROUW CATHARINA, kapt. A. Klazen, de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends jr; de smakschepen GESINA (opm: VROUW GEZINA), kapt. J.L. Vos, JOHANNA, kapt. H.P. Mulder, EENDRAGT, kapt. Klaas J. Dortjes (opm: EENDRACHT, kapt. K.J. Dooijes), de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. W.J. Stuit, alle met hout van Noorwegen; het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergers, met granen van Bonkezijl; het smakschip HERSTELLING, kapt. A.T. Schuiringa, met hout uit de Oostzee; uitgezeild de kofschepen ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, de JONGE LUCAS, kapt. A.G. Bakker, de VROUW ANNA, kapt. Pieter Klazen Piebes, alle met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnengekomen het smakschip MARIA SOPHIA, kapt R.D. Lovius, met hout van Hamburg; het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. K.L. Tiktak, het smakschip de VROUW ELSINA, kapt. H.G. Boeker (opm: Harm Gerrits Bosker), beide met hout van Noorwegen.
Den 13 dito uitgezeild het brikschip SPITSBERGEN, kommandeur Willem Rab, ledig naar Groenland; de kofschepen EENDRACHT, kapt. K.M. de Jonge, VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult; de smakschepen GESINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, HILLEGINA, kapt. H. Kleeve, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jonge, alle met ballast op avontuur; het sloepschip SWIFT, kapt. Wm. Barfield, ATALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.
Den 15 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGINA, kapt. Daniel Oortjes, met hout van Dantzig; de brikschepen NORGE, kapt. S.A. Giertsen, HEDEWIG AMALIA, kapt. C. Larsen; het tjalkschip de VROUW GESINA, kapt. J.H. Sprik, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip JOHAN WILHELM, kapt. H. Slehuis (opm: JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. Harmanus Sleehuis), met ballast op avontuur.
Den 17 dito binnengekomen het brikschip KAREN HERTHA, kapt. A. Kiole, met hout van Noorwegen.
Den 19 dito binnengekomen HABETH ANKER, kapt. Clement Petersen, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnengekomen het smakschip CATHARINA, kapt. A.K. Pot, met hout van Dantzig; het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwald, met hout van Noorwegen; de kofschepen VRIESLANDS WELVAART, kapt. Fokke Dirks van Veen, met zout van Liverpool, ATLAS, kapt. Emanuel Krause, met hout en hennep van Memel, het schonerschip LIVELY, kapt Willian Bayes, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends jr; de smakschepen de VROUW GEZINA, kapt. Fokke Joosten, EENDRACHT, kapt. E.J. Dortjes (opm: kapt. K.J. Dooijes), alle op avontuur met ballast.
Den 21 dito binnengekomen het kofschip de VROUW JACOBA, kapt. Jan Jans Rink, met zout uit Liverpool; het pinkschip de GOEDE HOOP, kapt. S.H. Movig, met zout van Noorwegen; het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen; uitgezeild de schonerschepen CORONATION, kapt. Wm. Wotton, LIVELY, kapt. William Bayes, beide met boter, het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met stukgoederen, alle drie naar Londen; het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, met ballast op avontuur; het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met pannen, steen, etc, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 03 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 22 april uitgezeild de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. K.K. Tiktak, CATHARINA, kapt. A. Klazen; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de VROUW ELISABETH, kapt. Harm J. Bosker, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 23 dito binnen gekomen het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrns.
Den 24 dito uitgezeild het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H. Wijnstok, met pannen en steen naar Hamburg.
Den 25 dito binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Vos, met hout uit de Oostzee, het tjalkschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met granen uit Lübeck; uitgezeild het brikschip NORGE, kapt. S.A. Geertsen, met ballast naar Noorwegen.
Den 27 dito uitgezeild de brikschepen CAREN HERTHA, kapt. H.A. Kiols, HEDEWIG AMALIA, kapt. Christiaan Lareen; WILHELM FREDRIK, kapt. K.P. Horn; het galjasschip BLUCHER, kapt. J.P. Mann; het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D. de Jong, alle met ballast op avontuur; het tjalkschip de JONGE JACOBA, kapt. B.J. Siedsen, met pannen en steen op avontuur.
Den 28 dito uitgezeild het schonerschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway: het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrns, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 31 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 12 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, en het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. Arend C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VERWACHTING, kapt. Steeven de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 13 dito binnen gekomen het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, HILLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends, alle met hout van Noorwegen; het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg.
Den 14 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton, de sloepschepen ATTALANTE, kapt. James Byrne, the UNION, kapt. John Davey, alle met ballast van Londen; het smakschip EENDRACHT, kapt. Klaas J. Doijes (opm: kapt. K.J. Dooijes), het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, en het tjalkschip HILLEGINA, kapt. Harm Kloeve, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke. D. van Veen, met schors enz, naar Liverpool.
Den 15 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen; de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Patman, en het kofschip JOHAN HEINRICH WILHELM, kapt. Harmanus Slokuis, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. Israel J. Vos, met ballast op avontuur.
Den 16 dito binnen gekomen het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, het schonerschip ELISA, kapt. Anders Firman, beide met hout van Noorwegen; het motschip GEDULD, kapt. H. Schneider, met pot aarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 17 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, EENDRACHT, kapt. Egbert M. de Jong, beide met hout van Noorwegen, en het sloepschip WILLIAM, kapt. William Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, CATHARINA, kapt. Arend Clasen, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, GESINA CHARLOTTE, kapt. Gerardus van Veen, en de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 19 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW HENDRIES (opm: JUFVROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, met zout van Liverpool; uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway, beide met boter enz. naar Londen.
Den 20 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, met hout van Hamburg, het kofschip ALIDA CLAZINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de VROUW HARMINA, kapt. Jan L. de Jong, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 07 juni 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 21 mei binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen.
Den 22 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. Daniel Charroson, met ballast van Londen; de smakschepen ELISABETH, kapt. Jacob C. Scherpbier, en de GOEDE INTENTIE, kapt. Teke J. van der Veer, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild het galjasschip WILHELMINA, kapt. Johann Jonas, met ballast naar Archangel.
Den 23 dito binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page met ballast van Londen.
Den 24 dito binnen gekomen het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Schipper, met zout van Liverpool. Uitgezeild het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larssen, het kofschip de VROUW IKINA, kapt. G.J. Posthuma, en het smakschip de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 26 dito uitgezeild het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton en het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen, het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, en het schonerschip ELIZA, kapt. Andreas Terman, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 27 dito binnen gekomen het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubit, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jonge, de VROUW HILLEGINA, kapt. Harm Kleeve, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends, alle met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de VROUW ALIDA, kapt. H.J. Kruse, en WILHELMINA, kapt. Dirk J. de Jong, beide met pannen en steen naar Hamburg; de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, en de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, beide met ballast naar Noorwegen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. H.E. Kuileman (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), de VROUW ELISABETH, kapt. Jacob M. Scherpbier, DIANA, kapt. M. Stuit, alle met ballast op avontuur; het kofschip HET GEDULD, ledigscheeps naar Karolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 28 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW GEZINA, kapt. Christ. Fokkes Taaij, met zout van Liverpool; het schonerschip SARAH, kapt. H. Clarck, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. Hendrik J. Oortjes; de tjalkschepen de VROUW MARGINA (opm: smak), kapt. Daniel J. Oortjes, en de VROUW FENEGINA, kapt. Arend C. Ruiten (opm: kof VROUW FENNEGINA, kapt. Arend Christiaan Ruiten), alle met ballast naar Noorwegen.
De 29 dito, met verlies van mast terug gekomen het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, met boter van hier naar Londen (opm: zie RC 010622); het smakschip IKKA (opm: VROUW IJKA), kapt. J.H. Oortjes ledig van Amsterdam.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Thomas Yzenback, met zout, potas en geelhout van Liverpool; het brikschip NORGE, kapt. Soren A. Giertzen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, EENDRACHT, kapt. K.J. Doijer (opm: kapt. K.J. Dooijes), en het kofschip EENDRACHT, kapt. C.M. de Jong, alle met ballast naar Noorwegen; het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met huiden naar Londen; het kofschip de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, met ballast naar Riga; het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.C. Pot, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergans (opm: Hergens, mogelijk Pieter Jacob), beide met hout van Noorwegen; het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Hein Harmens, en het smakschip de VROUW WIETSKE, kapt. J.J. Kiers, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLAZINA, kapt. E.L. Tiktak, en HOOP EN VREES, kapt. Y.F. Piebes, beide met ballast op avontuur.
Den 2 juni binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan C. Bart en het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. Enos Page, en VIOLET, kapt. Daniel Charresin, met boter enz. naar Londen; het kofschip de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 02 juli 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 17 juni binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met ballast van Londen; het kofschip EENDRACHT, kapt. E.M. de Jonge, en het tjalkschip FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. O.C. ten Haven, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 19 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. Charresin, met ballast van Londen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), DIANA, kapt. W.J. Stuit, de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes; de kofschepen de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends jr, alle met hout uit Noorwegen, de LIEFDE, kapt. Dk. Jan Pik, met hout van Memel (opm: Klaipeda).
Den 20 dito binnen gekomen het smakschip EENDRACHT, kapt. K.J. Doijes (opm: K.J. Dooijes), met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. T. Yzenbeek; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smit, alle met ballast op avontuur.
Den 21 dito binnen gekomen de schonerschepen THE HOPE, kapt. Enos Page, VICTORY, kapt. R. Cubith, beide met ballast van Londen; het smakschip CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, met hout van Londen. Uitgezeild het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.J. Nyland, met pannen en steen naar Hamburg; het smakschip de JONGE JAN, kapt. P.G. Reinders, met ballast op avontuur.
Den 22 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser; VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult; het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses; het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, alle met ballast op avontuur; de tjalkschepen MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, de JONGE GEERT, kapt. A.J. Boomgaard, beide met pannen enz. naar Hamburg, de VROUW HELLEGINA, kapt. Jan B. Jager, met pannen en steen naar Memel.

Afbeelding
Datum 21 september 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 20 september. Den 18 arriveerden in Den Briel de MAARTINA ALETTA (opm: galjoot MARTINA ALETTA), J.G. Hoetjer, van Dantzig (opm: Gdansk); de VROUW HENDRIKA (opm: VROUW HENDRIKJE), W.J. Drewes, van Busum; de TROOST VOOR MOEDELOOS, R.G. Nieuwveen (opm: smak TROOST VOOR MOEDERLOOS, R.G. Nieveen); de MARGARETHA, B.J. Potjewijd, en der MORGENSTERN, K.H. Meijer (opm: de MORGENSTER, kapt. K.H. Meier), van Kiel; de GOEDE HOOP, L.B. Flonk, van Tonningen; de VROUW GEZINA, H.B. Stutvoet, van Katington; de ADRIANA CHRISTINA, F.C. Pfeffercorn, van Drontheim, en de VROUW JOHANNA, J. de Vries, van Riga.
Den 19 zeilde de FORTUNA. A. Kouwenhoven, naar Gibraltar en arriveerden de JONGE DANIEL (opm: smak), H.J. Oortjes, van Kiel, en de VROUW ALIDA, T. Swiers, van Neustadt.

Afbeelding
Datum 29 november 1822
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop: een welbezeild Smakschip (opm: JONGE DANIEL), groot 54 roggelasten, liggende in de Noorder Haven alhier, wordende bevaren door Hindrik Jans Oortjes.
Te bevragen bij H.J. Oortjes, te Veendam, en bij B. Onnes, te Groningen.

Afbeelding
Datum 26 december 1823
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. M. van der Tuuk, notaris te Veendam, zal, ten verzoeke van Hindrik Jans Oortjes, schipper te Veendam, op den 14 januari 1824, te 6 uren avonds, ten huize van E. van Linge, te Veendam, publiek veilen en verkopen: een welbevaren Smakschip, genaamd DE JONGE DANIEL, groot 54 roggelasten, met deszelfs opgoederen van masten, ankers, touwen, zeilen, boot- en koksgereedschappen, zo als hetzelve is liggende in de Noorder Haven te Groningen; alwaar het drie dagen voor de verkoop te bezien zal zijn, terwijl de inventaris van dat tijdstip ten verkoophuize ter lezing zal liggen.
Veendam, den 25 december 1823 M. van der Tuuk, notaris

Afbeelding
Datum 09 januari 1824
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. M. van der Tuuk, notaris te Veendam, zal, ten verzoeke van Hindrik Jans Oortjes, schipper te Veendam, op den 14 januari 1824, te 6 uren des avonds, ten huize van E. van Linge, te Veendam, publiek veilen en verkopen: een welbevaren Smakschip, genaamde de JONGE DANIEL, groot 54 roggelasten, met deszelfs opgoederen van masten, ankers, touwen, zeilen, boot en koksgereedschappen, zo als hetzelve is liggende in de Noorder Haven te Groningen, alwaar hetzelve drie dagen voor de verkoop te bezien zal zijn, terwijl de inventaris van dat tijdstip ten verkoophuize ter lezing zal liggen.
Veendam, den 25 december 1823, M. v.d. Tuuk, notaris.

Afbeelding