Inloggen
ISAAC - ID 11431


Kroniekberichten

Datum 15 januari 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading.
Naar Lissabon, het kofschip DE ISAAC, kapt. Homme Elias Tieleman; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Port-à- Port, het hoekerschip FRANS EN ALETTA, kapt. Cors Storm; adres bij Jan Daniels en Zonen en Comp.

Afbeelding
Datum 09 februari 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Lissabon, het kofschip DE JONGE SYBRAND, kapt. Pieter Schut; adres bij Jan Daniels en Zonen en Comp. En het kofschip DE ISAAC, kapt. Homme Elias Tyleman; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Londen, het schip ANNA, kapt. Pieter Berg; adres bij Willem Verwey qq. en Bastiaan Klinkert en Zoon, op het Singel, bij de Luthersche Nieuwe Kerk en het schip DE GOEDE GEDACHTEN, kapt. Jan Laurens Dojis; adres bij J.D. Overberg.
Naar Leer, Weender, Halte en Papenburg, het schip DE VROUW GEZINA, kapt. Harm Seiden; adres bij de wed. J, van Wesel en Zoon, op het Water, hoek van de Zoutsteeg.

Afbeelding
Datum 01 maart 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Naar Kadix, het galjoot-schip DE VIGILANTIE, kapt. Andries Rijk, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Ch. De Grys en Zoonen. Het brikschip MARIA, kapt. Hans Andriessen Balmer; adres bij Van Olivier en d’Arnaud en Komp en Van der Bey en Komp.; Het kofschip DE ZEELUST, kapt. Gerrit Albers; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, F. Smit en De Vries en Komp..
Naar Lissabon, het kofschip DE JONGE SYBRAND, kapt. Pieter Schut; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het kofschip DE ISAAC, kapt. Homme Elias Tyleman; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Port-à-Port, het hoekerschip FRANS EN ALETTA, kapt. Cors Storm; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het brik-schip DE HERSTELLING, kapt. Willem Stikfort, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Hulsinga Bakker en Kohn en F. Jacobs.
Naar Bilbao, het galjoot-schip DE HARMONIE, kapt. Rinse Klasen Platter, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij C.H. de Grys en Zoonen. Het kofschip DE VROUW AUKJE, kapt. L.C. Swart; adres bij Coopman en de Witt en Lenaertz, F. Smit eb De Vries en Komp.

Afbeelding
Datum 16 januari 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 14 januari. Op Sutton, bij Dublin, is verongelukt het schip ISAAC, kapt. E. Thieleman, van Leverpool naar Amsterdam; 2 man van het volk zijn verongelukt. (opm: zie RC 090215)

Afbeelding
Datum 09 februari 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Op den 16 december is bij Howth in Ierland totaal verongelukt het Hollandse schip (opm: kof) de ISAAC. Schipper Homme Elias Tieleman en vier schepelingen zijn door onvermoeide pogingen van Richard Dodd van Baldoyle gered, en te hunne behoeve is, door de zorg van de heer Stevenson Seaver, een ruime inzameling van penningen geschied. (opm: zie RC 160115)

Afbeelding