Inloggen
JONGE KLAAS ZUININGA (DE) - ID 11355


Kroniekberichten

Datum 04 december 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 2 december. Te Batavia is den 26 juli binnengelopen G.J. van Walré (opm: fregat CATHARINA THEODORA); te Bordeaux den 21 november H.A. Bol (opm: voerende de smak DE JONGE KLAAS ZUININGA), van Amsterdam; de laatste heeft gedurende de reis zeer zwaar weer gehad en vreest voor schade aan de lading.

Afbeelding
Datum 24 september 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 23 september. Den 20 arriveerden in de Maas de GUSTAF HENDRIK, F.A. Wit, van Anklam; de AMELIA JOANNA, J.G. Orsel, van Schönborg; de MARGINA, W.R. Huisman, van Dramme; de VRIENDSCHAP (opm: tjalk), C.W. Slof, de IKINA WILMINA, S.J. Vegter, de JONGE PIETER, S.G. Brouwer, en de JONGE KLAZINNGA (opm: smak JONGE KLAAS LUININGA), H.A. Bol, van Kiel.
Den 21 zeilden BUITEN VERWACHTING, C. van der Plas, naar Rochester; de MARIA, H.J. Hammer, naar Koppenhagen, en arriveerden de VIJF GEBROEDERS, K.J. Schultes, van Kiel; de ACHTTIEN HONDERD, N. Hermansen, van Bandholm; de TWEE GEBROEDERS, H. Hermansen, van Saxkiöping; de HERMINA DOROTHEA, J.C. Kruse, en de HANNA MARIE, T. Larsen, van Collundborg (opm: Kalundborg).

Afbeelding
Datum 11 december 1823
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 9 december. Het schip de JONGE KLASUININGA (opm: smak JONGE KLAAS ZUININGA), kapt. H.A. Bol, van Amsterdam naar Hull, is, nabij Urk aan de grond gestoten, een anker en touw gekapt en enige zeilen gesneden te hebben, te Medemblik zeer lek binnengelopen. Het moet lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 08 april 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 7 april. Van Vlissingen wordt van den 6 dezer gemeld, dat sedert de laatste op die rede aangekomen zijn de schepen HARMANNA JACOBA, kapt. J. van Ulphen, van Bordeaux, en de ZEEMEEUW, kapt. V. Plug, van Londen, beide naar Rotterdam gedestineerd,
en van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de NIKOLAAS, kapt. E. Mazens, naar Rio-Janeiro; JONGE KLAAS ZUININGA, kapt. H.J. Bol, naar Londen; MARIA, kapt. E.P. Bron, naar Liverpool, en PEGASUS (opm: galjas PÉGASE, Antwerpen), kapt. G. de Haan, naar Londen.

Afbeelding