Inloggen
VROUW GRIETZINA (DE) - ID 11278


Kroniekberichten

Datum 10 april 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 6 april. Heden zijn alhier uitgezeild: het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met tarwe en haver naar Hull, het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Claas J. de Groot en het smakschip de VROUW ENGELINA, kapt. Egbert H. de Groot, de beide laatstgenoemden met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 12 juni 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 11 juni. Den 8 dito is van hier uitgezeild het smakschip (opm: tjalk) MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met granen naar Londen, en zijn binnen gekomen het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, met hout van Droback (opm: Drøbak), het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Kragroe (opm: Kragerö), het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. Hendrik Jurriens Duintjer, met hout van Hamburg, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Rente Wessels Huisman, met zout van Liverpool.
Den 9 dito zijn uitgezeild het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Claas J. de Groot, het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Lieven, alle drie met ballast op avontuur, en het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong, met ballast naar Riga.
Den 10 dito zijn binnen gekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Pieter J. Carst, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het tjalkschip de JONGE SIEBRAND, kapt. A. Hasewinkel, met zout en rum van Liverpool.

Afbeelding
Datum 01 september 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 1 september. Den 27 augustus is alhier binnen gekomen het kofschip MARTHA ELISABETH, kapt. H. Hullen, met tabak van Amsterdam naar Hamburg als bijlegger.
Den 28 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip WINDLUST, kapt. W.N. Jacobs, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D. C. de Groot, het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Klaas J. de Groot, de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, en de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, alle met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Alb. H. Stuur, met pannen naar de Oostzee, de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. O.G. Jacobs, met pannen, en de LANDMAN, kapt. T.B. Schoon, met pannen en steen, beide naar Hamburg.
Den 30 dito is van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.W. Overmeer, met gerst naar Hull.

Afbeelding
Datum 04 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 27 mei binnen gekomen de kofschepen JACOBA CATHARINA, kapt. Aeijke Nijhoff, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, met teer en pek van Christiaanstad (opm: Kristiansand), en het sloepschip FLORA, kapt. James Leeck, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 28 dito binnen gekomen de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, de TWEE GEBROEDERS, kapt. Wolter R. Lukens, en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Jan L. Pinksterboer, alle met hout van Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, met ballast van Londen en het smakschip de JONGE HENDRIK, kapt. A. Hasewinkel, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, met ballast naar Noorwegen, het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors naar Leverpool (opm: Liverpool), het brikschip THOMAS, kapt. W. Watton, met boter naar Londen en het everschip ANNA CATHARINA, kapt. Jacob Cent, met muursteentjes naar Denemarken.
Den 30 dito binnen gekomen de smakschepen HELENA, kapt. S.H. Schuuring, met hout van Noorwegen, de VROUW ANNA, kapt. R. Hedden, met hout van Dantzig, en het kofschip ZEELUST, kapt. Geert R. Engelsman, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het brikschip EMANUEL, kapt. Sens Strum, met ballast naar Noorwegen.
Den 1 juni binnen gekomen de sloepschepen AMBLER, kapt. Samuel Clerk, WATERLOO, kapt. Charles Warren, beide met ballast van Londen, en het smakschip CATHARINA (opm: VROUW CATHARINA), kapt. K.H. Wijkmeijer, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild de kofschepen de GOEDE VERWAGTING, kapt. T.Y. Nusker (opm: Ties Jans Nuisker), met pannen op avontuur, de VROUW GRIETFINA, kapt. Klaas S. de Groot, met pannen naar Dantzig en
de tjalkschepen de JONGE JAN, kapt. Bartle S. de Vries, met steen naar de Oostzee, de JONGE HENDRIK, kapt. Gerrit T. Nieuwland, met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen, en het kofschip MERKURIUS, kapt. T.M. Schoon, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW ELLINA, kapt. Jacob K. Berg, met ballast naar Noorwegen, en de VROUW ELFINA, kapt. Evert Pekelder, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 13 augustus 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 augustus binnen gekomen het kofschip de VROUW GRIETSINA, kapt. Klaas J. de Groot, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het smakschip FORTUIN, kapt. Jacob Jans, met klipzout van Leverpool (opm: Liverpool). Uitgezeild het schonerschip HOOPE, kapt. Wm. Banfield, met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen, en het smakschip de EENDRAGT, kapt. A.L. Speelman, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 10 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de sloepschepen WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, de DIAMOND, kapt. Daniel Pond, beide met kaas naar Londen.
Den 11 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits, met teer en potasch van Christinestadt (opm: Kristinestad, Finland). Uitgezeild het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 03 september 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen Den 29 augustus binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, beide met ballast van Londen.
Den 30 dito uitgezeild de smakschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. Geert Piebes, de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, beide met ballast naar Noorwegen, de kofschepen de VROUW GRIETSINA, kapt. Klaas J. de Groot, met ballast naar de Oostzee, de JONGE SIKKO, kapt. Rinse H. Smids, met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de JONGE WIERD, kapt. Claas W. van den Berg, met pannen naar Hamburg.
Den 31 dito binnen gekomen het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen.
Den 1 September uitgezeild het kofscheepje de GOEDE HOOP, kapt. Ulrich Hanssen, met muursteentjes naar Carolinerzijl (opm: Carolinensiel), het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H.B. Duhn, met pannen naar Fredrikstad.

Afbeelding
Datum 01 juni 1820
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht 1 juni. Aan deze stad is gearriveerd het schip de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Oleron, met zout.

Afbeelding
Datum 29 maart 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 28 maart. Den 26 arriveerden in de Maas de schepen de VROUW TUNNEGINA (opm: smak VROUW FEMMEGINA), A.K. Braam, van Oleron; de VIER GEZUSTERS, M. Gundersen, van Corsoer; de VIER GEZUSTERS, P.J. Bager, van Nijborg.
Den 27 arriveerden de schepen de EMILIE, A. Berneval, van Rouaan; de ELISABETH AND ANN, W. Ridley, van Newcastle, en zeilden de AURORA, G. Johannis, naar Newry; de FRIENDS OF LIBERTY G. Ruby, naar Rye; de VROUW ELIZABETH, G. van Gelderen (opm: Cornelis van Gelderen), naar Lissabon; de JONGE ALIJDA, A. van der Weijden, naar St. Ubes (opm: Setubal); de HOOP, H.K. Dijkhuis, naar Oleron; de JONGE JURINA (opm: smak DE JONGE JURRINA), E.J. Bakker, naar Rochefort; ONVERWAGT, J.E. Gust, naar Libau (opm: Liepaja); en de VROUW JANTJE, W. Kuijt, naar Newcastle. De wind Z.O.
Den 28 arriveerde de DOROTHEA SOPHIA, R. Wichman, van Nijborg, en zeilden de NAIAD, J. Hempseed, naar Leith; de YORK PACKETT, T. Husband, naar Hull; en de VROUW FALKE, J. de Witt, naar Hamburg; de wind Z.

Afbeelding
Datum 09 juni 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 8 juni. Den 6 dezer zeilde van Helvoetsluis het schip ROTTERDAM PACKET, A.M. Donald, naar Aberdeen, en arriveerden ELIZA, S. Nielsen van Krageroe, in Noorwegen; JOHN CROWTHER, J. Oliver, van Havana.
Den 7 arriveerden de HOOP, H.K. Dijkhuis, van Oleron; PROVIDENCE, S. Raijner, van Hull; kapt. Deane, met de brieven van den 6, van, en zeilde kapt. Hart, met die van den 6 dezer, naar Harwich. De wind W.

Afbeelding
Datum 07 augustus 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 6 augustus. Den 3 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen NEPTHUNUS, J.C. Ahrens, van Hapsal; CAROLINA LOUISA, H. Langhinrichs, van Riga; HELENA, C.F. Kruse, van Werder; HENRIETTE C. Schmahejebt, van Windau (opm: Ventspils).
Den 4 zeilden de HOOP, H. Dijkhuis, naar Brest; PRINS LEOPOLD, J. Jackson, naar Liverpool.
Den 5 zeilden SARA (opm: brik), P. Landberg, naar Madeira, CONCORDIA (opm: fregat), J. Nobel, naar Batavia; HOFFNUNG, J. Thoilesen, naar Libau (opm: Liepaja); POCAHONTAS, F.A. Reynolds, naar Baltimore, en DEE, W. Moffat, naar Aberdeen; de wind W. en O.
De GEERTRUIDA MARIA, H. Glazener, is den 4, met het uitzeilen, op de zuidpunt van het Nieuwe Gat, aan de grond geraakt en heeft een schuit bij zich tot adsistentie. (opm: den 6, ’s morgens, vlot geworden en onder de Goereese haven ten anker gekomen)

Afbeelding
Datum 11 oktober 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 10 oktober. Den 8 dezer arriveerden te Helvoetsluis de schepen ALNWICH PACKET, D. Whiteman, van Hull; DUKE OF KENT, D. Pound, van Londen; de HOOP, H.K. Dijkhuis, van Crosick (opm: vermoedelijk Le Croisic), als bijlegger, naar Bergen, en ALIDA, H.J. Benens, van Riga.
Den 10 zeilden HARMONIE, B.J. Wijgers, PALMBOOM, J. Middendorff, CONCORDIA, J.J. Dijk, de GOEDE HOOP, C. de Vink, de JONGE CORNELIS, J.C. Teves, en de JONGE HEELKE TROMPH (opm: kof JONGE HYLKE TROMP), W. Willemsz, naar Brest; NAIAD. H. Aries, naar Antwerpen; le CHARLES, T. Guilbert, naar Havre-de-Grace; BRAGANZE, J. Orbeij, naar Liverpool, en kapitein Knocker, met de brieven van den 10, naar Harwich; de wind O.

Afbeelding
Datum 13 december 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 12 december. Den 12 zeilden uit de Maas de schepen DE REDINGHEDEN, T.H. Jurgensen, naar Marseille; BUITEN VERWACHTING, C. van der Plas, naar Bordeaux; de VROUW TUNNEGINA (opm: smak VROUW TEUNEGINA), E.K. de Wilde, en de DEUX EUGÈNES, J. Danet, naar Nantes; de WAAKZAAMHEID, G.H. Luurts, naar Dublin; de LOULEA (opm: kof LOUISA), D. Guijt, naar Jerseij; de VRIENDSCHAP, J.S. van der Meij, en de HOOP, E.G. Jonker, naar Newry; de GEREGTIGHEID, W. van der Horden, naar Lissabon; de OAK, W. Weeks, naar Havre; de LEO, L. Waterhousen, naar St. Ubes (opm: Setubal); de DEUX FRÈRES UNIS, A. Moijsan, naar St. Malo; de PIERRE EUGÈNE, B.F. Abrahams, naar Cherburg; de ZEEMEEUW, V. Plug, naar Londen; de PATRIX ELISABETH (opm: bom BEATRIX ELISABETH), L. van der Wiel, naar Rouaan; de HOOP, H. Dijkhuis, naar Brest; de JONGE JAN SCHOON, M.J. Schoon, naar Rochefort, en de SEIJEREN, H. Andersen, naar Bergen.

Afbeelding
Datum 30 maart 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 27 maart. Van Helvoetsluis wordt van den 28 gemeld: den 27 arriveerde de HOOP, H.K. Dijkhuis, van Oleron;
Den 28 zeilden ’s LANDS WELVAREN (opm: hoeker), K. Storm, en de VROUW ELIZABETH, C. van Gelderen, naar Lissabon; ROSE VERGUNE, le Long, naar Havre-de-Grace.

Afbeelding
Datum 18 mei 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 17 mei. Den 14 zeilde van Helvoetsluis de WAAKZAAMHEID, G.H. Luurds (opm: G.H. Luurts), naar Liverpool.
Den 15 zeilden FORTUNA, A. Kouwenhoven, naar Lissabon; JOHANNA EN ANNA ALIDA, J.J. Kortrijk (opm: kof, kapt. Jan Jacobs Kortrijk), en de JONGE HEEREN, W.B. Bakker, naar Brest; VENILIA, W. van der Kolff, naar Lissabon.
Den 16 zeilden de HOOP, H.K. Dijkhuis, en le CHARLES, T. Guilbert, naar Rochester; Zr.Ms. korvetschip van oorlog HEKLA, kapt.-luit. Pool.

Afbeelding
Datum 02 juli 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 1 juli. Den 29 passato arriveerden te Helvoetsluis de schepen de HOOP, H.K. Dijkhuis, van Oleron, en de JONGE HENDRIK, P.G. Lofvers, van Londen.

Afbeelding
Datum 16 juli 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 15 juli. Den 14 arriveerde in de Maas de VROUW MARGARETHA, B.J. Potjewijd, van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 15 zeilden de VROUW JANTINA (opm: VROUW JELTINA), E.O. de Vrede, en de JOHANNES EN WILHELMINA (opm: bom), D. Mooijekind, naar Londen; de ANNA, R.E. Brouwer, en de VERWACHTING, R. Hansen, naar Bergen; de EENDRAGT, R.J. Klunder, en de VIGILANTIE, J. Duindam, naar Liverpool; de WAAKZAAMHEID (opm: kof), G.H. Luurts, naar Bordeaux; de HOOP, H.K. Dijkhuis, naar Oleron; de NEELTJE JOHANNA, W. ten Noort, naar Gibraltar; de HARMONIE, J. de Best, naar Boulogne, en the MARY, J. Drinkwater, naar Petersburg.

Afbeelding
Datum 24 september 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 23 september. Den 22 zeilde van Den Briel de HOOP, H.R. Dijkhuis, naar Belfast.
Den 23 arriveerden de VRIENDSCHAP, J.H. Sturenberg, van Droogbak; de JOHANNA, J.H. Berends, van Tonningen (opm: Tönning), en zeilden de ANNETA, H.J. Katt, naar Embden; de TWEE GEBROEDERS, M.H. Kriens, naar Hamburg, en de VROUW REIJNA, B.C. Bondrager (opm: smak VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager), naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 25 februari 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 24 december. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen: NEPTHUNUS, kapt. H.A. Locke, van Drontheim, met stokvis, en de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Liverpool, met zout.

Afbeelding
Datum 19 april 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 15 april. Heden zeilde in zee de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, naar Liverpool. De wind N.O.
Den 16 dito. Heden arriveerden uit zee FLORA, kapt. J.W. Beresford, van Londen.
De wind N.O.
Den 17 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee de HOOP (opm: kof), kapt. J.G. Patje, van Cette (opm: Sète). De wind W.Z.W.

Afbeelding
Datum 05 juni 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 4 juni. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis; JUFFROUW WILHELMINA LAURENTIA (opm: kof JUFFER WILLEMINA LOURENTIA), kapt. J.J. Swart, en de GOEDE HOOP (opm: smak), kapt. B.R. Berg, alle van Liverpool met klipzout.

Afbeelding
Datum 07 juni 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 31 mei. Gisteren namiddag arriveerden uit zee HARMONIE, kapt. P. Permien, van Dantzig (opm: Gdansk); CATHARINA MARIA, kapt. P.A. Bradhering en CATHARINA MARIA, kapt. E. Dade, alle van Libau (opm: Liepaja). Heden zeilde in zee GOUDVISCH (opm: smak GOUDVIS), kapt. H.J. Scholtens, naar de Oostzee. De wind N.O.
1 juni. Gisteren namiddag zeilden in zee DIANA, kapt. J.H. Kasten, naar Archangel en VROUW CATHARINA (opm: smak), kapt. K.H. Wijkmeijer, naar Liverpool. Heden zeilde naar zee BATAVIA, kapt. J. Fowler, naar Batavia; dezelve is onder de Goerese haven geankerd. De wind N.O.
Den 2 dito. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee VRIENDSCHAP, kapt. C. Bradhering en ZEEVOGEL, kapt. M. Zeplien, beide van Winden. De wind Z.W.
Den 3 dito. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee KLAZINA EN DIRKJE (opm: galjas), kapt. C. Schilperoort, van Lissabon; JUFVROUW WILLEMINA LAURENTIA (opm: kof JUFFER WILLEMINA LOURENTIA), kapt. J.J. Swart, van Liverpool. De wind N.W.
Den 4 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee VREDE EN VRIENDSCHAP (opm: driemaster), kapt. K. Nieveen, van Suriname; ZAANVLIET (opm: kof, ook ZAANVLIED), kapt. O. Simons, van Lissabon en de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Liverpool. De wind Z.W.
Den 5 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee JOHANNA WILLEMINA (opm: bom JOHANNES EN WILHELMINA), kapt. D. Mooijekind, van Londen; ZEEPLOEG, kapt. M.N. Sikkens, JONGE GIJSBRECHT PAULUS EN ADRIANA (opm: galjas), kapt. M. de Meijer en EENDRAGT, kapt. R.J. Klunder, alle naar Liverpool.
Heden arriveerde uit zee ONVERWACHT (opm: kof), kapt. J.E. Gust, van Liverpool. De wind Z.W.

Afbeelding
Datum 04 september 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht. Aan deze stad is gearriveerd: het schip de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis van Liverpool met zout.

Afbeelding
Datum 04 september 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 1 september. Gisteren namiddag arriveerden uit zee VREDE, kapt. J.H. Karstens (opm: galjas VREEDE, thuishaven Antwerpen, kapt. J.H. Karsten), van Riga en JUFFROUW ALIDA, kapt. L.H. Tiktak, van Liverpool.
Den 2 dito. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee DE HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Liverpool; DIANA, kapt. J.H. Kasten, van Archangel; DOLPHIJN, kapt. D.J. Bulsing, van St. Thomas; ISABELLA, kapt. T. Bisschop, van Newport; MEDUZE, kapt. J. Luberg, van Dartmouth en JONGE HENDRIKA (opm: galjoot), kapt. M. Schaap, van Libau (opm: Liepaja), de laatste als bijlegger. De wind W.Z.W.

Afbeelding
Datum 16 oktober 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 10 oktober. De gisteren naar zee gezeilde schepen zijn wel in zee gekomen behalve kapt. R. Rentes die weder op de rede ten anker ligt. De wind Z.W.
Den 11 dito. Gisteren namiddag zeilde in zee DOROTHEA, kapt. R.R. Hendriks (opm: tjalk, kapt. Roel Roelfs Hindrikus [ook wel Hendrikus]), naar Hamburg.
Heden zeilden in zee NEPTHUNUS, kapt. J. Peters, naar de Oostzee. De wind Z.
Den 13 dito. Heden zeilden naar zee FRANS EN ALETTA (opm: hoeker), kapt. M. van der Struijs, naar Gibraltar; VRIENDSCHAP, kapt. B.P. de Vries, naar Brest; BUITEN VERWACHTING (opm: smak), kapt. C. van der Plas, naar Rochelle; GEERTRUIDA, kapt. T. Ouwehand, naar Londen; JUFVROUW ENA (opm: smak JUFFER ENA), kapt. R.J. Haverbult, naar Liverpool en de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, naar Dublin. De wind Z.
Den 14 dito. De schepen gisteren gemeld zijn wel in zee gekomen behalve C. van der Plas en B.P. de Vries die weder op de rede ten anker liggen.
Heden arriveerden uit zee TIDO, kapt. C. Tiden, van Dantzig (opm: Gdansk), en VROUW HENDRIKA (opm: tjalk VROUW HINDRIKINA), kapt. G.R. Vos, van Hull; de laatste heeft wegens verlies van een zwaard en lekkagie een sloep met vijf man tot assistentie gehad. Even voor posttijd komt kapt. T. Ouwehand terug uit zee, en is nog een binnenkomend schip in het gezicht. De wind W.

Afbeelding
Datum 24 januari 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 23 januari. Den 21 arriveerde te Hellevoetsluis het schip MARGARETHA, kapt. Jacob Verdoes, van Bordeaux;
den 22 arriveerde aldaar het schip de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Liverpool.

Afbeelding
Datum 24 februari 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 23 februari. Van Den Briel wordt van den 23 gemeld, dat zeilden de VROUW HENDRIKA, kapt. E.D. Hoveling en JUFVROUW ALIJDA, kapt. L.K. Tiktak, beide naar Grimsby; de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, naar Lynn (opm: King’s Lynn), en de FLORA, kapt. D. Rooderkerk, en VROUW ALIDA, kapt. T.E. Bart, beide naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 25 maart 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 19 maart. Gisteren namiddag en heden zeilden in zee: BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. J.A. van der Wal, naar Sandwich; WAAKZAAMHEID, kapt. G.H. Luurts, VROUW ELSINA (opm: smak VROUW ELLINA), kapt. J.R. Berg, en GESINA JOHANNA, kapt. J.R. Sap, alle naar Londen; HARMONIE, kapt. J. de Best, naar Dublin; HERSTELLING, kapt. S.P. Tanger, naar Stettin; VROUW GESINA, kapt. J.H. Mulder, naar Grimsby; JONGE CORNELIA, kapt. A.H. Oortjes, naar Hull; MARGINA, kapt. P.H. Mulder, naar Lynn.
Den 21 dito. Gisteren namiddag zeilden in zee: JONGE GERRIT, kapt. T. Plokker, naar Boulogne; Flora, kapt. J. Biske, naar Rochester; CERUS, kapt. T. Ruble, naar Rye; ELSABË, kapt. F.J. Colle, naar Hull; en arriveerde uit zee: JOHANNA, kapt. H.F. Mulder, van Hull, als bijlegger om orders.
Heden zeilden in zee: JONGE JOHAN GEORGE, kapt. G. Matson, naar Lissabon.
Den 22 dito. Gisteren namiddag zeilden in zee: WILLIAM, kapt. R. Small, naar Dundee; KELLY, kapt. J. Ansdell, naar Hull.
H.F. Mulder is van hier naar Rotterdam gezeild.
Gisteren avond en heden arriveerden uit zee: DE HOOP, kapt. E.J. Jonker, van Sunderland; VRIENDSCHAP, kapt. B.J. Bakker, van Guernsey, en de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Lynn, de laatste als bijlegger om order.
Den 23 dito. Heden zeilde in zee: VROUW TEUNEGINA, kapt. E.K. de Wilde, naar Newry.

Afbeelding
Datum 15 juni 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Te Rotterdam liggen in lading naar:
Liverpool: het Nederlands Kofschip JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholten, om
op verbeurts der vracht in de loop dezer week te vertrekken.
Idem: het Nederlands Kofschip HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis
Marseille: het Nederlands Brikschip ZEEMEEUW, kapt. Auke van Dijk.
Adres bij Boutmy & Co

Afbeelding
Datum 17 juli 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 14 juli. Gister namiddag arriveerde uit zee DIJKZIGT, kapt. A. Schaap, van Batavia; en zeilden in zee THREE SISTERS, kapt. W. Frost, en MARGARETH, kapt. G. Hart, beide naar Londen.
Van de morgen zeilden in zee: MARGARETHA, kapt. J. Verdoes, naar Bordeaux; WEBBINA, kapt. M.B. Klein, naar Belfast; de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, naar Liverpool.
Den 15 dito. Gister namiddag zeilden in zee VROUW GEZINA, kapt. J.L. Vos, naar Leith; REGENT, kapt. J. Moris, naar Suriname.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 2 augustus. Te Antwerpen is gearriveerd het schip STAD EN LANDE, kapt. Dijkstra, van Gothenburg.
OHC 030824
Amsterdam, 31 juli. In de nacht tussen 21 en 22 juli is op Rundlestone gestrand het schip de HOOP, kapt. H.K. Dijkhuis, van Rotterdam naar Liverpool. Hetzelve is vol water geraakt, en door het volk verlaten, doch den 23 dito in dien staat door 8 boten, met gekapte masten te Penzance binnen gesleept. (opm: de kof HOOP, bouwjaar < 1814, kapt. Hindrik Klaassens Dijkhuis zal zijn afgekeurd; op 17 augustus retourneerde de consul-generaal in Londen de zeebrief met als reden ‘schip verongelukt’)
RC 050824
Te Rotterdam liggen in lading naar:
Suriname: het Nederlandse Brikschip HESPERUS, kapt. F. Popke.
Philadelphia: mede voor passagiers, het Amerikaanse Brikschip PLEIADES, kapt. S. Fenton.
Idem: Philadelphia, mede voor passagiers, het Amerikaanse Brikschip SMYRNA, kapt. H.R. Packard.
Hull: het Engelse Sloepschip DELIGHT, kapt. M. Willingham.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen

Afbeelding