Inloggen
HARMONIE (DE) - ID 11242


Kroniekberichten

Datum 01 maart 1814
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Naar Kadix, het galjoot-schip DE VIGILANTIE, kapt. Andries Rijk, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Ch. De Grys en Zoonen. Het brikschip MARIA, kapt. Hans Andriessen Balmer; adres bij Van Olivier en d’Arnaud en Komp en Van der Bey en Komp.; Het kofschip DE ZEELUST, kapt. Gerrit Albers; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, F. Smit en De Vries en Komp..
Naar Lissabon, het kofschip DE JONGE SYBRAND, kapt. Pieter Schut; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het kofschip DE ISAAC, kapt. Homme Elias Tyleman; adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Naar Port-à-Port, het hoekerschip FRANS EN ALETTA, kapt. Cors Storm; adres bij Jan Daniëls en Zoonen en Komp. Het brik-schip DE HERSTELLING, kapt. Willem Stikfort, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij Hulsinga Bakker en Kohn en F. Jacobs.
Naar Bilbao, het galjoot-schip DE HARMONIE, kapt. Rinse Klasen Platter, vertrekt 14 dagen na open water; adres bij C.H. de Grys en Zoonen. Het kofschip DE VROUW AUKJE, kapt. L.C. Swart; adres bij Coopman en de Witt en Lenaertz, F. Smit eb De Vries en Komp.

Afbeelding
Datum 11 december 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 10 december. Uittreksel uit de Lloyd’s Lists van den 4 en 7 december:
Den 28 is het schip de HELLEGINA, Jager (opm: vermoedelijk VROUW HILLEGINA, kapt. Jan Barends Jager), van Stockton naar Dordrecht, in een bijna zinkende staat te Whitbij binnengesleept, en zal moeten lossen.
Den 1 dezer zijn te Cowes binnengelopen de schepen VRIENDSCHAP, Visscher, en VRIENDSCHAP, De Jong, beiden van Amsterdam naar Surinamen; dezelven hebben den 6 hun reis vervolgd.
Het schip de HARMONIE, Platte, van Bilbao naar Amsterdam, is maandag (opm: 3 december) met verlies van de bezaanmast enz. in Plymouth binnengebragt.
Te Port-à-Bouc is gearriveerd Blaauw van Monnikendam.

Afbeelding
Datum 15 januari 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 13 januari. Van de schepen, sinds enige tijd in Engelse havens binnen, hebben derzelver reizen vervolgd, als:
van Plymouth: alle de aldaar liggende, uitgezonderd de HARMONIE, R.K. Platte, van Bilbao naar Amsterdam; de GOEDE HOOP, G.J. Boon, van Amsterdam naar Bilbao, en WINDLUST, G.R. Engelsman, van Palermo naar Antwerpen, welker reparatie nog niet afgelopen is (opm: zie RC 160222);
van Falmouth, den 4 dito: de VROUW ELISABETH, F.B. Nepperus, van Rouaan naar Palermo.

Afbeelding
Datum 19 februari 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 18 februari. Uittreksel uit de Lloyd’s Lijst van den 15 februari:
Den 13 dezer zijn van Cowes vertrokken de aldaar binnengelopen schepen JOHANNA ELISABETH, kapt. R. Rolüfs, naar Batavia, en ELIZA, Deetjen, naar Liverpool.
Den 12 is van Plymouth vertrokken het schip HARMONIE, Platte, naar Amsterdam.
Te Falmouth is den 11 dezer binnengelopen het schip de VRIJHEID, R.T. Rinses, van Amsterdam naar Surinamen (opm: zie RC 090322).
Den 29 november 1821 zijn aan de Kaap de Goede Hoop gearriveerd de schepen ELIZABETH (opm: ook wel ELISABETH, fregat), C. Pakes, en COLUMBUS, J. Grevelink, beiden van Amsterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 17 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris J.C. Kutsch, te Leeuwarden, zal op woensdag 22 mei 1822, des voormiddag te 9 uur, ten sterfhuize van J.J. Sterkenburg, op de Keizersgracht te Leeuwarden, verkopen:
1. 4/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd VRIESLAND, gevoerd bij schipper Enne Jacobs Drent.
2. 4/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd de PIETERTJE STAPERT, gevoerd bij Jan R. Hottinga.
3. 2/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd de VROUW HARMINA, gevoerd bij schipper Marten J. Cornel.
4. 2/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd de TWEELINGEN DANIEL EN WILCO, gevoerd bij schipper Jouke Gerrits Wiersma.
5. 9/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd de LIEFDE, gevoerd bij schipper Dirk J. Pik.
6. 4/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd EUROPA, gevoerd bij schipper IJnze F. de Boer.
7. 1/32 Gedeelten in het koffeschip, genaamd de HARMONIE, gevoerd bij schipper Rinze C. Platte.
Wie hier gading aan maakt, kome op woensdag 29 mei 1822, des morgen ten 10 uur, bij de beschrijving, en des avond ten 5 uur, bij de finale palmslag, in het logement de Wildeman in de Lemmer, en koop op conditiën, welke intussen ter lezing liggen bij de notaris A. Witteveen, in de Lemmer, en J. Jongbloed, te Langweer.

Afbeelding
Datum 21 mei 1822
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris J. Jongbloed, te Langweer, presenteert publiek te verkopen:
1. 4/33 Gedeeltens in het Kofschip, genaamd VRIESLAND, gevoerd bij schipper Inne Drent.
2. 4/32 Gedeeltens in het Kofschip, genaamd de PIETERTJE STAPERT, gevoerd bij schipper Jan R. Hottinga.
3. 2/32 Gedeeltens in het Kofschip, genaamd de VROUW HANNINA (opm: VROUW HERMINA), gevoerd bij schipper Marten J. Cornel.
4. 2/32 Gedeeltens in het Kofschip de TWEELINGEN DANIEL EN WILCO, gevoerd bij schipper Jouke Gerrijts Wiersma.
5. 9/34 Gedeeltens in het Kofschip, genaamd de LIEFDE, gevoerd bij schipper Dirk J. Pik.
6. 4/32 Gedeeltens in het Kofschip, genaamd EUROPA, gevoerd bij schipper IJnze F. de Boer.
7. 1/32 Gedeelte in het Kofschip, genaamd de HARMONIE, gevoerd bij schipper Rinze C. Platte.
Wie hier aan gadinge maakt, kome op woensdag den 29 mei 1822, des morgens te 10 uren, bij de beschrijving, en des avonds te 5 uren, bij de finale palmslag, in het logement de Wildeman, in de Lemmer, en kope, op conditiën, welke intussen ter lezing liggen bij de notarissen A. Witteveen, in de Lemmer, en J. Jongbloed te Langweer.

Afbeelding
Datum 21 mei 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 19 mei. De wind NO. Binnengekomen: SPRIGTHLY, kapt. J.W. Newton, van Londen; JONGE LODEWIJK, kapt. H.A. Wagenaar, van Elbing; HOFFNUNG, kapt. B. Tammen, van Sunderland. Gisteren nog: LIVELY, kapt. S. Finch, van Londen; LOUISA, kapt. E.A. Bakker, van Koningsbergen. Niets uitgezeild.
Gisteren nog uitgezeild: HARMONIE, kapt. C.R. Platte, naar Bilbao; THETIS, kapt. G. Frooth, naar Londen; AMALIA WILHELMINA, kapt. G.H. Feijen, naar Hull.
Te Gibraltar: ALEYDA, kapt. Woldringh en AASTROOM, kapt. Houwink, beide van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 17 september 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 10 september. Zr.Ms. fregat ALGIERS, gekommandeerd door en kapitein-ter-zee J.A. van der Straaten, is gisteren naar Texel gezeild.
Het schip NICEA, kapt. M.A. Tarabochia, den 7 dezer van Livorno alhier ter rede gekomen, had op de Breedbank deszelfs roer afgestoten, en is, met behulp van de loodsboot LE ST. MICHEL, schipper J. Blaassens, van Duinkerken, hier ter rede gebracht en heden binnen de dokhaven gekomen, ten einde een nieuw roer aan te hangen, om deszelfs reis naar Antwerpen te kunnen vervorderen.
Van den 7 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: de JONGE JOHANNA, kapt. L. Hawegh van Londen, laatst van Ostende, met koffie en suiker; GEERDINA, kapt. L.T. Sok, van Petersburg met potasch; VENILLIA, kapt. W. van der Kolff, van Veneros met rode wijn; DE HARMONIE, kapt. C.R. Platte, van Bordeaux met wijn en stukgoederen; de JUFFROUW MEES, kapt. G.L. Doornbos, de VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter en de JONGE KAROLUS, kapt. N. Zeplien, alle drie van Liverpool met klipzout; JOHANNA CHRISTINA, kapt. L.C. de Vries van Bordeaux; HERCULES, kapt. T. Schipman van Londen; MARGARETHA CLASINA, kapt. G.S. Rotgans van Marseille en CATHARINA, kapt. J. Ebbesen van Palermo, alle vier met stukgoederen; MATHILDA, kapt. C. de Vos, van Lissabon met zout, fruit en huiden; de HENRY, kapt. J. van der Steene, van de Kaap-Verdische eilanden en de MARIA, kapt. J.H. Hazewinkel van Rio de Janeiro, beide met stukgoederen; LICENSE, kapt. P. Neijever en KARI FREDERICH, kapt. John Daehn, beide met stukgoederen; DE VROUW ANNA, kapt. B.H. Schuring met klipzout, alle drie van Liverpool; l’ISIS, kapt. J. Morell, van Havre de Grace met katoen en koffie; de GOEDE VERWACHTING, kapt. B.S. Stoffels, van Riga, laatst van Veere met hout, hazenvellen en schrijfpennen; CAROLINE, kapt. J.E. Melcherts, van Buenos Ayres met huiden; LE JEUNE LOUIS, kapt. F. Demonij, van de Havannah met koffie en suiker; het laatste schip moet quarantaine houden.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en van den 8 dezer tot heden naar zee gezeild: JACOBA, kapt. A.K. de Groot naar Dantzig; de VROUW JACOBA, kapt. J.J. Rink naar Riga en FORTUNA, kapt. J.C. Scholberg naar de Oostzee, alle drie met ballast; de VROUW CATHARINA, kapt. H.K. Wijkmeijer naar Kinkardin en de VIER GEBROEDERS, kapt. C.R. de Vries naar Milton, beide met boomschors; PEGASUS, kapt. J. Mazens, naar Alexandrië met steenkolen; REBECCA, kapt. John Andersen, naar Hull met raapzaad; LE CESAR, kapt. M. Schalk, naar Leith met boomschors; THE EIJDER, kapt. B. Marrill, naar Amerika met ballast; MARGINA, kapt. W.R. Huisman, naar Aberdeen met boomschors; MAGNANIME, kapt. J. Sietzes, naar Alvarado met ijzer, staal, kwikzilver en passagiers; LA VIERGE MARIE, kapt. J. de Meire, naar Messina met stukgoederen.
Den 13 dito. Zr.Ms. fregat van oorlog DE RIJN, gekommandeerd door de kapitein-luitenant ter zee A. Sluijter, komende van Hellevoetsluis, is eergisteren alhier ter rede gekomen en gisteren in ’s Lands dok binnen gebracht.
Ook zijn van den 11 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: MEDUSA, kapt. J. Asplet, van Jersey met koffie; LES AMIS, kapt. F. Fantrel, van Havre de Grace met verfhout; de JONGE JUFVROUW ELISABETH, kapt. W. Schipman, van Rio-Grande met huiden; BETHELL, kapt. Th. Hall, van Hull met koopmansgoederen; MARIA BARBARA, kapt. J.J. Koller, van Petersburg met potasch; de JONGE REMKO, kapt. L.H. Duin, met suiker en koffie en DELPHINE, kapt. E.G. Pekelder, met wijn en stukgoederen, beide van Bordeaux; de VROUW MARIA, kapt. L. Deijer, van Petersburg met potasch.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en van den 11 dezer tot heden naar zee gezeild: FREDERIKA WILHELMINA, kapt. J.F. Neuman naar Leith met boomschors; DE HERSTELLING, kapt. B. de Jong naar Stettin met ballast; THE SALLY, kapt. R.E. Orné naar Gibraltar met tarwe; JOHANNA HAZINA, kapt. D.T. Jong naar Chester en de GOEDE HOOP, kapt. J.G. Boon naar Leith, beide met boomschors; de VROUW CATHARINA, kapt. J. van der Schuit, naar Londen met houtwaren; de JONGE ALIDA, kapt. H. Brinkman, naar Hull met boomschors.

Afbeelding
Datum 15 november 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 9 november. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: EARL OF CLANCARTY, kapt. I. Heath van Londen. Kapitein Reese is naar boven gezeild. De wind ZW.
Den 10 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: CLASINA EN DIRKJE, kapt. C. Schilperoord van Liverpool. Van de morgen zeilden naar zee: ORBIT, kapt. R.P. Fish naar Baltimore; LEIPSICH PACKET, kapt. W. Smith en VAN EGMONT, kapt. J. Wilson, beide naar Leith; ROTTERDAM PACKET, kapt. J. Hofssch, naar Aberdeen; GOOD AGREEMENT, kapt. D. Fairburn en THOMAS CLARKSON, kapt. R. Oxford, beide naar Hull; PRINCE OF SAXE COBURG, kapt. J. Ladd, LONDON, kapt. T.T. Gibbs, ELISA, kapt. J. Blake, ROSE, kapt. J. Ellis en COMMERCE, kapt. S. Golder, alle naar Londen. De wind ZZO.
Den 11 dito. De gisteren gezeilde schepen zijn wel in zee gekomen behalve kapitein S. Golder die wegens lekkage terug en op de haven gekomen is. Gisteren namiddag zeilde in zee: LABURNUM, kapt. J. Tate naar Londen; HOFFNUNG, kapt. J.E. Ahrends naar Hull; ALBION, kapt. T. Graham naar Leith, ACTIVE, kapt. J. Lord naar Ipswich. De wind NW.
Den 12 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: AQUATIE, kapt. J. Allisson van Hull; LA LISE, kapt. J. Rose van St. Malo, en WATERLOO, kapt. C. Cloid uit de Maas, als bijlegger naar Hull. Kapt. J. Ferguson is uit de haven naar boven gezeild. De wind NO.
Den 13 dito. Gisteren namiddag zeilden in zee: MAASSTROOM, kapt. P.S. Schuil naar Suriname; de SNELHEID, kapt. A. van der Linden naar Smyrna; VROUW MARIA, kapt. L. Deijer naar Liverpool; VROUW HARMINA, kapt. W.M. Cornel naar Plymouth; VROUW GEERTRUIDA, kapt. R.C. Jaski naar Brest; VOLHARDING, kapt. L. Teunis naar Havre; DOROTHEA, kapt. J.E. Drews naar de Oostzee; DE VOS, kapt. R.R. Kuijper, GUTE HOFFNUNG, kapt. A. Klein, de ANTWERPER, kapt. H.C. Schut en HARMONIE, kapt. C.A. Platte, alle naar Ferrol; ELISABETH, kapt. J. Morton naar Harwich; WATERLOO, kapt. C. Cloid naar Hull; ATTALANTE, kapt. J.L. Grunwald naar Greifswald; GOEDE VERWACHTING, kapt. M. Kwakkestein naar Belfast; COMMERCE, kapt. S. Golder en EARL BATHURST, kapt. D. Pound, beide naar Londen; nog zeilde naar zee: CONCORDIA (opm: fregat), kapt. H. Bos naar Havanna; dezelve is onder de Goereese haven geankerd. Heden zeilden naar zee: MARIA AGNITA, kapt. P. Rijnbende naar Suriname; DOROTHEA, kapt. H.F. Draht naar Bordeaux en WILLIAM, kapt. R. Small naar Dundee. De wind NNO.

Afbeelding
Datum 23 november 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Texel, 20 november. Den 20 juli zijn te Straat Sunda gepasseerd: de schepen JORINA, kapt. F. Rietmeijer en de VIJF GEZUSTERS, kapt. M. Azon Jacometti, beide van Rotterdam naar Canton bestemd.
Te Batavia is vóór den 20 juli gearriveerd AURORA, kapt. H.G. Nannings, van Rotterdam.
Te Marseille, ADMIRAAL BUYSKENS, kapt. S.M. George, van Batavia.
Den 14 november was op de hoogte van Dungeness, het schip JUFFROUW AAGJE, kapt. K.H. Ruijl, van Amsterdam naar Suriname.
Te Cowes is den 14 november binnengelopen het schip de HARMONIE, kapt. R.C. Platte, van Dordrecht naar Ferrol.

Afbeelding
Datum 01 december 1825
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 29 november. Het Nederlands rondgatschip, door kapt. Ralfs, aangezeild, is gebleken te zijn de kof HARMONIE, kapt. Carel Rinses Platte, van Dordrecht naar Ferrol, te voren reeds gemeld te Cowes binnengelopen en dus niet, zoals uit de Lloyd’s lijst is overgenomen, gezonken (opm: zie AC 231125); in tegendeel is dezelve, volgens brief van kapt. Platte, in dato Cowes den 21 dezer, niettegenstaande de aanzeiling aan bakboord bij de grote rust met groot geweld heeft plaats gehad, dicht gebleven, en bepaalt zich de schade alleenlijk tot het boord, grootzeil en tuigage aan bakboord, van de grote- tot de bezaansrust, welk een en ander, zospoedig mogelijk, zal hersteld worden. Het schip van kapt. Ralfs is, na het redden van de equipage, bij Boulogne op strand gezet.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 23 juli. Van quarantaine zijn ontslagen en naar Antwerpen opgezeild: REINIERA, kapt. G. Meugens, THE WARBLER, kapt. E. Chassee en CALEDONIAN, kapt. N. Gifford.
Van den 19 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: DE VIER GEZUSTERS, kapt. R.G. Oostra en DE VROUW CATHARINA, kapt. B. Otten, beiden van Petersburg met potasch; THEODORA, kapt. J.T. Wilderman, van Stockholm met teer en pik; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. S.H. Deke, van St. Jago (opm: Santiago) op Cuba met suiker; DIE HOFFNUNG, kapt. C.F. Streifert, van Dantzig met pik, teer en potasch; DE HARMONIE, kapt. C.R. Platte, van Cette met wijn en brandewijn; CALEDONIAN, kapt. W. Griffith, van de Havanna met koffie en suiker; MONT VERNON, kapt. I. Buersley, van Charlestown met rijst en katoen en BYRON, kapt. F.A. Cotton, van New Orleans met katoen; de drie laatste moeten quarantaine houden.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen, en sedert den 21 dezer van onze rede naar zee gezeild: PRINS FREDERIK DER NEDERLANDEN, kapt. D. Jonkman naar Demerary; FLOYD, kapt. J.H. Perkins naar Boston; KRONOS, kapt. J. Lund naar Reichwig en DE VROUW HOUWINA, kapt. H.J. Valk naar de Oostzee, alle vier met ballast; CAROLUS, kapt. H.A. Nieberding naar Londen met boomschors; SAMUEL, kapt. E. le Blancq, naar Jersey met dakpannen; KAREL EN WILLEM, kapt. J.F. Schulte, JOANNA MARIA, kapt. J.A. Schönefeld en DE MARIA, kapt. J. Zirck, alle drie naar de Marennes met ballast; LE CESAR, kapt. M. Schalk en DE JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.J. Tiddens, beiden naar Penzance met boomschors; THE EAGLE, kapt. H. Duckworth, MINERVA, kapt. T. Mooy, DE JONGE JOHANNA, kapt. E. Ziffer, DE COMMERCIE, kapt. H.A. de Vries en DE VROUW JANNETJE, kapt. F. Rose, alle vijf naar Londen met boomschors; LEONIDAS, kapt. J. Lawton, naar Gibraltar met ballast; APOLLO. kapt. D. Steur en DELPHINA, kapt. C. Brandaris, beiden naar Batavia met troepen; L’AUGUST, kapt. J. Thomas, naar Havre-de-Grace en ENDEAVOUR, kapt. J.D. Gilles, naar Schotland, beiden met ballast; DE HERSTELLING, kapt. B.H. Smit en DE JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, beiden naar Falmouth met boomschors; HENDRIKA, kapt. T.T. Harding, naar Noirmoutier met ballast; ZEPHYR, kapt. J. Flemming, naar de Havanna met stukgoederen; LE JEAN BAPTISTE, kapt. P. le Breton, naar Duinkerken met krenten; DE TWEE BROEDERS, kapt. S.J. Brouwer en CHRISTINA VOS, kapt. N.A. Smaal, beiden naar Tremblade met ballast.

Afbeelding
Datum 01 mei 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 29 april. Kapt. C.R. Platte, voerende het schip DE HARMONIE, van Amsterdam naar de Oostzee, meldt van Elseneur, in dato de 19e dezer, dat hij, na een anker en touw verloren te hebben, aldaar was aangekomen en besloten had verder naar Riga te zeilen.

Afbeelding
Datum 03 september 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen. Te Amsterdam, 3 september.
Naar de volgende plaatsen:
Demerary, DE VREDE, kapt. P.J. Sturk. Adres Hoyman & Schuurman en de Wed. A. Henriques & Z.
Genua en Livorno, ATALANTA, kapt. W. Zuidhoff. Adres van Olivier & C.,d’Arnaud & C., Van den Bey & Kroon en Nobel & Holtzapffel.
Marseille. AURORA, kapt. A.J. de Boer. Adres J. Daniels & Zn. en Arbman en C. de Grijs & Zn.
Bayonne, FRANCINA, kapt. T. Gort. Adres bij Jan Corver & C.
Bordeaux, HARMANUS JACOBA, kapt. Jacob van Ulphen. Adres J. van Ulphen; ALIDA, kapt. H.F. Deddes. Adres bij Jan Corver & C.
Rouaan, DE VROUW GEZINA, kapt. B.H. Schipper. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Bilbao, HARMONIE, kapt. C.R. Platte. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Riga, DE GOEDE HOOP, kapt. Derk Derks Flik. Adres bij de Wed. Jan Salm & Meijer en H.A. Hespe.
Dantzig, DE GOUDVISCH, kapt. Jan H. Scholtens. Adres Kranenburg & Van Mourik en de Wed. P. Poolman, Jurriaansz & Zn.
Memel, ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis. Adres zie boven.
Hamburg, (stoomboot), DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Adres bij de Wed. J. Salm & Meijer en Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 01 oktober 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen, te Amsterdam, 1 oktober.
Naar de volgende plaatsen:
Suriname, NEDERLAND, kapt. K.H. Kleyn; MARGARETHA JOHANNA, kapt. A.H. Trip; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J. B. Bodeman. Adres bij P.D. Bosscher; DE JONGE GERARDA CORNELIA, kapt. J. Smith. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Demerary, ANNA EN LOUISA, kapt. J.K. de Jong; CAROLINE EN JOHANNA, kapt. P.S. Matsen. Adres Hoyman en Schuurman en de Wed. A. Henriques & Zn.
Curaçao, MARIA EN JACOBA, kapt. J.J. Bart. Adres bij Altena & C., Hoijman en Schuurman, De Vries & Co. en D. Aletrino.
Genua en Livorno, ATALANTA, kapt. W. Zuidhof. Vertrekt vóór of op 8 oktober, op verbeurte der vracht. Adres bij Van Olivier & C., d’Arnaud & Co., Van der Bey & Kroon en Nobel & Holtzapffel.
Genua, Livorno en Smirna, CHRISTINA, kapt. A. Oosterbaan. Adres bij C. de Grijs & Zn. en De Rooij & Ten Kate.
Marseille, VRIENDSCHAP, kapt. J.R. Platte. Adres bij J. Daniels & Zn. en Arbman en Co. de Grijs & Zn.
Marseille, DE JONGE CORNELIA (opm: JONGE CORNELIS), kapt. H.T. van Slooten. Adres bij Jan Corver & Co.
Marseille, DE GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker. Adres bij Fredrik Smit.
Gibraltar, DE DRIE GEBROEDERS, kapt. G. van der Borden. Vertrek op 15 oktober. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bayonne, FRANCINA, kapt. T. Gort. Adres bij Jan Corver & Co.
Bordeaux, DE VROUW ELISABETH, kapt. F.B. Nepperus. Adres bij Jan Corver & C. DE VRIENDSCHAP, kapt. Jurjan Sluik. Adres bij Fredrik Smit; DE VROUW ANNEGINA, kapt. J.O. Kuiper. Adres bij J. van Ulphen.
Rochelle en Rochefort, GOEDE HOOP, kapt. C.J. Prins. Adres bij Jan Corver & Co.
Bilbao, HARMONIE, kapt. C.R. Platte. Adres bij C. de Grijs & Zn.
Riga, VROUW GEERTRUIJDA, kapt. L.H. Draijer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Dantzig, BOUWINA, kapt. H.J. Dekker. Adres bij Kranenborg en Van Mourik, de Wed. Pieter Poolman Juriaansz & Zoon.
Koningsbergen, JACOBINA, kapt. Rente J. Klunder. Adres Wed. Jan Salm & Meijer en H.A. Hespe.
Hamburg, (Stoomboot) DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.C. Dietz. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 01 april 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 30 maart. De kof HARMONIE, kapt. C.R. Platt, met ballast van Amsterdam naar Drammen, is de 22e maart, des middags ten 12 ure door de loods, bij Makkum, in Vriesland, aan de grond gezet, doch na zwaar gestoten en een gedeelte van de ballast overboord geworpen te hebben, met hulp weer af en te Harlingen lek binnengebracht.

Afbeelding
Datum 21 augustus 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 20 augustus. CONCORDIA, kapt. H.W. Groenhoff; DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager en CORNELIUS STAR, kapt. P.T. Kramer, van Petersburg; HARMONIE, kapt. M.H. Schiebe en JONGE ANNA, kapt. D.G. Bleeker, van Riga; DE VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam, FREDERICA, kapt. C.F. Witt; EENDRAGT, kapt. P.C. Koops; HOOP EN VERWACHTING, kapt. J.A. Schuring, TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik, IKINA WILHELMINA, kapt. S.J. Vegter, ALBERDINA, kapt.
G.G. Veenema, TWEE GEBROEDERS, kapt. W.R. Lukens, HOOP OP WELVAART, kapt. K.H. Zuininga, ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhave, BUITENWERF, kapt. J.E. Gust, HOOP, kapt. H.B. Engelsman, HENDERIKA, kapt. H.B. Schipper en VROUW ANNEGINA, kapt. H.M. Hendriks, van Koningsbergen; DE HARMONIE, kapt. C.H. Platte, van Dantzig; JONGE EGBERT, kapt. K. Egberts, van Emden; VROUW ENGELINA, kapt. F. Meynders, van Rostock; TWEE GEBROEDERS, kapt. A.W. de Jonge, van Landschapspolder; WILLEM DE EERSTE, kapt. H.C. Kool, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 23 augustus 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 19 augustus. Binnengekomen: NEPTHUNES, kapt. P.L. Peters, van St. Thomas; is na visitatie van de quarantaine ontslagen. EENSGEZINDHEID, kapt. P.J. Kuiper, van Dartmouth, NORTHAM, kapt. Charrossin, van Londen; WENNERNE, kapt. Olsen, van Riga, ligt in quarantaine; COMMERCE, kapt. Pedersen, van Drammen; STAFFETTE, kapt. Grensbach, van Archangel, ligt in quarantaine.
21 augustus. MARTHA, kapt. Edwards, van New York; NEERLANDS WELVAREN, kapt. Hansen, van Lissabon, is na visitatie van de quarantaine ontslagen. HARMONIE, kapt. De Haas (voor wijlen Platte), van St. Petersburg, ligt in quarantaine.
Van de quarantaine zijn ontslagen FERSOKET, kapt. J.E. Rosenborg; CHRISTINA CHARLOTTA, kapt. P.L. Schijth; van Kopenhagen; DE EENDRACHT, kapt. M.J. Zeeman, van Riga; MINERVA, kapt. C. Waalkes, van Riga.

Afbeelding
Datum 13 juli 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 12 juli. Volgens brief van kapt. Hendrik de Haas, gevoerd hebbende het schip (opm: kof) de HARMONIE, van Bordeaux naar Amsterdam, in dato in Rochelle de 1e dezer, was het schip op de hoogte van Belle Isle (opm: Belle-Île-en-Mer) gezonken. De equipage had zich in de sloep en de boot gered en was daarna door een Franse brik opgenomen en te St. Martin aan de wal gezet.

Afbeelding