Inloggen
VROUW MARIA - ID 11224


Kroniekberichten

Datum 24 maart 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 21 maart. Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Berend J. de Jong, met ballast op avontuur naar de Oostzee, het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Frans B. Nipperus, beide met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip METTA, kapt. Berend Martens Prins, met pannen, vloeren en muursteentjes naar Itzehoe, het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Andries Joseph Kramer, met stukgoederen van Amsterdam naar Bremen, den 19 als bijlegger alhier binnen gelopen, na gedane reparatie het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Berend J. Korfker, met gerst van Hamburg naar Schiedam, zullende de reis verder binnendoor voortzetten, en is alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Zijlstra (opm: Jan Foekes Koster, zie ook LC 310318), ledig van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 14 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 juli. Den 9 dezer zijn alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer L. de Vries, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, allen met hout van Noorwegen.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, ledig van Grouw, het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.W. Overmeer, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip HELENA CHRISTINA, kapt. H.J. Busker, ledig van Amsterdam, en is uitgezeild het kofschip de VROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het smakschip de JONGE THEODOOR, kapt. Hemme de Jonge, en het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. A.H. Stuur, allen met hout van Noorwegen, en zijn uitgezeild het kofschip MERCURIUS, kapt. B. van den Oever, met granen naar Londen, en het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. T.J. van der Veer, met ballast naar de Oostzee.
Den 12 dezer is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen, schors en kaas naar Hull.

Afbeelding
Datum 24 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 23 juli. Den 17 juli is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met ballast naar Noorwegen.
Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle.
Den 19 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, beide met hout van Noorwegen en zijn van hier uitgezeild het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, en het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito is van hier uitgezeild het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Roelof H. Pot, met schors, tarwe en haver naar Hull.
Den 21 dito is alhier binnen gelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met ballast van Hull, en is van hier uitgezeild het kofschip de ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het kofschip ALIDA EN CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, allen met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 21 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 21 augustus. Den 17 augustus zijn van hier uitgezeild het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert E. Broekema, met steen etc. naar Hamburg, en het tjalkschip EENDRAGT, kapt. H.H. de Boer, met pannen, steen etc. naar Hamburg.
Den 18 dito zijn van hier uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, met ballast naar Noorwegen, en het tjalkschip de JONGE THEODOR, kapt. W.C. Schoon, ledig naar Amsterdam.
Den 19 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, alle met hout van Noorwegen.
Den 20 dito is alhier binnen gekomen het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 04 september 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 3 september. Den 30 augustus zijn alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE SOPHIA, kapt. G.W. Moesker, ledig van Hoorn, het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met ballast in 48 uren van Hull, en is uitgezeild het tjalkschip ANNA MARGARETHA, kapt. Berent Lubbin, met pannen en steen naar Emden.
Den 31 dito is van hier uitgezeild het tjalkschip LORD WELLINGTON, kapt. H.S. Hofhuis, met pannen naar de Oostzee.
Den 1 september zijn van hier uitgezeild het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met gerst naar Londen, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harms Sleehuis, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Evert W. Stuit, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, alle vier met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip NOORDSTAR, kapt. Jan G. Strootman, met ballast naar de Oostzee, het smakschip de VROUW SAAPKEMA, kapt. Wolter J. de Boer, en het tjalkschip de VROUW WIEGERDINA, kapt. E.A. Oldenburger, beide met pannen naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 09 oktober 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 8 oktober. Den 5 oktober zijn alhier binnen gekomen het everschip de JONGE ANNA, kapt. J. Sent, ledig van Amsterdam, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, met hout van Noorwegen.
Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JONGE MARGARETHA, kapt. Claas Broek, ledig van Amsterdam om pannen te laden voor Tonningen (opm: Tönning), het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het galjootschip JUPITER, kapt. Barend Roelofs van Wijk, en het brikschip HARMONIE, kapt. H. Nielsen, alle drie met hout van Noorwegen, en het kofschip ZEELUST, kapt. Albert Sluik, met Oostzees hout van Memel (opm: Klaipeda).

Afbeelding
Datum 30 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 26 april binnen gekomen de smakschepen VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, HELENA, kapt. B.A. Schuuring, VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klaasen, TWEE GEBROEDERS, kapt. Steffen L. Pinksterboer, de WAAKZAAMHEID, kapt. E.M. de Jong, VROUW CATHARINA, kapt. Jacob B. Bondrager, JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel, en de kofschepen VROUW MARGARETHA, kapt. Harm. J. Mugge, MARIA MAGDALENA, kapt. L.T. Kerkstra (opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), de JONGE BRINGER (opm: kof JONGE RENGER), kapt. J.J. Brouwer, alle met hout van Noorwegen.
Uitgezeild de kofschepen WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, de TWEE GEBROEDERS, kapt. Wolter R. Lukens, alle drie met ballast naar Noorwegen.
Den 27 dito binnen gekomen het smakschip VROUW RIEKA, kapt. Roelof E. Zoutman (opm: kapt. Rente Everts Zoutman), het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuk, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 28 dito binnen gekomen het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip VROUW REINERA, kapt. Berend S. Bondrager en het galjootschip JUPITER, kapt. Barend Roelofs van Wijk, alle met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 11 mei 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 6 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW ANTJE, kapt. J.J. Post met hout van Memel (opm: Klaipeda), de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, en de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, beide met hout van Noorwegen.
Den 7 dito binnen gekomen het smakschip LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smid met hout van Noorwegen en het kofschip GRIETSINA, kapt. Klaas J. de Groot, met hout van Memel.
Uitgezeild het smakschip WILLEM OLIVIER (opm: ex-JONGE WILLEM), kapt. Klaas P. Faber, met ballast op avontuur.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met ballast van Hull, en het smakschip VROUW CHRISTINA, kapt. D. Boetjer met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer P. de Vries (opm: Broer Remkes de Vries), en het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. Jacob B. Bondrager, alle drie met ballast naar Noorwegen; de schoonerschepen LIVELY, kapt.William Baijes, HOPE, kapt. Enos Page, beide met boter naar Londen, en het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 11 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 7 juni binnen gekomen het smakschip CHRISTINA, kapt. Jacob B. Bondrager en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip FLORA, kapt. James Leeck, met kaas naar Engeland en het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. B.J. de Boer.

Afbeelding
Datum 06 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 2 juli uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen, het sloepschip JAN EN ELISABETH, kapt. John Rusker, met kaas naar Londen.
Den 3 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met ballast op avontuur, de HARMONIE, kapt. Berend J. Wijgers, met ballast naar Archangel, MARIA MAGDALENA, kapt. Lourens Teunis Kerkstra (opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), met ballast op avontuur en de smakschepen WILLEM OLIVIER, kapt. Klaas P. Faber, met ballast op avontuur, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, met ballast naar Noorwegen.
Den 4 dito uitgezeild het barkschip JUNGVROUW MARIA, kapt. Jens Giersoe, met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW BERRENDINA, kapt. Eisse J. Karst, ledig op avontuur, het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, met ballast naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1819
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 12 augustus. Den 26 juli is te Sandham binnengelopen het schip ANNA CATHARINA, kapitein B.R. de Vries (opm: kof, sinds 15 juni ex ANNA EN CATHARINA, zelfde eigenaar, kapt. Broer Remkes de Vries), van Harlingen naar Christinastad (opm: Kristinestad).

Afbeelding
Datum 25 juli 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 5 juli binnengekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met ballast van Londen.
Den 8 dito uitgezeild het sloepschip ATALANTE, kapt. James Bijrne, het schonerschip LUNA, kapt. Robert Cubeth, beide met boter naar Londen, en het brikschip MARTHA, kapt. Jens Larsen, met ballast naar Noorwegen.
Den 9 dito binnengekomen het schonerschip HOOPE, kapt. William Barfield, en het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, beide met ballast van Londen.
Den 10 dito uitgezeild de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, met ballast, de VIER GEZUSTERS, kapt. R.G. Oostra en de VROUW MAGERETHA, kapt. Edzert A. Pot, met steen, de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, de VROUW ETTYNA, kapt. A.J. Zeeman, met ballast, het kofschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klazen, met pannen, alle op avontuur.
Den 11 dito binnengekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGERETHA, kapt. A.H. Stuur, met pannen en steen, en het kofschip de VROUW IKINA, kapt. G. Postma, met ballast op avontuur.
Den 12 dito uitgezeild na gedane reparatie het kofschip de JONGE JAN, kapt. Frans H. Lampe, met stukgoederen van Hamburg naar Bijonne (opm: eerder als galjoot omschreven, zie LC 130620).
Den 13 dito binnengekomen het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jonge, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D.C. de Groot, met ballast op avontuur, en het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met papier, pannen en steen naar Hamburg.
Den 14 dito binnengekomen het sloepschip AMALIA, kapt. W.J. Nehmtzow, met garst van Wismar.
Den 15 dito uitgezeild na gedane reparatiën het galjasschip ADOLPHUS, kapt. Johan Freeze (opm: zie LC 130620), met ballast op avontuur; de schonerschepen the HOPE, kapt. Wm. Barfield, en the LIVELY, kapt. Wm. Baijes, beide met boter naar Londen.
Den 16 dito niets binnengekomen. Uitgezeild het sloepschip PEGGY, kapt. John Schotland, ledig naar Amsterdam.
Den 17 dito binnengekomen het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Pijbes, met ballast naar de Oostzee.
Den 18 dito binnengekomen het schonerschip MARY, kapt. W. Atkinson, het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazebij, beide met ballast van Londen, de smakschepen WILLIAM OLIVIER (opm: WILLEM OLIVIER), kapt. Klaas Pieters Faber, met zout van Oleron, de VROUW LAMMIGINA, kapt. Otto Pieters Smit, met hout van Nerva, de kofschepen de JUFFER JEANNET, kapt. J.H. Limburg, de VROUW JACOBA, kapt. Jan J. Renk, beide met zout van Leverpool. Niets uitgezeild.

Afbeelding
Datum 08 augustus 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant

Nieuwezijlen (opm: bij Dokkum). Van den 1 tot den 12 juli niets gepasseerd.
Den 13 dito binnengekomen het tjalkschip de VIER GEBROEDERS, kapt. L.G. Dubblinga, met tarwe, honing, melkaden (opm: plat, ovaal vat, vroeger bij het afromen van melk gebruikt) en molenkammen van Altona.
Den 16 dito uitgezeild het smakschip NIESKE CATRYNE, kapt. C.C. Slagter, met ballast naar Noorwegen, en het tjalkschip de VROUW HENDRIKA, kapt. J.A. de Boer, met gedroogde cichoreiwortels naar Altona.
Den 22 dito uitgezeild een Vriesch kopjacht, schipper J.T. Zandstra, met cichorei en kanterkaas (opm: naar Cantal in Auvergne; gele kaas, komijnekaas van afgeroomde melk) naar Altona.
Den 29 dito binnengekomen het smakschip BROEDERLIEFDE, kapt. H.J. Karst, met hout van Noorwegen.
LC 080820
Harlingen. Den 24 juli binnengekomen het jagtschip ADELHEID, kapt. H. Krohn, met rogge van Wismar. Niets uitgezeild.
Den 27 dito binnengekomen de kofschepen CONCORDIA, kapt. Jan Klazen Nap, met rogge van Memel (opm: Klaipeda); de JONGE SIKKO (opm: kof JONGE SIKKE), kapt. Rinse H. Smits, met zout van Leverpool; en de JONGE YPEUS, kapt. Harm H. de Weerd, met teer, hout en potasch van Christiaanstad (opm: mogelijk Kristinestad, Finland). Uitgezeild het kofschip de JUFVROUW JANNETTA, kapt. J.H. Limburg, ledig naar Groningen.
Den 28 dito binnengekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle Haijes van der Laan, met rogge van Elbing (opm: Elblag), en het smakschip ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, ledig van Amsterdam. Niets uitgezeild.
Den 29 dito binnengekomen het kofschip ALIDA CLASINA, kapt E.L. Tiktak, met hout van Noorwegen, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met ballast van Londen. Uitgezeild het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met vellen enz. naar Londen.
Den 30 dito uitgezeild het sloepschip ATALANTA, kapt. James Birne, het schonerschip MARY, kapt. Wm. Atkinson, beide met boter naar Londen; de smakschepen de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit; en het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, alle drie met ballast op avontuur.
Den 31 dito binnengekomen het smakschip DE GOEDE INTENTIE, kapt. Teeke J. van der Veer, met rogge van Memel (opm: Klaipeda), de kofschepen de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen, de VROUW ALIDA, kapt. Uge Jans Uges, met rogge en tarwe van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 1 augustus binnengekomen het schonerschip HOPE, kapt. William Barfield, met ballast van Londen. Uitgezeild het jagtschip ADELHEID, kapt. H. Krohn, met ballast naar Wismar.
Den 2 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.C. de Groot, met hout van Noorwegen, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, ledig van Amsterdam.
Den 5 dito binnengekomen het tjalkschip DIE GUTE HOFNUNG, (opm: waarschijnlijk DIE GUTE HOFFNUNG) kapt. L.G. Busch, met rogge van Rostock.
Den 6 dito uitgezeild het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, met pannen op avontuur naar de Oostzee (opm: vervolgens 4 regels tekst niet leesbaar).

Afbeelding
Datum 23 december 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Londen, 19 december. Te Plymouth is gearriveerd ANNA CATHARINA, De Vries (opm: kof, kapt. Broer Remkes de Vries, zie ook RC 030521), van Vlissingen naar Bordeaux zeer lek.

Afbeelding
Datum 03 mei 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 1 mei. Het schip (opm: kof) ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, van Harlingen of Vlissingen naar Bordeaux, sedert den 17 december te Plymouth onder reparatie gelegen hebbende (opm: zie RC 231220), is den 23 april van daar vertrokken.

Afbeelding
Datum 02 oktober 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen het schonerschip ELISA, kapt. Soren Nielsen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer Remkes de Vries; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong, alle drie met ballast naar Noorwegen.
Den 26 dito uitgezeild het smakschip de VROUW GEZINA, kapt. N.H. Baas, met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het schonerschip SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de JUFFER GEERTRUIDA, kapt. J.S. Bonjer, de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, alle met ballast op avontuur.
Den 28 dito binnen gekomen het smakschip CASTOR, kapt. S. Hooghoudt, met hout van Noorwegen; de sloepschepen CORONATION, kapt. Wm. Wotton, MARIA, kapt. Robert Cubith, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Schuur, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Wm. Nazeby, met ballast van Londen.
Den 30 dito uitgezeild de sloepschepen SWIFT, kapt. Enos Page, WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 26 februari 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den19 februari uitgezeild het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter naar Londen.
Den 20 februari binnengekomen het sloepschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen.
Den 22 februari binnengekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Willliam Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaazen, de VROUW ITHINA, kapt. J.J. Postma, alle drie met ballast naar Noorwegen; NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met klaverzaad, schors enz. naar Engeland; de JUFROUW HENDRIKA MARGARETHA, kapt. C.J. van der Veer, met haver naar Cette (opm: Sète); het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, met ballast naar Noorwegen.
Den 24 februari uitgezeild het schonerschip CCRONATION, kapt. W. Wotton, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 09 april 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 4 april is binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes.
Den 5 dito zijn binnen gekomen het kofschip JOHAN WILHELM, kapt. H. Sleehuis, de smakschepen GESINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 6 dito is binnen gekomen het kofschip ANNA CATHERINA, kapt. H.R. de Vries (opm: ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries), met hout uit Noorwegen.
Den 7 dito zijn binnen gekomen de kofschepen de VROUWE ELISABETH, kapt. Jan J. Arends jr, de JUFFR. MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jong (opm: kof JUFFER MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jonge), het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.K. Kuilema (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), alle met hout uit Noorwegen; uitgezeild: het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 31 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 12 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, en het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. Arend C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VERWACHTING, kapt. Steeven de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 13 dito binnen gekomen het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, HILLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends, alle met hout van Noorwegen; het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg.
Den 14 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton, de sloepschepen ATTALANTE, kapt. James Byrne, the UNION, kapt. John Davey, alle met ballast van Londen; het smakschip EENDRACHT, kapt. Klaas J. Doijes (opm: kapt. K.J. Dooijes), het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, en het tjalkschip HILLEGINA, kapt. Harm Kloeve, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke. D. van Veen, met schors enz, naar Liverpool.
Den 15 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen; de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Patman, en het kofschip JOHAN HEINRICH WILHELM, kapt. Harmanus Slokuis, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. Israel J. Vos, met ballast op avontuur.
Den 16 dito binnen gekomen het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, het schonerschip ELISA, kapt. Anders Firman, beide met hout van Noorwegen; het motschip GEDULD, kapt. H. Schneider, met pot aarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 17 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, EENDRACHT, kapt. Egbert M. de Jong, beide met hout van Noorwegen, en het sloepschip WILLIAM, kapt. William Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, CATHARINA, kapt. Arend Clasen, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, GESINA CHARLOTTE, kapt. Gerardus van Veen, en de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 19 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW HENDRIES (opm: JUFVROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, met zout van Liverpool; uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway, beide met boter enz. naar Londen.
Den 20 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, met hout van Hamburg, het kofschip ALIDA CLAZINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de VROUW HARMINA, kapt. Jan L. de Jong, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 07 juni 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 21 mei binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen.
Den 22 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. Daniel Charroson, met ballast van Londen; de smakschepen ELISABETH, kapt. Jacob C. Scherpbier, en de GOEDE INTENTIE, kapt. Teke J. van der Veer, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild het galjasschip WILHELMINA, kapt. Johann Jonas, met ballast naar Archangel.
Den 23 dito binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page met ballast van Londen.
Den 24 dito binnen gekomen het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Schipper, met zout van Liverpool. Uitgezeild het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larssen, het kofschip de VROUW IKINA, kapt. G.J. Posthuma, en het smakschip de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 26 dito uitgezeild het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton en het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen, het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, en het schonerschip ELIZA, kapt. Andreas Terman, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 27 dito binnen gekomen het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubit, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jonge, de VROUW HILLEGINA, kapt. Harm Kleeve, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends, alle met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de VROUW ALIDA, kapt. H.J. Kruse, en WILHELMINA, kapt. Dirk J. de Jong, beide met pannen en steen naar Hamburg; de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, en de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, beide met ballast naar Noorwegen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. H.E. Kuileman (opm: kapt. Egge Everts Kuilema), de VROUW ELISABETH, kapt. Jacob M. Scherpbier, DIANA, kapt. M. Stuit, alle met ballast op avontuur; het kofschip HET GEDULD, ledigscheeps naar Karolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 28 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW GEZINA, kapt. Christ. Fokkes Taaij, met zout van Liverpool; het schonerschip SARAH, kapt. H. Clarck, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. Hendrik J. Oortjes; de tjalkschepen de VROUW MARGINA (opm: smak), kapt. Daniel J. Oortjes, en de VROUW FENEGINA, kapt. Arend C. Ruiten (opm: kof VROUW FENNEGINA, kapt. Arend Christiaan Ruiten), alle met ballast naar Noorwegen.
De 29 dito, met verlies van mast terug gekomen het sloepschip ATALANTE, kapt. James Byrne, met boter van hier naar Londen (opm: zie RC 010622); het smakschip IKKA (opm: VROUW IJKA), kapt. J.H. Oortjes ledig van Amsterdam.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Thomas Yzenback, met zout, potas en geelhout van Liverpool; het brikschip NORGE, kapt. Soren A. Giertzen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, EENDRACHT, kapt. K.J. Doijer (opm: kapt. K.J. Dooijes), en het kofschip EENDRACHT, kapt. C.M. de Jong, alle met ballast naar Noorwegen; het sloepschip UNION, kapt. John Davey, met huiden naar Londen; het kofschip de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, met ballast naar Riga; het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.C. Pot, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergans (opm: Hergens, mogelijk Pieter Jacob), beide met hout van Noorwegen; het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Hein Harmens, en het smakschip de VROUW WIETSKE, kapt. J.J. Kiers, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLAZINA, kapt. E.L. Tiktak, en HOOP EN VREES, kapt. Y.F. Piebes, beide met ballast op avontuur.
Den 2 juni binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan C. Bart en het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. Enos Page, en VIOLET, kapt. Daniel Charresin, met boter enz. naar Londen; het kofschip de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 20 augustus binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen; het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.B. de Vries, en het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. Jan B. Sterenborg, beide met hout van Noorwegen.
Den 21 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot; de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, alle met hout van Noorwegen.
Den 22 dito binnen gekomen de smakschepen TWEE GEBROEDERS, kapt. E.S. Scherpbier, met graan uit de Oostzee, TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met granen van Lübeck.
Den 23 uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, en het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, beide met boter naar Londen; de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.W. Stuit, WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hoffhuis, beide met ballast op avontuur.
Den 24 dito binnen gekomen het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubith, met ballast van Londen; het smakschip de VROUW GESINA, kapt. T. Joosten (opm: Fokke Joosten), met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 03 september 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 25 augustus binnen gekomen het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, met hennip, koper enz, van Petersburg; de kofschepen ANNEGINA, kapt. J.P. Hergens, en CATHARINA, kapt. Arend Klazen, beide met hout van Noorwegen.
Den 26 dito binnen gekomen de kofschepen VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, de JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, beide met zout van Liverpool.
Den 27 dito binnen gekomen het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong, met hout van Noorwegen; het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke D. van Veen, met zout van Liverpool.
Den 30 dito uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes; VICTORY, kapt. Robert Cubith; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, alle drie met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. E.M. de Jonge, met hout van Noorwegen; het schonerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, CATHARINA, kapt. A. Klazen, ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, alle met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 01 oktober 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 21 september binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, met hout van Noorwegen.
Den 22 dito binnen gekomen de kofschepen de ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, JOHAN WILHELM, kapt. H. Sleehuis; de smakschepen de VIJF GEZUSTERS, kapt. T.E. de Jong, en de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith; alle met hout van Noorwegen.
Den 23 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW JANTJE, kapt. A.G. Jonkhoff, met hout van Noorwegen.
Den 25 dito binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galleway, beide met ballast van Londen; de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, met hout van Noorwegen, de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jong (opm: kof JUFFER MAGDALENA CLARA, kapt. H.P. de Jonge), met hennip en hout van Riga.
Den 26 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen; het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 06 juni 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 26 mei uitgezeild de smakschepen GEZINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijer (opm: kapt. Klaas J. Dooijes), beide met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, beide met hout van Noorwegen; het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikschip HARMONIE, kapt. Stein Nielsen, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen de kofschepen EENDRACHT, kapt. R.M. de Jong, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, ANNA CATHARINA (opm: kof), kapt. B.R. de Vries, het smakschip CLASINA, kapt. Jan C. Boon, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.A. Rappen, met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.T. de Jong (opm: Hendrik P. de Jonge), met hout van Memel (opm: Klaipeda), het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.F. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip JOHANN GEORGE (opm: kof JOHAN GEORGE), kapt. W.D. Kleininga, het smakschip de VROUW GRIETJE (opm: waarschijnlijk smak JONGE GRIETJE), kapt. J.A. Muntendam, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 31 dito uitgezeild het kofschip WILLEM OLIVIER, kapt. R.T. Faber, het smakschip VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong (opm: waarschijnlijk Popke Egberts de Jonge), beide met ballast op avontuur.
Den 1 juni uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes, VICTORY, kapt. R. Cubith, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 17 juni 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 2 juni binnen gekomen het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip DIAMOND, kapt. A. Smith, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen drie GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild het kofschip EENDRACHT, kapt. E.M. de Jong, de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clasen, VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, alle drie met ballast op avontuur.
Den 4 dito binnen gekomen het schonerschip VIOLET, kapt. D. Charrosin, met ballast van Londen.
Den 5 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Jeltes, met hout van Noorwegen, HARLINGEN, kapt. T. Smith, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, beide met zout van Liverpool. Uitgezeild de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, WILHELMINA CATHARINA, kapt. P.B. de Jong, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, alle drie met ballast op avontuur.
Den 6 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.E. Kuilema, beide met ballast op avontuur.
Den 7 dito binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 8 dito uitgezeild de sloepschepen DIAMOND, kapt. A. Smith, ATTALANTE, kapt. James Byrne, het schonerschip SARAH JANE, kapt. H. Clarck, alle drie met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen de kofschepen VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke D. van Veen, HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, beide met zout van Liverpool, de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, met hout van Noorwegen, het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met koolzaad van Hamburg. Uitgezeild het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Jeltes, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito uitgezeild het sloepschip les SIX AMIS, kapt. Birner Benon le Roi, met haver naar Rouaan, de smakschepen CLAZINA, kapt. Jan J. Boon, de DRIE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, beide met ballast op avontuur.
Den 15 dito uitgezeild de schonerschepen NEW VENUS, kapt. M. Lord, HOPE, kapt. Enos Page, ANN, kapt.William Barfield, alle drie met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 04 juli 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 23 juni binnen gekomen de smakschepen de VROUW RIKA, kapt. R.E. Zoutman, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijes (opm: kapt. Klaas J. Dooijes); de kofschepen DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, VRIENDSCHAP, kapt. G.W. Stuit, alle met hout van Noorwegen; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, met ballast van Londen.
Den 26 binnen gekomen de smakschepen HARMINA TRAUTZINA (opm: smak HARMINA FRAUKINA), kapt. M.J. de Jonge, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan A. Rappen, de VROUW GRIETJE (opm: waarschijnlijk smak JONGE GRIETJE), kapt. J.A. Muntendam, de VROUW CATHARINA (opm: smak), kapt. N. Jacobs, de VROUW MARGARETHA, kapt. K.A. Pot, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen HARLINGEN, kapt. T.J. Smith, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, de JONGE JAN, kapt. Jan K. Bart; het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clasen de Groot, alle met ballast op avontuur.
Den 25 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen, het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het tjalkschip de JUFFROUW HENDRINA, kapt. B.H. Engelsman, met ballast op avontuur.
Den 26 dito binnen gekomen het het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen.
Den 28 dito binnen gekomen de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, ZEELUST, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen; het kofschip VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met zout en lood erts van Liverpool. Uitgezeild het kofschip de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser; het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. J.G. Juister, beide met pannen naar de Oostzee.
Den 29 uitgezeild het sloepschip ATTALANTE, kapt. J. Byrne, het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, alle twee met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 08 juli 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 30 juni binnen gekomen de schonerschepen VIOLET, kapt. D. Charrosin, HOPE, kapt. Enos Page, LIVELY, kapt. W. Bayes, alle in ballast van Londen; het kofschip ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW RIKA, kapt. R.E. Zoutman, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan H. Rappen, HARMINA FRAUTINA, kapt. M. de Jong (opm: smak HARMINA FRAUKINA, kapt. Meilof Jans de Jonge), alle met ballast op avontuur.
Den 3 juli binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLAZINA (opm: kof), kapt. L.K. Tiktak, met hout van Noorwegen, WAAKZAAMHEID (opm: kof), kapt. H.S. Hofhuis, met teer en potas van Christiaanstad.
Den 5 dito uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, EENDRACHT, kapt. K.M. de Jong, de smakschepen VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijes (opm: kapt. Klaas J. Dooijes), ZEELUST, kapt. P.K. Boer, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 6 dito uitgezeild de schonerschepen SARAH JANE, kapt. H. Clarck, LIVELY, kapt. William Bayes, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 26 augustus 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 18 augustus binnen gekomen de schonerschepen SARAH JANE, kapt. H. Clarck, HOPE, kapt. Enos Page, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.B. de Vries (opm: kapt. Broer Remkes de Vries), de VROUW REVENDA, kapt. J.H. Lohnhoff: beide met ballast op avontuur.
Den 20 dito uitgezeild het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, met ballast naar Noorwegen.
Den 21 dito bennen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. H.S. van der Zee, met hennip en hout van Riga, het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, met ballast naar Noorwegen.
Den 22 dito binnen gekomen de smakschepen TROOST VOOR MOEDERLOOS, kapt. L. Nieveen (opm: R.G. Nieveen), de BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. L.R. Nieveen, het galjasschip CORNELIA SOPHIA, kapt. J.C. Mohr, alle drie met hout uit de Oostzee, het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubith, met ballast van Londen.
Den 23 dito binnen gekomen het kofschip VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met zout van Liverpool, het galjasschip der VERSUCH, kapt. Carl F. Zielke, met hout van Riga.
Den 24 dito uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, alle twee met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 20 oktober binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. K.A. Pot, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen WAAKZAAMHEID, H.S. Hoffhuis, met tarwe naar Port à Port; CONCORDIA, kapt. J.J. Dijk, met ballast op avontuur.
Den 21 dito binnen gekomen de smakschepen GEERTYNIA (opm: DE VROUW GEERTINA), kapt. J.P. Bossinga, met hout van Noorwegen; GESINA, kapt. N.M. Huizing, met hennip van Riga; het schoenerschip CONCORDIA, kapt. John Power, met ballast van Londen.
Den 24 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, het smakschip de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, het kofschip ZEELUST, kapt. G.A. Wieringa, met koper en hennip van Petersburg.
Den 26 dito uitgezeild de schoenerschepen VICTORY, kapt. Robert Cubitt, CORONATION, kapt. John Power, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 februari 1824
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop: een welbezeild Kofschip, groot 110 rogge lasten, met een goede inventaris. Te bevragen bij F.D. Fontein, te Harlingen. (opm: mogelijk ANNA EN CATHARINA)

Afbeelding
Datum 18 mei 1824
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 10 mei zijn binnen gekomen de kofschepen de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de JONGE SIKKO, kapt. P.A. Visser, beide met hout van Memel (opm: Klaipeda); de smakschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Wever, ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.E. Kuilema, de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Kappen, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het schoonerschip SOEBLOMSTEN, kapt. A. Ferman, het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, alle met hout van Noorwegen.
Den 11 dito binnen gekomen de smakschepen CATHARINA, kapt. A.E. Pot, VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, de JONGE JOHAN, kapt. H. Jans, het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, het tjalkschip FORTUNA, kapt. H.H. Bakker, alle met hout van Noorwegen; het tjalkschip ENGELINA, kapt. R. de Jong, met hout van Stettin (opm: Szczecin).
Den 13 dito binnen gekomen de kofschepen TWEE GEBROEDERS, kapt. B.R. Lukens, ALIDA CLASINA, kapt. L.K. Tiktak, de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. J.W. Wilkens, ZEELUST, kapt. P.E. Boer, alle met hout van Noorwegen; de schonerschepen VICTORY, kapt. R. Cubitt, LIVELY, kapt. Wm. Bayes, beide met ballast van Londen; het galjasschip CAROLINA, kapt. H. Duwel, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 14 dito binnen gekomen de tjalkschepen HILLEGINA, kapt. W.J. Panman, de VROUW GEZINA, kapt. F.J. Deddes, beide met hout van Dantzig; de kofschepen JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen CLARA MARGERETHA, kapt. P.D. Dik, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, de HOOP, kapt. W.H. Mulder, alle op avontuur.
Den 15 dito binnen gekomen het smakschip EENDRACHT, kapt. K.J. Dooijes, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. J.J. Dijk, de smakschepen GEZINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen, de VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Wever, alle met ballast op avontuur.
Den 16 dito uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. Wm. Bayes, VICTORY, kapt. R. Cubitt, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 22 augustus binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. W.G. Stuit, beide met hout van Noorwegen; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne; het schoenerschip FRIENDS, kapt. John Tower, beide met ballast van Londen.
Den 23 dezer binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. K.W. Patje; het smakschip DE VROUW EWINA, kapt. K.H. Suininga; de tjalkschepen de JONGE GEERT, kapt. A.J. Boomgaard; PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, alle met hout van Noorwegen.
Den 24 dito binnen gekomen het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H. Wijnstok, met hout van Hamburg. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerdt, jr.; het smakschip de JUFFER ENA, kapt. R. Haverbult, alle drie met ballast op avontuur.
Den 25 dito uitgezeild het smakschip CONCORDIA, kapt. R. Dik; het tjalkschip HOPE, kapt. W.H. Mulder; de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, alle met ballast naar Noorwegen; VERWACHTING, kapt. S. de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 27 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW ANTJE, kapt. Dk. C. de Groot; JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. H. Slehuis; de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. T.I. Visser; de VROUW GESINA, kapt. Fokko Joosten; GESINA, kapt. B.A. Visser; de VROUW ZWAANTJE, kapt. W.G. Stuit, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 28 dito uitgezeild het schoenerschip FRIENDS, kapt. John Tower; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 september 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 29 augustus binnen gekomen het kofschip de JUFFER MARGERETHA HENDRIKA, kapt. C.I. van der Veer, het smakschip EENDRAGT, kapt. C.I. Doijes (opm: EENDRACHT, kapt. Klaas J. Dooijes), beide met hout van Noorwegen; de schoenerschepen VIOLET, kapt. D. Charrosin; VICTORY, kapt. Robert Cubith; LIVELY, kapt. S. Finch, alle 3 met ballast van Londen. Uitgezeild na gedane reparaties, het tjalkschip (opm: smak) de GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister, met haver van Groningen naar Londen gedestineerd.
Den 30 dito uitgezeild de kofschepen DE DRIE GEZUSTERS, kapt. T.T. Dijkstra; de JONGE SIKKO, kapt. T.A. Visser; de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit; de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. Jan H. Kappen; VRIENDSCHAP, kapt. Detmer Genekies; de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs; het tjalkschip de VROUW WILHELMINA, kapt. Jan Joosten, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 31 dito binnen gekomen het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, met hout van Noorwegen; het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.A. Bleeker, met hout van Hamburg.
Den 1 september binnen gekomen het schoenerschip HERO, kapt. William Barfield, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip DE VROUW PETRONELLA, kapt. T.E. de Jong; het tjalkschip de HOOP, kapt. S.J. van der Meer; het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, alle met ballast naar Noorwegen; het tjalkschip de VROUW GESINA, kapt. J.C. Lindeboom, met dakpannen naar Hamburg.
Den 3 dito binnen gekomen het smakschip TWEE GEBROEDERS, kapt. S.F. Scherpbier, met hout van Stettin.
Den 4 dito uitgezeild de schoenerschepen VICTORY, kapt. R. Cubith; VIOLET, kapt. D. Charrosin; LIVELY, kapt. S. Finch, alle 3 met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1826
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 8 augustus uitgezeild het kofschip ST. JOHANNES, kapt. J.J. Rijke; de smakschepen DE JONGE JOHAN, kapt. R. Jans, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Oldenburger, het tjalkschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Elias Elias, met dakpannen naar Hamburg.
Den 9 dito binnen gekomen de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, van Noorwegen, DE VRIENDSCHAP, kapt. G. Haverbult, van Riga, beide met hout, de schoenerschepen LIVELY, kapt. S. Finch, ORWELL, kapt. R. Cubett, beide met ballast van Londen.
Den 10 dito binnen gekomen het smakschip DE VROUW CATHARINA, kapt. J.H. Kappen, met hout van Riga.
Den 12 dito binnen gekomen het kofschip ARIUS JOHANNES, kapt H. van Wijk, met zout van Oléron.
Den 13 dito uitgezeild de schoenerschepen ORWELL, kapt. R. Cubett, LIVELY, kapt. S. Finch, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 25 september 1826
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 22 september. Binnengekomen: JONGE JAN, kapt. H.A. v.d. Zee, van Petersburg; MARGARETHA, kapt. E.J. Meier, van Archangel; VIJF GEZUSTERS, kapt. E.Y. Post, van Nerva; CHARLOTTA, kapt. S.J. Potlich, van Memel; DIANA, kapt. A. Saton, van Pernau; ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries en LOUISA, kapt. J.E. Bek, beide van Arendal; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuijper, van Holmstrand; HABE, kapt. A. Johnson, van Krageroe; ANNA CATHARINA, kapt. C. Laroe, van Oostrissoer; INGEBORG, kapt. A.M. Ridderwold, JONGE MARIA, kapt. J. Giersoe, METTA LOUISA, kapt. A.O. Giersoe, FORTUNA, kapt. J. Paulsen, BREWIG, kapt. C. Larsen, TWENDE BRODERE, kapt. N. Bull, EENIGHEDEN, kapt. A. Hazeldsen, FAMIELJE HAAB, kapt. O. Jacobsen, PROVIDENTIA, kapt. C. Pedtersen, CHRISTINA, kapt. H.B. Elliger en PATRIOTTE, kapt. M.C. Langaard, alle elf van Drammen.
Uitgezeild: CADMUS, kapt. J. Fischer, naar Philadelphia; VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, naar Londen.
Texel, 24 september. Binnengekomen: ATALANTE, kapt. W. Mann, van Londen; JACOBA, kapt. A.K. de Groot, van Dantzig; ACTIF, kapt. J. Johnson en EENIGHEDEN, kapt. N. Beraldsen, beide van Drammen; MARGARETHA BENJAMINE, kapt. A. Berik, van Christiaansand; JONGE JAN, kapt. R. Jans, van Oostrisoer.
Gisteren na posttijd nog: LOUISA SOPHIA, kapt. J. Meijer, van Memel; EMANUEL, kapt. A. Olsen, van Drammen.
Uitgezeild: VIER BROEDERS, kapt. G.J. Nieuwland, naar Londen; VRIENDSCHAP, kapt. C. Hasenwinkel, naar Boston, in Engeland.
Zr.Ms. oorlogsfregat MARIA REIGERSBERGEN, kapt. Koertsen, van Batavia, was den 15 september op de hoogte van Dartmouth, en had toen 90 dagen reis.

Afbeelding
Datum 03 april 1827
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. De 25 maart binnen gekomen het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, met hout van Drobak; het smakschip de VROUW JANTJE, kapt. Jacob Scherpbier, ledig van Amsterdam.
De 27 dito uitgezeild de smakschepen LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smit; de JUFFER ENA, kapt. R. Haverbult; de kofschepen de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, de JUFFER TRIJNTJE, kapt. S.A. van der Werff; ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; GROOT LANKUM, kapt. T.K. Mulder, alle zes met ballast, en de VROUW LAMMEGINA, kapt. J.J. Bakker, met dakpannen naar Noorwegen.
De 28 dito uitgezeild de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs Boomgaard; de JONGE JOHAN, kapt. R. Jans, met ballast naar Noorwegen.
De 29 dito binnen gekomen het schonerschip FAME, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
De 30 dito binnen gekomen UNION, kapt. A. Gallaway, met ballast van Londen.

Afbeelding
Datum 04 mei 1827
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. De 22 april uitgezeild het sloepschip ATALANTE, kapt. Wm. Mann, het schoenerschip LIVELY, kapt. S. Finch, beide met boter naar Londen.
De 23 dito binnen gekomen het kofschip de VIER GEZUSTERS, kapt. D. de Jong, met hout van Noorwegen.
De 24 dito binnen gekomen de kofschepen HERSTELLING, kapt. H.J. Buining, REMINA, kapt. J.G. Boon, beide ledig van Amsterdam; THERESIA JOSEPHINA, kapt. L.J. Dreijer, het smakschip ELISABETH, kapt. J.H. Koppen, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, alle drie met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, met ballast naar Noorwegen.
De 25 dito binnen gekomen het schoenerschip NORTHAM, kapt. G. Pearson, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, beide met ballast naar Noorwegen.
De 26 dito binnen gekomen het schonerschip FRIENDS, kapt. John Power, met ballast van Londen; het tjalkschip de VROUW AUKE, kapt. H.A. Wolkammer, ledig van Amsterdam. Uitgezeild het brikschip FORSIGTIGHEDEN, kapt. S. Larsen, het kofschip ALIDA CLAZINA, kapt. L.E. Tiktak, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smit, alle drie met ballast naar Noorwegen; het sloepschip MAGNET, kapt. J. Norman, met haver naar Londen.
De 27 dito binnen gekomen de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, HARLINGEN, kapt. G. Korther, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Jan Klazen, met ballast, de HERSTELLING, kapt. H.J. Buining, met dakpannen naar Noorwegen.
De 28 dito binnen gekomen het galjasschip DOLPHIN, kapt. J.H. Kreaft, met hout van Memel; het kaagschip de JONGE SIMON, kapt. K. Gnodde, met hout van Noorwegen; het schonerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen JOHAN WILHELM (opm: JOHAN HENDRIK WILHELM), kapt. Jan Assies, GROOT LANKUM, kapt. T.K. Mulder, met ballast naar Noorwegen en Oleron.

Afbeelding
Datum 22 mei 1827
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. De 12 mei binnen gekomen het tjalkschip de VROUW GRIETJE, kapt. E.R. Smilde; het kofschip GEZINA, kapt. B.A. Visser, ledig van de Joure; het smakschip HOOP, kapt. J.J. Hut, met hout van Noorwegen.
(opm: na het stranden van de HOOP – zie o.a. AC 240127 verkreeg kapt. Hut reeds op 1 maart een nieuwe zeebrief voor het schip TWEE GEZUSTERS; dat hij dit schip onder de naam HOOP zou hebben ingeklaard moet op een vergissing berusten; of hier van hetzelfde schip sprake is kon niet worden aangetoond)
Uitgezeild de schoenerschepen LIVELY, kapt. S. Finch, UNION, kapt. A. Gallaway, met boter naar Londen.
De 15 binnen gekomen het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra; de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard; de VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong; LAMMEGINA, kapt. O.P. Smith; het galjasscheepje ANNA, kapt. P. Lonwig, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; JOHANNA, kapt. Jonner; het galjasscheepje DIE GODE VENNER, met ballast naar Noorwegen; het schoenerschip PROBITY, kapt. J. Harris, met haver naar Londen; het tjalkschip ANNA ELISABETH, kapt. S. Harkes, met steen naar Hamburg.
De 16 binnen gekomen de kofschepen ALIDA, kapt. Jan Huges; de VROUW CATHARINA, kapt. L.H. Singer; de galjasschepen VENUS, kapt. P.C. Steigerth; AURORA, kapt. J.H. Wilken; de tjalkschepen ONRUST, kapt. E.R. de Jonge; PIETERDINA, kapt. H.R. Duit, alle zes met hout van de Oostzee; het smakschip de JONGE DOUWE, kapt. H.M. Gnodde, met hout van Noorwegen; het brikschip REALISATION, kapt. J. Bäckstrom, met teer van Stockholm. Uitgezeild het tjalkschip de JUFFER HENDRIKA, kapt. B.H. Engelsman, met pannen naar Hamburg.
De 18 binnen gekomen het kofschip de VROUW JANTINA, kapt. H.H. de Weerd; de smakschepen de JONGE GEERTRUIDA, kapt. O.F. de Haan; CONCORDIA, kapt. R.P. Dik; de VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Valom, met hout van Noorwegen; het galjasschip DIE WOLFAHRT, kapt. J.M. Facks, met hout van de Oostzee. Uitgezeild het smakschip HOOP, kapt. J.J. Hut; het tjalkschip de VROUW GRIETJE, kapt. E.R. Smilde; de kofschepen de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart; de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot; de VRIENDSCHAP, kapt. Jan Klasen, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 07 augustus 1827
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. De 28 juli binnen gekomen het barkschip MARTHE LOUISE, kapt. A.O. Giersoe, het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. A.J. Wijkman, alle drie met hout van Noorwegen. Uitgezeild het galjasschip EENIGHEDEN, kapt. J. Christians, met ballast naar Noorwegen, het schoenerschip FAME, kapt. Wm. Barfield, met boter naar Noorwegen.
De 30 dito uitgezeild de kofschepen HARMONI, kapt. H.K. Potjewijd, de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. R.J. Dood, alle drie met ballast naar Noorwegen, de tjalkschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. J.H. Drent, ledig naar Groningen, de VROUW GEZINA, kapt. Harm Seeden, met pannen naar de Oostzee.De 1 augustus binnen gekomen het schonerschip FLORA, kapt. James Mauldon, met ballast van Londen. Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. Samuel Finch, met boter naar Londen, BRILLANT, kapt. John Wilson, met haver en boter naar Hull, de tjalkschepen de VIER GEBROEDERS, kapt. T. Haijen, de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.J. Kroeze, met pannen en steen naar Hamburg.
De 3 dito binnen gekomen de kofschepen de TWEE GEBROEDERS, kapt. W.R. Emkens, met hout van Noorwegen, de VRIENDSCHAP, kapt. G. Haverbult, en het tjalkschip de VROUW INNEGINA, kapt. W.J. Pronk, met teer van Christiaansand, het smakschip de VROUW JANTJE, kapt. J.E. Scherpbier, ledig van Amsterdam, het pinkschip NEDERLAND, kapt. J.J. Adriaan, met vijf walvissen van Groenland.

Afbeelding