Inloggen
JUFVROUW BIBIANA (DE) - ID 11048


Kroniekberichten

Datum 28 februari 1816
Krant MCO - Middelburgsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 27 februari. Gezeild: den 21 JUFVROUW BIBIANA (opm: kof), kapt. I.H. Uiling, van Sudres, met zout naar Antwerpen.
Den 22 MARIA, kapt. J.T. Jansen, van St. Ubes (opm: Setubal) met zout naar Antwerpen.
Den 24 de WINDLUST (opm: kof), kapt. Engelsman, RIJZENDE ZON (opm: brik), kapt. A. van Schie, met ammunitie, en de le CHARLES, kapt. T. Janssens, met buskruit, naar Woolwich; de JONGE SIJBRAND (opm: kof), kapt. T. Schut, naar Rouen met tarwe.

Afbeelding
Datum 06 december 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 4 december. Volgens een brief van Delfzyl, van den 29 november, was aldaar, wegens contrarie wind, doch in goede staat, binnengelopen het schip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, van Petersburg naar Amsterdam; zou met de eerste gelegenheid de reis vervolgen.

Afbeelding
Datum 16 juni 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 15 juni. Den 12 dezer is alhier binnen gekomen het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met zout van Liverpool.
Den 14 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de VROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, van Liverpool met zout, het smakschip de VROUW SAAPKEMA, kapt. Wolter Jans de Boer, met hout van Droback (opm: Drøbak, Oslofjord), en het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, met hout van Wilstein.

Afbeelding
Datum 14 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 juli. Den 9 dezer zijn alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer L. de Vries, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, allen met hout van Noorwegen.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, ledig van Grouw, het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.W. Overmeer, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip HELENA CHRISTINA, kapt. H.J. Busker, ledig van Amsterdam, en is uitgezeild het kofschip de VROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het smakschip de JONGE THEODOOR, kapt. Hemme de Jonge, en het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. A.H. Stuur, allen met hout van Noorwegen, en zijn uitgezeild het kofschip MERCURIUS, kapt. B. van den Oever, met granen naar Londen, en het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. T.J. van der Veer, met ballast naar de Oostzee.
Den 12 dezer is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen, schors en kaas naar Hull.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 augustus. Den 6 augustus is alhier binnen gekomen het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, met hout van Oostrisoer.
Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Albert A. Smit, en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle drie met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE EVERHARDUS, kapt. Antonij Steffens, met zout van Liverpool, het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Sterenburg, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het tjalkschip de JONGE THOMAS, kapt. W.C. Schoon, met hout, pek en teer van Lübeck, het tjalkschip de VROUW GRIETHA, kapt. Evert Ahlen, met potaarde van Witmund, het tjalkschip de EENDRAGT, kapt. Hendrik H. de Boer, en het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert C. Broekema, beide ledig van Sneek, en zijn uitgezeild het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke C. de Jong, met schors naar Liverpool.
Den 8 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW JAAPKEMA (opm: kof VROUW JAAPKINA), kapt. Wolter J. de Boer en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, beide met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip AUGUSTUS, kapt. J.J. Jaski, ledig op avontuur.
Den 9 dito is van hier uitgezeild het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert Poppes Bakker, met pannen, vloeren en cement naar Hamburg.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors enz. naar Hull.
Den 11 dito is alhier binnen gekomen het smakschip MARTHA HENDRIKA, kapt. Jan H. de Jong, met hout van Noorwegen.
Den 12 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de NOORDSTAR, kapt. Jan Strootman, met zout van Liverpool.

Afbeelding
Datum 11 september 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 8 september. Den 3 dezer is alhier binnen gekomen het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan Clasen Nap, met zout van Liverpool, en zijn van hier uitgezeild het kofschip ZAANVLIET, kapt. Olvert Siemons, ledig van Amsterdam, en de smakschepen de VROUW LUMMINA, kapt. H. de Groot, en de JONGE SOPHIA, kapt. Jan W. Moesker, alle drie met ballast naar de Oostzee.
Den 4 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle H. van der Laan, ledig van Amsterdam, en zijn uitgezeild de kofschepen CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, en JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, met ballast naar Noorwegen, en het smakschip de VROUW MARIA, kapt. Diederick Munzen, met pannen, steen, cement etc. naar Hamburg.
Den 7 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip BIBIANA, kapt. Israel Uiling, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het brikschip KAREL EN BERTHA, kapt. Oli M. Kiele, alle drie met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 30 oktober 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 30 oktober. Den 25 oktober zijn van hier uitgezeild het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. E.H. Mulder, met ledig schip naar Groningen, en het kofschip ANNA FILIPPINA, kapt. G. Jans, met ballast op avontuur.
Den 26 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE HOOP, kapt. Klaas Maurits, met hout van Noorwegen.
Den 28 dito zijn alhier binnen gekomen de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, de JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, en het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Smit, allen met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het pinkschip DE NOORDSCHE PRINS, kapt. Frederik Ellegens, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen naar Hull, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Janssen, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 12 maart 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 maart uitgezeild de kofschepen WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, de HOOP EN VREES, kapt. W.P. Piebes, de eerste gedestineerd naar Noorwegen, de tweede op avontuur, en de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, de ZEELUST, kapt. E. R. de Boer, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild het kofschip HARMONIE, kapt. H. C. Schut, met ballast naar de Marennes in Frankrijk.
Den 4 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, de TWEE GEBOEDERS, kapt. W.R. Luikens,
de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, het tjalkschip de JONGE ELISABETH, kapt. T.IJ. de Vries, de eerste op
avontuur, de laatste met pannen naar de Oostzee, verder de overige met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, met ballast op avontuur, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warner, met boter naar Londen.
Den 7 dito binnen gekomen het kofscheepje MERKURIUS, kapt. J.B. van den Oever, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikscheepje THOMAS, kapt. William Watton, met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip HUBLIN, kapt. J. Rink, met ballast van Londen.
Uitgezeild de kofschepen JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel Uiling, met ballast op avontuur, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen en de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de VROUW ALBERDINA, kapt. Simon Fokkes Taaij, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 10 dito uitgezeild de vishoeker VRIJHEID, kapt. Jan van Duulen, naar de Noordzee; de kofschepen JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, de STAD MEPPEN, kapt. Rimmert Hardes (opm: Hanover vlag, kapt. Remmert Harders), ALIDA KLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het smakschip de VROUW ELFINA, kapt. H.G. Busker, alle met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1820
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 8 oktober. Volgens brief van kapt. J. Uijling, voerende het schip de JUFVROUW BIBIANA, van Amsterdam naar Liverpool geschreven uit zee 30 september, was hij die dag uit Texel naar zee gezeild.

Afbeelding
Datum 01 december 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 20 november binnengekomen de smakschepen de BOEDERLIJKE LIEFDE, kapt. Rein Nieveen, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, beide met hout van Noorwegen, het everschip ANNA MARGERETHA, kapt. H. Breckwolt, met enige stukgoederen van Amsterdam. Niets uitgezeild.
Den 21 dito binnengekomen de kofschepen VRIESLANDS WELVAREN, kapt. Fokke Dirks van Veen, met zout van Leverpool; de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jacob H. Fijn, met hout van Noorwegen. Niets uitgezeild.
Den 22 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart; CASTOR, kapt. S.H. Hooghoudt, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het everschip ANNA MARGERETHA, kapt. H. Breckwolt, met stukgoederen naar Hamburg; het kofschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. T.T. Borst, ledig naar Schiermonnikoog.
Den 23 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW JANTJE, kapt. A.J. Jonkhof, van Amsterdam; de VROUW GESINA, kapt. B.H. Schipper, van Rotterdam, beide ledig, het schonerschip HARLINGEN, kapt. L.L. Buisman, ledig van Amsterdam; het tjalkschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. D. Martens, met potaarde en veren van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel); het sloepschip de WALVISCH, kapt. J. de Jong, terug uit zee, gedestineerd naar Noorwegen met rode en witte kool. Niets uitgezeild.
Den 24 dito binnengekomen de JUFVROUW BEBIANA, kapt. J.J. Uileng (opm: kof JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel Hendriks Uiling), de VROUW ANNEGINA, kapt. Harm Jans Potjer, beide met zout van Leverpool. Uitgezeild het kofschip de JONGE SIKKO (opm: JONGE SIKKE), kapt. Rinse H. Smits, met ballast en enige goederen naar de Middellandse Zee.
Den 26 dito niets binnengekomen. Uitgezeild het tjalkschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. D. Martens, met pannen, steen &c. (opm: etc.) naar Carolinerzijl (opm: Carolinensiel); de schonerschepen LUNA, kapt. Robert Cubith; HOPE, kapt. William Barfield, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 25 mei 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 14 mei binnen gekomen de kofschepen LAAT HEM ZO, kapt. E. Peters, ledig van Amsterdam; de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen.
Den 15 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE WILLEM, kapt. A.H. Scheepsma; het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. H.H. Brams, beide ledig van Amsterdam. Uitgezeild het brikschip WILLEM FREDRIK, kapt. U. Angel en het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. S.A. Geertsen, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 16 dito uitgezeild het smakschip CASTOR, kapt. S. Hooghout, met ballast naar Noorwegen; het kofschip LAAT HEM ZO, kapt. E. Peters; het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.H. Bleeker, beide met pannen en steen naar Hamburg.
Den 17 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby; het schonerschip HOPE, kapt. William Barfield; het sloepschip UNION, kapt. John Davy, alle drie met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip JUPITER, kapt. B.R. van Wijk, met ballast naar Amsterdam.
Den 18 dito binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.J. Uiling (opm: kapt. Israel Hendriks Uiling), met zout van Liverpool.
Den 19 dito binnen gekomen het smakschip de JUFFROUW FOKKELINA, kapt. H.L. Doktor, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito uitgezeild de sloepschepen UNION, kapt. John Davy; WILLIAM, kapt. William Nazeby; SWIFT, kapt. Enos Page, alle die met boter naar Londen; het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. A.H. Scheepsma, met steen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 10 juli 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 juni binnen gekomen de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. Wm. Bayes, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.
Den 25 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de VROUWE CHATARINA, kapt. H. Sleehuis; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, alle drie met hout van Noorwegen, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de TWEE VRIENDEN, kapt. R.J. Boeling, ELSINA, kapt. F.G. Pekelder, alle met ballast op avontuur, de GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister, de kofschepen de JONGE ENGBERDINA, kapt. J.H. Mulder, de JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, alle drie met dakpannen op avontuur, de JONGE CORNELIA, kapt. Jelle Haijes van der Laan, met ballast op avontuur.
Den 26 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met schors naar Leverpool, de tjalkschepen de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, beide met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan Cornelis Hazewinkel, met hout van Noorwegen.
Den 28 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. W.M. Nazeby, met ballast van Londen.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, met ballast van Londen; het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.P. Hergers, met hout van Noorwegen.
Den 30 dito Uitgezeild de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast, NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met dakpannen, de smakschepen de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jan Wiebes Overmeer, de DRIE VRIENDEN, kapt. H.G. Haverbult, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. U. Angel, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen, alle met ballast op avontuur.
Den 1 juli uitgezeild de sloepschepen UNION, kapt. John Davy, MARIA, kapt. Robert Cubith, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, alle drie met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 02 juli 1822
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 30 juni. Den 21 juni van Elseneur vertrokken JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling (opm: kapt. Israel Hendriks Uiling), van Memel (opm: Klaipeda) naar Port-à-Port (opm: Oporto, zie ook OHC 100922).

Afbeelding
Datum 31 januari 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Texel, 29 januari. Gearriveerd JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling (opm: kof, kapt. Israel Hendriks Uiling), van Port-à-Port (opm: Oporto). Deze is de kof, den 20 dezer binnengeweest, doch toen uit hoofde van ijsgang teruggekeerd. Dezelve is hedenmorgen, met behulp van sloepen, bij de mond van het Nieuwediep gebracht; dan, daar het ijs meer dan zes voet dik opgekrooijen (opm: opgekruid) lag, heeft men dezelve niet binnen de gemelde haven kunnen brengen, maar achter de Wierdijk met een touw aan de wal vast gelegd.

Afbeelding
Datum 01 februari 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 30 januari. De kof JUFVROUW BIBIANA is heden voor in het Nieuwe Diep gebracht.

Afbeelding
Datum 22 oktober 1823
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 20 oktober. Heden zijn alhier uitgezeild de schepen IDA ALEIJDA (opm: fregat IDA ALEYDA), kapt. Jacob Klaasz Sipkes, naar Batavia; COURIER, kapt. P. Schakel (opm: brik, kapt. P. Schackel), van Zaandam naar Rio de Janeiro; VROUW DIEUWERTJE (opm: brik), kapt. A. Thompsen, naar St. Jago de Cuba (opm: Santiago de Cuba); GOEDE VERWACHTING (opm: fregat), kapt. Joh. Bernh. Bodeman en JUFVROUW AAGJE (opm: brik JUFFROUW AAGJE), kapt. Klaas Harms Ruijl, beide naar Suriname; AURORA, kapt. Th.H. Klein (opm: brik, kapt. Teunis Kersjes Kleijn), naar Demerary; VROUW GEZINA (opm: smak), kapt. N.H. Baas, naar Lissabon; VROUW ENGELINA, kapt. D.H. de Jong (opm: kof, kapt. Derk Hesseling de Jonge), naar Port-à-Port (opm: Oporto); JONGE HENDRIK (opm: kaagschip), kapt. H. de Wilde, naar Rouaan; GOEDE HOOP (opm: kof), kapt. H.H. Pot, naar Yarmouth; JUFVROUW BIBIANA, kapt. H.H. Uiling (opm: Israël Hindrik Uiling) en EENDRACHT (opm: EENDRAGT), kapt. H.T. Smit en VIER GEBROEDERS, kapt. H.G. Prins, alle naar Hull.

Afbeelding
Datum 23 december 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 16 december. Den 14 en 15 dezeer zijn op onze rede aangekomen:
THE VENE, kapt. John Bowman, van Worthing naar Newcastle gedestineerd, met ballast.
Voor Antwerpen bestemd le RENARD, kapt. J. Chassenet, van Bordeaux met wijn enz; de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling (opm: kof, kapt. Israel H. Uiling), van Liverpool met klipzout en rijst; REBECCA, kapt. J. Anderson, van Hull met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 28 februari 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 23 februari. Van den 21 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen DE GOEDE HOOP, kapt. C. van der Bent, naar Hull met stukgoed; WILHELMINA, kapt. A. Lunsted, en WEMELINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, beide naar Londen met boomschors; HENDRINA JOHANNA, kapt. H.G. Jonker met boekweit, MARRIANNA PACKET (opm: sloep MARIA ANNA PAQUET), kapt. H. Ottes, met raapzaad en meekrap, LOUISE, kapt. D. Guijt, met boekweit, en JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met boomschors, allen naar Londen; de VROUW ANNA, kapt. K.A. Bos, naar Liverpool met boekweit; VASCO DA GAMA (opm: fregat, Gent), kapt. A. Bezemer, naar Batavia met stukgoed en troepen, en CONFIANCE, kapt. C. Brandaris, naar Liverpool met boomschors.
Te Antwerpen zijn gearriveerd de schepen JONGE NICOLAAS (opm: kof, Gent), kapt. H. Peters, van Liverpool; TWEE GEBROEDERS, kapt. Onnen, van Emden, en VROUW MEDA, kapt. Martens, van Carolinerziel (opm: Carolinensiel).

Afbeelding
Datum 25 september 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 24 september. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen JULIA, kapt. G. Hauerkens, naar Guernsey; CHARLOTTE FREDERIKE, kapt. C.Z. Scheibe, naar de Oostzee, en de GOEDE HOOP, kapt. C. van der Bent, naar Hull.
Te Antwerpen zijn gearriveerd de schepen NEPTUNUS, kapt. Van der Mussel, en FREDERIK, kapt. Evert, van Rouaan; JOANNA EN CORNELIA, kapt. Seeuwen (opm: JOHANNA CORNELIA, Gent, bijlander, kapt. Arnoldus Seeuwen), van Duinkerken; GOEDE HOOP, kapt. Puister, en JUFVROUW BIBIANA, kapt. Urling (opm: kapt. [eigenaar] J.H. Uiling), van Havre; JOHAN GEORGE, kapt. Kleininga, van Liverpool; INDUSTRIE, kapt. Mitchell, van Hull; CONCORDIA, kapt. Wohlers, van Petersburg; MARIE ADOLPHINE, kapt. Haverbult, van Dantzig, en KAREN WILHELMINA, kapt. Crüse, van Nijborg.

Afbeelding
Datum 28 september 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 21 september. Van den 18 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen PROVIDENCE GOOD INTENT, kapt. J. Atkinson, van Hull, met stukgoederen; MARIA BARBARA, kapt. J.J. Koller, van Petersburg, met potash; de VROUW ADRIANA, kapt. E.H. Mulder, van Riga, met timmerhout; DANIEL, kapt. J.M. Heldt, van Memel, met delen en balken; NEPTHUNUS, kapt. C. van der Mussele, met pleister, en FREDERIKA, kapt. J.C. Ewert, met pleistersteen, beide van Rouen; … , kapt. D.W. Puister (opm: waarschijnlijk GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister), met koffie, en de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met koffie en suiker, beide van Havre-de-Grace; JOHAN GEORGE, kapt. W.D. Kleininga, van Liverpool, met klipzout; JOHANNA CORNELIA, kapt. A. Seewen, van Duinkerken, met wijn; DIANA, kapt. L.A. Bergman, van Stockholm, met pik en teer; CONCORDIA, kapt. J.D. Wohlers, van Petersburg, met potash; INDUSTRY, kapt. E. Mitchell, van Hull, met stukgoederen.
Sedert den 18 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild JULIA, kapt. G. Hauerkens, naar Guernsey, met stukgoederen; CHARLOTTE FREDERIKE, kapt. C.Z. Scheibe, naar de Oostzee, met ballast; de GOEDE HOOP, kapt. C. van der Bent, naar Hull, met boomschors.

Afbeelding
Datum 16 november 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 9 november. Gisteren zijn de volgende schepen van Antwerpen alhier ter rede gekomen, en naar zee gezeild: MERKURIUS, kapt. E.J. Mos, en l’ESPERANCE, kapt. A. van Geijt, beide naar Londen, met boomschors (de eerste is echter door contrariewind terug); de VROUW HENDRIKA, kapt. K. van den Oever, en MEDUSA (opm: MÉDUSE), kapt. J. Lubbing, beide naar Londen, met boomschors; LOUIS (opm: brik LOUISE, Antwerpen), kapt. J. Colas, naar New York, met stukgoederen; VENUS, kapt. C.G. Dunkelmung, naar Arbroath, met boomschors; the PILOT, kapt. John Ovenstod, met vlas, en die DABEN BRUDER, kapt. H.N. Meijer, met boomschors, beide naar Leith; de DRIE VRIENDEN, kapt. R.Z. Schut, de VROUW ANNA, kapt. J. van der Schuijt, de VROUW BIBIANA, kapt. Z.H. Uiling, en MARGARETHA MARCHINA, kapt. H.J. Oortjes, alle vier naar Londen, met boomschors.
Ook zijn gisteren en heden, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen NOOIT GEDACHT, kapt. H.G. Peperboom, van Havre-de-Grace, en la BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman, van Londen, beide met stukgoed.

Afbeelding
Datum 04 januari 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 1 januari. De Nederlandse brik, gisteren gemeld, is van onder de Goerese haven op de rede ten anker gekomen, doch wegens de harde wind en quarantaine kan men nog geen naam bekomen; dezelve voert de nommervlag R 125.
Gisteren namiddag arriveerden uit zee: JUFFROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, van Londen; GLASGOW, kapt. R. Cant, van Leith; LORD NELSON, kapt. R. Hunter, van Hull naar Antwerpen, als bijlegger.
De brik ALFRED, kapt. R. Olijphant, die tegen de vlakte van het Spui aan de grond heeft gezeten, is daar af en in vlot water gekomen.
Den 2 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: JEAN, kapt. J. Browne, van Londen.

Afbeelding
Datum 24 maart 1825
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie - te Rotterdam liggen in lading naar:
- Petersburg, het Nederlands kofschip DE WAAKZAAMHEID, kapt. Geert Hendriks Luurts, ligt gereed.
- Liverpool, het Nederlands hoekerschip DE FLORA, kapt. Dirk Rooderkerk, ligt gereed.
- Liverpool, het Nederlands kofschip DE JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israël Hendrik Uiling, om binnen weinige dagen te vertrekken.
- Liverpool, het Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. Meindert Roderkerk.
Adres bij Kuiper, Van Dam en Smeer

Afbeelding
Datum 29 maart 1825
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading naar:
- Liverpool, om spoedig te vertrekken, het Nederlands smakschip JOHANNA, kapt. H.T. Mulder.
- Londen, het Nederlands smakschip WUBBINA, kapt. M.R. Klein.
Adres ten kantore van Hudig en Blokhuijzen
- Liverpool, het Nederlands kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israël Hendrik Uiling, om binnen weinige dagen te vertrekken.
- Liverpool, het Nederlands kofschip de ONDERNEMING, kapt. Meindert Roderkerk.
Adres bij Kuiper, Van Dam en Smeer

Afbeelding
Datum 09 april 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 6 april. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: THETFORD, kapt. W. Rickaby, van Hull; MINA FESTMAN, kapt. J.L. Strou, van Drontheim; JONGE GERRIT, kapt. C.L. Klok, van Dieppe; NANCY, kapt. J. Morrison en JOHANNES EN WILHELMINA, kapt. D. Mooijekind, beide van Londen. Van de morgen zeilden in zee: DE KONING DER NEDERLANDEN, kapt. J. Slater, naar Londen en FRANS EN ALETTA, kapt. M. van der Struys, naar Bergen. De wind ONO.
Den 7 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: ALFRED, kapt. R. Oliphant van Londen. Heden zeilden in zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. M. de Jong, naar Londen; PEGASUS, kapt. N. Erichsen, naar Svenberg; ZEEBLOEM, kapt. J.P. Bukman, naar Elseneur; MARIA, kapt. F.L. Plageman, naar Bergen; JACOBA, kapt. L. Hus, naar Lynn; JUFFROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, naar Liverpool; ANNA REGINA, kapt. J.H. Everts, CHARLOTTA, kapt. J.C. Scheffler en CARL JOHAN, kapt. H.W. Budenweg, alle naar Newcastle. De wind ONO.

Afbeelding
Datum 30 juni 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 25 juni. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en van den 23 dezer tot heden naar zee gezeild: SOPHIA MINDE, kapt. K.B. Fisher naar Noorwegen met dakpannen; TREVINNER, kapt. J. Holt naar Drammen met bieren; JEREMIAS, kapt. L. Sijbes naar de Oostzee met ballast; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. C.J. Claassen naar Riga met steenkolen; DE VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit naar Dantzig met ballast; TOM AND MARY, kapt. C. Bailcock naar Hull met stukgoederen; DE GOEDE HOOP, kapt. J.G. Boon, naar Leith met boomschors.
Ook zijn gisteren voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling van Liverpool met klipzout en stukgoederen; de VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter; PAULINE, kapt. C. Brandaris en STAD EN LANDE, kapt. T.T. Dijkstra, alle drie van Liverpool met klipzout; de VROUW HENDRINA, kapt. K. van den Oever, van Londen met stukgoederen; MINERVA, kapt. J.C. Kuiper, van Rouen met steen.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 23 augustus. Het schip de VERANDERING, kapt. J.H. Uiling, van Antwerpen naar Leith gedestineerd, met boomschors, hetwelk sedert den 4 dezer, na alstoen bij het binnenkomen van de haven enige averij bekomen te hebben, alhier heeft binnen gelegen, is, deszelfs schade hersteld hebbende, gisteren naar zee gezeild.
Gisteren en heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: JOANNA ABEG, kapt. L.B. Ruyl naar Emden, de WELVAART, kapt. H.W. Vilt naar Petersburg, beide met ballast; CONCORDIA, kapt. J.J. Dijk met ballast en de GEORGE, kapt. M.M. Pot met suiker, beide naar Riga; de COMMERCIE, kapt. H.A. de Vries; AUGUSTA, kapt. J.G. Sap; de GEBROEDERS GEELVINK, kapt. C.H. Bruns; LE CHARLOIS, kapt. J.E. Beckman en MARGINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes, alle vijf naar Londen met boomschors; de VROUW HENDRINA, kapt. E.S. Vet naar Sandwich; ETTEN, kapt. A. Asch naar Hull; BRODERENE, kapt. V.N. Erichsen naar Leith en MARIA JOHANNA ELISABETH, kapt. H.G. Boekhout naar Londen, alle vier met boomschors; de MORGENSTAR (opm: kof MORGENSTER), kapt. H.F. Veen, naar Kalkening met boomschors en boter; LA LAURA, kapt. P. Lavan en L’EUGENIE, kapt. F. Allard, beide naar Bordeaux met ballast.
Ook zijn gisteren voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: de DOCHTER ALIDA, kapt. H.D. Duit, van Drammen met houtwaren en ANNA MARIA, kapt. G. Niksonn, van Stockholm met teer en staal.

Afbeelding
Datum 13 december 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 7 december. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en sedert onze laatste van onze rede naar zee gezeild: PADANG, kapt. E. Rogers naar Padang met stukgoederen; JAVA, kapt. F. Blackler, naar Lucon met ballast; CHRISTIAN AUGUST, kapt. N. Hansen, naar Leith met boomschors; de JONGE JOHANNA, kapt. H.A. Nieberding, naar Londen met gerst; THE HIND, kapt. A.L. Boutelier, naar Plymouth met tarwe en gerst; LE TELEMAQUE, kapt. M. Soubry, naar Havre-de-Grace en THE VENUS, kapt. R. Gibbs, naar Schotland, beide met stukgoederen; REBECCA, kapt. J. Andersen, naar Hull met vlas en meekrap; FAHR SUND HAAB, kapt. J. Jonassen, naar Leith met boomschors.
Van quarantaine is ontslagen en naar Antwerpen opgezeild het Amerikaans driemastschip SUSAN, kapt. B.F. Minos van de Havanna.
Voorts zijn op heden voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen; de JONGE ANTHONY, kapt. T. Azon Jacometti, van Batavia met suiker en koffie; CHARLOTTE EMILIE, kapt. J. Claeys, van Londen met stukgoederen.
Den 8 dito. Heden is alhier ter rede gekomen het schip THE COMMERCE, kapt. J. Golder, van Londen naar Rotterdam gedestineerd met stukgoederen.
Ook zijn gisteren en heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: THE VIGILANT, kapt. J. Strang met lijnzaad, AURORA, kapt. J.F. Veen, met lijnzaad en houtwaren, de VROUW GEZINA, kapt. H.A. Jongebloed met zaaizaad enz, GEORG WILHELM, kapt. A.F. Lunau, met lijnzaad en CONCORDIA, kapt. J.H. Nagel, met stukgoederen, alle vijf van Riga; de VERANDERING, kapt. J.A. Uiling, van Havre-de-Grace en de TELEGRAAF, kapt. S. Kijle, van Londen, beide met stukgoederen en laatst van Veere.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en heden van onze rede naar zee gezeild: LE HIGH, kapt. J. Howell, naar Lissabon met tarwe; MERCURY, kapt. N.L. Jordan, naar Batavia met stukgoederen; de JONGE ORANTIA, kapt. J. de Best, naar Alexandrië met stukgoederen; THE PRINCES CHARLOTTE, kapt. A. le Gallet, naar Guernsey met dakpannen; RUBBENS, kapt. Th. Versluijs, naar Batavia met troepen; de JONGE MATHILDA, kapt. J. Lougreen (opm: brik MARIA MATHILDA, kapt. J. Lovgreen), naar Rio de Janeiro en AMAZONE, kapt. E. van der Sweep, naar Valparaiso, beide met stukgoederen; de VRIENDSCHAP, kapt. F.G. van Rhijn, naar Palermo met steenkolen; DE HARMONIE, kapt. J.J. Moller, naar Londen met gerst; AGENORIA, kapt. L. Allen, naar Texel met ballast; de AREND, kapt. H. Ebbring, naar Londen met raapzaad en vlas; NORDLOH, kapt. A. Breukemeijer en EXERTION, kapt. J. Hamer, beide naar Batavia met stukgoederen; ST. ANTONIE, kapt. H.H. Lange, naar Nantes met steenkolen; HANOVER, kapt. H. Semeke, naar Londen met boomschors; THE RAMBLER, kapt. A. Watson, naar Kincardin met vlas en boomschors; DE LEEUW, kapt. J. Jansen, naar Columbia (opm: brik LEEUW VAN ANTWERPEN, bestemming waarschijnlijk Colombia) met stukgoederen; de JONGE JUFVROUW ELISABETH, kapt. J.D. Barsée, naar Majo met blom.

Afbeelding
Datum 21 maart 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 14 maart. Heden is van de quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild, de MADISSON, kapt. P.M. Atkins, van Charlestown met rijst en katoen.
Ook heeft de quarantaine-visite ondergaan en is naar Antwerpen vertrokken, THE DAWN, kapt. J. Doane, van New York met potasch en verfhout.
Den 12 dezer zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: DIE FRAU HELENA, kapt. F.O. Adams, van Hooksiel met haver; ALBERDINE, kapt. P.E. Mooi met houtwaren en DE VROUW JACOBA, kapt. J.J. Rink met lijnzaad, beide van Memel; HERKULES, kapt. T. Schipman, van Londen met stukgoederen.
Voorts zijn, van den 11 dezer tot heden, van onze rede naar zee gezeild de volgende schepen, daartoe van Antwerpen de Schelde afgekomen: DE JONGE CAMILLE, kapt. J. Walters, naar Londen met boomschors; DE VERANDERING, kapt. J.H. Uiling, op avontuur met ballast; LOVELY AND ANN, kapt. P.P. Blyrt, naar New Orleans met stukgoederen; DE AREND, kapt. H. Elbring, DE COMMERCIE, kapt. H.A. de Vries, MEDUSA, kapt. J. Lubbing, KING GEORGE-PACKET, kapt. J. Mechelt en THE LYRA, kapt. C. Burdon, alle vijf naar Londen met boomschors; HENRIETTA JOHANNA, kapt. C.J. Kluin en L’AUGUSTE, kapt. J.G. Sap, beide naar Bordeaux met ballast; LA JEUNE LOUISE, kapt. P. le Vasseur, naar Havre-de-Grace met geweren; DE HERSTELLING, kapt. B.H. Smit, naar de Marennes met ballast; THE MARINER, kapt. J. Douglas, naar Leith met vlas; SUZANNA, kapt. F. Knoop en STANISLAUS, kapt. M. Bougés, beide naar Bordeaux; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.H. Fijn en DE VROUW GEZINA, kapt. N.H. Baas, beide naar Oléron; DE VROUW ANNEGINA, kapt. J.J. Oltmans en MARIA JOHANNA ELISABETH, kapt. H.G. Boekhout, beide op avontuur; CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, DE JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster en ANNA KRANENBORG, kapt. H. Smit, alle drie naar Oléron, en alle negen met ballast.

Afbeelding
Datum 22 mei 1826
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 19 mei. Niets binnengekomen.
Uitgezeild: GOEDE HOOP, kapt. G.J. Boon en WILLIAM, kapt. W. Nazeby, beide naar Londen.
Texel, 21 mei. Binnengekomen: MARIA JACOBA, kapt. J.J. Bart, van Curaçao; WILLIAM EN MARY, kapt. J. Taylor, van Ipswich; VERANDERING, kapt. J.R. Uijling, van Dantzig; ELISABETH, kapt. C. Voigx, WENSKABETH, kapt. J.L. Holst en HERFST, kapt. M. Holst, alle drie van Drammen.
Uitgezeild: NOORD-HOLLAND, kapt. J.S. Rotgans, naar Lissabon; VISSCHERIJ, kapt. A.L. Wildschut, naar Londen; ELISABETH CATHARINA, kapt. U. Neuman, naar Drammen.
Gisteren nog: BUITENWERF, kapt. J.E. Gust, naar Oléron; CHRISTINA, kapt. G.A. Boomgaard, naar Marennes; VROUW FENNEGINA, kapt. W.J. Pronk, naar Hull; JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholten, naar Normandier (opm: mogelijk La Normandière, doch niet te duiden); WEBBINA, kapt. M.R. Klein, op avontuur.
Bovengemelde kapt. J.J. Bart, rapporteert den 3 april, in de Mona-Passage in goede staat te hebben verlaten. SNELHEID, kapt. J.F. Clausen en CATHARINA, kapt. H.D. Aleves, beide den 26 maart van Curaçao vertrokken, de eerste naar Amsterdam en de tweede naar Hamburg.
Den 6 mei bij Lizard gezien een Nederlandse kof, met witte No. vlag D.C.10, en den 14 mei, onder de Singels gepraaid, kapt. F.R. Coercamp, kapt. C.D. Ekamp en kapt. T. Smit, alle drie van Marennes, en in goede staat.
Den 19 mei is op de hoogte van Texel, door een loods gepraaid het schip ONDERNEMING, kapt. G.B. Flik, van Barcelona, naar Bremen bestemd.

Afbeelding
Datum 30 december 1828
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Kapt. J. Uling ter O. Pekela is voornemens, ten overstaan van de notaris Mr. S. Piccardt, in het Gemeentehuis ter O. Pekela, op donderdag den 8 januarij 1829 des avonds om 5 uur, publiek te verkopen zijn welbevaren kofschip de VERANDERING, groot pl. min. 90 lasten, met het staand en lopend want en gereedschappen, volgens inventaris, zoo als laatst bevaren en thans liggende is te Amsterdam. Iemand genegen zijnde uit de hand te koopen, kan zich intussen deswegens bij voorn. eigenaar vervoegen.

Afbeelding
Datum 02 januari 1829
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Kapt. J. Uling te Oude Pekel A is voornemens, ten overstaan van notaris Mr. S Piccardt, in het gemeentehuis te Oude Pekel A, op donderdag 8 januari 1829 des avonds om 5 uur, publiek te verkopen, zijn welbevaren kofschip de VERANDERING, groot plusminus 90 lasten, met staand en lopend want en gereedschappen, volgens inventaris zoals laatst bevaren en thans liggende is te Amsterdam. Iemand genegen zijnde uit de hand te kopen, kan zich intussen deswegens bij voormelde eigenaar vervoegen.

Afbeelding
Datum 26 mei 1829
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 18 mei de kofschepen de VROUW IKINA, kapt. G.J. Postma; de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, beide met hout van Noorwegen.
Den 19 dito het smakschip LAMMEGINA, kapt. B. Goosens, met hout van Noorwegen.
Den 22 dito het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met hout van Noorwegen.
Den 23 dezer het schonerschip OUMONEIJ, kapt. Jens Jenssen, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 17 mei de schonerschepen FLORA, kapt. J. Mouldon; HOPE, kapt. Wm. Cousins, beide met boter naar Londen.
Den 18 dito het smakschip EENDRAGT (opm: EENDRACHT), kapt. K.J. Dooijes, het kofschip de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth, beide met ballast naar Noorwegen; na gedane reparatie het kofschip de VROUW ANTJE, kapt. M.G. Feyes, met stukgoederen van Amsterdam naar Hamburg gedestineerd.
Den 19 dito de tjalkschepen de VROUW GEERTJE, kapt. D.J. Dirks; de HOOP, kapt. H.W. Onswedder, beide met granen naar Rouan; het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Barth, met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito het pinkschip AURORA, kapt. A. Kruger, met ballast naar Noorwegen.
Den 21 dito het smakschip HILLEGONDA MARIA, kapt. D.D. Visser, met granen naar Rouaan.
Den 23 dito de schonerschepen NORTHAM, kapt. D. Charrosin; FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, beide met boter naar Londen; de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers; de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd jr., alle met ballast op avontuur.
(opm: dit is de laatstbekende zeetijding van de kof JONGE YPEUS, bouwjaar 1803; sloop na de volgende reis is niet uitgesloten, maar doordat de zeebrief niet is geretourneerd en kapt. Harm Harms de Weerd jr. in juni 1830 het commando over een nieuwe kof YPEUS kreeg moet veeleer worden aangenomen dat het schip en de papieren verloren zijn gegaan en de opvarenden zijn gered)

Afbeelding
Datum 20 april 1830
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: den 11 april het pinkschip NEDERLAND, commandeur K. Hoekstra, met lekkage uit zee terug.
Den 12 dito het kofschip GESINA, kapt. B.A. Visser, met hout van Noorwegen.
Den 13 dito de brikschepen FREDRIK WILHELM, kapt. S. Thodbirg, en AMPHION, kapt. E.P. Horn, beide met hout van Noorwegen.
Den 14 dito de kofschepen de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, de JANTINA, kapt. H. de Weerd, en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 15 dito de kofschepen HARLINGEN, kapt. G. Korten, GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth, en de VIER GEZUSTERS, kapt. K. Gnodde, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 16 dito het schoenerschip LIVELY, kapt. S. Finch, met ballast van Londen.
Uitgezeild: Den 11 april het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, met boter naar Londen.
Den 15 dito het pleitschip CHRISTIAANZAND, kapt. J.O. Stuit, met ballast op avontuur; het smakschip LAMMEGINA, kapt. B. Goossen, met ballast op avontuur.
Den 16 dito het kofschip de VROUW MARTHA, kapt. P.I. Koster, en het smakschip ALIDA, kapt. T.E. Barth, beide met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 mei 1830
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 11 mei de kofschepen GEZINA, kapt. B.A. Visser; de JUFFER TRIJNTJE, kapt. S.A. van der Werf, en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, alle met hout van Noorwegen.
Den 12 dito het schonerschip UNION, kapt. A. Gallaway, met ballast van Londen; het brikschip AMPHION, kapt. E.P. Horn; de kofschepen METTA MARGARETHA (opm: METTINA MARGARETHA), kapt. H.H. Koster, ANNEGINA, kapt. J.R. Kuipers; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, en het smakschip de VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle met hout van Noorwegen; het everschip ANNA SOPHIA, kapt. M. Sikloo, met stukgoederen van Amsterdam, als bijlegger.
Den 13 dito de kofschepen de JONGE JAN, kapt. J.E. Barth; de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth; GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth; JANTINA, kapt. H. de Weerd; de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs; de VROUW PETRONELLA, kapt. P. de Jong, en het pleitschip CHRISTIANZAND, kapt. J.O. Stuit, alle met hout van Noorwegen.
Den 14 dito het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, met zout van Liverpool, en het kofschip CONCORDIA, kapt. J. Asjes, met hout van Noorwegen.
Den 15 dito de kofschepen JAN FREERK, kapt. G. Smit; VRIESLANDS WELVAART, kapt. D. van Veen, beide met zout van Liverpool; LAMMEGINA, kapt. K. de Weerd, met hout van Memel; het smakschip FLORA, kapt. H.A. Klein, met hout van Noorwegen, en het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. D. Theunis, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild: Den 10 mei het schonerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met boter naar Londen.
Den 11 dito het kofschip de HOOP, kapt. F.J. Borten, met pannen naar Memel.
Den 15 dito het everschip ANNA SOPHIA, met stukgoederen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 22 juni 1830
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 13 juni de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, en JAN FREERK, kapt. G. Smit, beide met hout van Noorwegen.
Den 14 dito het brikschip AMPHION, kapt. E.P. Horn, en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs, beide met hout van Noorwegen.
Den 15 dito de kofschepen GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth; de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra; de VROUW PETRONELLA, kapt. P. de Jong; CONCORDIA, kapt. I. Asjes; ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, en het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle zes met hout van Noorwegen; het kofschip VIGILANTIE, kapt. J.H. Wilderman, met hout van Dantzig; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D. de Jong, met ijzer, teer en potas van Stockholm; het kofschip de JONGE DIRK, kapt. K.E. Vos, met zout van Liverpool; het kofschip FLORENTZ, kapt. I. de Vries, met rogge van Dantzig, en het schoenerschip LIVELY, kapt. S.H. Finch, met ballast van Londen.
Den 16 dito het kofschip de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, met hout van Noorwegen.
Den 17 dito de kofschepen METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster; de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser; MARGARETHA, kapt. J.H. Buning, en het smakschip EENDRAGT, kapt. K.I. Doijes (opm: EENDRACHT, kapt. Klaas J. Dooijes), alle vier met hout van Noorwegen; het schoenerschip HOPE, kapt. W. Cousins, met ballast van Londen.
Uitgezeild: Den 13 juni de schoenerschepen FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, en ORWELL, kapt. R. Cubitt, beide met boter naar Londen.
Den 14 dito het smakschip JANTINA, kapt. H. Boswijk met ballast op avontuur.
Den 15 dito het kofschip ELIZABETH, kapt. J.J. Jaski, met beenderen naar Hull, en het smakschip de HOOP, kapt. H.W. Onstwedder, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1830
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 25 juli de schoenerschepen FLORA, kapt. J. Mouldon en FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, beide met ballast van Londen.
Den 27 dito het smakschip HELENE, kapt. H. Kramer, met hout van Stettin; de kofschepen de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs, en METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster, beide met hout van Noorwegen.
Den 28 dito de kofschepen de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser; de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth; de VENSKABET, kapt. O. Holst, en de smakschepen JANTINA, kapt. K.E. Vos; EENDRAGT (opm: EENDRACHT), kapt. K.J. Dooijes, allen met hout van Noorwegen; het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.A. Pronk, met hout van Hamburg.
Den 30 dito het kofschip GEZINA, kapt. P.A. Visser, en het smakschip CONCORDIA, kapt. J. Asjes, beide met hout van Noorwegen, het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. J.C. Jansen, en het tjalkschip de VROUW HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes, beide met hout van Dantzig.
Den 31 dito het tjalkschip de VROUW AALTJE, kapt. P.E. de Boer, met potaarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel); het schoenerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, met ballast van Londen.
Uitgezeild: Den 25 juli het schoenerschip VICTORY, kapt. R. Rice, met stukgoederen naar Newcastle; het schoenerschip UNION, kapt. A. Gallaway, met boter naar Londen; het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met ballast op avontuur; het galjasschip VENUS, kapt. P.C. Steinorth, met ballast naar de Oostzee.
Den 27 dito het smakschip CONCORDIA, kapt. B.J. Hinker, en het kofschip de JUFVROUW SARA (opm: geen kapitein genoemd), beide met ballast op avontuur; het tjalkschip GEZINA, kapt. A.W. Banting, met pannen naar de Oostzee; het schoenerschip LIVELY, kapt. S.H. Finch, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1830
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 17 oktober het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, met hout van Noorwegen.
Den 18 dito het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, met ballast van Londen.
Den 19 dito het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito het schoenerschip HOPE, kapt. W. Cousins, met ballast van Londen; het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met hout van Noorwegen.
Den 21 dito de brikschepen SPECULATION, kapt. N. Mattissen, en ACTIEF, kapt. J. Petersen, beide met hout van Noorwegen; het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, met rogge van Newcastle.
Den 22 dito het smakschip MARGARETHA (opm: VROUW MARGARETHA), kapt. H.H. Nieboer, met hout van Dantzig; het kofschip de VROUW PETRONELLA, kapt. P. de Jong, met hout van Noorwegen.
Den 23 dito het pinkschip NEDERLAND, commandeur K. Hoekstra, van Straat Davids; de smakschepen ALIDA, kapt. P.E. Barth, en de VROUW CHRISTINE, kapt. M. Christiensen, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 17 oktober de brikschepen CAROLINA AMALIA, kapt. H.H. Gerliof, en FORTUNA, kapt. H.C. Forbrodt, beide met ballast naar de Oostzee.
Den 19 dito het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, met boter naar Londen.
Den 20 dito het sloepschip MARIA, kapt. D. Hindersohn, met kaas naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 12 maart 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Vlie, 5 tot en met 7 maart. Niets gearriveerd.
Vertrokken: 5 maart. DE TWEE GEBROEDERS, kapt. T.H. van der Werff, naar Koningsbergen; DE DRIE GEZUSTERS, kapt. Dijkstra, naar Noorwegen; WILHELMINA, kapt. Visser, naar Noorwegen; CONCORDIA, kapt. Assies, naar Noorwegen; DE VIER GEZUSTERS, kapt. Gnodde, naar Noorwegen.
8 maart. ORWELL, kapt. S. Manning, naar Londen; DE VROUW GEERTJE, kapt. D.J. Dirks, naar Koningsbergen; DE VROUW MARIA, kapt. J.H. Aden, naar Koningsbergen.

Afbeelding
Datum 26 april 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Terschelling, 20 april. Vertrokken: CHARLOTTE FRIEDERIKE, kapt. Schiebe, van Greifswald; WILHELMINA, kapt. Visser, van Laurwig; HARMONIE, kapt. Swendsen, van Kragerö; VENSKABET, kapt. O. Holst, van Holstrand; LUNA, kapt. Bakker, van Drammen; LAND DR. DÖRING, kapt. T. Tampcke, van Hamburg.
21 april. JONGE MARGARETHA MARIA, kapt. Hansen, van Hadersleben; FLORA, kapt. Klein, van Laurwig.
22 april. DE VROUW HELENA, kapt. Kramer, van Rostock; DE VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, van Christiaansand; ROSSIEANA, kapt. Korff, van Hamburg; DE DOCHTER ALIDA, kapt. de Jonge, van Hamburg.
Vertrokken: 21 april. NOORD-HOLLAND, kapt. Rotgans, naar Petersburg.

Afbeelding
Datum 06 mei 1831
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 24 april het kofschip DE JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser en het smakschip JACOBA CATHARINA, kapt. C. Westerbrink, beide met hout van Noorwegen.
Den 26 dito. Het kofschip JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, met rogge van Elbing; de tjalkschepen DE VROUW IKINA, kapt. D.L. Knoop, DE VROUW METTRINA, kapt. F.D. Markwardt (opm: buitenlander) en DE VROUW MARIA, kapt. B. Wessels, alle drie ledig van Amsterdam.
Den 28 dito. Het brikschip DE GOEDE MOEDER, kapt. Hans Oelsen, de kofschepen ANNEGINA, kapt. J.R. Kuipers, LAMMEGINA, kapt. H.J. Hubert en KATHARINA, kapt. W.L. Veen, alle vier met hout van Noorwegen; het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, met ballast van Londen; het kofschip DE JUFFER HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, met zout van Liverpool.
Den 29 dito. De kofschepen DE JONGE CORNELIS, kapt. H. van Slooten, FRIESLANDS WELVAART, kapt. T.D. van Veen, beide met zout van Liverpool; het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met ballast van Londen; het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 24 april. De schoenerschepen UNION, kapt. A. Gallaway, met ballast naar Newcastle; FAME, kapt. Wm. Barfield, met boter naar Londen.
Den 27 dito. Het smakschip DE VIER GEZUSTERS, kapt. R.J. Oostra, met beenderen naar Hull.
Den 28 dito. De kofschepen DE JUFFER TRIJNTJE, kapt. J.O. Stuut, met ballast op avontuur; GEZINA, kapt. B.A. Visser, met ballast naar St. Petersburg; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, met ballast naar Nerva; VENSKABET, kapt. O.W. Holst, DE VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, alle drie met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito. De kofschepen DE VIER GEZUSTERS, kapt. K. Gnodde, ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, beide met ballast naar Noorwegen; DE ZES GEBROEDERS, kapt. J. Nuisker, met ballast naar de Oostzee.
Den 30 dito. De tjalkschepen DE VROUW METTRINA, kapt. F.D. Markwardt en DE VROUW MARIA, kapt. B. Wessels, beide met pannen en steen naar Altona.

Afbeelding
Datum 24 mei 1831
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 15 mei. Het schoenerschip FAME, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
Den 16 dito. Het kofschip CONCORDIA, kapt. J. Assies, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito. De kofschepen DE VIER GEZUSTERS, kapt. K. Gnodde, DE JONGE JAN, kapt. J. Barth, ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, alle drie met hout van Noorwegen; DE GOEDE HOOP, kapt. D.H. Puister, met hout van Dantzig; het motschip DE VRIENDSCHAP, kapt. E. Ommen, met potaarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 21 dito. Het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en het smakschip CATHARINA, kapt. N. Jacobs, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 15 mei. Het brikschip DE GOEDE MOEDER, kapt. H. Oelsen, met ballast naar Riga; het schoenerschip LIVELY, kapt. S.H. Finch, met boter naar Londen; het tjalkschip DIE GUTE HOFFNUNG, kapt. P.F. Reuter, met pannen en steen naar Hamburg; het sloepschip UNITY, kapt. R.H. Newby, met kaas naar Newcastle.
Den 16 dito. De kofschepen WILLEM OLIVIER, kapt. G. Korten (opm: G.J. Korter), DE JONGE CORNELIS, kapt. H. van Slooten, METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster, GRONINGER WELVAART, kapt. E.K. Lugies, alle met ballast op avontuur, en DE JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, met beenderen naar Hull.
Den 17 dito de kofschepen IJPEUS, kapt. H. de Weerd Jr. en ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, beide met ballast op avontuur.
Den 18 dito. Het kofschip DE VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth, met ballast naar Noorwegen.
Den 19 dito. De kofschepen RESOLUTION, kapt. J.H. Sterenborg en GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth, met ballast op avontuur.
Den 21 dito. Het kofschip DE GOEDE HOOP, kapt. A.J. Vlaskamp, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 26 mei 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 21 mei. Binnengekomen: JANTINA MARGARETHA, kapt. B.A. Plukker, van Riga; ALBERDINA, kapt. A.C. Hazewinkel, van Libau; DE VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen, van Koningsbergen; WILHELMINA, kapt. Visser, van Laurwig.
22 mei. ALBERDINA, kapt. G.G. Venema, van Koningsbergen; DE EENDRAGT, kapt. P.C. Koops, van Elbing.
23 mei. GEZINA HERMINA, kapt. Jonker, van Riga; DE GOEDE HOOP, kapt. De Jong, van Libau.

Afbeelding
Datum 04 juni 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 31 mei. Binnengekomen: CATHARINA MARGARETHA, kapt. Dade, van Riga; HARMANNUS WIARDI, kapt. H.A. Post, van Riga; VENUS, kapt. Steinorth, van Riga.
1 juni. DE VROUW ANNA (opm: tjalk), kapt. L.A. de Vries, van Dantzig, na visitatie van de quarantaine ontslagen.
Vlie, 31 mei. Vertrokken: DE TWEE VRIENDEN, kapt. G.F. Hopper, naar Hull; ALIDA KLASINA, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiansand.
1 juni. ANNA MARIA, kapt. K.H. de Boer, naar St. Petersburg; WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, naar St. Petersburg; ALBERDINA, kapt. J.C. Rathsack, naar Stockholm; DE VERWACHTING, kapt. L.C. Dirks, naar Memel; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Laurwig; SANDVIGEN, kapt. N.L. Beck, naar Arendahl; DE VIER GEZUSTERS, kapt. K.M. Gnodde, naar Noorwegen; EMANUEL, kapt. G. Jacobsen, naar Noorwegen; IRIS, kapt. D.H. Niemann, op avontuur; MARGARETHA GESINA, kapt. J.J. Wever, op avontuur; DIE BEIDE MARGAR., kapt. R. Hedden, op avontuur; MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werff, op avontuur; DE VROUW MARGARETHA, kapt. M.L. de Boer, op avontuur; DE JONGE JAN, kapt. B.G. Peters, op avontuur; GESINA MARGARETHA, kapt. H.B. Stutvoet, op avontuur.

Afbeelding
Datum 05 juli 1831
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 25 juni. Het schoenerschip HOPE, kapt. W. Cousins, met ballast van Londen.
Den 26 dito. Het sloepschip UNITY, kapt. R.H. Newby, met steenkolen van Newcastle.
Den 27 dito. Het tjalkschip DE VROUW ALIDA, kapt. B.S. Jaski, ledig van Amsterdam; het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met ballast van Londen; het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, met hout van Noorwegen.
Den 28 dito. Het kofschip DE VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth, met hout van Noorwegen.
Den 29 dito. Het smakschip DE JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, met hout van Noorwegen; het kofschip DE JUFFER TRIJNTJE, kapt. S.O. Stuit, met hout van Nerva; het schoenerschip LIVELY, kapt. S.H. Finch, met steenkolen van Newcastle; het schoenerschip UNION, kapt. J. Manning, met ballast van Londen.
Den 30 dito. De kofschepen DE DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en het smakschip DE VIER GEZUSTERS, kapt. R.G. Oostra, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 1 juli. Het kofschip DE JONGE CORNELIS, kapt. H. van Slooten, met zout van Liverpool; de smakschepen JANTINA, kapt. K.E. Vos; DE VROUW CATHARINA, kapt. H.L. Nagel, en de kofschepen DE GOEDE HOOP, kapt. A.J. Vlaskamp; DE VIER GEZUSTERS, kapt. K. Gnodde, alle 4 met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 26 juni. De schoenerschepen FRIENDS, kapt. W. Muggeridge; FLORA, kapt. J. Mouldon, beide met boter naar Londen.
Den 28 dito. Het schoenerschip HOPE, kapt. W. Cousins en het sloepschip UNITY, kapt. R. Newby, beide met kaas naar Newcastle.
Den 2 juli. Het kofschip METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 14 juli 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 10 juli. Binnengekomen: DE GEBROEDERS, kapt. Fijn, van St. Petersburg; DE GOEDE HOOP, kapt. Klein, van Riga; FRAUKA KNELSINA, kapt. (opm: naam niet ingevuld; kof, kapt. R.R. de Jonge), van Danzig; MARGARETHA GESINA, kapt. Wever, van Stettin, liggen alle 4 quarantaine; CLASINA MARGARETHA, kapt. Schippers, van Christiansand; DE VROUW ACHINA, kapt. D. Rijkents, van Mandahl; DE VROUW GEERTJE, kapt. Dirks, van Flekkefjord, hier onder zijn de schepen gisteren gemeld.
11 juli. DE VROUW METTA, kapt. J.C. Biet, van Koningsbergen; OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. A.H. Fisker (of Visker), van Danzig; LUMMEGINA, kapt. H.J. Hubert, van Danzig, liggen alle 3 quarantaine; ENIGHEDEN, kapt. J. Falkenberg, van Drammen; DE VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, van Egernsund.
Vlie, 10 juli. Vertrokken: THE LIVELY, kapt. Finch, naar Londen; NORTHAM, kapt. Charrosin, naar Londen; FORTUNA, kapt. Hansen, naar Noorwegen; DE DRIE GEZUSTERS, kapt. Gnodde, naar Noorwegen.
11 juli. MARTHA ANDREA, kapt. M.M. Ore, naar Drammen; ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, naar Noorwegen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen; DE JUFFROUW TRIJNTJE, kapt. J.O. Stuit, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 4 augustus. Binnengekomen: DE VROUW LUBBEGINA, kapt. De Weerd, van Memel; ZEELUST, kapt. Kramer, van Memel, liggen in quarantaine; ALIDA KLASINA, kapt. L.E. Tiktak, van Christiansand; JANTINA, kapt. Vos, van Drobach; SPECULATION, kapt. Madsen, van Drammen.
5 augustus. SANDVIGEN, kapt. Beck, van Arendahl; FRIEDRICHSMINDE, kapt. Morck, van Holmstrand; JONGE JAN, kapt. Bart, van Drobach.
6 augustus. WILHELMINA, kapt. Visser, van Laurwig. Van de quarantaine ontslagen JOHANNA HILLEGONDA, kapt. Potjewijd, ANNETTA, kapt. J.D. Flik, ANNA ELISABETH, kapt. H.M. Hendriks, DOROTHEA, kapt. E.G. Boekhout, GOEDE HOOP, kapt. S.J. Prange, JONGE FREDRICK, kapt. D.D. Flik, VROUW JANTJE, kapt. H.K. Dijkhuis, ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, alle acht van Riga; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Koningsbergen; DE VROUW MAAIKE, kapt. E.J. Visser, van Dantzig.

Afbeelding
Datum 08 september 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 4 september. Vertrokken: NORTHAM, kapt. D. Charrossin, naar Londen; CHRISTINA CHARLOTTA, kapt. P.L. Schijth, naar Newcastle; JANTINA ANNEGINA, kapt. H.G. Sap, naar Stockholm; EDUARD, kapt. Nestved, naar Kopenhagen; PROVIDENTIA, kapt. Peddersen, naar Ostrisoer; ADEONA, kapt. Olsen, naar Ostrisoer; CHRISTIANA, kapt. Ellegers, naar Drammen; INDUSTRIE, kapt. J. Stibolt, naar Drammen; HEBE, kapt. Nielsen, naar Drammen; COMMERCE, kapt. Peddersen, naar Drammen; LANGELAND, kapt. Sem, naar Larwick; SARA MARGARETHA, kapt. A. Ferman, naar Krageröe.
5 september. 8 SEDSBENDE?, kapt. J.P. Waeber, naar Stubbekøbing; VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, naar Osterisoer; GESINA, kapt. B.A. Visser, naar Osterisoer; JANTINA, kapt. K.E. Vos, naar Drobach; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Laurwig; HARMONIE, kapt. H. Jans, naar Christiansand; GESINA CATHARINA, kapt. P.J. Mulder, naar Emden; LIBRA, kapt. R.R. Engelsman, op avontuur; VROUW JACOBA, kapt. H. Drewes, op avontuur.

Afbeelding
Datum 29 mei 1832
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 20 mei het smakschip VIGILANTIE, kapt. B. Meinderts, ledig van Amsterdam; het tjalkschip WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D. de Jong, met teer van Stockholm; het smakschip de JONGE KAREL, kapt. R.L. Giezen, ledig van Amsterdam.
Den 21 dito het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Muggeridge, met ballast van Londen.
Den 23 dito het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. H. Freerks, ledig van Amsterdam.
Den 24 dito het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, met hout van Noorwegen.
Den 25 dito het sloepschip MEDEMBLIK, kapt. John Grey; het schoenerschip MARY AND BETSY, kapt. John Schelcott, beide met steenkolen van Newcastle; het tjalkschip DIE GUTE HOFNUNG, kapt. J. Pielman, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild: Den 20 mei het schoenerschip UNION, kapt. A. Gallaway, met boter naar Londen.
Den 21 dito het kofschip ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, met ballast op avontuur.
Den 23 dito het smakschip VIGILANTIE, kapt. B. Meinderts, met pannen naar Hamburg.
Den 25 dito het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser; het kofschip VENSKABET, kapt. O. Holst, en het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle drie met ballast op avontuur; het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. R. Verlaten, met pannen naar Stettin.
Den 26 dito het smakschip CHRISTINA, kapt. F. Guttermson, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 03 juli 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 29 juni. Binnengekomen: CATHARINA MARIA, kapt. J.H. Bulow, van Riga; CAROLINA, kapt. A. Pehrson, van Riga; FREYA, kapt. P. Jessen, van Bergen; VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, van Oosterrisoer; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Larwich; FORTUNA, kapt. T.A. Hans, van Larwich; CHARLOTTE, kapt. N. Wrensted, van Christiaansand; ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Oudsoen; WICHERDINA, kapt. W.J. Stuit, van Noorwegen; DE BROEDERS, kapt. J.H. Fyn, van Noorwegen.
Hieronder de schepen gisteren gemeld: Van de quarantaine ontslagen MARIA EN BETSY, kapt. J. Stelcott, van Newcastle.
30 juni. PROVIDENTIA, kapt. H.J. Schmedberg, van Riga; KLEINE STEPHAN, kapt. J. Gall, van Riga; VROUW MARIA, kapt. J.H. Aden, van Memel; LUNA, kapt. L. Bakker, van Drammen; CONCORDIA, kapt. R.T. Feyes, van Oudsoen.

Afbeelding
Datum 03 juli 1832
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen:
Den 28 juni het smakschip FORTUNA, kapt. A.T. Hansen, met hout van Noorwegen; het schoenerschip MARY EN BETSY, kapt. J. Shelcott, met steenkool van Newcastle; het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, met hout van Noorwegen; het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werf, met zout van Liverpool; het brikschip CHARLOTTE, kapt. N. Wiensted en het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, beide met hout van Noorwegen.
Den 29 dito het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. B.G. Haverbult, met hout van Noorwegen.
Den 30 dito het kofschip CONCORDIA, kapt. R. Feijes, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild:
Den 25 juni de schoenerschepen HOPE, kapt. Wm. Cousins en FAME, kapt. W. Barfield, beide met boter naar Londen.
Den 29 dito het smakschip de VROUW ALIDA, kapt. R. Roelfsema (opm: tjalk, kapt. H.R. Roelfsema), met pannen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 17 juli 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 13 juli. Vertrokken: VROUW ALIDA, kapt. R.J. Jaski, naar Danzig; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Larwich (opm: Larvik); INGEBORG, kapt. H. Frandsen, naar Christiaansand; JUFVROUW JOHANNA, kapt. A.A. de Boer, op avontuur.
14 juli. REINA, kapt. H. Koops, op avontuur; JOHANNA MARGERITHA, kapt. B.H. Pot, op avontuur; VROUW HELENA, kapt. F.J. de Winter, op avontuur; BROEDERS, kapt. J.H. Fyn, op avontuur; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 26 september 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 20 september. Binnengekomen: Na posttijd een kof, de naam onbekend.
21 september. NIJVERHEID, kapt. E.E. Hoveling, van St. Petersburg; JONGE WILLEM, kapt. F. Parlevliet, van Riga; JUFFROUW FRESINA, kapt. J.H. Potjer, van Danzig; VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, van Christiaansand; ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, van Christiaansand; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Larwich. Hier onder de kof, gisteren gemeld.
22 september. WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg. Nog een brik, de naam onbekend.
23 september. NIJVERHEID, kapt. P.H. Puister, van Koningsbergen; CHARLOTTA, kapt. N. Wrensted, van Christiaansand.

Afbeelding
Datum 28 september 1832
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 24 september. Binnengekomen den 16 september het galjasschip CONTONANTSEN, kapt. S.P. Hallenberg, met ijzer van Stockholm.
Den 17 dito het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, met hout van Noorwegen; het sloepschip ANNE, P. Couliet, met tarwe van Londen.
Den 18 dito het brikschip WILHEM FREDRICH, kapt. S. Thodsberg, met hout van Noorwegen.
Den 20 dito de kofschepen de VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Groot, ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 21 dito het schonerschip FAME, kapt. W. Barfield, ledig van Amsterdam; het schonerschip MARIJ EN BETZIJ, ledig van Terschelling.
Uitgezeild den 16 september het tjalkschip de VROUW GEZINA, kapt. J.C. Lindeboom, met pannen naar Emden; de schonerschepen UNION, kapt. A. Gallaway, en NORTHAM, kapt. D. Charrosin, beide met boter naar Londen.
Den 17 dito de tjalkschepen de VROUW CATHARINA, kapt. R. Verlaten, WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D. de Jong en het kofschip de VROUW CATHARINA, kapt. G.T. Nieland, alle drie met pannen naar de Oostzee; de brikschepen PATIENTIA, kapt. R. Larsen; LOUISE, kapt. S.N. Petersen; de smakschepen PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jonge, JANTINA, kapt. K.E. Vos, en ALIDA, kapt. H.B. Drok, alle met ballast op avontuur.
Den 18 dito het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. W. Mulder, met ballast naar de Oostzee.
Den 21 dito het tjalkschip de VROUW JANTJE, met ballast op avontuur.
Den 22 dito het galjasschip DUEN, kapt. K. Pedersen, en het kofschip de VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Groot, met ballast naar Noorwegen; het tjalkschip (opm: kof) GOED BESLUIT, kapt. H.W. Drent, met ballast naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 05 oktober 1832
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 29 september. Binnengekomen den 23 september het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. A.E. Kreóse, ledig van Amsterdam.
Den 24 dito het smakschip EVERDINA, kapt. J.D. van Wijk, ledig van Amsterdam.
Den 26 dito het brikschip CHARLOTTE, kapt. N. Wriengsted, en de kofschepen de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, en VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaassen, alle drie met hout van Noorwegen; het kofschip JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, met stukgoed van St. Petersburg; het galjasschip ABRAHAM, kapt. B. Paasch en het schonerschip FRIENDS, kapt. J. Manning, beide ledig van Amsterdam.
Den 28 dito het smakschip CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild den 23 dito de schonerschepen FAME, kapt. W. Barfield en HOPE, kapt. W. Cousins, beide met boter naar Londen; het galjasschip ALBERDINA, kapt. J.H. Bruhr, met ballast naar Stockholm.
Den 24 dito het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, met ballast op avontuur.
Den 25 dito de smakschepen de GOEDE VERWACHTING, kapt. A.E. Kreóse, en EVERDINA, kapt. J.D. van Wijk, met pannen naar Hamburg.
Den 26 dito het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. S. Thodsberg, met ballast naar Noorwegen; het kofschip de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, en het smakschip de HOOP, kapt. H.W. Onstwedder, beide met ballast op avontuur; het sloepschip ANNE, kapt. P. Couliet, ledig naar Amsterdam.
Den 27 dito het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak, met ballast op avontuur.
Den 28 dito het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met ballast op avontuur, het galjasschip ALBERTINA, kapt. B. Paasch, met pannen naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 23 april 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 21 april. NEPTUNUS, kapt. H. Willord, van Bristol.
Vlie, 20 april. VROUW MARIA, kapt. H. Hansen, Wismar; JACOB PHILIP, kapt. J. Bruss, van Rostock; ELISE, kapt. M. Bindelin, van Stettin.
Uitgezeild:
Vlie, 20 april. CHRISTINA ELISABETH, kapt. J.P. Meinerts, naar Londen; DIANA, kapt. K.A. Stek, naar Londen; AGAMEMNON, kapt. J.C.H. Maak, naar Rostock; ZEVEN ZUSTERS, kapt. T. Brun, naar Bergen; NEPTUNUS, kapt. F.W. Bastiaans en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, op avontuur.

Afbeelding
Datum 21 mei 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 12 mei, het sloepschip DIANA, kapt. J. Olstmann, ledig van Amsterdam.
Den 13 dito, het galjasschip DIE FRAU ANNA, kapt. H. (onleesbaar)tehr, ledig van Amsterdam; het sloepschip OXENBERG, kapt. N. Erichsen, in ballast van Londen.
Den 15 dito, het sloepschip CHRISTINA ELISABETH, kapt. F.T. Meinderts, en het galjootschip UNIE, kapt. H.B. Vos, beide in ballast van Londen; het kofschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. Claus Popp, met steenkool van Newcastle.
Den 16 dito het tjalkschip NEPTHUN, kapt. G. Dusselaar, het kofschip AURORA, kapt. L.B. Jansen, beide met ballast van Londen; het kofschip FLORA, kapt. Berent Visker, ledig van Amsterdam.
Den 17 dito, het brikschip SEXODEKENDE, kapt. A. Bruck, en het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 12 mei, het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. E. Tammen, met pannen naar Hamburg.
Den 14 dito, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. H. Sunbij; de kofschepen DIE FRAU MARGARETHA, kapt. D.K. de Groot, en DIE FRAU ELISABETH, kapt. L.E. Tiktak, alle drie met ballast op avontuur. (opm: de beide koffen zijn mogelijk Nederlandse schepen, wegens het embargo onder Kniphauser vlag gebracht)
Den 15 dito het schoenerschip MINERVA, kapt. L. Ellesen; het kofschip CONCORDIA, kapt. A.J. Keunn en het smakschip EMMA, kapt. J.J. de Jong, alle drie met ballast op avontuur.
Den 16 dito, het sloepschip CHRISTINA ELISABETH, kapt. P. Meinderts, met boter en kaas naar Newcastle.
Den 18 dito, het tjalkschip NEPTHUIN, kapt. G. Dusselaar, met boter en kaas naar Hull. Den 19 dito, het sloepschip OXENBERG, kapt. N. Erichsen, MARIJ EN HELEN, kapt. M. Laubinger, en DIANA, kapt. K. Stek, alle drie met boter en kaas naar Londen.

Afbeelding
Datum 10 juni 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 7 juni. JEANNETTE PHILIPPINE, kapt. C. Kenk, van Canton; REIGERSDAAL, kapt. J. Jansen, van New-York; HERCULES, kapt. D.G. Meyer, van Bordeaux; DIE SEEFAHRT, kapt. J.P. Kuiper, van Cardiff; CONCORDIA, kapt. J.E. Kwakenburg, van Liverpool; AURORA, kapt. F.D. Plokker, van Londen; GLORIA DEO, kapt. J. van Bergen, van Hull.
Uitgezeild:
Texel, 7 juni. DE VROUW REGINA, kapt. K.P. Kiewit, naar Lissabon; HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, naar Londen; DE VROUW CHRISTINA, kapt. J.C. Onken, naar Hooksiel (opm: Hooksiel); CONCORDIA, kapt. F.U. Bonjer, op avontuur.
Vlie, 6 juni. ERWACHTING (opm: ex kof HOOP; tijdelijk uitgevlagd naar onbekende staat en 10 augustus 1833 terug onder Nederlandse vlag), kapt. S.E. Scherpbier, naar Koningsbergen; HERMAN, kapt. K.D. de Groot, naar Christiansand; VRIENDSCHAP, kapt. H. Jans, naar Christiansand; RESOLUTION, kapt. J.H. Sterenborg, op avontuur; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, op avontuur.

Afbeelding
Datum 11 juni 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen, den 26 mei, het sloepschip ACTIVE, kapt. J. Freeman, in ballast van Londen.
Den 27 dito, het galjasschip ST. JOHANNES, kapt. J.C. Juhr, met hout van Dantzig; het galjasschip MARGARETHA, kapt. B. Karstens, met potaarde van Leer; het brikschip LOUISE, kapt. P.N. Petersen, met hout van Noorwegen; het sloepschip CHRISTINA ELISABETH, kapt. P. Meinders, met steenkolen van Hull.
Den 28 dito, het kofschip DIE HOFFNUNG, kapt. P. Engelander, ledig van Amsterdam; het kofschip HERMAN, kapt. K.D. de Grooth, en het smakschip ST. MICHAEL, kapt. W. Schnieders, beide met hout van Noorwegen.
Den 29 dito, het galjasschip MARIANA PAULINA, kapt. A. Möhlman, met potaarde van Altona; het sloepschip OXENBERG, kapt. N. Erichsen, in ballast van Londen; het schoner brikschip ST. FRANCISCO DI PAULA, kapt. F. de Tellaria, met passagiers van Ferrol.
Den 31 dito, het brikschip HAABETS ANKER, kapt. C. Haagensen, en het kofschip SOPHIA, kapt. H.L. Kok, beide met hout van Noorwegen.
Den 1 juni, het brigantijn-hoekerschip ACTIEF, kapt. J.P. Lambert, met hout van Memel.
Den 2 dito, het kofschip DIE JUNGE FREERK, kapt. J.K. Hopstock, met hout van Noorwegen; de sloepschepen MARY AND HELEN, kapt. M. Laubinger, en DIANA, kapt. K. Stek, in ballast van Londen.
Den 3 dito, het schoenerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, in ballast van Londen.
Den 4 dito, het barkschip SOPHIE, kapt. P.J. Arbo, en het pinkschip FRANZ, kapt. C. Falckenberg, beide met hout van Noorwegen; het schonerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, in ballast van Londen.
Den 5 dito, de kofschepen DIE FRAU ELISABETH, kapt. L.E. Tiktak, en ELISABETH, kapt. D.K. de Groot, beide met hout van Noorwegen.
Den 6 dito de schoenerschepen LIVELY, kapt. S.H. Finch, en FAME, kapt. W. Barfield, beide in ballast van Londen; het kofschip CONCORDIA, kapt. J.A. Keuhn, en het smakschip de TWEE BROEDERS, kapt. H. Bruhns, beide met hout van Noorwegen.
Den 7 dito, het schoenerschip FLORA, kapt. J. Mauldon, in ballast van Londen.
Den 8 dito, het schoenerschip, UNION, kapt. A. Gallaway, in ballast van Londen; het tjalkschip de JONGE IPE, kapt. J.C. Kast, met granen van Muen; het kofschip DER NORDSTERN, kapt. H.H. Kock, met zout van Liverpool.
Uitgezeild: Den 27 mei, het kofschip UNIE, kapt. H.B. Vos, met boter naar Londen; het kofschip DRIE GEBRÜDER, kapt. C. Poopp, met beenderen naar Hull.
Den 30 dito, het kofschip DIE HOFFNUNG, kapt. P. Engelander, met pannen naar Rendsburg.
Den 1 juni het kofschip JOZINA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, in ballast op avontuur; het schoenerschip PHONIX, kapt. A. Rawn, in ballast naar Randers; de sloepschepen SARAH AND ANN, kapt. D. Gemming, en OXENBERG, kapt. N. Erichsen, alsmede het kofschip AURORA, kapt. L.B Janssen, alle drie met boter naar Londen.
Den 2 dito het sloepschip CHRISTINA ELISABETH, kapt. P. Meinerts, in ballast naar Tonderen; het brikschip HAABETS ANKER, kapt. P. Clemethsen, in ballast naar Noorwegen; het galjasschip FRIEDRICH, kapt. J.N. Sander, in ballast naar de Oostzee.
Den 4 dito, het galjasschip MARIANE PAULINE, kapt. A. Möhlmann, ledig naar Makkum; het smakschip ST. MICHAEL, kapt. W. Schnieders, in ballast naar Hamburg.
Den 5 dito, de brikschepen LOUISE, kapt. P.N. Pedersen, en HAABETS ANKER, kapt. C. Haagensen, beide in ballast naar Noorwegen; de kofschepen HERMAN, kapt. K.D. de Grooth, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, en RESOLUTION, kapt. J.H. Sterenborg, alle drie in ballast op avontuur.
Den 6 dito, het galjasschip MARGARETHA, kapt. B. Karstens, met pannen naar Hamburg; het brigantijn-hoekerschip ACTIEF, kapt. J.P. Lambert, en het galjasschip ST. JOHANNES, kapt. J.C. Juhr, beide in ballast naar de Oostzee; de kofschepen SOPHIA, kapt. H.L. Kok, en JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, beide in ballast op avontuur.
Den 7 dito, het smakschip JACOBINA, kapt. R. Klunder, met beenderen naar Hull; het kofschip GEZINA, kapt. F. Joosten, ledig naar Groningen (opm: de VROUW GESINA, bouwjaar 1803 of eerder, kapt. Foeke Joosten, voer naar haar thuishaven Hoogezand om te worden gesloopt); het schoener-brikschip ST. FRANCISCO DI PAULA, kapt. F. de Tellaria, ledig naar Amsterdam.
Den 9 dito, het schoenerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, en de sloepschepen TRENDE BRÖDRE, kapt. P. Thuesen, MARY AND HELEN, kapt. M. Laubinger, alle drie met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 12 juli 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
NEPTUNUS, kapt. T.W. Bastiaans, van St. Ubes; JACOBINA, kapt. R.C. Klunder, van Newcastle; MARIA, kapt. J.C. Brouwer, van Genua, l. v. Weijmouth; VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brands, van Riga; HENDERIKA, kapt. J.O. Visser, van Sunderland; VROUW ALIDA, kapt. A.A. Borgman, van Koningsbergen.
Vlie, 9 juli. ALEXANDRA FEODOROWNA, kapt. C.H. Uil, van Petersburg; RESOLUTIE, kapt. P.E. Ysberg, van Nerva; TWEE GEBROEDERS, kapt. C. Hansen, van Rendsburg; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer.
Terschelling, 8 juli. NEPTUNUS, kapt. A.R. Sikkers, van Larwich; DE VROUW SOPHIA, kapt. H.L. Kok en DE TWEE GEBROEDERS, kapt. D.T. Doornbos, van Droback; JONKVROUW MARIA, kapt. P. Brun, van Drammen; EENDRAGT, kapt. J.H. Hut, van Mandal.

Afbeelding
Datum 19 juli 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 13 juli het kofschip de JONGE FREERK, kapt. J.K. Hopstock, het schoenerschip MINERVA, kapt. L. Ellesen, beide met hout van Noorwegen.
Den 14 dito, het smakschip ALIDA, kapt. H.B. Drok, met hout van Noorwegen.
Den 15 dito, het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. A.P. Steffens, ledig van Amsterdam; het smakschip de JONGE CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, met hout van Noorwegen.
Den 16 dito, het brikschip SEX SODIKENDE, kapt. A. Birck, het kofschip CONCORDIA, kapt. J.A. Keun; het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt, N. Larssen, alle 3 met hout van Noorwegen; het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers; het smakschip de VROUW PETRONELLA, kapt. P. de Jong, beide met hout van Nerva.
Den 17 dito, het schoenerschip FLORA, kapt. J. Mauldon, in ballast van Londen.
Den 19 dito, het brikschip NEWASTBY, kapt. R. Small, ledig van Amsterdam; het schoenerschip LIVELY, kapt. S.H. Finch, in ballast van Londen; het schonerschip HOPE, kapt. W. Cousins, ledig van Amsterdam.
Uitgezeild: Den 13 juli, het sloepschip DIANA, kapt. J. Oostman, met kaas naar Newcastle. Den 14 dito, de schoenerschepen NORTHAM, kapt. D. Charrosin en ORWELL, kapt. R. Cubitt, beide met boter naar Londen.
Den 15 dito, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. J. Klazen, en de TWEE GEBROEDERS, kapt. D.T. Doornbosch, beide in ballast op avontuur; het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. B. Jaski, met pannen naar Hamburg.
Den 18 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, JAN JOSEPH, kapt. Jan Snijder, en RESOLUTION, kapt. J.H. Steerenburg, alle drie in ballast op avontuur.
Den 19 dito, het barkschip JOMFRAU MARIA, kapt. B. Bruw, de brikschepen HAABETS ANKER, kapt. P. Clomethsen, HAABETS ANKER, kapt. C. Haagensen, en het tjalkschip WILHELM FREDRIK, kapt. H. Sundby, TWEE GEBROEDERS, kapt. B. H. van der Werf, alle in ballast op avontuur; het sloepschip JULIANA MARIA, kapt. C.M. Boije, in ballast naar Newcastle; het barkentijn galjootschip ACTIEF, kapt. J.P. Lammerts, in ballast naar de Oostzee; het kofschip MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens, met pannen naar Dantzig; het kofschip AURORA, kapt. L.B. Jansen, in ballast naar Stockholm.
Den 20 dito, het schoenerschip MINERVA, kapt. L. Ellessen; de kofschepen GEZINA, kapt. B.A. Visser, CONCORDIA, kapt. P. Muntendam, alle drie in ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 10 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verslagen van rederijen etc..

Binnengekomen:
Texel, 8 september. VIGILANTIA, kapt. J.H. Helderman, van Dantzig.
Vlie, 6 september. MINERVA, kapt. J.D. Zylstra, van Riga, dezelve is bij overslag aan de grond gezeild; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, van Dantzig; WELDAAD, kapt. R.E. Bol, van Dantzig; WILHELMINA HENDRIKA, kapt. D.D. de Jong, van Tiditeo; JONGE KLAAS, kapt. J.H. Willers, van Hardersleben (opm: Haderslev); HARMONIE, kapt. T.F. Buntin, van Brewich; ANNA CATHARINA, kapt. A. Rozema, terug uit zee.
Terschelling, 5 september. ANNA, kapt. H.J. Korter, van Riga; DE JONGE FLORENS, kapt. J.A. de Vries, van Petersburg; MARIA HENRIETTA, kapt. M.A. de Boer, van Petersburg; HOOP EN VERWACHTING, kapt. K.K. de Boer, van Memel; DE TWEE BROEDERS, kapt. H.J. Bruins, van Holmstrand; JANTINA, kapt. J.K. de Boer, van Arendahl; DE HARMONIE, kapt. H. Jans, van Christiansand; HERMINA, kapt. P.S. Brouwer, van Howacht; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J.R. Bossinga, van Stettin; DE JONGE CAROLINA, kapt. R.H. Oortjes, van Drammen; DE VROUW ZIEVER, kapt. D.G. Loers, van Dorenbosch; PAULUS MARIANA, kapt. A. Meulman, van Wavervoord; DIANA, kapt. J. Oestman, van Wismar; HENDRIKA, kapt. G.G. Bakker, van Barth.
Uitgezeild:
Texel, 8 september. IDA ALEIJDA, kapt. J. Sipkes Fz., naar Batavia; PRINS DER NEDERLANDEN, kapt. J. Hilbrands, naar Suriname; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.J. Wegers, naar Nantes; ANNA, kapt. S.L. Brink, naar Duinkerken; AURORA, kapt. H.G. de Wal, naar Duinkerken; MARGINA, kapt. J.B. Boer en ST. THOMAS, kapt. K. de Jong, naar Newcastle; TWEE GEBROEDERS, kapt. N.N. Bruns, naar Bandholm; VLIJT, kapt. D.H. Hazewinkel, op avontuur.
Vlie, 6 september. VROUW FENNEGINA, kapt. W.J. Pronk, naar Newcastle; LUNA, kapt. L. Bakker, naar Drammen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, naar Larwich; ALETTA, kapt. C.H. Slagter en DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra, op avontuur.

Afbeelding
Datum 13 september 1833
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 4 september, de kofschepen SOPHIA, kapt. H.L. Kok; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak en het smakschip ELISABETH, kapt. H. Kappen, alle 3 met hout van Noorwegen; het kofschip de VROUW MARIA, kapt. J.H. Aden, met hout van Stettin.
Den 5 dito, het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, in ballast van Londen; het kofschip GEZINA, kapt. B.A. Visser en het smakschip TWEE BROEDERS, kapt. H.J. Bruins, beide met hout van Noorwegen; het kofschip IJPEUS, kapt. H. de Weerd, Jr., met stukgoederen van St. Petersburg.
Den 6 dito, het sloepschip DIANA, kapt. J. Oestman, met granen van Wismar.
Den 7 dito, het kofschip AURORA, kapt. L.B. Jansen, met teer van Stockholm.
Uitgezeild: Den 1 september, de schoenerschepen FRIENDS, kapt. J. Manning en ORWELL, kapt. R. Cubitt, beide met boter naar Londen; het kofschip CONCORDIA, kapt. N.J. Nagel en het tjalkschip de TWEE ZUSTERS, kapt. D.D. Visser, beide met ballast op avontuur.
Den 4 dito, het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werff, in ballast op avontuur.
Den 5 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser; de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot; VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen, CONCORDIA, kapt. O.P. Smith en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, alle in ballast op avontuur.
Den 6 dito, het brikschip SEXODEKENDE, kapt. A. Birck; het sloepschip CHRISTINA MARIA, kapt. A. Andersen, beide in ballast op Noorwegen; het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P. Dijkstra en het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, beide in ballast op avontuur; het sloepschip GREETHA, kapt. J.B. Andresen, met chicorei naar de Belt.

Afbeelding
Datum 26 november 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 23 november. HARMINA, kapt. J.S. Vegter, van Zante.
Vlie, 21 november. LAURINA MATHILDA, kapt. P. Hansen, van Nyburg; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Brewich.
Uitgezeild:
Vlie, 21 november. FORTUNA, kapt. J.J. Cordes, van Weimar; DRIE GEBROEDERS, kapt. C. Popp, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 15 maart 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Uitgezeild:
Texel, 13 maart. Zr.Ms. brik PANTHER, kapt. luit. A.C. Edeling, naar Vlissingen; VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong, van Dantzig naar Bordeaux; VISSCHERIJ, kapt. P.J. Jelsma, naar Londen; ANNETTE, kapt. J.E. Rozenberg, naar Bergen.
Vlie, 12 maart. JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst, naar Bergen; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak en VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, naar Christiaansand; VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, naar Drobeck; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen; VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaasen, ANNA CATHARINA, kapt. A. Rosema, ALIDA KLAZINA, kapt. K.E. Tiktak, HYLKE JANS, kapt. B.J. Siedses en GOEDE HOOP, kapt. M.J. de Jong, alle vijf op avontuur.

Afbeelding
Datum 16 april 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle; DE JONGE CORNELIS, kapt. H.F. van Slooten, van Arendahl; GESINA, kapt. J.J. Mulder, van Krageroe.
Vlie, 13 april. VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback; JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seifferts en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer; GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth, van Christiaansand.
Terschelling, 11 april. WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 14 april. HANNA, kapt. H.W. Groenhoff, naar Duinkerken.
Vlie, 13 april. VROUW ALIDA, kapt. Witkop, naar Hull; GOEDE HOOP, kapt. H.E. de Jong, van Newcastle; MINERVA, kapt. J. Kroger, naar de Oostzee; MARIA, kapt. H.J. Muller, naar Stavanger; MARIA OLETTA, naar Drammen; LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zeil, van Flekkefiorde; JOHANNA WILHELMINA, kapt. J.H. Roggestrok en ARENDINA HENDRIKA, kapt. A.H. Bleeland, op avontuur.
Cette, 26-30 maart. LOUISE, kapt. E.E. Valk, naar Amsterdam.
Bordeaux, 24 maart. CATHARINA JOSEPHINA, kapt. P.J. Muntendam, naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 01 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 28 april. JACOBA, kapt. E.M. de Jonge, van Liverpool; AURORA, kapt. J.M. Wilkens, van Memel; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendahl; ROEFINA, kapt. J.K. Bolhuis, van Farsund.
Uitgezeild:
Vlie, 28 april. ALIDA, kapt. K.E. Tiktak, naar Koningsbergen; VIER GEBROEDERS, kapt. P.T. Teensma, naar Lübeck; VIER GEZUSTERS, kapt. H.H. Middel, naar Stavanger; JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seiffert, naar Holmstrand; ANNA CATHARINA, kapt. V. Pieper, naar Hamburg; VROUW HELENA, kapt. H. Remkes en DRIE GEBROEDERS, kapt. B. Rover, naar Bremen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, PETRONELLA CATHARINA, kapt. J. Stuiveling; HARMONIE, kapt. J.H. Deddes en GOEDE HOOP, kapt. G.H. Hoetjer. Alle vier op avontuur.

Afbeelding
Datum 06 mei 1834
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 27 april, het kofschip JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, met zout van Liverpool.
Den 28 dito, het kofschip JACOBA, kapt. E.M. de Jong, met zout van Liverpool.
Den 29 dito, het smakschip ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, met hout van Noorwegen.
Den 3 mei, het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met krijt van Londen.
Uitgezeild: Den 27 april, het galjasschip FORTUNA, kapt. H.P. Matsen, met ballast op avontuur; de kofschepen JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seiffers, en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, beide met ballast op avontuur; ALIDA CLASINA, kapt. K.E. Tiktak, met dakpannen naar Koningsbergen; het pinkschip GRER WEDEL JARLSBERG, kapt. J. Woxrold, met ballast naar Noorwegen; de schoenerschepen FAME, kapt. Wm. Barfield, en LIVELY, kapt. S.H. Finch, beide met boter naar Londen.
Den 29 dito, het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaassen, met ballast op avontuur.
Den 30 dito, het kofschip de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, en het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werff, beide met ballast op avontuur.
Den 1 mei, het galjasschip DIANA, kapt. J. Pieper, met dakpannen naar Hamburg.
Den 2 dito, het tjalkschip de JONGE LEEUW, met dakpannen naar Hamburg; het smakschip ALIDA, kapt. H.B. Drok, met ballast op avontuur.
Den 3 dito, het galjootschip PETRONELLA, kapt. O. Houwink, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 27 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 mei. VROUW LUBBEGINA, kapt. R.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 24 mei. EENDRAGT, kapt. A.K. Mulder, van Stralsund; VROUW MARGARETHA, kapt. E.J. Visser, van Stettin; VIGELANTIE, kapt. J.H. Wildeman, van Larwich; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. v.d. Werf, van Oosterisoer.
Terschelling, 23 mei. ELLIDA, kapt. J. Kulberg, van Memel; MARTHA ALIDA, kapt. K.M. Plukker, van Dantzig; JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, van Koningsbergen; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund; CLOTILDA, kapt. H.J. Polter, van Egersund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en KLAZINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, beide van Oosterisoer.

Afbeelding
Datum 27 mei 1834
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 19 mei, het schoenerschip FRIENDS, kapt. J. Manning, met ballast van Londen.
Den 21 dito, het kofschip de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, met hout van Noorwegen.
Den 23 dito, het kofschip JOSINA WILHELMINA, kapt. J.C. van der Veer, met tarwe naar Lübeck.
Den 24 dito, het kofschip VIGILANTIA, kapt. J.H. Wilderman, met hout van Noorwegen; het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, en het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werff, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 18 mei, de schoenerschepen LIVELY, kapt. S.H. Finch, en FAME, kapt. Wm. Barfield, beide met boter naar Londen.
Den 19 dito, het galjasschip MARIA LOUISE, kapt. J.T. Smith, en de kofschepen de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, IDA ALEIDA, kapt. J.O. Woldringh, CONCORDIA, kapt. J. Keun, alle in ballast op avontuur.
Den 21 dito, het kofschip GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth, en JANTINA, kapt. K.E. Vos, beide in ballast op avontuur.
Den 22 dito, het kofschip REMINA, kapt. J.G. Boon, met dakpannen naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 06 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 4 juni. HERRIBERTUS HERMANUS, kapt. H.H. Rieke, van Antwerpen; VRIENDSCHAP, kapt. J. Drewes, van Londen.
Vlie, 1 juni. PETRUS LUDOVICUS, kapt. W.J. Moesker, van Shields; MARIA ANNA, kapt. E.P. Brons, van Swinor, in Noorwegen. Bij de Stortemelk binnen.
Havannah, 21 april. HAVANA PACKET, kapt. D.T. Visser, PRINS DER NEDERLANDEN, kapt. J. Hillebrands, van Amsterdam; PIGEON, kapt. J.H. Hintens, van Antwerpen.
Cardiff, 30 mei. LUMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, van Amsterdam.
Liverpool, 30 mei. LUKKINA MARGARETHA (opm: LUKKINA MAGRIETA), kapt. H.S. Hoveling, van Alkmaar.
Uitgezeild:
Texel, 4 juni. VIER GEBROEDERS, kapt. H.C. Schut, naar Marseille; CORNELIA, kapt. A.P. Schoonhoven, naar Londen; CAROLINA, kapt. H. Gron, naar Drammen.
Vlie, 2 juni. MARGINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes en GEZINA, kapt. P.P. Muntendam, beide naar Sunderland; VRIENDSCHAP, kapt. G. Zielke, naar de Oostzee; JEREMIAS, kapt. S.L. Stellingwerf, naar Nerva’; MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werff, naar Christaansand; VROUW AUKJE, kapt. T.T. Visser, naar Koningsbergen; JOHANNA MARGARETHA, kapt. B.H. Pott, naar Dantzig; VREDE EN HOOP, kapt. H.J. Buining, naar Rostock; EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, HARMONIE, kapt. A. Middents en LUNA, kapt. L. Bakker, alle drie naar Drammen; WILLEM BAKKER, kapt. G.J. Korter, naar Brewich; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok en VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, alle drie naar Christiaansand; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; VIGILANTIE, kapt. J.H. WIlderman, naar Larwich; JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, H.Z. kapt. S.K. de Vries en HILLECHINA, kapt. H.H. Brakke, alle drie naar Noorwegen; EENSGEZINDHEID, kapt. J.N. v. Duynen, JOHANNA, kapt. P.P. Douwes; HARMONIE, kapt. W.L. Veen, JONGE HELENA, kapt. J.D. Tobbens, TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski en RENSINA, kapt. H.W. Stuit, alle zes op avontuur; ENGELINA, kapt. G.T. Borst, naar de Oostzee. Naar Terschelling gezeild: MARIA JACOBA, kapt. J.J. Wever, naar Noorwegen. 3 juni. ANNETTA, kapt. C.F. Maas, naar Riga; AURORA, kapt. G. Pickart, naar de Oostzee; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, naar Holmstrand; HARMONIE, kapt. H. Jans, naar Noorwegen; MARIA CORNELIA, kapt. H.H. Voss, op avontuur.
Terschelling, 2 juni. ALETTA, kapt. C.H. Slagter, op avontuur.

Afbeelding
Datum 10 juni 1834
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 1 juni, het schoenerschip ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, met steenkolen van Newcastle.
Den 3 dito, het schoenerschip FAME, kapt. Wm. Barfield, met ballast van Londen.
Den 4 dito, de tjalkschepen de JONGE JACOB, kapt. J.M. de Vries, en MARIA GEERTRUIDA, kapt. J.L. Dokter, beide ledig van Amsterdam.
Den 5 dito, de schoenerschepen LIVELY, kapt. S.H. Finch, en FLORA, kapt. J. Mauldon, beiden met ballast van Londen.
Uitgezeild: Den 1 juni, de schoenerschepen FRIENDS, kapt. J. Manning, en NORTHAM, kapt. D. Charrosin, beide met boter naar Londen.
Den 2 dito, het brikschip HAABETS ANKER, kapt. C. Haagensen, met ballast naar Noorwegen; de kofschepen VIGILANTIE, kapt. J.H. Wilderman, de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, alle in ballast op avontuur; het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werff, met ballast naar de Oostzee.
Den 4 dito, het kofschip de JUFFER JOHANNA (opm: JUFFROUW JOHANNA), kapt. J.G. Seifferts, met ballast op avontuur; het schoenerschip ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, met kaas naar Newcastle; de kofschepen EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, SOPHIA, kapt. H.L. Kok, en het smakschip ALIDA, kapt. H.B. Drok, alle drie met ballast op avontuur; het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werff, met beenderen naar Hull.
Den 6 dito, het tjalkschip de JONGE JACOB, kapt. N.J. Witkop, met ballast op avontuur.
Den 7 dito, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. H. Sundbij, en het barkschip JOMFRAU MARIA, kapt. J.J. Giersoe, beide in ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 26 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 24 juni. WINTER, kapt. Lars Holst, van Drammen.
Vlie, 23 juni. HANSINE, kapt. O. Rasmussen, van Bandholm; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer.
Terschelling, 22 juni. DE HARMONIE, kapt. H. Jans, van Arendahl; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Christiaansand; DE VROUW CATHARINA, kapt. H.T. Lucht, van Emden.
Uitgezeild:
Texel, 24 juni. JAVAAN, kapt. P. Kraay, naar Batavia; VROUW ANTJE, kapt. J.G. Ommen, naar Hull.

Afbeelding
Datum 01 juli 1834
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 22 juni, het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met ballast van Londen; de kofschepen de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, en het smakschip JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle drie met hout van Noorwegen.
(opm: de JONGE FREERK, bouwjaar 1813, kapt. Pieter Aukes Visser, moet na lossing zijn verkocht voor de sloop; kapitein Visser kreeg op 4 juli het commando over de juist opgeleverde JONGE FREERK; deze kof verging op haar derde reis toen het op 27 oktober 1834 ondersteboven aanspoelde bij Scheveningen waarbij de opvarenden verdronken, zie PGC 041134)
Den 23 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met hout van Noorwegen.
Den 24 dito, het kofschip GEZINA, kapt. H.H. Veen, met hout van Dantzig.
Den 25 dito, het kofschip JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, met hout van Memel.
Den 27 dito, het kofschip WILLEM OLIVIER, kapt. G. Korter, met hout van Memel; het kofschip JACOBA, kapt. E.M. de Jonge, met zout van Liverpool.
Den 28 dito, het kofschip JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 22 juni, de schoenerschepen FRIENDS, kapt. J. Manning, en FLORA, kapt. J. Mauldon, beide met boter naar Londen.
Den 24 dito, de kofschepen GERBERDINA, kapt. K.D. de Grooth, en de VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, beide met ballast op avontuur; het barkschip ACTIVE, kapt. G.P. Lammerts, met ballast naar de Oostzee.
Den 26 dito, het kofschip de JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze, met ballast op avontuur.
Den 27 dito, het schoenerschip ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, met kaas naar Newcastle.
Den 28 dito, het kofschip EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 07 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Helder, 3 juli. De 30e juni is het oorlogs-fregat JASON, kapt. Koops, van Hellevoetsluis komende, door ’s Rijks stoomschepen CURAÇAO en SURINAME, in het Nieuwe Diep binnen gebracht. –Ook is aldaar aangekomen de kolonel en kapt. ter zee Koopman, ten einde het bevel over de DIANA, van 44 stukken, naar Java bestemd, te aanvaarden.
Texel, 4 juli. CHRISTINA, kapt. H.R. Engelsman, van Hull; KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, van Petersburg.
Vlie, 3 juli. EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, van Drammen. 4 juli. VROUW SOPHIA, kapt. H.L. Kok, van Droback.
Uitgezeild:
Texel, 4 juli. HOOP EN VERWACHTING, kapt. J. Haasnoot, naar Lissabon; VRIENDSCHAP, kapt. K.P. Tippema, naar Londen; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, naar Sunderland.
5 juli. LAMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, naar Cardiff.
Vlie, 3 juli. IDA ALEYDA, kapt. O.J. Woldering, naar Larwich; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; VIER GEBROEDERS, kapt. H.G.L. Prins, naar Drammen; VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vol, naar Droback; JONGE JUFVROUW SARA, kapt. J.H. DE Weerd, naar Noorwegen; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuiper, ANNA CATHARINA, kapt. H.A. Boye en FRAUKE KNELSINA, kapt. R.R. de Jong, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 28 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 juli. MORGENSTER, kapt. K.H. Meyer, van Hull.
26 juli. ANNA BREGITTA MARIA, kapt. T. Petersen, van Drammen.
Vlie, 24 juli. DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos, van Riga; ANNA EN MARIA, kapt. T. Petersen van Prestoe; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Oosterisoer.
25 juli. VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, van Nerva; VROUW HELENA, kapt. H.H. Kramer en VROUW AUKJE, kapt. T.T. Visser, beide van Koningsbergen; VRIENDSCHAP, kapt. A.P. de Jong, van Memel; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer; JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback; AURORA, kapt. G.E. Volkers, van Mandahl.
Uitgezeild:
Texel, 25 juli. DE LIEFDE, kapt. F.J. Kramer, naar Christiaansand. 26 juli. ANNA CATHARINA, kapt. S.H. Veer, LA LIBERTÉ, kapt. A.H. Trip en CASTOR, kapt. H. de Jong, alle drie naar Batavia; HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, naar Londen; CHRISTINA, kapt. H.B. Engelsman, naar Hull; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Sunderland; MARIA HELENA, kapt. C. Leyen, op avontuur.
Vlie, 25 juli. HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, naar Elseneur, UDONIA, kapt. W.P. Wessels, naar St. Davis; VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhof, naar Nieuwstad; FORTUNA, kapt. P. Ryland, naar Bergen; ELLIDA, kapt. J.G. Klem en DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, beide naar Drammen; GOEDE HOOP, kapt. W.E. Boswyk, naar Oudsoen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Sprik en ANNA ELISABETH, kapt. J.G. Boekhout, beide naar Noorwegen; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; ANNA MARIA, kapt. H. Brink, naar Altona; PETRONELLA, kapt. O. Houwink en GELIDA, kapt. M.J. Louwerens, beide op avontuur.
Terschelling, 24 juli. DE JONGE CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes.

Afbeelding
Datum 29 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 26 juli. ANNA BREGITTA MARIA, kapt. T. Petersen, van Drammen.
Vlie, 25 juli. VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, van Nerva; VROUW HELENA, kapt. H.H. Kramer en VROUW AUKJE, kapt. T.T. Visser, beide van Koningsbergen; VRIENDSCHAP, kapt. A.P. de Jong, van Memel; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer; JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback; AURORA, kapt. G.E. Volkers, van Mandahl.
Uitgezeild:
Texel, 26 juli. ANNA CATHARINA, kapt. S.H. Veer, LA LIBERTÉ, kapt. A.H. Trip en CASTOR, kapt. H. de Jong, alle drie naar Batavia; HOOP, kapt. G.J. Nieuwland, naar Londen; CHRISTINA, kapt. H.B. Engelsman, naar Hull; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Sunderland; MARIA HELENA, kapt. C. Leyen, op avontuur. 27 juli. GEZIENA, kapt. B.A. Visser, naar Liverpool; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Loop, naar Duinkerken.
Vlie, 25 juli. HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, naar Elseneur; UDONIA, kapt. W.P. Wessels, naar St. Davis; VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhof, naar Nieuwstad; FORTUNA, kapt. P. Ryland, naar Bergen; ELLIDA, kapt. J.G. Klem, DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong en HOSTER, kapt. M. Holst, alle drie naar Drammen; GOEDE HOOP, kapt. B.E. Boswyk, naar Oudsoen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Sprik en ANNA ELISABETH, kapt. J.G. Boekhout, beide naar Noorwegen; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; ANNA MARIA, kapt. H. Brink, naar Altona; PETRONELLA, kapt. O. Houwink en GELIDA, kapt. M.J. Louwerens beide op avontuur.
26 juli. ANNA CATHARINA, kapt. J.C. Mewes, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 08 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 augustus. JOSINA WILHELMINA, kapt. J.C. v.d. Veer, van Londen; DRIE VRIENDEN, kapt. D.D. de Jonge, van Sunderland.
Vlie, 5 augustus. FLORA, kapt. J. Mauldon, van Londen. De schepen gisteren zijn: DEBORA, kapt. H. Gerlofs, van Nerva; VRIENDSCHAP, kapt. H.R. Bouiten, van Egersund; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra.
Terschelling, 4 augustus. DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser, van Hull; HABETS ANKER, kapt. C. Hagense, van Droback.
Uitgezeild:
Texel, 6 augustus. JANTINA ANNEGINA, kapt. H.G. Sap, naar Bayonne; ANTINA, kapt. B.J. Schuring, op avontuur.
Vlie, 5 augustus. VROUW ANNA, kapt. H.K. Wijkmeijer, naar Sunderland; JOHANNA GEERTRUIDA, kapt. P. Pybes, NEPTHUNUS, kapt. C.H. Kraanstuiver, beide naar Petersburg; MARIA, kapt. P.E. Boer en VROUW MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens, beide naar Riga; JONGE PIETER, kapt. E.P. Boer en VROUW REGINA, kapt. K.P. Kiewit, beide naar Dantzig; VROUW FENNEGINA, kapt. A.K. Braam, naar Bergen; FRATERNITAS, kapt. C. Westergaard, naar Arendahl; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; HILLECHINA, kapt. H.H. Brakke, naar Noorwegen; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbult, SARA ANNA CORNELIA, kapt. H.K. Dykhuis, NIKOLAAS JOHANNES, kapt. K.IJ. Parma, JANTINA ENGELINA, kapt. H.T. de Jonge en VIGELANTIE, kapt. J.H. Wildeman, alle vijf op avontuur.

Afbeelding
Datum 16 september 1834
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 6 september, het kofschip NEPTHUNUS, kapt. K.G. Sipsma, van St. Petersburg naar Amsterdam gedestineerd, met schade binnen.
Den 10 dito, het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, met krijt van Londen; het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. J. Klaassen, met hout van Memel.
Den 11 dito, het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, met krijt van Londen.
Den 12 dito, het smakschip ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, met hout van Noorwegen; het kofschip CONCORDIA, kapt. H.D. van Wijk, met stukgoederen van St. Petersburg.
Den 13 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 7 september, de schoenerschepen FLORA, kapt. J. Mauldon, en UNION, kapt. A. Gallaway, beide met boter naar Londen.
Den 8 dito, het kofschip EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 15 november 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 13 november. CORNELIS HENDRIK TROMP, kapt. E.R. Borchers en CATHARINA, kapt. J. Vagter, beide van Petersburg; LOUISA, kapt. E.E. Valk, van Riga; DE VLYT, kapt. J.S. Bakker, DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos, MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder; ANNEGINA MARIA, kapt. Boorhaven en GEZUSTERS, kapt. E.Y. Post, alle vijf van Dantzig.
Uitgezeild:
Texel, 13 november. ELISABETH CORNELIA, kapt. J.D. Diets, naar Suriname; CORNELIA SARA, kapt. J.C. Ludders, naar Fernambuck; HERBERDINA HERMINA, kapt. H.H. Rieve, naar Nantes; AURORA, kapt. C.A. Hazewinkel, naar La Rochelle; VIER GEBROEDERS, kapt. H.H. Loop, NIESKE MARIA, kapt. T.H. de Boer en FORTUNA, kapt. J.J. Albers, alle drie naar Duinkerken; GERBERDINA, kapt. H.A. Oldenburg, naar Londen; JONGE CHRISTOFFEL, kapt. E. Weytekamp, naar Hull; ZEELUST, kapt. J.T. Deddes, naar Newcastle; ANNEGINA, kapt. E.J. van Wyk, naar Lynn.
Terschelling, 9 november. DOROTHEA FREDERIKA, kapt. O.J.N. Sande, naar Hamburg; ARIUS JOHANNES, kapt. H.H. v. Wyk, JOHANNA MARIA, kapt. T.W. Stuit en WILHELMINA, kapt. B.A. Visser, alle drie naar Newcastle of Sunderland. 10 november. DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull; DE GOEDE VERWAGTING, kapt. T. Wynstok, naar Yarmouth; DE JUFVROUW MARIA, kapt. J.K. de Boer, op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 maart 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 14 maart. HENRIETTA KLASINA, kapt. J.B. Fuchs, van Batavia; TWEE GEBROEDERS, kapt. J.R. Bossinga, van Bremerhaven.
St. Helena, 26 januari. CONCORDIA, kapt. J.H. Backer, van Batavia, dezelve is de 29e naar Amsterdam vertrokken. 27 januari. DE DRIE MARIA’’S, kapt. J. Glazener, van Batavia, dezelve heeft dadelijk de reis naar Rotterdam voortgezet. 30 januari. DE NIJVERHEID, kapt. Bonn, van Batavia. 31 januari. WILLEM, kapt. A. Plug, van Batavia.
Uitgezeild:
Texel, 14 maart. AURORA, kapt. J.P. Sipke, naar Memel; AGNES, kapt. D.F. Budig, op avontuur; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos, op avontuur. 15 maart. MEDEMBLIK, kapt. J. Gray, naar Londen.
Vlie, 13 maart. GOEDE HOOP, kapt. R.S. Pinksterboer, op avontuur. 14 maart. HELENA, kapt. D.J. Groeven, naar de Oostzee; ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wychers, naar Koningsbergen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; YPEUS, kapt. H. de Weerd en AMELINA, kapt. H. Naatje, naar Noorwegen; GEZINA, kapt. H.H. Veen, GEZUSTERS, kapt. E.Y. Post en JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Post, op avontuur.
Terschelling, 12 maart. WEMELINA KRANENBORG, kapt. J.J. Prange, naar Flekkefiorde.
Straalsund, 4 maart. JOHANNA LOUISA, kapt. Giercke, naar de Noordzee.
Wismar, 12 maart. PROVIDENTIA, kapt. Witt, naar Schiedam.
AH 170335
Cargalijst Rotterdam. De galjoot JONGE HENDRIKA, kapt. F. Rietmeyer van Odessa met 100 vaten talk, 60 vaten potasch, 595 bladen koper, 281 balen hennepzaad. A. van Hoboken en Zoon.

Afbeelding
Datum 17 maart 1835
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Volgens ingewonnen berichten, is het kofschip HEMMINA, gevoerd geweest door kapt. G.H. Fijn (opm: bouwjaar 1820; kapt. Geert H. Fijn, zes opvarenden), den 18 October 1834 van Sunderland vertrokken en in de op die dag gevolgde stormen verongelukt, zijnde reeds op den 21 October, door enige vissers van Ter Neuze, op de bank de Banjaard, bij enige overblijfselen van een gestrand kofschip, drie kwitantien gevonden, waarop de naam van de kapitein voorkwam. Er is sedert die tijd nog geen bericht van iemand van het scheepsvolk ontvangen.

LC 170335
Harlingen. Uitgezeild: Den 11 maart, de kofschepen ANNA SIBERDINA, kapt. J.H. Uges, naar Dantzig; HELENA, kapt. D.J. Greven, naar de Oostzee; YPEUS, kapt. H. de Weerd, jr., op avontuur; de JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, beide naar Noorwegen.
Binnengekomen: Den 13 maart, het motschip EGBERDINA, kapt. J. Ohm, van Bremen naar Amsterdam, wegens verlies van ankers en touwen alsmede lekkage alhier binnen, is bezig met lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 13 april 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 10 april. ALIDA GIESEN, kapt. G.G. Boon, DE VREDE, kapt. D.J. Wiersma, JUFFER FRESINA, kapt. J.H. Potjer en DE GEBROEDERS, kapt. P. Zorgdrager, van Cette; VROUW CATHARINA, kapt. R.R. Engelsman, van Barcelona; CONCORDIA, kapt. J.E. Kwakenburg, van Londen; DE DANKBAARHEID, kapt. C.M.S. Meyer, van Sunderland.
Vlie, 8 april. ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhaven en GOEDE HOOP, kapt. R.S. Pinksterboer, van Stavanger; GOEDE HOOP, kapt. H.L. Tasker, van Vordingberg; WILHELMINA, kapt. A.B. Visker, VRIENDSCHAP, kapt. R.P. Duit en VROUW LUMMEGINA, kapt. B.J. Goosens, van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Vlie, 8 april. VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan en DOLPHYN, kapt. J.J. Kroger, naar Ahrendahl; HET VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter en GEERTRUIDA, kapt. J.D. Meltsman, naar Hamburg; GALIE, kapt. G. Wykman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 14 april 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Uitgezeild: Den 7 april, het kofschip EENDRAGT, kapt. J.H. Hut, naar Newcastle; het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H. Heijen, naar Hamburg.
Binnengekomen: (geen datum) De kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oostrisoer, EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, van Christiaansand, het kofschip de JONGEY kapt. E.J. Karst, van Newcastle.

Afbeelding
Datum 21 april 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Uitgezeild: Den 14 april, het kofschip EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbult, naar Noorwegen.
Den 15 dito, het kofschip EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Noorwegen; het tjalkschip de VROUW CHRISTINA, kapt. H.H. Bus, naar Hamburg.
Den 16 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oostrisoer.
Binnengekomen: Den 16 april, het schoenerschip ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle.
Den 18 dito, het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. J. Klazes, van Noorwegen; het kofschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Drobach; het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werf, van Oostrisoer.

Afbeelding
Datum 23 april 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 april. ANNA ELIZABETH, kapt. E.G. Boekhout, van Londen; MARGARETHA CORNELIA, kapt. R.C. Hazewinkel, van Londen; WILHELMINA KRANENBORG, kapt. J.J. Prange, van Flekkefiord, als bijlagger; CONCORDIA, kapt. C. Christophsen, van Oudsoen; VRIENDSCHAP, kapt. K.H. Bakker, van Seaham; ANNEGINA, kapt. J.R. Kuyper, van Droback; HENRICUS EVERARDUS, kapt. J. Wilderman, van Papenburg; LAMMEGINA GEZINA, kapt. J.J. de Jonge, van Gloucester.
Vlie, 20 april. JAN FREDRIK, kapt. G.H. Smit, van Holmstrand; JAN FREERK, kapt. H.H. Kok, van Arendahl; IDA ALDYDA, kapt. O.J. Woldering, van Oosterisoer; VROUW EBELDINA, kapt. J.H. Drent, van Oudsoen.
Uitgezeild:
Vlie, 20 april. VREEDE, kapt. L. Pinxterboer, naar Hull; JONGE WILLEM, kapt. C. van der Mussele, naar Dantzig; AMELINA, kapt. H.H. Naatje, naar Drammen; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand; WILHELMINA, kapt. A.R. Visser, naar Oosterisoer; GEZINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, naar Drobach; VRIENDSCHAP, kapt. R.P. Duit, GEZINA, kapt. B.A. Visser en MARTHA CATHARINA, kapt. H.R. Legger, op avontuur. Naar Terschelling gezeild: LOUISE ADELAIDE, kapt. C.S. Telsberg, naar Stockholm.

Afbeelding
Datum 18 mei 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 14 mei. H. EN Z., kapt. S.K. de Vries, van Rio-Janeiro; FLORA, kapt. J. Manning, van Londen.
Vlie, 14 mei. HARMONIE, kapt. H.K. Potjewyd, van Koningsbergen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer.
Terschelling, 13 mei. ANNA REBEKKA, kapt. R. Molenaar, van Elbing.
Uitgezeild:
Texel, 15 mei. TWEE JONGVROUWEN, kapt. A.M. Stegenga, naar Londen; VROUW JACOBA, kapt. H.R. Grimminga, op avontuur.
Vlie, 14 mei. WELDAAD, kapt. B.E. Bol, naar Newcastle; HARMONIE, kapt. H. Jans, naar Hull; ANNA MARIA, kapt. H. Hork, naar Archangel; KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, naar Dantzig; FRAUKA KNELSINA, kapt. R.R. de Jonge, naar Eggersund; J.D. CAROLINA, kapt. D.C. Danielsen, naar Oosterisoer; GEERTRUIDA, kapt. E.R. Zoutman, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 25 mei 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 18 mei, het brigantijschip ACTIEF, kapt. J.L. Meijer, van Memel.
Den 20 dito, het smakschip VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Drobach; de kofschepen de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Drobach, JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oostrisoer, JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, van Christiaansand, IDA ALEIDA, kapt. O.J. Woldring, van Larvich, en JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Oostrisoer.
Den 21 dito, het smakschip VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jonge, van Oostrisoer; de kofschepen ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, van Holmstrand, ANNEGINA, kapt. R.J. Kuiper, van Drobach, CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, van Larvig.
Uitgezeild: Den 18 mei, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. K.E. Tiktak, EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, en het smakschip GESINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, alle drie naar Noorwegen.
Den 22 dito, het smakschip HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, naar Kiel; het kofschip VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Grooth, naar Noorwegen.
Den 23 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen.
Den 24 dito, het brigantijschip ACTIEF, kapt. J.L. Meijer, naar Memel.

Afbeelding
Datum 27 mei 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 mei. AUGUSTIN, kapt. G.A. Klimp, van Batavia; ZAANDAM, kapt. L.H. Singer, van Havana; KOOPHANDEL, kapt. F. Popken, van Suriname; ZES GEBROEDERS, kapt. J.E. Drent, van Brewich; TWEE GEBROEDERS, kapt. D.J. Bies, GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jonge, FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam en VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, de laatste vier, van Londen; JONGE YPE, kapt. E.J. Karst, van Newcastle; JANTINA ROELFINA, kapt. S.B. Kuiper, van Sunderland.
Vlie, 24 mei. HYLKE JANS, B.J. Siedses, van Koningsbergen.
Uitgezeild:
Texel, 25 mei. VISSCHERIJ, kapt. P. Jelsma en JONGE JAN, kapt. T.P. van der Wal, naar Londen.
Vlie, 24 mei. CATHARINA, kapt. H.G. Lever, naar Newcastle; HENDRIKA, kapt. O.G. Sap, naar Kiel; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Oosterisoer; DIANA, kapt. G.R. de Boer, naar Noorwegen; VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 juni 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 14 juni. ANNA CATHARINA, kapt. V. Pieper, van Petersburg; THERESIA, kapt. G.T. Ebeling, van Riga; ADRINA JACOBA, kapt. T.J. Reus, van Riga; HARMONIE, kapt. A.S. Galle, van Riga; JOHANNA OTTILIE, kapt. K.J. Bolhuis, van Stettin; DIANA, kapt. G.R. de Boer, van Eggersund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oosterisoer; GOEDE HOOP, kapt. R.S. Pinksterboer, van Fahrsund.
Terschelling, 13 juni. YPENS, kapt. H. de Weerd, van Nerva.
Uitgezeild:
Texel, 15 juni. Zr.Ms. korvet NEHALENNIA, luit. ter zee Van Durs, naar Helvoetsluis; Zr.Ms. stoomboot CURAÇAO, kapt. luit. Le Jeune, naar Helvoetsluis; CONCORDIA, kapt. H.D. van Wyk, naar Newcastle.
Vlie, 14 juni. ANNA MARIA, kapt. H. Dreyer, naar Stettin.

Afbeelding
Datum 23 juni 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 15 juni, de kofschepen IJPEUS, kapt. H. de Weerdt, jr., van Nerva, en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oostrisoer.
Den 16 dito, het smakschip GEZINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, van Drobach.
Den 17 dito het smakschip de VIER GEBROEDERS, kapt. H.G.L. Prins, van Larwich; het galjasschip SOPHIA ELIZE, kapt. C. Staben, van Riga.
Den 19 dito, de kofschepen VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, van Noorwegen, en EENDRAGT, kapt. J.H. Hut, van St. Davids.
Den 20 dito, het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 15 juni, het kofschip JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, naar Memel.
Den 16 dito, de kofschepen JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, naar Noorwegen, VRIENDSCHAP, kapt. Jan Klazen, naar Memel, en VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brans, op avontuur.
Den 17 dito, het kofschip ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhave, naar Pruisen.

Afbeelding
Datum 29 juni 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 24 juni. JONGE LEEUW, K.J. Musch, van Newcastle.
Uitgezeild:
Vlie, 24 juni. JAN DE WITH, kapt. R.T. Mellema en JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, naar Petersburg; YPERUS, kapt. H. de Weerd, naar Riga; GOEDE HOOP, kapt. W.E. Boswyk, naar Drammen; JUFFROUW BERENDINA SOPHIA, kapt. H.G. Mulder, naar Papenburg; JONGE YPE, kapt. E.J. Karst, naar Hamburg; CHRISTINA, kapt. A.H. Dykhuis en DRIE GEBROEDERS, kapt. F. Helling, op avontuur. 25 juni. FENNECHINA ELISABETH, kapt. W.A. Wijkman, naar Koningsbergen; FLORA, kapt. P.L. Grubbe, naar Corsoer; DOROTHEA, kapt. R.R. Hendriksen, naar Randers; EENIGHEDEN, kapt. C.F. Teckelenberg, naar Borgo; HARMINA, kapt. J.H. Jonker, naar Droback; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, PETRONELLA, kapt. C.W. Freese en HYLKE JANS, kapt. B.J. Siedses, op avontuur.

Afbeelding
Datum 30 juni 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 22 juni, het kofschip ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, van Holmstrand; het smakschip VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Drobach; het tjalkschip TWEE GEBROEDERS, kapt. B. van der Werf, van Oostrisoer; het smakschip ST. ANTONIUS, kapt. H. Rieken, van Drobach; het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, van Newcastle.
Den 23 dito, het kofschip DEPENDANT, kapt. C.T.B. Carsjens, van Emden.
Den 24 dito, het tjalkschip de JONGE LEEUW, kapt. K.J. Musch, van Newcastle.
Uitgezeild: Den 22 juni, de kofschepen JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, naar Petersburg, en IJPEUS, kapt. H. de Weerdt, jr., naar de Oostzee.
Den 24 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen, GEZINA HERMINA, kapt. J.H. Jonker, naar Dantzig, en EENDRAGT, kapt. O.A. Hansen, op avontuur.
Den 25 dito, de tjalkschepen VROUW CATHARINA, kapt. J.L. Thaden, naar Altona, en de TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewes, op avontuur, het smakschip DOROTHEA, kapt. R. Hendriksen, naar Randers.

Afbeelding
Datum 30 juli 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 28 juli. ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, van Drammen.
Vlie, 27 juli. VROUW ANNA MARIA CATHARINA, kapt. W.D. Kleininga, van Petersburg; VROUW EBELDINA, kapt. J.H. Drent, van Oudsoen; SUSANNA, kapt. J.H. Sartz, van Drammen; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Holmstrand; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Larwich; HARMINA, kapt. P.S. Brouwer, van Eggersund.
Terschelling, 26 juli. DE VROUW MAYKE, kapt. E.J. Visser en DE VROUW BOUWINA, kapt. H.J. Dekker, van Dantzig; DE JUFFROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. T. Wynstok, van Riga; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. G.H. Nieveen, van Drammen; HELENA AURORA, kapt. H.W. Seeger, van Stettin; ANNA SIBERDINA, kapt. J.H. Ugen, van Oudsoen; JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, van Arendahl.
Uitgezeild:
Texel, 28 juli. MARIA, kapt. M.T. Mulder, van Bordeaux.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 27 juli, de kofschepen ANNA SIBERDINA, kapt. J.H. Ugen, van Oudsoen, LUDOLF THEODORUS, kapt. J.H. Zijl, van Dantzig, en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Arendahl, en de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Holmstrand.
Den 28 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Larwich.
Den 29 dito, de smakschepen de VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jonge, van Oostrisoer, en ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, van Dantzig; het kofschip HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, van Oudsoen.
Den 30 dito, het smakschip ST. ANTONIUS, kapt. H. Rieken, van Larwich.
Den 31 dito, het kofschip CONCORDIA, kapt. O.P. Smith, van Dantzig.
Uitgezeild: Den 27 juli, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewes, naar Sunderland.
Den 28 dito, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werf, naar Noorwegen.
Den 30 dito, het smakschip de VROUW AUKJE, kapt. T.T. Visser, op avontuur; het kofschip JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, naar Memel.
Den 1 augustus, de kofschepen ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, en de HOUTHANDEL, kapt. K.D. de Grooth, alle drie naar Noorwegen.
Den 2 dito, het brigantijnschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, naar Memel.

Afbeelding
Datum 22 augustus 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 20n augustus. GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, van Hull; DIANA, kapt. H. Visman, van Blijth.
Terschelling, 17 augustus. AMASIS, kapt. K.A. Stek; MARIA GEERTRUIDA, kapt. J.L. Dokter, van Koningsbergen; EENDRAGT, kapt. O.H. Hansen, van Memel; ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Droback.
Uitgezeild:
Texel, 20 augustus. HOOP, kapt. G.J. Nieuwland en VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, naar Londen; CHRISTINA, kapt. H.B. Engelsman, naar Hull; EGNATIUS, kapt. G.T. Wilderman, naar Nantes.
Vlie, 18 augustus. VLYT, kapt. J.S. Bakker, naar Drammen; CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, naar Oosterisoer; VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brans en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, op avontuur.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 17 augustus, het kofschip EENDRAGT, kapt. O.A. Hansen, van Memel.
Den 18 dito, het smakschip de VROUW JELTINA, kapt. L.P. de Vrede, van Memel; het kofschip ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Droback.
Den 19 dito, de kofschepen EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, VROUW ANTJE, kapt. H.D. de Grooth, de HOUTHANDEL, kapt. K.D. de Grooth, alle drie van Christiaansand, en IJPEUS, kapt. H. de Weerd, jr., van Riga; het smakschip VROUW JANTINA, kapt. J.D. Blauw, van Oudsoen.
Den 20 dito, de kofschepen ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhave, van Dantzig, EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbuldt, van Oostrisoer, en HOLLANDS TROUW, kapt. H.L. Kok, van Drammen.
Den 22 dito, de kofschepen CONCORDIA, kapt. J.A. Keun, van Holmstrand, PETRONELLA, kapt. C.B. Freese, van Dantzig, en ARIUS JOHANNIS, kapt. H. van Wijk, van Petersburg; de smakschepen VROUW JANTINA, kapt. R.T. de Jonge, van Witsteen, en JACOBINA, kapt. R.J. Klunder, van Dantzig; het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. van der Werf, van Oostrisoer.
Den 23 dito, het kofschip GROOT LANKUM, kapt. J.O. Stuut, van Christianastad; MARIA DOROTHEA, kapt. O. Galle, van Riga.
Uitgezeild: Den 17 augustus, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen, CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, en VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brans, beide naar zee.
Den 20 dito, de kofschepen WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Noorwegen.
Den 21 dito, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewis, naar Welle.

Afbeelding
Datum 12 oktober 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 9 oktober. ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuipers, van Sunderland; HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, van Petersburg; NEPTHUNUS, kapt. J. Toersten, van Riga; JEREMIAS, kapt. J. Stellingwerff, van Nerva; ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, van Dantzig; WILHELMINA, kapt. J.J. de Jongh, van Brewich; AMELINA, kapt. H.H. Naatje, van Brewich; WINTEREN, kapt. L. Holst, van Drammen; ENGBERDINA, kapt. G.J. Bossinga, van Arendahl.
10 oktober. STANDVRIES, kapt. S. de Vries, van Archangel; PETRUS JACOBUS, kapt. M.P. de Jonge, van Brewich; DE STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kotryk en ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk, van Drammen. Gisteren na posttijd: voorgaats door de loodsboot Nº. 3 gepraaid: ANNA EN LOUISA, kapt. J.K. de Jong, van Suriname.
Vlie, 8 oktober. TWEE GEBROEDERS, kapt. J.H. de Boer, van Newcastle; EENDRAGT, kapt. J.F. Bruns, van Dantzig; JAN FREDERIK, kapt. W.H. Mulder, van Staltil, in Noorwegen; HAITZEMA VIËTOR, van Drammen.
9 oktober. DE VLIJT, kapt. J.S. Bakker en JANTINA MARGARETHA, kapt. B.H. Plukker, van Drammen; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser van Oosterisoer.
Terschelling, 7 oktober. VISCH EEVER, kapt. J. Fock, van Helgoland; AETREA, kapt. J. Moller, van Horsens; EENIGHEID, kapt. J.C. Glad, van Pernau; GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer en DE VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein, van Drammen; CAREL AUGUST, kapt. M.C. Vogel, van Dantzig; MARIA, kapt. H.H. Hansen, van Bergen; GEZINA, kapt. P.K. de Boer, van Petersburg; DIANA, kapt. G.R. de Boer, van Eggersund; ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazenwinkel, van Koningsbergen; DE VROUW JANTINA, kapt. J.D. Blauw, van Oudsoen; DE JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Oosterisoer; HOLLANDSCH TROUW, kapt. H.L. Kok, van Brewich; HARMONIE, kapt. H. Jans, van Christiaansand; ST. ANTHONIUS, kapt. H. Rieken van Larwich.
8 oktober, DE EENDRACHT, kapt. J.H. Hut, van Eggersund; ARENDINA MARIA, kapt. G.H. Boerhaave; ONDERNEMING, kapt. T.T. Kuiper, van Drammen.
Rio-Janeiro. Zr.Ms. oorlogskorvet BOREAS, van Vlissingen naar Batavia.
Triest, 29 september. WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, van Amsterdam.
Uitgezeild
Vlie, 8 oktober. JOHANNA, kapt. J.A. Fries, naar Flensburg; ANNA MARGARETHA, kapt. J. Nielsen, naar Arendahl; WILHELMINA, kapt. J.C. Falck, naar Larwich; GEZINA, kapt. J.G. Postema, naar Newcastle; VIER GEBROEDERS, kapt. J.H. Mulder, naar Sunderland; ANNA CATHARINA, kapt. J. Andersen naar Osterisoer.

Afbeelding
Datum 13 oktober 1835
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Binnengekomen: Den 5 oktober, het brigantijnschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, van Memel.
Den 8 dito, de kofschepen EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbult, van Oostrisoer, JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Arendahl, HOLLANDSCH TROUW, kapt. H.L. Kok, van Brevig, en de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Oostrisoer.
Den 9 dito, de kofschepen EENDRAGT, kapt. J.F. Bruns, van Dantzig, en de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, van Stadhille; de smakschepen VROUW JANTINA, kapt. J.D. Blouw, van Oudsoen, en ST. ANTONIUS, kapt. H. Rieken, van Larwich; het kofschip CONCORDIA, kapt. J.A. Keun, van Brevig.
Den 10 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Oostrisoer.
Den 11 dito, de kofschepen ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, van Holmstrand, en CONCORDIA, kapt. O.P. Smith, van Oostrisoer.
Uitgezeild: Den 9 oktober, het brikschip PROVIDENTIA, kapt. C.F.P. Witt, naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 08 maart 1836
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Uitgezeild: Den 23 februari, de kofschepen HILLECHINA, kapt. J.J. de Jongh en ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, beide naar Noorwegen.
Den 24 dito, het kofschip GEZIENA, kapt. B.A. Visser, naar Noorwegen.
Den 25 dito de kofschepen, JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok en HOLLANDS TROUW, kapt. H.L. Kok, beide naar Noorwegen.
Den 26 dito, de kofschepen de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder en ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, beide naar Noorwegen.
Den 27 dito, het kofschip EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Noorwegen.
Den 28 dito, de kofschepen MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, naar Noorwegen, de VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeijer, naar Newcastle.
Den 29 dito, de kofschepen VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, naar Noorwegen en JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, op avontuur.
Den 1 maart, de kofschepen WIETZIENA, kapt. D.D. Greven, naar Libau, AGATHA, kapt. D.G. Schuur, naar Noorwegen en het galjasschip ANNA MARGARETHA, kapt. J. Langhinrichs, naar Rostock.
Den 3 dito, de kofschepen CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, VRIENDSCHAP, kapt. J. Klazen, de JONGE DERK, kapt. H.E. Vos en CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, alle vier naar Noorwegen.
Den 4 dito, het kofschip VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, naar Noorwegen
Den 5 dito, het kaagschip VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull.
Den 6 dito, het barkschip SPITSBERGEN, kapt. Hk. Rickmers, ter Groenlandse visserij; de kofschepen MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Dundee en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 09 maart 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 7 maart. WIGERDINA, kapt. W.J. Stuit, van Cephalonia; GESINA, kapt. P.P. Muntendam, van Londen; THEODORA SARA, kapt. J. Schut, van Batavia.
Uitgezeild:
Texel, 7 maart. ANNA MARIA, kapt. J.H. Kuiper, op avontuur.
Vlie, 5 maart. JANTINA ANNECHINA, kapt. H.G. Sap, naar Newcastle; VROUW STYNA, kapt. E.A. Bekkering en HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, beide naar Noorwegen; VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smith, op avontuur; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. 6 maart. VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull; MARGARETHA, kapt. J.H. Plukker, naar Dundee; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen; HET VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 08 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 april. VENNERNE, kapt. P.A. Falkenberg en NEPTHUNUS, kapt. N. Aalberg, beide van Krageroe. ST. JOHANNES, kapt. H.J. Hesselberg en WILHELMINA, kapt. J.C. Falck, beide van Larwich; WENSKABETH, kapt. F.W. Holst, van Holmstrand; INDUSTRIE, kapt. C.G. Jessing, NEPTHUNUS, kapt. J. Blom en EMANUEL, kapt. M. Bruun, alle drie van Drammen. Gisteren nog: VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlei, 5 april. HENDRIKA MARGINA, kapt. G.G. Bakker, van Fahrsund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser; ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman en VRIENDSCHAP, kapt. P.R. Duit, alle drie van Oosterisoer; VRIENDSCHAP, kapt. W.J. Visser, van Oudsoen.
Terschelling, 4 april. CATRIENA, kapt. B.H. Nyman, van Bremen, naar Guernsey. Als bijlegger.
Uitgezeild:
Texel, 6 april. SUSANNA MARIA, kapt. C. Spiegelberg en SURINAME, kapt. B. van der Mey, beide naar Suriname; HOOP, kapt. G.W. Hellinga, naar Bordeaux; EENDRAGT, kapt. G. Kolden, naar Hull.
Vlie, 5 april. ODESSA, kapt. J.C. Ludders, naar New-Castle; VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein, op avontuur.

Afbeelding
Datum 12 april 1836
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Uitgezeild: Den 6 april, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. P.N. Huizing, naar Sunderland en IDA ALEIDA, kapt. O.J. Woldringh, naar Noorwegen.
Den 7 dito, het smakschip VROUW ANTJE, kapt. T.P. Teensma, op avontuur.
Den 9 dito, het kofschip JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, naar Noorwegen.
Den 10 dito, het smakschip VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge, naar Hull.
Binnengekomen: Den 3 april, de kofschepen EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, HERMANNA, kapt. R.W. Lukens, alle vier van Noorwegen, en MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Sunderland.
Den 4 dito, de kofschepen MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, CONCORDIA, kapt. H.B. Drok, HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, IJPEUS, kapt. H. de Weerd Jr., VRIENDSCHAP, kapt. J. Klazen, en GEZINA, kapt. H.H. Veen, alle negen van Noorwegen.
Den 5 dito, de kofschepen CONCORDIA, kapt. O.P. Smit, JONGE DERK, kapt. W.H. Mulder, JACOBA HAZEWINKEL, kapt. G.J. Boon, de smakschepen ELISABETH, kapt. J.H. Cappen en VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle vijf van Noorwegen.
Den 6 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, beide van Noorwegen.
Den 7 dito, het kofschip CORNELIA, kapt. R.A. Oortjes, van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 23 april 1836
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 22 april. Alhier is aangekomen de 20e dezer het Nederlandse schip MINERVA, kapt. G.H. Ahlers, van Amsterdam de 10e december vertrokken.
AH 250436
Kapt. C.W. Flens, van Sourabaya en Batavia in Texel binnen, heeft de 15e april op 49º12′ NB 5º37′ WL, gezien een schip, tonende vlag van het collegie Zeemanshoop, met no. 69, zijnde die van kapt. Klaas Spiegelberg, voerende het schip HENRIETTE EN HENRY, van Amsterdam naar Kaap de Goede Hoop en Batavia en de 16e dito gepraaid op 49º36′ NB 5º 47′ WL, de kof DE VROUW MARIA, kapt. J.E. van Hoogenhuizen, van Amsterdam naar Havana.
Kapt. Willem Kiers Kok, van Cette in Texel binnen, heeft de 17e april op de hoogte van Bevesier gepraaid het schip MERCURIUS, kapt. H.B. Ezink, van Middelburg naar Batavia; aan boord was alles wel.
Kapt. G.IJ. Peperboom, van Bordeaux in Texel binnen, heeft de 19e april tussen de Galloper en Goodwin Sand gepraaid een schip, tonende Rotterdamse vlag, met no. 113, zijnde die van kapt. Aamrik Schaap, voerende het schip RHOON EN PENDRECHT, van Rotterdam naar Batavia; aan boord was alles wel.
Het schip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Barend Bakker Gzn., van Amsterdam naar Suriname, is de 9e april tussen Fierly en de Singels in goede staat gepraaid door schipper Ysbrand Metzélaar, voerende de Texelse loodsschuit No. 1; aan boord was alles in de beste staat.
Kapt. B.F. Meeske, voerende het schip DE HELPER, van Amsterdam naar Nantes, meldt van Torbay van de 15e april, dat hij wegens gebrek aan water aldaar was binnengelopen, hebbende sedert zijn vertrek uit Texel op de 8e maart aanhoudend Z.W. stormen doorgestaan, waarbij de watervaten van het dek geslagen werden en veel slijtage aan het touwwerk en de zeilen veroorzaakt was.
AH 250436
Binnengekomen:
Texel, 22 april. Terug uit zee: ELISABETH, kapt. J. Brand, van Suriname.
Vlie, 20 april. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, VOLHARDING, kapt. E.K. Eekmeyer, beide van Newcastle. 21 april. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Vlie, 20 april. ELIZABETH, kapt. S.J. Brouwer, naar Riga; VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammerts, naar Nerva; VROUW HENDRIKA, kapt. H.E. Boswyk, naar Dantzig; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Witzen; HENDRIKA, kapt. J.T. Hardingh, naar Droback; LANGELAND, kapt. O.H. Sem, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, CHRISTIANIA, kapt. H.R. Elligers en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, alle vier naar Larwich; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, naar Oostrisoer; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, naar Noorwegen; MARGINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes naar Hamburg; YPEUS, kapt. A, de Weerd, op avontuur; MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Arbrath.

Afbeelding
Datum 07 mei 1836
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Vlissingen, 4 mei. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en van onze rede naar zee gezeild: ANNA CATHARINA, kapt. H. Popken, naar Havre-de-Grace, met ballast; NEPTUNIS, kapt. F. Pieters, naar London, met schors.
Hellevoetsluis, 4 mei. Heden morgen zeilden naar zee: ENGELINA, kapt. R.H. Bok, naar Liverpool; JANTINA ANNECHINA, kapt. H.G. Sap, naar Sunderland.
Den 5 dito. Gisteren namiddag zeilden naar zee: Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, kapt. luit. Koops; TWENDE BRODRE, kapt. J. Backer, naar Larvig; en arriveerde uit zee: de HOOP, kapt. P.G. Lesstuiver, van Aberdeen.
Brielle, 4 mei. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van London.
Den 5 dito. Gisteren namiddag zeilden naar zee: BATAVIER, kapt. D. Dunlop, naar London, en VROUW ELIZABETH, kapt. J.C. Biet, naar Hull. Heden zeilden naar zee: de ZEEUW, kapt. L.S. Witkop, naar Goole; WIETZIENA, kapt. D.D. Greven, naar Liebau; FORTUNA, kapt. J.A. Doijen, naar Emden; GEORGE, kapt. H.G. Heersma, naar de Oostzee; HOFFNUNG, kapt. H.W. Biedenweg, naar Elseneur.
Maassluis, 4 mei. Heden morgen zeilden naar zee: ELIZA, kapt. W. Mernelhij, en WILHELMINA, kapt. A.C. Fischer, beiden op avontuur, en WILLEMINA LAURENTIA, kapt. J.J. Swart, naar Dundee.
Den 5 dito. Heden morgen zeilden naar zee: UNIE, kapt. H.B. Vos, naar Dantzig; GEZINA, kapt. G.H. Zimmerman en VROUW MARGARETHA, kapt. M.L. de Boer, beide naar Rostock; VERWACHTING, kapt. G.B. Vos, naar Stettin; VROUW ALIDA, kapt. T.D. Hund, naar Hamburg; GUTE HOFFNUNG, kapt. T.J. Tholen, naar Hamburg. De schepen gisteren gemeld zijn benevens de kapt. Armstrong en Johnson wel in zee gekomen, en arriveerde uit zee: ZEELUST, kapt. A. Patijn, van de Noordzee.

Afbeelding
Datum 14 mei 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 11 mei. H. EN Z., kapt. S.K. de Vries, van Havana; VROUW JANTINA, kapt. B.H. Saathoff, van Cuxhaven; VIER GEBROEDERS, kapt. O.F. Fokkema, van Londen.
Texel, 12 mei. JONGE GERBRAND, kapt. R.C. Jaski, van Suriname, ligt quarantaine; NEPTUNUS, kapt. C.F. Kraanstuyver, van Hull; SOPHIA, kapt. C.H. de Jong, van Abo.
Vlie, 10 mei. MARIA, kapt. H.T. Mulder, van Newcastle; WILHELMINA, kapt. B. Visser, van Oosterisoer.
11 mei. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Terschelling, 8 mei. HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, van Droback; DE JONGE WILLEM, kapt. W.J. Mellema, van Dantzig; DE HERSTELLING, kapt. A.H. Karsyns, van Koningsbergen.
Uitgezeild:
Texel, 12 mei. VROUW ALIDA, kapt. D. Hund, naar Rotterdam, naar Hamburg; VERWACHTING, kapt. G.B. Vos, van Rotterdam naar Stettin. De twee laatste als bijleggers.
Vlie, 9 mei. VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeyer, naar Stockton.
Vlie, 10 mei. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle. 11 mei. HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.J. Pronk, naar Koningsbergen; JONGE HENDRIK, kapt. W.T. Hitman, naar Dantzig; VRIENDSCHAP, kapt. R.J. de Boer en CATHARINA ELZINA, kapt. H.A. Schuuring, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 mei 1836
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 8 mei, het smakschip VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, de kofschepen HENDRIKA, kapt. T.F. Harding en de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, alle drie van Noorwegen.
Den 9 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, beide van Noorwegen.
Den 11 dito, het kofschip de JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, van Noorwegen.
Den 14 dito, de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Noorwegen en MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Sunderland.
Uitgezeild: Den 11 mei, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. P.N. Huizing, naar de Oostzee, de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, beide naar Noorwegen.
Den 14 dito, de kofschepen ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, de VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, en HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, alle drie naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 24 mei 1836
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 19 mei, het kofschip CONCORDIA, kapt. B.H. Drok, van Noorwegen.
Uitgezeild: Den 16 mei, het smakschip JACOBA CATHARINA, kapt. E.A. Niehof, naar Hull; de kofschepen ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, het smakschip VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, alle vijf naar Noorwegen.
Den 17 dito, het kofschip WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, naar Noorwegen.
Den 18 dito, het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, naar Noorwegen.
Den 19 dito, het kofschip de JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pott, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 19 juli 1836
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: Den 6 juli, de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven en de VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth, alle drie van Noorwegen.
Den 7 dito, het kofschip CONCORDIA, kapt. H.B. Drok, van Noorwegen.
Den 8 dito, de kofschepen de VOLHARDING, kapt. E.T. Eekmeijer, van Newcastle, HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, alle drie van Noorwegen.
Den 9 dito, het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Noorwegen.
Den 10 dito, de kofschepen EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak en WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, beide van Noorwegen.
Den 11 dito, de kofschepen de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart en ELIZABETH ALIDA, kapt. L.E. Koning, beide van Noorwegen.
Den 13 dito, het kofschip de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, van Christiaansand.
Uitgezeild: Den 7 juli, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. J. Wilkens, op avontuur.
Den 8 dito, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewis, naar Dundee.
Den 11 dito, het galjasschip de JONGE CAROLINA, kapt. H. Zeplien, naar de Oostzee.
Den 12 dito, het kofschip de JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, naar Noorwegen.
Den 15 dito, de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, de VROUW ANTJE, kapt. K.D. de Grooth en de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, alle drie naar Noorwegen; het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. P.W. Drent, naar Hamburg.
Den 16 dito, de kofschepen WILHELMINA, kapt. R. Sluik en EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, beide naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 18 augustus. HELENA CATHARINA, kapt. J.J. Ynsen, van New-Orleans; TWEE JONKVROUWEN, kapt. A. Stegenga, van Londen; LUKkINA MAGRIETA, kapt. H.S. Hoveling, van Liverpool.
Vlie, 17 augustus. WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, van Larwich; MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot, van Hamburg. Gisteren nog: VROUW ANNEGINA, kapt. A.J. Boiten, van Newcastle; VROUW HENDRIKA, kapt. H.E. Boll en MARIA, kapt. H.J. Verlaat, beide van Danzig; VROUW PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, van Stralsund; GOED BESLUIT, kapt. H.W. Drent en VROUW HELENA, kapt. A.J. Peekeler, beide van Mandal; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendahl; KLAZINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, van Oosterisoer; JONGE JAN, kapt. H.E. Plukje, VRIENDSCHAP, kapt. R.J. Sprik en TWEE GEBROEDERS, kapt. B.J. Slagenberg, alle drie van Hamburg.
Terschelling, 16 augustus. DE VROUW PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, van Stralsund; DE JONGE JAN, kapt. H.E. Pluktje;, VRIENDSCHAP, kapt. R.J. Sprik en TWEE GEBROEDERS, kapt. B.J. Slagenberg, alle drie van Hamburg; VROUW ANNECHINA, kapt. A.J. Boiten, van Newcastle; GOED BESLUIT, kapt. H.W. Drent, van Mandal; DE VROUW HENDRIKA, kapt. H.E. Boll en MARIA, kapt. H.J. Verlaat, beide van Danzig; DE VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Arendahl; KLAZIENA MARGARETHA, kapt. J.B. Schippers, van Oosterisoer.
Uitgezeild:
Vlie, 17 augustus. JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel, naar Koningsbergen; DOLPHYN, kapt. J. Voss, naar Danzig; ANNEGINA, kapt. R.H. Dokman, naar Stettin; THILDA, kapt. J.A. Sander, naar Gefle; TJAKKIEN, kapt. H. Drewes en EVERDINA GEZINA, kapt. J. Ohm, beide naar Bergen; JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, naar Oosterisoer; HENDRIK MARCHINA, kapt. G.C. Bakker, naar Fahrsund; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis en VERWAGTING, kapt. J.A. Hansen, beide naar Flekkefiorde;; GEZIENA, kapt. L.G. Boss en GEERDINA, kapt. E.A. Doewes, beide naar Noorwegen; GOEDE HOOP, kapt. J.W. Wilkens en HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, beide op avontuur.

Afbeelding