Inloggen
VROUW LUBBEGINA (DE) - ID 10995


Kroniekberichten

Datum 03 april 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 2 april. Op 30 maart l.l. zijn uitgezeild: het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Edzert A. Pot, en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, alle naar Noorwegen met ballast, het kofschip de TWEE BROEDERS, kapt. Dedde H. van Wijk, met pannen naar de Oostzee, en het voor enige tijd alhier door schade binnen gekomen kofschip CONCORDIA, kapt. Albert Pieters Beer, na gedane reparatie, van de Oostzee met hout naar Lorient, alsmede weder vertrokken het alhier binnen gelopen tjalkschip de VROUW IKINA, kapt. J.S. Vegter, met pannen van Makkum naar Hamburg, en van de rede het aldaar gelegen hebbende kofschip de GOEDE HOOP, kapt. Wolter H. Boon, met pannen van Makkum naar de Oostzee.
Den 1 april is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW GEERTRUIDA, kapt. Christiaan J. Jaski, met ballast naar Bordeaux en is binnen gekomen het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Pieter Jacobs Hergers, van Noorwegen met hout, alwaar hij overwinterd is geweest.
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de JONGE PIBE (opm: JONGE PIJBO), kapt. Auke B. Visser, met ballast naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 05 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harlingen, 2 mei. Den 30 april is alhier binnengekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Joachem Oltmans, ledigscheeps van Amsterdam om alhier te laden, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weert, van Witstein met hout, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, van Christiansand (opm: Kristiansand) met hout, het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. Taeke J. van der Veer, van Elbing (opm: Elblag) met rogge.
Den 1 mei is binnengelopen het sloepschip die HOFFNUNG, kapt. Willem Knudten, met de equipage van het bij Amrum verongelukte kofschip de JONGE HERMANUS, kapt. C.J. Wolff, van Hull naar Amsterdam gedestineerd geweest (opm: zie RC 070418).
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Bolwijn, beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg, en het kofschip AUGUSTUS, kapt. Jan J. Jaski, met steen en pannen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 12 juni 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 11 juni. Den 8 dito is van hier uitgezeild het smakschip (opm: tjalk) MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met granen naar Londen, en zijn binnen gekomen het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, met hout van Droback (opm: Drøbak), het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Kragroe (opm: Kragerö), het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. Hendrik Jurriens Duintjer, met hout van Hamburg, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Rente Wessels Huisman, met zout van Liverpool.
Den 9 dito zijn uitgezeild het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Claas J. de Groot, het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Lieven, alle drie met ballast op avontuur, en het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong, met ballast naar Riga.
Den 10 dito zijn binnen gekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Pieter J. Carst, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het tjalkschip de JONGE SIEBRAND, kapt. A. Hasewinkel, met zout en rum van Liverpool.

Afbeelding
Datum 06 oktober 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 5 oktober. Den 2 oktober is alhier binnen gekomen het tjalkschip de VROUW ROSINA, kapt. Albert H. Lukkien, met hout van Noorwegen.
Den 3 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurgen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, de VROUW ANNA, kapt. H.A. Smit, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. G.E. Broekema, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. M.H. Groenewoldt, met granen van Dantzig (opm: Gdansk). Den 4 dito zijn alhier binnengekomen het galjootschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Klaas van den Oever, met ballast van Londen, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het schoenerschip MARGARETHA, kapt. Laas Jacobsen, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, en het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas Smit, beide ledig van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 06 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 1 april binnen gekomen het schoonerschip SPECULANT, kapt. Abraham Johnsen, met hout van Noorwegen; het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hielke W. Overmeer, met ballast van Hull.
Uitgezeild het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan Siedses, met ballast naar Bergen; het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. C.M. de Jong, met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Steffen L. Pinksterboer, met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd; het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smit, het brikschip MARGARETHA, kapt. Lars Jacobsen, en het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, alle vier met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het kofschip de GOEDE HOOP, kapt. H. W. de Groot, met ballast naar Noorwegen.
Den 4 dito uitgezeild het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle H. van der Laan, met granen naar Londen; het kofschip MERCURIUS, kapt. J.B. van den Oever, met granen naar Londen en het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met pannen en chicorei naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 11 mei 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 6 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW ANTJE, kapt. J.J. Post met hout van Memel (opm: Klaipeda), de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, en de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, beide met hout van Noorwegen.
Den 7 dito binnen gekomen het smakschip LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smid met hout van Noorwegen en het kofschip GRIETSINA, kapt. Klaas J. de Groot, met hout van Memel.
Uitgezeild het smakschip WILLEM OLIVIER (opm: ex-JONGE WILLEM), kapt. Klaas P. Faber, met ballast op avontuur.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met ballast van Hull, en het smakschip VROUW CHRISTINA, kapt. D. Boetjer met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer P. de Vries (opm: Broer Remkes de Vries), en het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. Jacob B. Bondrager, alle drie met ballast naar Noorwegen; de schoonerschepen LIVELY, kapt.William Baijes, HOPE, kapt. Enos Page, beide met boter naar Londen, en het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 21 mei 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 18 mei binnen gekomen het sloepschip DIAMANT, kapt. Dinis Pond met smidskool en slijpstenen van New-Castle, en het smakschip de VROUW ELSINA, kapt. Evert Pekelder, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smid en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, alle drie met ballast naar Noorwegen en het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Harmen J. Mugge, met ballast op avontuur.
Den 19 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. Gerrit Teunis Nieland, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, beide met hout van Noorwegen, de schoonerschepen LIVELY, kapt. William Bailes, de HOPE, kapt. Enos Page, beide met ballast van Londen.
Uitgezeild het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW REINERA, kapt. Berend J. Bondrager, alle drie met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 22 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlïngen. Den 17 juni uitgezeild het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen en de vis-ever EVER, kapt. Hans Lange met boter naar Hamburg.
Den 18 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met hout naar Londen.
Den 19 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW BEERENDINA, kapt. Eisse Jans Karst, met hout van Stettin (opm: Szczecin) en de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, de VROUW MARGARETHA, kapt. Harm Mugge en het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smit, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnen gekomen het kofschip MARIA MAGDALENA, kapt. Lourens Teunis Kerkstra )opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis en het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, alle drie met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 06 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 2 juli uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen, het sloepschip JAN EN ELISABETH, kapt. John Rusker, met kaas naar Londen.
Den 3 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met ballast op avontuur, de HARMONIE, kapt. Berend J. Wijgers, met ballast naar Archangel, MARIA MAGDALENA, kapt. Lourens Teunis Kerkstra (opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), met ballast op avontuur en de smakschepen WILLEM OLIVIER, kapt. Klaas P. Faber, met ballast op avontuur, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, met ballast naar Noorwegen.
Den 4 dito uitgezeild het barkschip JUNGVROUW MARIA, kapt. Jens Giersoe, met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW BERRENDINA, kapt. Eisse J. Karst, ledig op avontuur, het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, met ballast naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 02 november 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 25 oktober binnen gekomen het smakschip NEPTHUNUS, kapt. J. Dehne, met stukgoederen van Amsterdam naar Hamburg; komt alhier binnen door lekkagie en andere zeeschaden.
Uitgezeild het schonerschip LUNA, kapt. Robert Cubeth, met boter naar Londen; het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. Jan J. Arends, ledig naar Amsterdam.
Den 27 dito uitgezeild het kofschip MERKURIUS, kapt. Jacob B. van den Oever, ledig naar Makkum.
Den 28 dito uitgezeild het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. E.G. Loose, ledig naar Groningen.
Den 29 dito binnen gekomen het kofschip VROUW ELISABETH, kapt. A.B. Ekkel, het smakschip DIANA, kapt. G.S. Bossinga, beide met hout van Noorwegen, het kofschip VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip MARIA VAN OLST, kapt. Johan P. Kelder, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het smakschip SNELHEID, kapt. Wolter A. Smit, met hout van Noorwegen.
Den 31 dito uitgezeild het sloepschip HOPE, kapt. William Banfield, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 04 april 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 30 maart uitgezeild het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter naar Londen, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerdt, met ballast op avontuur, de tjalkschepen de JONGE AFINA, kapt. Roelof C. Hazewinkel, de VROUW MARGINA, kapt. D.J. Oortjes, beide met stenen naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 02 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 23 april binnengekomen de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, en de JONGE EVERT, kapt. Hendrik Willems, beide ledig van Amsterdam, het schonerschip the LIVELY, kapt. Wm. Baijes, met ballast van Londen.
Den 25 dito binnengekomen het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met koolzaad en weit (opm: tarwe) van Tonningen (opm: Tönning).
Den 26 dito binnengekomen het tjalkschip de WELVAART, kapt. B. de Groot, het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwold, beide met hout van Noorwegen, het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, ledig van Amsterdam en het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jurgensen, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H. Stuur (opm: kapt. Albert Harms Stuur), en het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN (opm: kapt. Jan J. Siedses), beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Onne Gerrits Jacobs, met steen naar Hamburg.
Den 27 dito uitgezeild het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Hendk. Willems, met pannen naar Hamburg.
Den 28 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot, het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. S. Giertsen, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas Harms de Weerd, het smakschip de 2 GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, en het kofschip de EENDRAGT, kapt. H. Koster, alle met hout van Noorwegen, het tjalkschip de VROUW GEZINA, kapt. W.C. Lindeboom, met rogge van Wismar.
Uitgezeild het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, met pannen naar Hamburg.
Den 29 dito binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, de smakschepen ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, alle met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, Iedig van Amsterdam.
Uitgezeild de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan H. Smit, VERHILDERSUM, kapt. Jouke J. Visser, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis; de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnengekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 16 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 mei uitgezeild de kofschepen de EENDRAGT, kapt. H.J. Korter en ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, beide met ballast op avontuur; de smakschepen de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot; de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes en de SNELHEID, kapt. W.J. Smit (opm: kapt. Wolbert Alberts Smit), alle met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnengekomen het tjalkschip de VROUW METTA, kapt. J.C. Beet (opm: hoogstwaarschijnlijk Biet), met rogge van Rostock, het tjalkschip St. ANTONIUS, kapt. L.C. Scheepers, met garst van Wismar, en het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente Everts Zoutman, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip WELVAART, kapt. B.J. de Groot, ledig op avontuur en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. C.H. de Weerd, met ballast op avontuur.
Den 10 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Klatter, HOOP OP BETERSCHAP, kapt. H.G. Busker, HELMINA, kapt. P.H. Schuiring; de VROUW HILLEGINA, kapt. J.B. Jager, de kofschepen de JONGE JUFVROUW SARA, kapt. A. Sluik en de VROUW ANNA, kapt. J.J. Mate (opm: mogelijk Maas), alle met hout van Noorwegen, het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de 2 VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de JUFVROUW ANNA, kapt. Jan Cornelis Fokkes, en het tjalkschip de VRIENDSCHAP, kapt. H. Popken, met ballast op avontuur.
Den 11 dito binnengekomen de schonerschepen MARTHA, kapt. Jens Larsen, met hout van Noorwegen, de LIVELY, kapt. William Baijes, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieter Smit, de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, alle drie met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 12 september 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 4 september binnengekomen het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, met koolzaad van Lübeck; het sloepschip NAJADEN, kapt A.H. Bockman, met rogge van Hapsal.
Den 5 dito, binnengekomen het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwald, en het brikschip WILLEM FREDRIK, kapt. Ulrik Angell, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip DE VROUW GESINA, kapt. Jacob H. Sprik, met haver naar Londen.
Den 6 dito, uitgezeild het galjasschip BELLONA, kapt. M.S. Gribnits, met ballast naar de Oostzee.
Den 7 dito, binnengekomen de koffeschepen DE JONGE HENDRIK, kapt. T.G. Lofvers, van Noorwegen; DE VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, van Memel (opm: Klaipeda), beide met hout. Het sloepschip ATALANTA, kapt. James Birne, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip DE VROUW LAMMEGINA, kapt. O.J. Smit, met ballast naar Noorwegen; het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dirk de Jong, met haver naar Londen.
Den 8 dito, binnengekomen het kofschip CONCORDIA, kapt. J.D. Zijlstra, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazebij, met haver naar New-Castle.
Den 10 dito, uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij; het schonerschip THE WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 26 september 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 september binnengekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle H. van der Laan, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikschip WILLEM FREDRIK, kapt. Ulrik Angel (opm: zie LC 190920: kapt. Angell)
Den 16 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. H.H. Koster, met hout van Noorwegen, de schonerschepen HOOPE, kapt. William Barfield, met ballast van Londen, MARIA, kapt. William Atkinson, met steenkool van Shields, het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. S.H. Geertsen; het galjasschip PROVESTEENEN (opm: slecht leesbaar), kapt. A.F. Finne, beide met hout van Noorwegen. Niets uitgezeild.
Den 17 dito binnengekomen het tjalkschip HELENA CATHARINA, kapt. F. Adama, ledig van Amsterdam. Uitgezeild het schonerschip LUNA, kapt. R. Cubith, het sloepschip ATALANTA, kapt. James Bijrne, beide met boter naar Londen, het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. H.H. Kramer, met pannen naar Hamburg.
Den 18 dito niets binnengekomen. Uitgezeild het galjasschip HAKON, kapt. A. Boije, het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Riddervvold, beide met ballast naar Noorwegen, de kofschepen de VROUW LUBBEGIEN, kapt. Claas H. de Weert, met ballast op avontuur, de VROUW ELISABETH, kapt. A.B. Ekkel, de JONGE CORNELIS, kapt. J.H. van der Laan, beide met haver naar Londen, ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito binnengekomen het kofschip ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wijk, met hennip, koper &c. (opm: etc.), van Petersburg, het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met ballast van Londen. Niets uitgezeild.
Den 21 dito binnengekomen het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. Jan Okkes Kuiper, met hennip van Riga. Niets uitgezeild.
Den 22 dito binnengekomen het kofschip HARLINGEN, kapt. Thomas J. Smidt, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Niets uitgezeild.
Den 23 dito niets binnengekomen. Uitgezeild het schonerschip MARY, kapt. Wm. Atkinson, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 02 november 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 18 oktober. Den 19 en 20 dezer zijn, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen SUSANNA (opm: driemaster, thuishaven Antwerpen), kapt. P. van Busch, van New Orleans met stukgoederen; JANNA HAZINA (opm: kof), kapt. D.T. de Jonge, DE MORGENSTAR, kapt. H.T. Veen en NYMPHIA (opm: kof NIMPHEA), kapt. J.W. Lange, alle drie van Liverpool met klipzout; la VIERGE MARIE (opm: brik, thuishaven Kortrijk), kapt. J. de Meire, van Messina (laatst van Veere) met fruit en stukgoederen; de VROUW JOHANNA, kapt. J. van der Kol, uit zee met verse vis; THEODORUS LUDOLF (opm: kof), kapt. J.A. Zijl, en ANNA KRANENBURG (opm: kof ANNA KRANENBORG), kapt. H. Smit, beide van Liverpool met klipzout en stukgoederen; le VOLTIGEUR (opm: brik, thuishaven Antwerpen), kapt. W. de Ruyter, van Bergen met stokvis en traan.
Den 25 dito. Van den 22 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: de WINDLUST (opm: kof), kapt. G.R. Engelman en AURORA (opm: kof), kapt. S.J. Brouwer, beide naar Londen met boomschors; l’AVENTURE, kapt. J.F. Poodts (opm: thuishaven Antwerpen, kapt. J.T. Poodts), naar St. Thomas met jenever enz; de TWEE GEBROEDERS (opm: kof), kapt. E.R. Borchers, naar Lissabon met tarwe; FELIX (opm: brik, thuishaven Antwerpen), kapt. C.M. van Dijcke, naar Sicilië met stukgoederen; BRUCE, kapt. Jam. Gregory, naar Kirkcaldy met vlas.
Sedert den 22 dezer zijn, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen de VROUW LUBBEGYNA, kapt. C.H. de Weerde (opm: kof VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas Harms de Weerdt), van Petersburg met potasch en koper; de VROUW JOHANNA, kapt. Jan de Vries, van Riga met raapkoeken.

Afbeelding
Datum 21 oktober 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 16 oktober. Van den 13 dezer tot heden zijn alhier ter rede gekomen de VROUW ANNEGINA, kapt. R.W. Huisman, en de VROUW LUBBEGINA, kapt. C.H. de Weerdt, beide van Londen, met ballast; INDUSTRY, kapt. S. Melson, van Tonsburg (opm: Tönsberg) naar Ostende gedestineerd met houtwaren.
Voor Antwerpen bestemd LATONA, kapt. W. Airth, van Arbroath, met ballast; CHRISTINA VOS, kapt. N.A. Smaal, van Londen, met stukgoederen; DE VRIENDSCHAP, kapt. H. Gerlofs, van Kadix, met stukgoederen; de VROUW CHRISTINA, kapt. R.J. Dood, van Bordeaux, met potash, koffie, enz; de JONGE FERDINAND, kapt. M. van der Kerckhoven, van Christiaansand, met houtwaren; FELIX, kapt. C.M. van Dijck, van Malaga, met wijn en fruit; the ROBIN HOOD, kapt. J. Woodberry, van de Havannah, met suiker, met suiker en koffie; PEGASUS (opm: galjas PÉGASE, Antwerpen), kapt. G. de Haan, van Villa Nova, met stukgoederen; ELISABETH, kapt. P.J. Diercks, van Drontheim, met stokvis en traan.
Ook is den 12 dezer van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild the INDUSTRY, kapt. E. Mitchell, naar Arbroath, met vlas.

Afbeelding
Datum 25 april 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Texel, 23 april. De wind O en W. Binnengekomen: EENDRAGT, kapt. E.M. de Jong en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, beide van Liverpool.
Door de loodsschipper P. Kuiper is, den 16 dezer, bij Goudstaart (opm: Start Point), in goede staat gepraaid SCHOON VERBOND, kapt. D Kraijer, van Amsterdam naar Canton, hebbende de wind noordelijk.
Kapitein George Ipsenwaage, van Christiaansand, den 20 dezer, met het schip KEMBANG JATTI, alhier gearriveerd, en gevoerd hebbende het schip AUGUSTINA meldt, dat hij op deszelfs reis van Caen naar Christiaansand, ballast scheeps, na het kappen van de masten vermits het schip dreigde te kantelen, en zware lekkage bekomen te hebben, met zijn equipage, ten getale van 5 man, het schip in de Noordzee, in een zinkende staat, hebben verlaten.
Uitgezeild: VROUW HERMINA, kapt. H.B. Seeman; CORONATION, kapt. J. Tish en JONGE ANTJE, kapt. E. Leurs, alle drie naar Londen, VROUW WIETSKE, kapt. J. Kiers, naar Yarmouth; JONGE HYLKE TROMP, kapt. W. Willems, naar Liverpool; JAN JOSEPH, kapt. J.J. Herve, DE LIEFDE, kapt. S. Koole en MARIA ELISABETH, kapt. D. Ouwehand, alle drie naar Hull; THE CHANCE, kapt. J. Dobre, naar Leith.

Afbeelding
Datum 19 september 1825
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 16 september. Binnengekomen: HEBE, kapt. P.D. Drost en VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Lange, beide van Riga; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Memel; HOFFNUNG, kapt. J.C. Kistner, van Libau; JONGE HENDRIK, kapt. J.H. Groot, van Christiaansand; VERWACHTING, kapt. J.H. Schipper, van Flekkeford; HOOP, kapt. H.W. Mulder, van Krageroe. De schepen, gisteren in het Gat ten anker, zijn heden binnengekomen.
Texel, 17 september. Binnengekomen: WILLIAM, kapt. W. Nazeby, van Londen; VRIENDSCHAP, kapt. C. Bradhering en TROMP, kapt. R.T. Nolles, beide van Riga; HARMONIE, kapt. F. Heeven en SARA MARIA, kapt. J.G. de Bloom, beide van Dantzig; LUXERRY, kapt. J. Johannessen, van Stockholm; GEBR. ZEILINGA, kapt. M. Donnes, van Oostrisoer; VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arens, van Oudsoen.
Uitgezeild: GALATHEA, kapt. J. Seannel, naar Stockholm; LUNA, kapt. R. Glindening, naar Londen.

Afbeelding
Datum 11 september 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 10 september. De 9e, des morgens, zeilden van Helvoetsluis ANNA, kapt. J. Petersen en JOHANNA, kapt. C. Teves, naar Smijrna.
De 7e, des namiddags arriveerden te Brielle DE JONGE MARGARETHA VAN GRONINGEN, kapt. J.H. Drent en DE VROUW ANNEGINA VAN GRONINGEN, kapt. D.H. de Boer, van Wismar en de 8e, des morgens, DE KINDERLIJKE LIEFDE, kapt. W.K. Ketelaar, van Kiel en zeilden DE STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk, naar Marennes; JEREMIAS, kapt. M. Sijbes en HARMONIE, kapt. W.M. Cornell, naar……; RESOLUTION, kapt. G.E. Boer, naar Bergen; DE FREDERIKA, kapt. C.F. Witt, ANNA MAGERETHA, kapt. H. Zeplien, naar de
Oostzee; des namiddags, arriveerden DE TWEE GEBROEDERS, kapt. E.M. Larssen, van Libau; BROEDERLIEFDE, kapt. A.A. van der Wall, van Kiel en DE TROOST VOOR MOEDERLOOS, kapt. R.G. Niemann, van Dantzig; de 9e, des morgens, zeilden DE VROUW METTRINA, kapt. F.G. Marguart, naar Hamburg; DE VROUW GEERTRUIDA, kapt. J.H. Draijer, naar Leith; DE GOEDE HOOP, kapt. G.J. Hoetjer, LOUISA, kapt. E.E. Valk, OSIRIS, kapt. F. Heijes, DE JONGE JACOB, kapt. H.P. Bronkes (opm: kapt. J. Bauwens), HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes, CONCORDIA, kapt. B.J. Hijnken en DE VROUW CATHARINA, kapt. J.B. Wild, naar ….; DE VROUW JOHANNA, , kapt. C.F. Christoffer, naar de Oostzee; nog zeilden even voor posttijd HARMONIE, kapt. J. Rooderkerk, naar Villanova.
De 10e, des morgens, zeilde van Helvoetsluis MARIA FREDERIKA, kapt. J.C. Radman, naar Swinemunde.
De 9e, des namiddags, arriveerden te Brielle DE HOOP, kapt. W. van der Horden, van Bergen; de 10e, des morgens, zeilde DE VROUW WIÄ (opm: VROUW WIEA), kapt. F. Oltmans, naar ….; (opm: de VROUW WIEA, kapt. Frederik Anton Oltmans, is waarschijnlijk de in 1826 gebouwde kof ALIDA JOHANNA, waarvan de kapitein-eigenaar Koert Willems Stuit in januari 1827 was overleden, zie AC 270127; kapt. Oltmans vertrok met o.m. stuurman Leendert Koster op 23 september 1827 van een onbekende plaats met onbekende bestemming en is sindsdien vermist [zie advertentie DC 25.11.1845])
Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW LUBBEGINA, kapt. Weerd, van Emden en WANSHOPEN, kapt. Gorts, van Stockholm.

Afbeelding
Datum 27 september 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 26 september. De 24e, des namiddags, zeilde van Helvoetsluis MINERVA, kapt. J.P. Segebarth, naar Archangel.
De 25e, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis DE GEERTRUIDA, kapt. R.R. Tunteler, van Marennes; de 26e, des morgens, zeilden DE JONGE MARIA, kapt. G.J. Meeuw, naar Smyrna; ROTTESTROOM, kapt. J. Glazener, naar Havana; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. B.S. Stoffels, naar Bordeaux; DE VROUW WEBBINA, kapt. J.H. Kuiper en DE VROUW MACINA, kapt. J.P. Boer, naar Marennes en arriveerden DE WELVAART, kapt. M.J. Harkema en DE ONDERNEMING, kapt. M. Rooderkerk, van Marennes.
De 25e, des namiddags, arriveerde te Den Briel DE VRIENDSCHAP, kapt. S. Starling, van Blackney; de 26e, des morgens, zeilden CLASINA EN DIRKJE, kapt. C. Schilperoord, naar St. Ubes; ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wijgers, naar Marennes; ANNA PAULOWNA, kapt. H. Pothoff, naar Brest; JOHANNA MARGARETHA, kapt. R.H. Pott en DE HOOP, kapt. H.H. Pott, naar …………; ELISABETH EN CORNELIA, kapt. J. Parlevliet, naar Newhaven en DE JONGE GERRIT, kapt. F. de Best, naar Portsmouth.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE HARMONIE, kapt. C. de Reus, naar Bergen; MARIA LUCIA, kapt. L.B. Kuper, naar Petersburg; BARBARA, kapt. H. Abrams en DE VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, naar……; DE VROUW GERBERDINA, kapt. L.P. Drent, naar Arbroath.
Te Antwerpen zijn gearriveerd GIPSEIJ, kapt. Boog, van St. Domingo; JOSEPH, kapt. Arends, van Petersburg; VROUW HENDRINA, kapt. van den Hoever, van Londen en HAITZEMA VIËTOR, kapt. Van Wijck, van Tremblade.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 19 augustus. De 17e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE JONGE ADRIANA, kapt. J. Admiraal, van Batavia en ST. PETRUS, kapt. J. Möller, van Archangel; AURORA, kapt. J.J. Ramm, van Pernau; FLORA, kapt. J.C. Scheen en ANNA MARGARETHA, kapt. H. Niemann, van Riga; INDUSTRIE, kapt. H. Rehbock, van Memel; GLORY, kapt. J. List, van Yarmouth en Zr.Ms. stoom-pakket CURAÇAO, luitenant Le Jeune.
De 17e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VROUW GERBERDINA, kapt. E.P. Drent, van Memel; DE ONDERNEMING, kapt. M. Rooderkerk, DE VROUW BARBARA, kapt. H.H. Brahms en DE ZEELUST, kapt. R.R. Legger, van Libau; OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. A.H. Visker, van Koningsbergen; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuper, van Bergen; HARMONIE, kapt. J. Rooderkerk, van Baltimore (de laatste als bijlegger).
De 18e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE GOUDVISCH, kapt. H.J. Schuring, naar…….
De 18e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis CORNELIA, kapt. K.W. de Groor, van Bergen; CAROLINA, kapt. D. Niemann, DE ZEELUST, kapt. C.A. Jongbloed, JOHANNA OTTILLIE, kapt. K.J. Bolhuis en AGATHA, kapt. L.C. Bergh, van Riga; DE JONGE CAROLINA, kapt. N. Zeplien, BALANCE, kapt. H. Niemann, van Reval; FLORA, kapt. A.L. Mennen, DE VIER GEBROEDERS, kapt. H.A. Douwes en MARIA BARBARA, kapt. J.J. Kealer, van Libau.
De 19e, des morgens, ROTTERDAM, kapt. J. Laming, van Londen.
De 18e, des namiddags, arriveerde te Brielle LUDWIG WILHELM, kapt. J.T. Mulder, van Dantzig.
Van de rede van Vlissingen zijn naar zee gezeild: AUGUSTA, kapt. J.P. Schultz, naar St. Ubes; DE GOEDE HOOP, kapt. C.J. Prins, naar Nantes; FLORA, kapt. J.D. Christin, naar Marseille.
Van Antwerpen DE JONGE SOPHIE, kapt. J.F. Muys en DE JONGE JOHANNA, kapt. J.W, Poel, naar Londen; ELISABETH, kapt. S.J. Brouwer en DE JULIA, kapt. J.P. Visser, naar Liverpool; MATHILDA, kapt. G.A. Klimp, naar Batavia; DE GEZINA, kapt. A.L. Roelfsema, naar Fitty-Forth (opm: Firth of Forth); JOHANNA WILHELMINA, kapt. F.W. Streeg, naar Dantzig; THERESIA, kapt. L.J. Besseling, naar Leith; FORTUNA, kapt. S.L. Buysman, naar Malaga; DE JUFVROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Scholtens, naar Penzance; LAGERTHA, kapt. J. Eliassen, naar Noorwegen; DE HIDTJE TROMP, kapt. W. Willems, naar …..; DE PRINS VAN ORANJE, kapt. J. de Meire, naar Rio-Janeiro en HAABET, kapt. H. Andersen, naar Kopenhagen.
Te Antwerpen zijn gearriveerd JONGE PIETER, kapt. Brons, van Petersburg; LAURA, kapt. Laland, NEPTUNUS, kapt. Elbring en FLORA, kapt. Hendt, van Riga; VROUW LUBBEGINA, kapt. De Weerd, van Dantzig en CATHERINA, kapt. Van der Schuyt, van Londen en GOEDE HOOP, kapt. Boon, van Memel.

Afbeelding
Datum 21 juli 1830
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 20 juli. HELENA, kapt. D. Grim, van Batavia; HARMONIE, kapt. A. Middents, VROUW MAAIKE, kapt. E.J. Visser en VROUW ALIDA, kapt. P.T. Swiers, van Koningsbergen; WIBBINA, kapt. J.H. Kuiper, SOPHIA, kapt. H. Nieman en GEZINA CATHARINA, kapt. P.J. Mulder, van Riga; MARIA MARGRIETA, kapt. D.H. Duit en DE VRIENDSCHAP, kapt. A.P. de Jong, van Dantzig; DANIËL, kapt. J.M. Heldt en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Memel; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.S. Vegter, van Pernau; DELIA, kapt. A.P. Ekkel, van Eckernførde; HOOP OP WELVAART, kapt. S.J. van de Meer, van Kiel.

Afbeelding
Datum 26 maart 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 24 maart. Binnengekomen: Drie schepen, door de ambtenaren van Terschelling gepraaid.
Vertrokken: 21 maart. FRIESLANDS WELVAREN, kapt. F.D. van Veen, naar Liverpool; MARGARETHA HENDRIKA, kapt. S.A. van der Werf, naar Liverpool; DE TWEE VRIENDEN, kapt. G.T. Schipper, naar Hull; DE JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, naar Riga; DE VROUW ELIZABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Koningsbergen; ENGELINA, kapt. E.J. Brons, naar Koningsbergen; DE JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, naar Koningsbergen; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Koningsbergen; DE JONGE RENGER, kapt. J. de J. Brouwer, naar Bergen; DE VROUW LUMMEGINA, kapt. H.J. Hubert, naar Drobach; DE VROUW MARTHA, kapt. H.H. Naatje, naar Oudsoen; DE JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, op avontuur; JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, op avontuur; HELENA GEERTRUIDA, kapt. C. Roskamp, op avontuur; TITIA, kapt. J.J. Zelling, op avontuur; DE VIGELANTIE, kapt. J.H. Wildeman en DE HOOP, kapt. H.W. Onstwedder, op avontuur; DE VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, JOHANNA ELIZABETH, kapt. K.H. Nagel en DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domeni, alle op avontuur.

Afbeelding
Datum 02 juni 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 30 mei. Binnengekomen: JACOBINA, kapt. Klunder, van Koningsbergen; WILLEM DE EERSTE (stoomschip), kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Vertrokken: 29 mei. ANNA MARGARETHA, kapt. H.H. Suhr, naar de Oostzee; OTTELINA HENDRIKA, kapt. J. Riesen, naar Koningsbergen; MOSCANNEN, kapt. N.H. Korff, naar Hamburg.
30 mei. FLORA, kapt. J. Mauldon, naar Londen; DE VERWAGTING, kapt. J.R. Schippers, naar Hull; DE NIJVERHEID, kapt. E.E. Hoveling, naar Petersburg; DE WELVAART, kapt. A.H. Dijkhuis, naar Petersburg; FRIESLANDS WELVAREN, kapt. F.D. van Veen, naar Petersburg; HET B.J. (opm: vermoedelijk de kof DOLPHIJN), kapt. B.J. Bakker, naar Petersburg; ANNA FREDERIKA, kapt. C. Brandt, naar Riga; CONCORDIA, kapt. J. Assies, naar Riga; DE JONGE GERRIT, kapt. A. Hazewinkel, naar Flensburg; FEM SÖLSKENDE, kapt. T. Brun, naar Bergen; PRINS OSCAR, kapt. H.C. Agerup, naar Tonsberg; LANGELAND, kapt. O.H. Sem, naar Noorwegen; WEMELINA KRONENBORG, kapt. J.J. Prange, naar Noorwegen; FENNA, kapt. A.K. de Weerd, op avontuur; HENDRIKUS, kapt. C.A. Roskamp, op avontuur; DE VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, op avontuur; NEERLANDS WELVAART, kapt. H.K. Rentes, op avontuur; MARIA ADOLPHINA, kapt. J.H. Haverbult, op avontuur; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.B. Bakker, op avontuur; ENGELINA, kapt. J.K. de Jonge, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 augustus 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 4 augustus. Binnengekomen: DE VROUW LUBBEGINA, kapt. De Weerd, van Memel; ZEELUST, kapt. Kramer, van Memel, liggen in quarantaine; ALIDA KLASINA, kapt. L.E. Tiktak, van Christiansand; JANTINA, kapt. Vos, van Drobach; SPECULATION, kapt. Madsen, van Drammen.
5 augustus. SANDVIGEN, kapt. Beck, van Arendahl; FRIEDRICHSMINDE, kapt. Morck, van Holmstrand; JONGE JAN, kapt. Bart, van Drobach.
6 augustus. WILHELMINA, kapt. Visser, van Laurwig. Van de quarantaine ontslagen JOHANNA HILLEGONDA, kapt. Potjewijd, ANNETTA, kapt. J.D. Flik, ANNA ELISABETH, kapt. H.M. Hendriks, DOROTHEA, kapt. E.G. Boekhout, GOEDE HOOP, kapt. S.J. Prange, JONGE FREDRICK, kapt. D.D. Flik, VROUW JANTJE, kapt. H.K. Dijkhuis, ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, alle acht van Riga; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Koningsbergen; DE VROUW MAAIKE, kapt. E.J. Visser, van Dantzig.

Afbeelding
Datum 08 september 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 5 september. ALIDA KLASINA, kapt. L.E. Tiktak, van Christansand.
Van de quarantaine zijn ontslagen: JOHAN HERMAN, kapt. H.W. Laarman; VROUW EGBERDINA, kapt. A.J. Visser; VROUW GEERTRUIDA, kapt. A.J. Hansen, alle drie van Riga; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Memel.

Afbeelding
Datum 08 juni 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 6 juni. Binnengekomen: AMSTERDAM, kapt. C. Abrahams, van Suriname; UNION, kapt. A. Galoway, van Londen; BINGDOVE, kapt. C. Gilbert, van Poole; ST. PETER, kapt. S. Pedersen, van Nerva; JANTINA, kapt. J.K. de Boer, van Memel; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.A. de Weerd, van Memel; VROUW PETRONELLA, kapt. J. Noord, van Riga; HOPPOTS ANKER, kapt. A. Hull, van Christiaansand; VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. van Braam, van Koningsbergen, alle 6 na visitatie van de quarantaine ontslagen; PROVIDENTIA, kapt. E. Pettersen, van Drammen; SPECULATION, kapt. N. Madsen, van Drammen.
Van de quarantaine ontslagen MARGARETHA, kapt. R.Y. Braams, van Duinkerken; VROUW DIEUWKE, kapt. R.L. Bovenkamp, van Londen; DE JONGE FREDERIK, kapt. H.E.W. Boswyk, van Liverpool; ORWELL, kapt. R. Cubitt, van Yarmouth. Binnengaats: ZEEMEEUW, kapt. T.C. Claus, van Suriname.

Afbeelding
Datum 26 juni 1832
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlie, 22 juni. Vertrokken: SISTERS, kapt. B. Walleker, naar Newcastle; CONCORDIA, kapt. T.J. Dijk, naar Archangel; ALTE FREDERIK, kapt. J. Mund, naar Riga; ENGELINA, kapt. G.T. Borst, naar Koningsbergen; VROUW HILKE, kapt. N.H. Bonjer, naar Danzig; GEZINA HARMINA, kapt. J.H. Jonker, naar Memel; VREDE, kapt. M. Laeke, naar Brahéstad; FLORA, kapt. J.P. Kiertholfs, naar Bergen; CHRISTINA MARGARETHA, kapt. E.A. Wahlman, naar Drammen; ST. PETRUS, kapt. J. Peddersen, naar Drammen; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, naar Oosterrisoer; HOOP, kapt. A.L. de Vries, op avontuur; REGINA, kapt. H.W. Stuit, op avontuur; VROUW ANNA, kapt. U.E. Pot, op avontuur; THERESIA JOSEPHINA, kapt. F. Ruster, op avontuur; JOHANNA, kapt. D.R. Douwes, op avontuur; GEZINA, kapt. M.N. Huizing, op avontuur; VRIENDSCHAP, kapt. B.J. de Boer, op avontuur; WILLEMINA LAURENTIA, kapt. J.J. Swart, op avontuur; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, op avontuur; CONCORDIA, kapt. N.C. Fos, op avontuur.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. Binnengekomen:
Texel, 18 augustus. VIER GEBROEDERS, kapt. O.F. Fockema van Londen; HOOP, kapt. P. Haasnoot, van Lissabon.
Vlie, 17 augustus. CATHARINA ENGELINA, kapt. E.H. de Groot, OTTOLIENA HENDRIKA, kapt. G.E. Swart en ARENDINA HARMINA, kapt. H.J. Hazewinkel van Koningsbergen; ALETTA, kapt. K.H. Slagter, van Dantzig; CONCORDIA, kapt. D.H. van Wyk en MARIA, kapt. M.C. Peters, van Memel; VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering, van Odense; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Drammen.
Uitgezeild:
Texel, 18 augustus. Zr.Ms. brik ECHO, kapt. luit. Voss, naar Suriname; ANNA GEZINA, kapt. A. van Tongelen, naar Baltimore; VROUW DIEUWKE, kapt. H. Bovenkamp, naar Londen; CHRISTIAAN ELIZA MARIA, kapt. A.B. Koman, naar Denemarken.
Vlie, 17 augustus. AGATHA, kapt. R.P. Dik, naar Noorwegen; CATHARINA, kapt. B.H. Nyman, op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 september. CONCORDIA, kapt. B.H. Laarman, van Suriname. (opm: Emder vlag, zie RC 230433).
Op de 2e september is gepraaid, door de loodsboot no. 2, door contra-wind onder de Singels ten anker liggende, het schip MONNIKENDAM, kapt. Schol, gedestineerd van Amsterdam naar St. Thomas, alles in goede orde.
Vlie, 15 september. ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhof en JONGE EGBERTUS, kapt. J.B. Mulder, van Sunderland; GOED BESLUIT, kapt. H.W. Drent en VROUW ANTJE, kapt. Y.J. Post, naar Petersburg; GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jonge, van Koningsbergen; MARIANNE, kapt. E.P. Boon en VROUW KNELSINA, kapt. R.R. de Jonge, van Dantzig; VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard, van Drammen.
Uitgezeild:
Vlie, 15 september. VROUW MARIA, kapt. J.H. Aden, naar Duinkerken; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, naar Drammen; VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Noorwegen; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 04 november 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 1 november. DE GOEDE HOOP, kapt. A.B. de Jonge, van Newcastle; DE GOEDE HOOP, kapt. J.J. de Boer, van Sunderland; VROUW SOPHIA, kapt. H.L. Kok, van Droback; DE VROUW LUBBERDINA, kapt. H.K. de Weerd, van Drammen.
Vlie, 31 oktober. HERSTELLING, kapt. W.A. Smit, van Stettin; GOEDE HOOP, kapt. W.E> Boswyk, van Drammen; VROUW ANNA, kapt. U.E. Pot, van Christiansand.

Afbeelding
Datum 03 april 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Vlie, 31 maart. WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Texel, 1 april. ADMIRAAL DE RUYTER, kapt. E. van Duyn, naar Batavia; MARIA JACOBA, kapt. S. van Duyn, naar Curaçao; MARIA, kapt. P.E. Boer, naar Rochefort; GESINA, kapt. L.G. Bus, naar Duinkerken; MARGARETHA HENDERIKA, kapt. S. van der Werff, naar Liverpool; EENDRAGT, kapt. J.H. Hut, naar Cardiff; DE VLIJT, kapt. J. Bakker, naar Stavanger; TWEE GEZUSTERS, kapt. L.H. Holst, naar Holmstrand; VROUW CATHARINA, kapt. R.R. Engelsman, op avontuur.
Vlie, 31 maart. PETRUS EN HELENA, kapt. J.H. Haverbult en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhof, naar Koningsbergen; VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, naar Dantzig; VREEDE EN HOOP, kapt. H.J. Buning, naar Rostock; HERMINA (opm: HEMMINA), kapt. G.H. Fijn en ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, naar Bergen; VROUW LUBBEGIENA, kapt. K.H. de Weerd, naar Oosterisoer; PETRONELLE, kapt. O. Houwinck, naar Christiaansand; VREDE, kapt. J.J. Greeve, naar Noorwegen; HARMONIE, kapt. C.W. Lange, STAD LINGEN, kapt. T. Schipman; AMALIA, kapt. L.T. Saathof; MEYNSINA, kapt. J.A. Zeilinga, EENDRAGT, kapt. R.C. de Groot, ANNA ALBERDINA, kapt. A.T. Ekamp, JOHANNA JACOBA, kapt. C.J. Drent, PIETERTJE STAPERT, kapt. J.R. Hottinga, METTINA MARGARETHA, kapt. H.H. Koster en ANNA MARIA, kapt. H.J. Klaasen, alle tien op avontuur.

Afbeelding
Datum 25 april 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 23 april. Gisteren nog: DE ONDERNEMING, kapt. N.J. Veerman, van Hull, is bij Balgzand aan de grond gezeild en heeft een schuit tot assistentie. EENIGHEDEN, kapt. P. Thomasen, van Drammen.
Vlie, 22 april. MARIA ENGELINA, kapt. H.J. Lange, van Libau; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en PETRONELLA, kapt. O. Houwink, van Oosterisoer
Terschelling, 21 april. DE VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Zant, van Nykiobing.
La Rochelle, 18 april. FREDERICA, kapt. J. Barends, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 23 april. DRIE GEBROEDERS, kapt. E.G. Jonker, naar Lissabon, als bijlegger van Rostock; HOOP, kapt. G.J. Nieuwland en VROUW DIEUWKE, kapt. R.L. Bovenkamp, beiden van Londen.

Afbeelding
Datum 10 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 7 mei. DE JONGE JAN, kapt. S.S. van der Meulen, van Londen; DE HOOP, kapt. S. Koorn, van Hull; FORTUNA, kapt J.C. Cordes en ALEXANDRINA, kapt. C.K. Vagt, van Wismar; DE VRIENDEN, kapt. H.M. Lelsz, van Soerabaya; WILHELMINA FREDERIKA, kapt. J.H. Bodeman, van Suriname; WIGERDINA, kapt. Benicarlo.
Vlie, 6 mei. RENSINA, kapt. H.W. Stuit, van Koningsbergen. Gisteren nog: ENGELINA, kapt. G.T. Borst, van Memel; JONGE YPE, kapt. E.J. Karst, van Calmer; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot, van Christiaansand.
Terschelling, 5 mei. DE GOEDE VERWACHTING, kapt. F. Lieffyn, van Wismar; DE JONGE JAM, kapt. J.J. Butter, van Bremen; ANNA MARIA, kapt. G.G. Haak, van Carolinensiel.
Suriname, 10 maart. HARMONIE, kapt. D. Spreeuw, van Amsterdam. 11 maart, WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, van Amsterdam. 13 maart. GUYANA, kapt. F. Popken, van Rotterdam. 14 maart. Z.M. transportschip DORDRECHT, kapt.-luit. F. Jonkers, van Hellevoetsluis; MARGARETHA, kapt. H. Hagers, van Rotterdam. 17 maart. NEDERLANDER, kapt. C. Hofker, SOPHIA CECILIA, kapt. D.F. Ipsen, VROUW CATHARINA, kapt. T. Lange en SARA ANNA CORNELIA, kapt. H.K. Dykhuis. van Amsterdam.
Venetië, 12 april. GEERTRUIDA SMIT, kapt. E.C. Eilts, van Bergen.
Deal, 1 mei. DE JONGE JACOB, kapt. V.H. Kramer, van Amsterdam naar St. Thomas.
Uitgezeild:
Texel, 8 mei. FORTUNA, kapt. J.J. Alberts, naar Duinkerken. Gisteren nog: NEPTHUNES, kapt. R.J. Bakker, op avontuur.
Vlie, 6 mei. De schepen gisteren gemeld zijn: JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer, naar Petersburg; LUDWICH WILHELM, kapt. J.F. Mulder en ALBERTINA, kapt. J.P.C. Vagt, naar de Oostzee; CONCORDIA, kapt. H.D. van Wyk, naar Koningsbergen; KLEINE HANS, kapt. C.G. Hagen, naar Rostock; LOUISA HENDRIKA, kapt. L. Gertke, naar Stettin; DOROTHEA, kapt. R.R. Hendricus, naar Lübeck; TWEE GEZUSTERS, kapt. H.N. Moller, naar Kopenhagen; EENIGHEDEN, kapt. P. Thomassen en VROUW LUBBEGINA, kapt. K. de Weerd, naar Oosterisoer; GOEDE HOOP, kapt. W.E. Boswyk, naar Oudsoen.

Afbeelding
Datum 27 mei 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 mei. VROUW LUBBEGINA, kapt. R.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 24 mei. EENDRAGT, kapt. A.K. Mulder, van Stralsund; VROUW MARGARETHA, kapt. E.J. Visser, van Stettin; VIGELANTIE, kapt. J.H. Wildeman, van Larwich; TWEE GEBROEDERS, kapt. B.H. v.d. Werf, van Oosterisoer.
Terschelling, 23 mei. ELLIDA, kapt. J. Kulberg, van Memel; MARTHA ALIDA, kapt. K.M. Plukker, van Dantzig; JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, van Koningsbergen; JANTINA, kapt. J.G. Das, van Stralsund; CLOTILDA, kapt. H.J. Polter, van Egersund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser en KLAZINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, beide van Oosterisoer.

Afbeelding
Datum 16 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 13 juni. JONGE JAN, kapt. S.S. v.d. Meulen, van Londen. 14 juni. SOPHIA ALIDA, kapt. J.H. Hansen, van Cardiff.
Vlie, 12 juni. CONCORDIA, kapt. D.D. de Jong, van Kiel.
Uitgezeild:
Vlie, 12 juni. VROUW STYNA, kapt. E.A. Bekkering, naar Petersburg; VROUW RYNA, kapt. H. Koops, naar Riga; ANNA MARIA ELISABETH, kapt. J. Nielsen, naar Drammen; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, naar Oosterisoer; ONDERNEMING, kapt. L.J. Gort, naar Noorwegen; MARTHA CATHARINA, kapt. H. Legger en CONCORDIA, kapt. B.J. Ras, beide op avontuur.

Afbeelding
Datum 04 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 2 juli. DE TWEE GEBROEDERS, kapt. L.H. Holst, van Holmstrand; MARGARETHA CHRISTINA, kapt. S. Kougaard, van Riga; WENSKABET, kapt. J.L. Holst, van Drammen.
Vlie, 29 juni. GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jong, van Newcastle; ANTHONIA FRANCINA, kapt. R.H. Lutje, van Petersburg; REMKE, kapt. J.J. Oltmans, van Nerva; SPECULATION, kapt. H.G. Heerma, van Libau; VROUW TRIJNTJE, kapt. P.G. Karst, van Pillau; GELIDA, kapt. M.J. Louwerens, van Koningsbergen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Sprik, van Dantzig; CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, van Holmstrand; CLASINA MARGARETHA, kapt. J.R. Schippers, JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seiffers en JONGE JACOB, kapt. L.J. Witkop, alle drie van Oosterisoer; JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Christiaansand. 30 juni. STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortryk, van Nerva; HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, van Libau; DIANA, kapt. R.H. Duyt, van Koningsbergen; JANTINA ROELFINA, kapt. J.B. Kuiper, van Dantzig; JONGE TRYNTJE, kapt. M. Wybes, van Lübeck; GESINA, R.L. Roelfsema, van Egersund; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Oosterisoer; CLOTILDA, kapt. H.J. Polter, van Fahrsund.
Terschelling, 29 juni. DE VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Newcastle.
Uitgezeild:
Texel, 2 juli. AURORA, kapt. C.A. Hazewinkel, naar La Rochelle; HARMANUS, kapt. H. van Veen, op avontuur; WILLEMINA GEZINA, kapt. L.N. Baas, naar Newcastie; ONDERNEMING, kapt. L.J. Gort, naar Christiaansand; FREDERICA, kapt. J. Barends, naar Rochefort.
Vlie, 29 juni. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, naar Flekkefiorde; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand. 30 juni. PETRUS LODOVICUS, kapt. W.J. Moesker, op avontuur.

Afbeelding
Datum 19 juli 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Binnengekomen:
Texel, 17 juli. HOOP, kapt. G.J. Nieuwland en JONGE JAN, kapt. S.S. van der Meulen, beide van Londen; VROUW AALTJE, kapt. J.G. Omme, van Newcastle.
Vlie, 15 juli. CONCORDIA, kapt. J.A. Keun. Van Larwich.
Uitgezeild:
Texel, 17 juli. GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, naar Hull; TWEE GEBROEDERS, kapt. D. Bies, naar Londen; CAROLINA, kapt. H. Gron, naar Drammen.
Vlie, 15 juli. GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jong, naar Newcastle; HANSINA, kapt. O. Rasmussen, naar Flensburg; CHRISTIAAN, kapt. A.A. Kruse, naar Kopenhagen; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra, beide naar Oosterisoer; JACOBA, kapt. E.M. de Jong, naar Noorwegen; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. 16 juli. CONCORDIA, kapt. B.J. de Boer, op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 15 augustus. GOEDE VERWACHTING, kapt. D. Ouwehand, van Hull; ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wygers, van Riga. Gisteren nog: TWEE GEBROEDERS, kapt. D.J. Bies, van Londen; DE VREDE, kapt. J.J. Greven, van Drammen.
Vlie, 13 augustus. JACOBA, kapt. H.R. Grimminga, van Petersburg.
Terschelling, 12 augustus. Volgens rapport der zeeloodsen, van de loodsboot no. 4 gepraaid, DRIE GEBROEDERS, kapt. Jonkers, van Lissabon naar Riga. Gisteren nog: FREUNDSCHAFT, kapt. H.T. de Jong, van Emden; JACOB, kapt. S.C. Ruces, van Bergen.
Uitgezeild:
Texel, 15 augustus. VREEDE, kapt. D.B. Lutjens, naar Batavia; VROUW BOUWINA, kapt. H.J. Dekker en VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, naar Londen; ONDERNEMING, kapt. T.S. Hazewinkel, op avontuur.
Vlie, 13 augustus. VROUW BERTHA, kapt. H.J. Kreuter, naar Hull; ACTIEF, kapt. J.L. Meyer, naar Memel; JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, naar Oosterisoer; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en AMELINA, kapt. H.H. Naatje, naar Noorwegen; JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seifferts, JACOBA, kapt. E.M. de Jonge en CONCORDIA, kapt. O.P. Smith, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 23 september 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 september. Gisteren nog: MARIA AGNITHA, kapt. J.A. Weyerbusch, van Archangel.
Vlie, 19 september. VRIENDSCHAP, kapt. H.R. Bouiten, van Newcastle. Gisteren nog: HERREBERTUS, kapt. H.H. Rieke.
20 september. VROUW MARGARITHA, kapt. P. Lindeman, van Pellworm.
Terschelling, 18 september. CONCORDIA, kapt. R.H. Dekker, van Petersburg.
19 september. DE GOEDE VERWACHTING, kapt. T. Wynstok, van Stettin; HENRIETTA JOHANNA, kapt. E.J. Kluin, van Dantzig; ROELINA, kapt. K.J. Pronk, van Stralsund; DE VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H.D. Waard, van Arendahl; DE VROUW ELISABETH, kapt. H. van Ehren. Van Bremen; DE VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Neyfelt; DE JONGE HELDENMOED, kapt. D. Stemmer, van Fanoe.
Uitgezeild:
Texel, 20 september. ATHALANTA, kapt. C. Meyer en SOPHIA CECILIA, kapt. B.F. Ipsen, naar Suriname; MEDEMBLIK, kapt. J. Grey, naar Londen.
21 september. ANNA, kapt. H.J. Koster en JONGE DIRK, kapt. K.J. Vos, beide op avontuur.
Vlie, 19 september. ANNA HERMANNA, kapt. A.W. Bakker, ANNA ELISABETH, kapt. E.G. Boekhout en HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 april 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 15 april. DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. L.M. Domeni, van Cette.
Vlie, 14 april. ONS GENOEGEN, kapt. M. Douwes, van Kiel; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Droback.
Uitgezeild:
Vlie, 14 april. ELIDA, kapt. J.G. Klein, naar Krageroe; CHRISTINA, kapt. H.B. Ellegers, naar Larwich; ANNA MARGARETHA ELISABETH, kapt. J. Nielsen, naar Drammen; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, naar Hamburg; ELISABETH MARIA, kapt. J. Okken, naar Nerva; EENDRAGT, kapt. G.H. Haverbult, op avontuur.

Afbeelding
Datum 23 mei 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 21 mei. DE VRIENDEN, kapt. S.Y. Parma, van Batavia; NEPTUNUS, kapt. J. Blom, van Drammen; HENDRIKA MARCHINA (opm: eerste reis van deze kof), kapt. G.G. Bakker en NEPTUNUS, kapt. S. Feye, van Fahrsund; HILLECHIENA GEERDINA, kapt. H.L. Roelfsema, van Dantzig; ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman, van Holmstrand; ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper, van Droback; VROUW LUBBEGINA, kapt. H.K. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 18 mei. TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Jaski, van Dantzig. 20 mei. CORNELIA, kapt. J. Beekman, van Hull, l. v. Bremerhaven; AMELINA, kapt. H.H. Naatje en DOLPHYN, kapt. J.J. Kruge, van Drammen; VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong, van Oosterisoer.
Terschelling, 18 mei. HARMONIE, kapt. A. Middents, van Dantzig; HELENA, kapt. F.O. Adena; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg. 19 mei. DE VROUW HEIDEWIEKA, kapt. J.J. Pekelder en VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter van Hamburg; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. J.J. Kroon, van Sonderborg; VROUW ALIDA, kapt. G.R. Kars, van Dantzig; HARMONIE, kapt. F. Heeren, van Grypswaldt; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.P. Alberts, van Lübeck; VROUW HELENA, kapt. W.H. Kraan, van Ahrendahl; DE JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oosterisoer; DE JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pratt, van Christiaansand; DE VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, van Droback.
Uitgezeild:
Vlie, 18 mei. CONCORDIA, kapt. J.J. Mandema, naar New-Castle; HARMONIE, kapt. J.H. Deddes, naar Riga; EOLUS, kapt. C.D. Evers, naar Wismar; ALIDA KLASINA, kapt. K.E. Tiktak, naar Stokholm; CONCORDIA, kapt. J. Kwakenburg, naar Stettin; GEZINA JACOBA, kapt. J. Wever, naar Droback; LUNA, kapt. L. Bakker, naar Drammen; ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel, naar Noorwegen; EENDRAGT, kapt. B.C. de Groot, op avontuur. 19 mei. EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand.

Afbeelding
Datum 02 juli 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 30 juni. DRIE GEZUSTERS, kapt. L.C. Swart, van Bordeaux; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlie, 29 juni. Gisteren, de kof JONGE DIRK, kapt. W. Mulder, van Noorwegen.
Suriname, 5 mei. CATHARINA ANNA HELENA, kapt. P.H. Bos, van Amsterdam. 8 mei. JONGE BAREND, kapt. B.R. van Wijk, JONGE WILLEM, kapt. G. van Medevoort, van Amsterdam. 9 mei. HENDRIKA, kapt. K.B. de Weerd, van Amsterdam. 11 mei. PARAMARIBO, kapt. J.C. Töpper, van Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 30 juni. JONGE JAN, kapt. T.P. van der Wal, naar Londen; MARGARETHA, kapt. H.J. Veen, naar de Oostzee; VLIJT, kapt. J.S. Bakker, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 15 juli 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 13 juli. ANNA HERMANNA, kapt. A.W. Bakker, van Rio Janeiro; MEDEMBLIK, kapt. John Grey, van Londen; VROUW MARIA, kapt. D.J. Aden, van Emden.
Vlie, 12 juli. JONGE FLORENTZ, kapt. J.A. de Vries, van Dantzig; JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, van Haderslev; METTINA JANTINA, kapt. H.H. Korter, van Fahrsund; JONGVROUW MARIA, kapt. J. Gierses, van Drammen.
Terschelling, 11 juli. DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewes, van Sunderland; DE VROUW HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge van Elbing.
Uitgezeild:
Vlie, 12 juli. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle; JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pot, naar Droback; EENDRACHT, kapt. P.C. Koops, VROUW LUBBEGINA, kapt. H.K. de Weerd en DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, naar Noorwegen; GEZIENA, kapt. B.A. Visser, TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven en MINERVA, kapt. T. Nieman, op avontuur; VRIENDSCHAP, kapt. K.H. Zuininga, voor wijlen J.J. Valom; JOHANNA OTILLIE, kapt. K.J. Bolhuis, ANNA CATHARINA, kapt. A. Rosema, naar Dantzig; HARMONIE, kapt. H. Jans naar Christiaansand; HARMINA, kapt. F.S. Brouwer en JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, naar Noorwegen; ANNA CATHARINA, kapt. V. Pieper, HET VERTROUWEN, kapt. H.D. Klatter en VROUW CATHARINA, kapt. G.T. Nieland, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1835
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 12 augustus. CATHARINA, kapt. J.H. Middel, van Londen; AURORA, kapt. L.B. Jansen, van Cuxhaven. Gisteren nog: ALIDA, kapt. J.T. Visser, van Havana.
Vlie, 11 augustus. JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Oosterisoer. Gisteren na posttijd: TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Drewes, van Sunderland; WELDAAD, kapt. B.J. Ball, van Newcastle; MATHILDA, kapt. H. Kok, van Christiaansand; HILLEGONDA, kapt. H.A. HENDRIKS, van Riga; JOHANNECHE, kapt. J.S. Zander, van Koningsbergen; DOLPHINA, kapt. J.J. Kroger, van Drammen; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, van Larwich; IDA ALYDA, kapt. O.J. Woldring, van Arendahl.
Uitgezeild:
Vlie, 11 augustus. NICOLAAS JOHANNES, kapt. K.IJ. Parma, naar Riga; EENIGHEDEN, kapt. A.A. Haralden, MARCHINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes; JONGE HENDRIK, kapt. H.M. Pot; LUNA, kapt. L. Bakker, de laatste vier naar Drammen; GEERTRUIDA, kapt. A.A. Hansen, naar Flekkefiorde; DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dykstra, naar Christiaansand; GEERTRUIDA HENDRIKA, kapt. E.R. Zoutman, naar Hamburg; FORTUNA, kapt. J.C. Bartels, naar Petersburg; EMANUEL, kapt. N. Eversen, ALIDA CLASINA, kapt. K.K. Tiktak; AMELINA, kapt. H.H. Naatje en ANNA MARIA ELIZABETH, kapt. J. Nielsen, de laatste vier naar Drammen; VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, naar Oosterisoer; PETRONELLA, kapt. J.A. Schuring, naar Apsall; ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wygers en ZEELUST, kapt. G.H. Kramer, op avontuur.
Rouaan, 8 augustus. VROUW JANTINA, kapt. J.O. Kuyper, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 08 april 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 april. VENNERNE, kapt. P.A. Falkenberg en NEPTHUNUS, kapt. N. Aalberg, beide van Krageroe. ST. JOHANNES, kapt. H.J. Hesselberg en WILHELMINA, kapt. J.C. Falck, beide van Larwich; WENSKABETH, kapt. F.W. Holst, van Holmstrand; INDUSTRIE, kapt. C.G. Jessing, NEPTHUNUS, kapt. J. Blom en EMANUEL, kapt. M. Bruun, alle drie van Drammen. Gisteren nog: VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Oosterisoer.
Vlei, 5 april. HENDRIKA MARGINA, kapt. G.G. Bakker, van Fahrsund; WILHELMINA, kapt. A.B. Visser; ANNEGINA, kapt. P.R. Huisman en VRIENDSCHAP, kapt. P.R. Duit, alle drie van Oosterisoer; VRIENDSCHAP, kapt. W.J. Visser, van Oudsoen.
Terschelling, 4 april. CATRIENA, kapt. B.H. Nyman, van Bremen, naar Guernsey. Als bijlegger.
Uitgezeild:
Texel, 6 april. SUSANNA MARIA, kapt. C. Spiegelberg en SURINAME, kapt. B. van der Mey, beide naar Suriname; HOOP, kapt. G.W. Hellinga, naar Bordeaux; EENDRAGT, kapt. G. Kolden, naar Hull.
Vlie, 5 april. ODESSA, kapt. J.C. Ludders, naar New-Castle; VRIENDSCHAP, kapt. M.R. Klein, op avontuur.

Afbeelding
Datum 23 april 1836
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 22 april. Alhier is aangekomen de 20e dezer het Nederlandse schip MINERVA, kapt. G.H. Ahlers, van Amsterdam de 10e december vertrokken.
AH 250436
Kapt. C.W. Flens, van Sourabaya en Batavia in Texel binnen, heeft de 15e april op 49º12′ NB 5º37′ WL, gezien een schip, tonende vlag van het collegie Zeemanshoop, met no. 69, zijnde die van kapt. Klaas Spiegelberg, voerende het schip HENRIETTE EN HENRY, van Amsterdam naar Kaap de Goede Hoop en Batavia en de 16e dito gepraaid op 49º36′ NB 5º 47′ WL, de kof DE VROUW MARIA, kapt. J.E. van Hoogenhuizen, van Amsterdam naar Havana.
Kapt. Willem Kiers Kok, van Cette in Texel binnen, heeft de 17e april op de hoogte van Bevesier gepraaid het schip MERCURIUS, kapt. H.B. Ezink, van Middelburg naar Batavia; aan boord was alles wel.
Kapt. G.IJ. Peperboom, van Bordeaux in Texel binnen, heeft de 19e april tussen de Galloper en Goodwin Sand gepraaid een schip, tonende Rotterdamse vlag, met no. 113, zijnde die van kapt. Aamrik Schaap, voerende het schip RHOON EN PENDRECHT, van Rotterdam naar Batavia; aan boord was alles wel.
Het schip DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. Barend Bakker Gzn., van Amsterdam naar Suriname, is de 9e april tussen Fierly en de Singels in goede staat gepraaid door schipper Ysbrand Metzélaar, voerende de Texelse loodsschuit No. 1; aan boord was alles in de beste staat.
Kapt. B.F. Meeske, voerende het schip DE HELPER, van Amsterdam naar Nantes, meldt van Torbay van de 15e april, dat hij wegens gebrek aan water aldaar was binnengelopen, hebbende sedert zijn vertrek uit Texel op de 8e maart aanhoudend Z.W. stormen doorgestaan, waarbij de watervaten van het dek geslagen werden en veel slijtage aan het touwwerk en de zeilen veroorzaakt was.
AH 250436
Binnengekomen:
Texel, 22 april. Terug uit zee: ELISABETH, kapt. J. Brand, van Suriname.
Vlie, 20 april. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, VOLHARDING, kapt. E.K. Eekmeyer, beide van Newcastle. 21 april. BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
Uitgezeild:
Vlie, 20 april. ELIZABETH, kapt. S.J. Brouwer, naar Riga; VREDE EN VRIJHEID, kapt. F.A. Lammerts, naar Nerva; VROUW HENDRIKA, kapt. H.E. Boswyk, naar Dantzig; GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Witzen; HENDRIKA, kapt. J.T. Hardingh, naar Droback; LANGELAND, kapt. O.H. Sem, WILHELMINA, kapt. A.B. Visser, CHRISTIANIA, kapt. H.R. Elligers en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, alle vier naar Larwich; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, naar Oostrisoer; JONGE DIRK, kapt. W.H. Mulder, naar Noorwegen; MARGINA MARGARETHA, kapt. H.J. Oortjes naar Hamburg; YPEUS, kapt. A, de Weerd, op avontuur; MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Arbrath.

Afbeelding
Datum 13 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 10 juni. DILIGENCE, kapt. H. Bos, van Batavia; CLARA HENRIETTE, kapt. H. Blokziel, van Batavia.
Vlie, 8 juni. VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker, van Stralsund.
Terschelling, 7 juni. JESELINA, kapt. R.R. Legger, van Danzig; JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Christiaansand; DE JONGE PIETER, kapt. G.S. Brouwer, van Sunderland; DE VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Danzig.
Uitgezeild:
Texel, 10 juni. MACASSAR, kapt. H. Poppen, naar Batavia.
Vlie, 8 juni. TWEE GEBROEDERS, kapt. H.J. Zeven, naar Droback.

Afbeelding
Datum 01 juli 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 29 juni. Zr.Ms. brik PELLIKAAN, luit. ter zee 1e klasse Bergers, van de Noordzee; CONCORDIA, kapt. H.W. Laarman, van Riga.
Vlie, 28 juni. JONGE MARTINUS, kapt. J.R. de Boer, van New Castle; AMELINA, kapt. H.H. Naatje, van Larwig.
Uitgezeild:
Texel, 29 juni. ZEEMANSHOOP, kapt. J.A. Witzen, naar Batavia; BRISEÏS, kapt. J. Jansen, naar Gibraltar; MEDEMBLIK, kapt. P.J. Carst, naar Bayonne; BUITENWERF, kapt. A. Rozema, naar Hull.
Vlie, 28 juni. ARENDINA, kapt. H.D. de Groot, naar Londen; ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle; HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, naar Hull; DRIE GEBROEDERS, kapt. J.D. Bos, naar Archangel; ANNA MARGARETHA, kapt. H. Nieman, naar Riga; WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, naar Memel; ANSINA, kapt. P.W. Lindeboom, naar Drontheim; FREDERIKA, kapt. O. Ostberg, naar Ystad; JONGE HENDRIK, kapt. K.M. Pot en VROUW JANTINA, kapt. K.E. Vos, beide naar Droback; NEPTHUNUS, kapt. A. Andersen, naar Drammen; HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Groot, naar Christiaansand; ARGO, kapt. J.C. Schuts, JESELINA, kapt. R.R. Legger en VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, alle drie op avontuur.
Terschelling, 27 juni. DE VROUW ANNA, kapt. P. Visser, naar Hull.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Amsterdam, 24 augustus. ZORG EN VLIJT, kapt. Uil, van Petersburg.
Texel, 23 augustus. JONGE EVERT, kapt. B.J. Wygers, van New-York; JACOBA CATHARINA, kapt. E.A. Niehof, van Sunderland.
Vlie, 21 augustus. VROUW ANNA MARIA, kapt. W.D. Kleininga, van Liverpool; JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, van Sunderland; MARIA ENGELINA, kapt. H.J. Lange, van Danzig; BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg.
22 augustus. INDUSTRIE, kapt. P. van Duyvenbooden, van Nerva.
Uitgezeild:
Texel, 23 augustus. PARAMARIBO, kapt. H.L. Kayser en WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, beide naar Suriname; ONDERNEMING, kapt. D.L. Kuipers, naar Hull; VROUW GEZINA, kapt. J.I. v.d. Woude, naar Moldon; ANNA MARIA, kapt. J. Houtslager, naar Duinkerken; HENDRIKA, kapt. A, van Wyk, naar Yarmouth; VIER GEBROEDERS, kapt. O.J. Fockema en VRIENDSCHAP, kapt. K.B. Tippema, beide naar Londen; ZES GEBROEDERS, kapt. J.S. Okkes, naar Nerva. Gisteren nog: JONGE JACOB, kapt. V.H. Kramer, naar St. Thomas.
Vlie, 22 augustus. UNITY, kapt. B.P. Baarsen; ST. JOHANNES, kapt. H.J. Hesselberg en MARIA OLETTA, kapt. A.P. Beilegaard, alle drie naar Drammen; DRIE GEZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, alle drie naar Oosterisoer; ELIDA, kapt. J.G. Klem, naar Krageroe; MARGARETHA, kapt. B.G. de Frese, naar Hamburg; HERMANNA, kapt. R.W. Lukens, HOLLANDS TROUW, kapt. H.L. Kok; VROUW GEPBIENA, kapt. P.J. de Vries en JOSIENE, kapt. J.C. v.d. Veer, alle vier op avontuur.

Afbeelding
Datum 14 mei 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 28 april het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Droback.
Den 29 dito het kofschip ANNEGINA, kapt. R.J. Kuijper, van Christiaansand (opm: Kristiansand).
Den 30 dito het barkschip FREUDE BRÖDER, kapt. N.S. Rioness, van Holmstrand.
Den 1 mei het schoenerschip MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, van Stockton; het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker van Sunderland.
Den 2 dito het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, van Oostrisoer.
Den 3 dito het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, van Londen; het brikschip HAABETS ANKER, kapt. B. Baltzersen, van Droback.
Den 4 dito het schoenerschip MONARCH, kapt. J. Manning, van Londen.
Den 6 dito het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Cousins, van Londen; de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, van Christiaansand en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhof, van Droback.
Den 7 dito de kofschepen ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand, MARGRETA, kapt. K.F. Harding, van Oostrisoer en de VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhof, van Christiaansand.
Den 8 dito de kofschepen de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, van Mandahl en WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Larwig.
Den 11 dito het brigantijnschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, van Memel.
Uitgezeild: den 28 april het kofschip ENIGHEDEN, kapt. C. Lie, naar Noorwegen.
Den 29 dito de kofschepen ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, de GOEDE WELVAART, kapt. G.E. Vos en het brikschip FORTUNA, kapt. C. Christiaansen, alle vijf naar Noorwegen.
Den 30 dito het barkschip JUMFRAU MARIA, kapt. J.J. Giersoe, naar Noorwegen.
Den 1 mei de kofschepen JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, naar Noorwegen en WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, op avontuur.
Den 2 dito de schoenerschepen FAME, kapt. W. Barfield en NORTHAM, kapt. D. Charrosin, beide naar Londen.
Den 3 dito de kofschepen FORTUNA, kapt. T.A. Hansen, WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, en het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. S.A. Parr, alle drie naar Noorwegen; het kofschip EENDRAGT, kapt. K.D. de Jong, naar Havanah.
Den 5 dito het kofschip GEZINA JOHANNA, kapt. H.W. Lukens, naar Hull; het smakschip VERWAGTING, kapt. J. Eilers, naar Schotland; het barkschip SOLID, kapt. P. Knudsen, naar Noorwegen.
Den 7 dito het schoenerschip MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, naar Schotland.
Den 8 dito de kofschepen FENNECHINA ELISABETH, kapt. W.A. Wijkman, naar de Oostzee, de HUNZE, kapt. H.J. Ketelaar, op avontuur, de WILLEM, kapt. H.W. Kiers, EGBERTUS, kapt. K.H. Bakker, de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, en het barkschip FREUDE BRÖDER, kapt. N.S. Bioness, alle zes naar Noorwegen.
Den 9 dito de schoenerschepen ORWELL, kapt. R. Cubitt en MONARCH, kapt. Jos. Manning, beide naar Londen.

Afbeelding
Datum 21 mei 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 12 mei het kofschip IKINA WILHELMINA, kapt. H.J. Top, van Kerkenzie (opm: mogelijk Kirkcaldy, Schotland).
Den 13 dito het schoenerschip FLORA, kapt. J. Manning, van Londen.
Den 14 dito de schoenerschepen SARAH & HELEN, kapt. J. Atkins, van Newcastle en UNION, kapt. A. Gallaway, van Londen.
Den 16 dito het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, van Londen.
Den 17 dito het schoenerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, van Londen.
Den 18 dito het schoenerkof de SPRUIT, kapt. A.H. Karsijns, van Liverpool.
Uitgezeild: den 12 mei het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, naar Noorwegen.
Den 13 dito het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Schotland.
Den 14 dito het brikschip HAABETS ANKER, kapt. B. Baltezer, naar Noorwegen; de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, MAGRIETA, kapt. K.F. Harding, de VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff en de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, alle vijf naar Noorwegen.
Den 15 dito het kofschip WIETZINA, kapt. D.D. Greeven, op avontuur; het smakschip de VROUW ELIZABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Hull.
Den 16 dito de schoenerschepen FRIENDS, kapt. W. Cousins en FLORA, kapt. J. Manning, beide naar Londen; het kofschip WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, naar Noorwegen.
Den 17 dito het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, naar Riga.

Afbeelding
Datum 11 juni 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 2 juni de kofschepen NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Laurvig, de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, de VROUW LUBBERGINA, kapt. K.H. de Weerd, beide van Droback, WILLIM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Oudsoen, de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, de VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff, beide van Christiaansand en de WILLEM, kapt. H.W. Kiers, van Droback.
Den 4 dito het kofschip MARGRIETA, kapt. K.F. Harding, van Droback; het schoenerschip FLORA, kapt. John Manning, van Londen.
Den 6 dito de kofschepen WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Laurvig en de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, van Mandahl; het brikschip WILHELM FRIEDRICH, kapt. H. Parr, van Droback.
Den 7 dito de schoenerschepen UNION, kapt. A. Gallaway en FAME, kapt. W. Barfield, beide van Londen.
Den 8 dito het schoenerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, van Londen.
Uitgezeild: den 3 juni de kofschepen SPRUIT, kapt. A.H. Karssijns, op avontuur, MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder, ELIZABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, de JONGE DERK, kapt. H.E. Vos en de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, alle vier naar Noorwegen.
Den 6 dito de schoenerschepen MONARCH, kapt. Jos. Manning en FRIENDS, kapt. W. Cousins, beide naar Londen.
Den 7 dito de kofschepen de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, SOPHIA WILHELMINA, kapt. A. Anderson en het brikschip FORTUNA, kapt. C. Christiaansen, alle vijf naar Noorwegen; het schoenerschip MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, naar Schotland.
Den 8 dito de kofschepen NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, beide naar Noorwegen, WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, op avontuur en de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 18 juni 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 9 juni het barkschip SOLID, kapt. P. Knudsen, van Oudsoen; het brikschip AUKATHOR, kapt. J. Christensen, van Drammen.
Den 10 dito het galjootschip ENIGHEDEN, kapt. C. Lie, van Drammen; het schoenerschip ORWELL, kapt. R. Cubitt, van Londen; het smakschip VERWAGTING, kapt. J. Eilers, van Leith; het kofschip de JONGE IDA’S, kapt. J. de Groot, van Liverpool.
Den 11 dito het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Sunderland.
Den 15 dito het kofschip LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, van Larwig.
Uitgezeild: den 10 juni de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, MARGRIETA, kapt. K.F. Harding en de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, alle drie naar Noorwegen.
Den 11 dito het kofschip WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, naar Noorwegen.
Den 12 dito de schoenerschepen FLORA, kapt. J. Manning en UNION, kapt. A. Gallaway, beide naar Londen.
Den 13 dito het brikschip WILHELM FREDERIK, kapt. H. Parr, naar Noorwegen.
Den 14 dito het smakschip MARGARETHA EVERARDA, kapt. G.O. Sap, naar Hull.
Den 15 dito het smakschip VERWAGTING, kapt. J. Eilers, naar Newcastle, en het brikschip AUKATHOR, kapt. J. Christensen, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 16 juli 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 29 juni de kofschepen ANNEGIJNA, kapt. R.J. Kuiper, van Oudsoen en EMMA, kapt. S.J. Thue, van Drammen.
Den 30 dito de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Droback en WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Holmstrand (opm: Holmsbu); het smakschip de VROUW ELIZABETH, kapt. J.H. Cappen, van Oostrisoer.
Den 1 juli de schonerkof de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, van Oostrisoer; de kofschepen JAN FREERK, kapt. G.H. Smit, van Oostrisoer en de VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd, van Laurvig.
Den 2 dito de schonerkof SOPHIA WILHELMINA, kapt. A. Anderson, van Oudsoen; de kofschepen NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Droback, WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Oostrisoer en de 3 GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Christiaansand; het schonerschip HOPE, kapt. W. Baijes, van Liverpool.
Den 3 dito het kofschip de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, van Droback.
Den 4 dito het schonerschip FAME, kapt. W. Barfield, van Londen.
Den 5 dito het schonerschip NORTHAM, kapt. D. Charrosin, van Londen.
Den 6 dito het kofschip de WILLEM, kapt. H.W. Kiers, van Droback.
Den 7 dito het smakschip de VERWAGTING, kapt. J. Eilers, van Newcastle.
Den 9 dito het kofschip IKINA WILHELMINA, kapt. H.J. Top, van Cockenzee (opm: mogelijk Kirkcaldy, Schotland).
Den 10 dito de schonerschepen ORWELL, kapt. R. Cubitt en MONARCH, kapt. Jos. Manning, beide van Londen; het tjalkschip de KOOPHANDEL, kapt. G. Kramer, van Yarmouth.
Uitgezeild: den 4 juli de schonerschepen FRIENDS, kapt. W. Cousins, FLORA, kapt. John Manning, beide naar Londen en MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, naar Schotland.
Den 5 dito het motschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. E. Everts, naar Hamburg; het tjalkschip de VROUW HARMKE, kapt. H.H. Pluktje, naar Hamburg; de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker en EGBERTUS, kapt. K.H. Bakker, alle vier naar Noorwegen.
Den 6 dito de kofschepen de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, naar Noorwegen en ELIZABETH JACOBA TROMP, kapt. P.IJ. Jobs, naar Memel (opm: Klaipeda); het brikschip CORT SIEVERSEN ADLER, kapt. T. Sub, en het kofschip EMMA, kapt. S.J. Thue, beide naar Noorwegen
Den 7 dito het barkschip ARGO, kapt. C. Haagensen, naar Noorwegen; het schonerschip SARA, kapt. P.P. Lunne, naar Aarhuis.
Den 8 dito de kofschepen JAN FREDERIK, kapt. H.H. Kok, de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, beide naar Noorwegen, de JONGE BAREND, kapt. J.O. Stuit, naar de Oostzee, MARGARETHA, kapt. K.F. Harding, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, ANNEGINA, kapt. R.J. Kuiper, de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos en WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, alle vijf naar Noorwegen.
Den 10 dito het smakschip de VROUW EILZABETH, kapt. J.H. Cappen en het kofschip de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, beide naar Noorwegen.
Den 11 dito de schonerschepen UNION, kapt. A. Gallaway en FAME, kapt. W. Barfield, beide naar Londen; het smakschip de BUITENWERF, kapt. A. Rozema, de kofschepen NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, WILHELMINA, kapt. R.K. Visser en de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, alle vier naar Noorwegen.
Den 12 dito de kofschepen AUKJEN, kapt. G.A. Feenstra, naar Londen en H.Z, kapt. S. de Vries, naar Havanah; het tjalkschip de KOOPHANDEL, kapt. G. Kramer, naar Schotland.
Den 13 dito het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. W. Douws, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 23 juli 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip (opm: kof) DE HOOP, kapt. P.J. de Boer, van Rotterdam met vlas en kaas naar Dundee, is de 18e juli bij Warkworth (opm: Amble, 55º20’ N.B. 1º34’ O.L.) in een dikke mist gestrand en verbrijzeld. De equipage is gered, doch van schip en lading heeft men niets kunnen bergen.
MCO 230739
Vlissingen, 22 juli. Voor Antwerpen bestemd is alhier ter rede gekomen GRETRY (opm: Belgische ex-Zuid-Nederlandse brik), kapt. J. Dam, van Liverpool, met klipzout.
LC 230739
Harlingen. Binnengekomen: den 19 juli het schonerschip FRIENDS, kapt. W. Cousins, van Londen; de kofschepen de JONGE JOHAN VAN LETTEN, kapt. J.U. Jansen, van Memel (opm: Klaipeda) en de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, van Christiaansand; het schonerschip FLORA, kapt. J. Manning, van Londen; de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, van Christiaansand en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, van Riga.
Den 20 dito het schonerschip UNION, kapt. A. Gallaway, van Londen; het brikschip WILHELM FRIEDRICH, kapt. K. Parr, van Droback.
Uitgezeild: den 14 juli het kofschip SOPHIA WILHELMINA, kapt. A. Anderson, naar Noorwegen; het schonerschip HOPE, kapt. W. Baijes, naar Engeland; de smakschepen VERWACHTING, kapt. J. Eilers en JANTINA HENDERIKA, kapt. W.J. Ketelaar, beide naar Schotland.
Den 17 dito de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. K.H. de Weerd en de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, beide naar Noorwegen, IKINA WILHELMINA, kapt. H.J. Top, naar Schotland en ALLERSMA, kapt. R.W. Vos, op avontuur.
Den 18 dito de schonerschepen NORTHAM, kapt. D. Charrosin en MONARCH, kapt. Jos. Manning, beide naar Londen.
Den 20 dito het kofschip de WILLEM, kapt. H.W. Kiers, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 11augustus het brikschip BRODRENE, kapt. K. Pallesen, van Riga; het barkschip TRENDE BRODRE, kapt. N.S. Bjonnes, van Holstrand.
Den 13 dito het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. T.K. de Weerd, van Droback.
Den 14 dito de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, van Christiaansand en NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Droback.
Den 15 dito het schoenerschip FRIENDS, kapt. W. Cousins, van Londen.
Den 17 dito de schoenerschepen UNION, kapt. A. Gallaway, van Londen en TRAVELLER, kapt. J. Boyce, van Liverpool.
Uitgezeild: den 11 augustus het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, naar Noorwegen.
Den 12 dito het tjalkschip ALIDA, kapt. J. Prins, naar Hamburg.
Den 13 dito het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, naar Liverpool; het motschip de OOSTERLING, kapt. B. Obbes, naar Carolinerzijl (opm: Carolinensiel); het schoenerschip MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, naar Schotland.
Den 14 dito de galjootschepen ENIGHEDEN, kapt. C. Lie en JOHANNA GEORGINA, kapt. D. Anthonissen, beide naar Noorwegen; het brikschip HENRIETTE, kapt. J.F. Domanskij, naar Dantzig (opm: Gdansk); de kofschepen ELIZABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter en EMMA, kapt. S. Thue, alle drie naar Noorwegen; het motschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. A. Pekeler, naar Hamburg.
Den 15 dito de schoenerschepen NORTHAM, kapt. C. Carter en ORWELL, kapt. R. Cubitt, beide naar Londen; het galjasschip MARIA LOUIZA, kapt. J.F. Schmidt, naar de Oostzee; het barkschip ARGO, kapt. C. Haagensen en het kofschip JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, beide naar Noorwegen.
Den 16 dito de smakschepen VERWACHTING, kapt. J. Eilers, naar Newcastle en de VROUW ELIZABETH, kapt. J.H. Cappen, naar Noorwegen.
Den 17 dito het kofschip de WILLEM, kapt. H.W. Kiers en het barkschip TRENDE BRODRE, kapt. N.S. Bjonnes, beide naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 18 augustus het kofschip ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand; de schonerkof de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, van Drammen; het kofschip de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, van Droback; het galjasschip ANNA DOROTHEA, kapt. F. Witt en het kofschip JOHANNES, kapt. A. Sluik jr, beide van Riga.
Den 19 dito het kofschip de JONGE DIRK, kapt. J. Visser, van Laurvig.
Den 20 dito het kofschip EGBERTUS, kapt. K.H. Bakker, van Laurvig; het smakschip ENIGHEDEN, kapt. E.L. Evertsen, van Drammen; het kofschip de VROUW JACOBA, kapt. H.R. Grimminga, van Memel (opm: Klaipeda).
Den 23 dito het kofschip JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, van Stavanger; het schonerschip FAME, kapt. W. Barfield, van Londen; het kofschip LEEUWARDEN, kapt. E.H. Oldenburger, van Newcastle en Sunderland.
Den 24 dito het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, van Stockton; het schonerschip SARAH & HELEN, kapt. J. Atkins, van Leith; de kofschepen de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, van Droback en NEPTUNUS, kapt. H.R. Dokman, van Dantzig.
Uitgezeild: den 19 augustus het galjasschip DIE FRAU CAROLINE, kapt. H.C. Duwel, naar de Oostzee; het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, naar Noorwegen.
Den 22 dito het kofschip JOSINA WILHELMINA, kapt. T.W. Stuit, naar Liverpool; de schonerschepen FLORA, kapt. J. Manning en FRIENDS, kapt. W. Cousins, beide naar Londen.
Den 24 dito de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. T.K. de Weerd, de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl en WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, alle zes naar Noorwegen; het schonerschip HERMAN & WILHELM, kapt. J. Clausen, naar Randers; de kofschepen FREUNDIN ELIZA, kapt. J.S. Bonjer, DIE GUTE HOFFNUNG, kapt. C. Lange, en het galjasschip AUGUSTE, kapt. D. Holtz, alle drie op avontuur.

Afbeelding
Datum 01 oktober 1839
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnengekomen: den 23 september de kofschepen WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Oostrisoer, ARENDINA, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand (opm: Kristansand), WILLEM OLIVIER, kapt. G.J. Korter, van Holmstrand, EGBERTUS, kapt. K.H. Bakker, de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, beide van Christiaansand, en NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Oostrisoer, het smakschip VERWAGTING, kapt. J. Eilers, van Newcastle.
Den 24 dito het kofschip ELISABETH MARIA, kapt. J.A. Keun, van Laurvig; het smakschip HET TOEVAL, kapt. H.H. Ebes, van Memel (opm: Klaipeda); het kofschip de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, van Oostrisoer.
Den 25 dito het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Droback; het smakschip EENDRAGT, kapt. J. Bietijn, van Laurvig; de kofschepen GEZINA JOHANNA, kapt. H.W. Lukens, van Oostrisoer, de WILLEM, kapt. H.W. Kiers, van Droback, EMMA, kapt. S.J. Thue, JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok en de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, alle drie van Drammen; het schoenerschip FLORA, kapt. John Manning, van Londen.
Den 26 dito de kofschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. H.B. Drok, van Drammen en de BROEDERS, kapt. J.H. Fijn, van Droback; het tjalkschip NIORD, kapt. H.H. Christensen, van Drammen; de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd en de VREEDE, kapt. B.B. Keun, beide van Droback.
Den 27 dito het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, van Drammen; het galjasschip HELENA, kapt. H. Permien, van Riga.
Den 28 dito het schoenerschip FAME, kapt. W. Barfield, van Londen.
Uitgezeild: den 22 september het tjalkschip de VROUW IKINA, kapt. D.L. Knoop, naar Hamburg; het brikschip ELISE, kapt. P.E. Ahrens, naar de Oostzee; het schoenerschip MARY & ROSE, kapt. T. Tervit, naar Schotland.
Den 23 dito het kofschip GEZINA, kapt. B.A. Visser, naar Liverpool.
Den 24 dito het brikschip ELISA, kapt. N. Nieman, naar de Oostzee; het kofschip de HOUTHANDEL, kapt. D.K. de Grooth, naar Noorwegen.
Den 26 dito het galjasschip MINERVA, kapt. T. Nieman, naar Rostock; de schoenerschepen NORTHAM, kapt. D. Charrosin en MONARCH, kapt. Jos. Manning, beide naar Londen.
Den 27 dito het kofschip JOSEPH, kapt. G. Helling, op avontuur.
Den 28 dito het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, naar Noorwegen; het smakschip HET TOEVAL, kapt. H.H. Ebes, naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 17 maart 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 12 maart het kofschip LEEUWARDEN, kapt. E.H. Oldenburger, van Newcastle.
Uitgezeild: Den 9 maart het kofschip de HUNZE, kapt. H.J. Ketelaar, naar Schotland;
Den 10 dito de kofschepen GEZIENA, kapt. B.A. Visser, naar Schotland en HENDRIK, kapt. J.A. Keun, naar Noorwegen.
Den 11 dito de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd en MARGARETHA, kapt. K.F. Harding, beide naar Noorwegen; het pinkschip DIRKJE ADEMA, kapt. H.B. Rickmers en het barkschip SPITSBERGEN, kapt. H. Rickmers, beide naar Groenland.

Afbeelding
Datum 28 april 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 19 april de kofschepen CAROLINA MATHILDA, kapt. N.S. Bjonness, van Holmstrand en WILLEM, kapt. J.J. de Boer, van Droback.
Den 20 dito de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, en de JONGE JOHAN VAN LETTEN, kapt. J.U. Jansen, beide van Droback.
Den 21 dito het kofschip de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand.
Den 23 dito de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, van Droback, GOUVERNEUR VAN ZUIJLEN VAN NIJEVELD, kapt. B.R. van Wijk, van Liverpool en de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, van Christiaansand.
Den 24 dito het kofschip de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Droback.
Uitgezeild: Den 19 april het kofschip LEEUWARDEN, kapt. E.H. Oldenburger, naar Newcastle.
Den 23 dito de kofschepen de HUNSE, kapt. H.J. Ketelaar, naar Leith en HENDRIK, kapt. J.A. Keun, naar Noorwegen.
Den 24 dito het kofschip de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, naar Noorwegen.
Den 25 dito de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, naar Noorwegen en de JONGE JOHAN VAN LETTEN, kapt. J.U. Jansen, op avontuur; het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. C.H. Lutken, naar Hamburg; het kofschip ARENDINA, kapt. J.K. Brouwer, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 05 mei 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 26 april het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, van Droback.
Den 30 dito het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Oostrisoer; het smakschip de EENDRAGT, kapt. J. Butijn, van Cockenzie.
Den 2 mei de kofschepen NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Oostrisoer en GEZIENA, kapt. B.A. Visser, van Newcastle.
Uitgezeild: Den 26 april de kofschepen de BROEDERS, kapt. H.G. Pott en CAROLINA MATHILDA, kapt. N.S. Bjonness, beide naar Noorwegen.
Den 27 dito de kofschepen MARGARETHA, kapt. K.F. Harding, naar de Oostzee en WILLEM, kapt. J.J. de Boer, naar Noorwegen.
Den 28 dito het kofschip de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, beide naar Noorwegen.
Den 1 mei het tjalkschip (opm: smak) WILHELMINA HENDRIKA, kapt. W.H. Mulder, naar Hull; de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, alle vier naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 23 juni 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 7 juni de kofschepen ELIZABETH MARIA, kapt. H.B. Drok, van Laurvig, de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand, ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, van Droback, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oostrisoer, de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, van Droback, WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Laurvig, LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, van Oostrisoer; het tjalkschip de VROUW JANTINA, kapt. J.K. Mandema, van Hamburg.
Den 12 dito het brikschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, van Memel; het kofschip JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Oudsoen.
Den 14 dito de kofschepen de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, van Christiaansand en de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, van Droback.
Den 15 dito het kofschip NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Droback.
Uitgezeild: Den 7 juni het tjalkschip WILHELMINA HENDRIKA, kapt. W.H. Mulder, naar Hull; het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker en het smakschip VERWACHTING, kapt. J. Eilers, beide naar Schotland.
Den 10 dito het kofschip DIE GUTE HOFFNUNG, kapt. H.A. Klein jr., naar de Oostzee.
Den 11 dito het tjalkschip de JONGE FREDRIK, kapt. H.J. Waterborg, naar Memel.
Den 14 dito de kofschepen de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, ELIZABETH MARIA, kapt. H.B. Drok, de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth en CAROLINA MATHILDA, kapt. N.S. Bjonness, alle vier naar Noorwegen.
Den 16 dito de kofschepen de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos en WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, alle drie naar Noorwegen; het sloepschip CHRISTIANE SOPHIE, kapt. S.H. Farup, naar Ballum in Denemarken.
Den 18 dito het tjalkschip CONCORDIA, kapt. A.W. Bartingh, naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 30 juni 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 21 juni de schonerkof IDA EN CORNELIA, kapt. W.F. Schenk, van Liverpool.
Den 25 dito het kofschip de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, van Droback.
Den 27 dito de kofschepen BROEDERS, kapt H.G. Pott, van Droback, de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, van Oostrisoer, HENDRIK, kapt. J.A. Keun, van Droback en de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, van Christiaansand.
Uitgezeild: Den 21 juni de kofschepen NEPTUNUS, kapt. S. Hoekstra, naar Havanah en JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, naar Noorwegen.
Den 22 dito het brikschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, naar Memel; de kofschepen HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, naar Memel, ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zijl, de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, en het galjootschip ENIGHEDEN, kapt. C. Lie, alle vier naar Noorwegen.
Den 26 dito het motschip FORTUNA, kapt. W.O. Wilters, naar Hamburg.
Den 27 dito het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 juli het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, van Droback.
Den 28 dito de kofschepen ANNA MAGRIETHA, kapt. G.W. Stuit en JOSINA WILHELMINA, kapt. T.W. Stuit, beide van Liverpool; het kofschip NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Oostrisoer.
Den 29 dito de tjalkschepen GEZIENA, kapt. J.A. Bolhuis en ANNEGINA, kapt. H.R. Dokman, beide van Stettin.
Den 30 dito het kofschip GEZINA, kapt. H. Rozema, van Stettin.
Den 1 augustus de kofschepen de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, van Christiaansand, REINA, kapt. H.S. Vos en HERMAN UND ELIZABETH, kapt. H. Middendorf, beide van Dantzig.
Den 28 dito het smakschip GUSTAAF, kapt. A.H. Oldenburger, naar Newcastle.
Den 29 dito het kofschip EENDRAGT, kapt. K.D. de Jong, naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 18 augustus 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 9 augustus de kofschepen JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Oostrisoer, de WILLEM, kapt. J.J. de Boer, de BROEDERS, kapt. H.G. Pott, beide van Droback, ELISABETH MARIA, kapt. H.B. Drok, van Laurvig en de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oudsoen.
Den 10 dito het barkschip CAROLINA, kapt. S.L. Nielsen, van Drammen; het pinkschip DIRKJE ADEMA, kapt. H.B. Rickmers, van Groenland; het tjalkschip de JONGE FREDRIK, kapt. H.J. Waterborg, van Memel.
Den 11 dito het brigantijnschip ACTIVE, kapt. J.L. Meijer, van Memel; het tjalkschip ANNEGINA, kapt. H.W. Pekelder, van Stettin.
Den 12 dito het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Cappen, van Oostrisoer.
Uitgezeild: Den 10 augustus het tjalkschip ANNEGINA, kapt. R.H. Dokman, naar Hamburg; het smakschip VERWAGTING, kapt. H.R. Veendam, naar Hull.
Den 11 dito de kofschepen de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd en HENDRIK, kapt. J.A. Keun, alle drie naar Noorwegen.
Den 12 dito het kofschip JOSINA WILHELMINA, kapt. T.W. Stuit, op avontuur.
Den 13 dito het kofschip ANNA MARGRIETHA, kapt. G.W. Stuit, naar Pruisen.
Den 14 dito de kofschepen REINA, kapt. H.S. Vos, de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Pekelder en de BROEDERS, kapt. H.G. Pott, alle vijf naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 08 september 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 23 augustus de kofschepen HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes, van Stettin, de JONGE BAREND, kapt. J.O. Stuut, van Christinastad, STAD EN LANDE, kapt. R. Helmers en de VIJF GEZUSTERS, kapt. E.H. Oldenburger, beide van Memel.
Den 26 dito het tjalkschip de OOSTERLING, kapt. B. Obbes, van Carolinerzijjl.
Den 28 dito het kofschip HENDRIKA, kapt. T.F. Harding, van Memel.
Den 30 dito de kofschepen EGBERTUS, kapt. K.H. Bakker en de HOUTHANDEL, kapt. H.D. de Grooth, beide van Christiaansand.
Den 2 september de kofschepen JOHANNA, kapt. A. van Aken, van Dantzig, ARENDINA, kapt. J.K. Brouwer, van Memel, MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder, van Archangel en NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Oostrisoer; het schonerschip FAME, kapt. W. Barfield, van Londen.
Den 3 dito het kofschip de VROUW ANTJE, kapt. B.D. de Grooth, van Oostrisoer.
Den 4 dito de kofschepen CAROLINA MATHILDA, kapt. N.S. Bjonness, van Holmstrand, de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, van Droback, de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Oostrisoer, de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, van Droback en SOPHIA, kapt. O. Houwink, van Memel.
Uitgezeild: Den 25 augustus het kofschip GROOT LANKUM, kapt. H. de Weerd jr., naar Liverpool.
Den 27 dito de kofschepen de GOEDE WELVAART, kapt. J.G. Vos, ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, beide naar Noorwegen en de JONGE WILLEM, kapt. J.F. Mellema, naar Dantzig.
Den 30 dito het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. G.J. Munneke, naar Schotland.
Den 3 september het kofschip STAD EN LANDE, kapt. R. Helmers, naar Noorwegen.
Den 4 dito de kofschepen EENDRAGT, kapt. K.D. de Jong, naar Havanah, HENDRIK, kapt. W.J. Drewes, naar Londen en de VIJF GEZUSTERS, kapt. E.H. Oldenburger, naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 22 september 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 19 september het kofschip MARGARETHA HENDRIKA, kapt. G.J. Munneke, van Newcastle.
Uitgezeild: Den 14 september de kofschepen MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder, naar Noorwegen, JOHANNES, kapt. A. Sluik jr., MARIA, kapt. H.H. Ebes, beide naar Dantzig, NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.K. de Weerd, de JONGE HENDRIK, kapt. B.IJ. Plukker, HENDRIK, kapt. J.A. Keun, alle vier naar Noorwegen en de HOOP, kapt. J.E. Scherpbier, naar Hull; het barkschip ARGO, kapt. C. Haagensen, naar Noorwegen.
Den 15 dito het tjalkschip de OOSTERLING, kapt. B. Obbes, naar de Kleine Oost; de kofschepen de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, WILHELMINA, kapt. R.K. Visser en CAROLINE MATHILDE, kapt. N.S. Bjonness, alle drie naar Noorwegen.
Den 18 dito de kofschepen JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, SOPHIA, kapt. O. Houwink, de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos en JOHANNA, kapt. A. van Aken, alle vijf naar Noorwegen; het sloepschip CHRISTINE CHARLOTTE, kapt. A.H. Dam, naar Wheijle (opm: waarschijnlijk Vejle).

Afbeelding
Datum 20 oktober 1840
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen: Den 5 oktober het kofschip STAD EN LANDE, kapt. R. Helmers, van Drammen, het schonerschip ACTIEF, kapt. G.W. Beekman, van Stockholm.
Den 6 dito de kofschepen de JONGE HENDRIK, kapt. B.H. Plukker, van Droback, DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, van Oostrisoer, JACOBA HAZEWINKEL, kapt. J.G. Boon, van Memel en GEZINA, kapt. B.A. Visser, van Petersburg; de kofschepen MARGARETHA, kapt. T.K. Mulder, van Droback en NIMPHIA, kapt. H.K. de Weerd, van Christiaansand; het smakschip HET TOEVAL, kapt. H.H. Voordewind, van Memel.
Den 7 dito de kofschepen GOUVERNEUR BARON VAN ZUIJLEN VAN NIJEVELT, kapt. B.R. Wijk, van Petersburg en HENDRIK, kapt. J.A. Keun, van Larwig; de kofschepen GROOT LANKUM, kapt. H. de Weerd jr., van Liverpool en JAN FREERK, kapt. H.G. Smit, van Dantzig.
Den 8 dito het smakschip HILLEGONDA MARIA, kapt. D.D. Visser en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. F.R. de Weerd, beide van Oudsoen.
Den 9 dito het kofschip JAN FREDRIK, kapt. H.H. Kok, van Holmstrand; het galjasschip MINERVA, kapt. T. Nieman, van Riga.
Den 12 dito het brikschip VENUS, kapt. P. Arentzen, van Drammen; het everschip NO. 15, kapt. J. Breckwold, van Hamburg; de kofschepen de JONGE DIRK, kapt. H.E. Vos, van Oostrisoer, de JONGE JAN, kapt. H.J. IJmker, van Stadthille en REINA, kapt. H.S. Vos, van Dantzig.
Den 13 dito het tjalkschip GEORGINA, kapt. J.K. Heins, van Leer.
Den 14 dito het kofschip WILHELMINA, kapt. R.K. Visser, van Laurvig.
Uitgezeild: Den 4 oktober het kofschip MARTHA ALIDA, kapt. K.H. Plukker, naar Schotland; het brikschip DUËN, kapt. A.J. Berentzen, naar Noorwegen.
Den 5 dito het tjalkschip ANNEGINA, kapt. H.W. Pekelder, naar Hamburg; het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhof, naar Noorwegen.
Den 12 dito het tjalkschip WILHEMINA HENDRIKA, kapt. W.H. Mulder, naar Schotland; het kofschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. E.H. Oldenburger, naar Engeland.
Den 13 dito het smakschip de HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur, naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 08 april 1845
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris Wijma, te Harlingen, zal, op 14 april 1845, ’s voormiddags ten 10 ure, bij de Kraan aldaar, om contant geld, in het openbaar verkopen de inventaris van het kofschip de VROUW LUBBEGINA, als: 1 ankertouw dik 11 duim, de voorloper weinig gebruikt lang 124 á 125 vadem; 1 dito dik 10 duim lang plus minus 130 vadem; 23 stuks zeilen zo halfsleten als oud: trossen, ankers, koksgereedschap en wat meer zal worden aangeboden.
Voorts op den 15 dito, ten 11 ure ’s voormiddags, in het logement van Teunis Beidschat het hol van voorschreven kofschip, groot 57 lasten of 108 tonnen met de beide daarin staande masten. Adres ten kantore van de heren Repko en Feersma, aldaar.
(opm: de zeebrief van kapt. B.P. Bruins werd op 17 april vanuit Harlingen geretourneerd; een reden is niet vermeld, maar gelet op de gescheiden verkoping is de koop van het hol {opm: bj 1810] door een sloper het meest waarschijnlijk).

Afbeelding