Inloggen
HENDRIKA - ID 10812


Kroniekberichten

Datum 29 juni 1891
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 26 juni. Het te Groningen te huis behorend tjalkschip HENDERIKA, kapt. J.H. Kruize, met een lading van 150.000 pond dynamiet van Honfleur naar St. Petersburg bestemd, is maandag namiddag onder Bornholm door de bliksem getroffen en met schade aan mast, tuig en kompassen heden alhier op de rede teruggekomen en na de schade hersteld te hebben heeft men de reis weder voortgezet.

Afbeelding
Datum 21 maart 1906
Krant DS - Dagblad Scheepvaart
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Karlshamn, 20 maart. De Nederlandse stalen tjalk ROELFINA, kapitein A.R. Kramer, groot 69 ton, is vrijdagmorgen 16 maart gestrand nabij Aspö. Het schip was in ballast op weg naar Kalmar. De opvarenden zijn gered en te Aspö geland.

Afbeelding
Datum 23 maart 1906
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Karlshamn, 20 maart. De Nederlandse tjalk ROELFINA, schipper Kramer, in ballast naar Kalmar bestemd, is verschenen vrijdag (opm: 17 maart) ter hoogte van Aspö gestrand. De bergingsstomer NEPTUN ging direct naar de strandingsplaats doch kon door het stormachtige weer niets uitvoeren. De bemanning werd gered en te Aspö geland.

Afbeelding
Datum 26 september 1906
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Kiel, 24 september. De tjalken EBENHAEZER, schipper F. Salomons (Martenshoek), van Hamburg naar Stettin, en ROELFINA, schipper A.R. Kramer (Groningen), van Geestemunde naar Sasnits, zijn tussen Holtenau en Friedrichsort in aanvaring geweest met het Deense s.s. RITA, tengevolge waarvan de EBENHAEZER het voortuig verloor en de ROELFINA schade aan de boeg bekwam. Beide schepen zullen hier weder zeewaardig gemaakt worden. De RITA zette de reis voort. Ogenschijnlijk had het geen schade.

Afbeelding