Inloggen
GOUDVISCH - ID 10796


Kroniekberichten

Datum 18 februari 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Groningen, 17 februari. Te Hoogezand is op 12 februari te water gelaten van de werf des scheepsbouwmeesters I.A. Hooites aldaar het galjootschip GOUDVISCH, groot 165 tonnen, gevoerd zullende worden door kapt. E.J. Teensma.

Afbeelding
Datum 19 maart 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 18 maart. Gisteren arriveerde hier het nieuw gebouwd galjootschip de DRIE BROEDERS, kapt. J.A. Lever, van Groningen, groot 80 ton, gebouwd bij A. Nijhuis te Martenshoek, en heden het nieuw gebouwd galjootschip GOUDVISCH, kapt. E.J. Teensma, van Schiermonnikoog, groot plm. 170 ton, gebouwd bij I.A. Hooites te Hoogezand.

Afbeelding
Datum 06 februari 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Falmouth, 3 februari. Het schip GOUDVISCH, kapt. E.J. Teensma, van Rio Grande naar Londen, is hier met verlies van zeilen, boot en schade aan de verschansing binnengelopen.

Afbeelding
Datum 03 februari 1875
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Londen, 30 januari. Het schip GOUDVISCH, kapt. Teensma, van Holmsund met hout gearriveerd, heeft gedurende de reis veel stormweder ondervonden en een gedeelte van de deklast verloren.

Afbeelding
Datum 13 oktober 1876
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kopenhagen, 9 oktober. De Nederlandse galjoot GOUDVISCH, kapt. Teensma, is gisteren van hier vertrokken naar St. Petersburg met de lading van het schip JOHANNA, kapt. Vaalman, hetwelk de 17e september alhier met schade is binnengelopen.

Afbeelding
Datum 09 maart 1879
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 8 maart. Volgens particulier bericht is het schip GOUDVISCH, kapt. Teensma, bevracht om te Triƫst te laden naar St. Petersburg voor GBP 270.

Afbeelding
Datum 14 december 1884
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 13 december. De waarnemende consul der Nederlanden te Buenos
Aires schrijft d.d. 31 oktober jl. het volgende:
Sedert de laatste maanden wordt op initiatief van de Nationale regering met enige drang gewerkt tot het bevolken van de gronden aan de Rio Negro gelegen en is dientengevolge de aandacht gevestigd op middelen tot vervoer van de koopmansgoederen.
Hierbij is te voegen het vervoer van enige miljoenen granietsteen afkomstig uit de Uruguayse Republiek, zowel voor bestrating als voor openbare werken benodigd.
De onder Nederlandse vlag gevaren hebbende schepen de GOUDVISCH en A.H. VAN BERGEN, zijn tot bovenbedoeld einde alhier goed verkocht, de eerste voor GBP 1.091 en de tweede voor GBP 700 vrij geld. Terwijl er alsnog behoefte bestaat aan dergelijke
transportmiddelen, neem ik de vrijheid in overweging te geven, de Nederlandse rederij daarop opmerkzaam te doen maken.
De verlangde vaartuigen van plm. 200 registertonnen, met een diepgang van niet meer dan 9 voeten, komen daarvoor bijzonder in aanmerking en beloven een goede koopsom te zullen opbrengen. De grote voorraad niet in gebruik zijnde schepen in Nederland en de mogelijkheid om daarvoor alhier een goede prijs te kunnen bedingen, hebben mij
aanleiding gegeven deze mededeling te doen. Gaarne zal ik bij eventuele negotiatie van de tot dat doel uit te zenden vaartuigen, aan de schippers, dit verlangende, mijn bemiddeling verlenen.

Afbeelding