Inloggen
ANNA MARIA - ID 10674


Kroniekberichten

Datum 04 oktober 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Dagvaarding. Op 26 september 1850, ten verzoeke van Rensiena Harkema, ehevrouw van Willem Arkema, wonende te Groningen, heb ik Johannes Barlinckhoff, deurwaarder bij de Arrondissements Rechtbank te Groningen, gedagvaard Willem Arkema, laatst gewoond hebbende te Groningen, van waar hij in de maand november 1837 en vervolgens op 18 november daaraanvolgende als zeekapitein met het schoenerschip ANNA MARIA van Rotterdam naar Marseille is vertrokken en met hetzelfde schip van Marseille naar Messina, van waar hij volgens het laatste bericht op de 15e januari 1838 weder is vertrokken, gedestineerd naar Rotterdam, waarna geen verder bericht van hem is ingekomen en alzo thans afwezig, om op de 3e januari 1851 te verschijnen ter terechtzitting van de Arrondissements Rechtbank te Groningen ten einde:
- Aangezien de gedaagde in november 1837 van zijn voormelde woonplaats is vertrokken.
- Aangezien er nu meer dan tien jaar na het vertrek van gedaagde zijn verlopen en er rechtsvermoeden van zijn overlijden sedert de 15e januari 1838 bestaat.
- Aangezien eiseres er belang bij heeft dat door de Rechtbank worde verklaard dat er rechtsvermoeden van het overlijden van gedaagde bestaat.
Om van zijn aanwezen te doen blijken.
Groningen, 26 september 1850, J. Barlinckhoff, deurwaarder (opm: sterk bekort)

Afbeelding