Inloggen
EGMOND - ID 10401


Kroniekberichten

Datum 04 juni 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Gearriveerd te Amsterdam de 3e juni:
S.J. Rotgans, EGMOND, van Batavia met koffij, tin en rotting, liggende Westerdok.
H.H. Panjer, de HOOP, van Stolpemünde (opm: Ustka) met rogge, liggende Oosterdok.
J.W. Santjer, CORNELIA, van Hamburg met meel, liggende Nieuwe Brug.
J.G. Kotsch, JONGE JOHANNA, van Hamburg met meel, liggende Nieuwe Brug.
D.J. de Groot, DOROTHEA MARIA, van Hamburg met mee, liggende Nieuwe Brug.
H.W. Tunteler, VROUW CHRISTINA, van Bremen met tabak, pastel en as.

Afbeelding
Datum 31 januari 1840
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Volgens brief van kapt. Rotgans, voerende de schoener EGMOND, van Amsterdam te Batavia gearriveerd, in dato Batavia 25 oktober, was hij na de 2de augustus uit Texel te zijn vertrokken de volgende dag de Hoofden (opm: Nauw van Calais) gepasseerd en de 7de dito het Kanaal uit geweest, passeerde de 31ste dito de Linie, 20 september de Kaap de Goede Hoop en de 4de oktober de eilanden St. Paulus en Amsterdam, doch sloeg op 19º50’ZB en 103º05 OL. het tuig overboord en was hij genoodzaakt uit vrees van lekkage en schade aan het schip, hetzelve te kappen, op de 14de dito was hij echter weder in zoverre gereed om de reis voort te zetten en passeerde hij de 20ste dito Anjer, waar hij door Zr.Ms. schoener JUNOS op sleeptouw werd genomen en de 24ste dito ter rede van Batavia arriveerde.

Afbeelding
Datum 14 maart 1840
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Carga lijsten

Cargalijsten.
Te Rotterdam is gearriveerd het schip J.C.J. VAN SPEYK, kapt. Rotgans, van Batavia met 4.870 balen en 238 zakken koffij, 1.353 kanisters suiker, 402 schuitjes tin en 980 bundels bindrotting. Adres: Nederlandsche Handel Maatschappij.
Te Amsterdam zijn gearriveerd het schip EGMOND, kapt. Rotgans, van Batavia met 2.584 balen koffij, 247 schuitjes tin en 1.314 bundels bindrotting. Adres Nederlandsche Handel Maatschappij, en CLASINA ADRIANA, kapt Nielsen, van Suriname met 460 vaten suiker, 53 balen katoen en een partij oud koper. Adres: diversen.

Afbeelding
Datum 16 september 1840
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

’s-Gravenhage, 14 september. Met de 1e dezer is in dienst gesteld het door het departement der marine van de heer Hartsen te Amsterdam overgenomen schoenerschip genaamd EGMOND, liggende aldaar, hetwelk bestemd is voor de Oost-Indiën. Deze bodem zal worden bemand met een equipage van 36 koppen en het bevel daarover worden opgedragen aan de luit.t.zee 1e klasse W. Steffens. (zie AH 101040)

Afbeelding