Inloggen
VERONICA - ID 10279


Kroniekberichten

Datum 05 december 1837
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 4 december. Den 1 dezer arriveerden te Helvoetsluis HOOP EN VERWACHTING, J. Haasnoot, van Bordeaux, en KLEINKINDEREN, M. Noordhoek, van Lissabon.
Den 3 dezer zeilden MARS, J. Metzon, VROUW ELIZABETH, H. Manneke, KLAZINA EN DIRKJE, A. Schilperoord, naar Lissabon, MACASSAR, H.F. Gieseke, CATHARINA, F. Rietmeyer, VARONICA, D.G. Doekes (opm: VERONICA, D.G. Doeksen), en INDIA, P. Vis, naar Batavia, DE HOOP, D. Guyt, en HELENA JACOBA, W.J. Zelling, naar Liverpool, HILLECHINA, H.H. Brakke, naar Belfast, DANIEL MARIUS, J.R. Butter, naar … (opm: niet vermeld), en Zr.Ms. transportschip WILLEM FREDRIK HENDRIK, kapitein-luitenant Van der Hart. Nog zeilde naar zee MAAS, M. van Velthoven, naar Batavia, doch is buiten de Kwade Hoek ten anker gekomen.
Volgens rapport van de zeeloodsen zijn met loodsen aan boord voor de wal de schepen GENERAAL CHASSÉ, M. Harkema, en WELTEVREDEN, C.F. Lupcke, beide van Batavia komende. Door de loodsboot no. 2 zijn van eerstgemelde 320 balen koffij aangebragt.

Afbeelding
Datum 18 april 1838
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 16 april. De 13e dezer zijn hier aangekomen het Nederlandse schip het SCHOON VERBOND, kapt. B. Draijer, met twee passagiers en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Amsterdam de 6e januari, en het dito schip SARA LYDIA, kapt. B. van der Tak, met een passagier, vetrokken van Rotterdam de 7e januari.
De 14e dezer zijn hier aangekomen het dito schip NEDERLANDEN, kapt. A.J. Struijk, met vier passagiers, vertrokken van Amsterdam de 7e december, de dito schoener PHOENIX, kapt. H. Eeltjes, vertrokken van Middelburg de 7e januari, en het dito schip de MAAS, kapt. M. van Velthoven, vertrokken van Rotterdam de 6e december.
Heden is hier aangekomen het dito schip VERONICA, kapt. D.G. Doeksen, vertrokken van Rotterdam de 3e december, en het dito schip CLAUDIUS CIVILIS, kapt. W. Groen, met vijf passagiers en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Amsterdam de 6e januari.

Afbeelding
Datum 18 maart 1839
Krant ZP - Zeepost

Kapt. J.C. Radeloff, voerende het schip (opm: barkentijn) SOPHIA CECILIA, rapporteert volgens brief in dato Paramaribo 29 januari, dat hij het met hem tegelijk uit Texel vertrokken schip de IJSTROOM (opm: YSTROOM), kapt. A.F. Oosterloo van Amsterdam naar Batavia, de 1e december na het uitstaan van een hevige orkaan op 48º26’ N.B. en 10º55’ L. west van Greenwich in goede staat gepraaid heeft, hebbende geen andere schade dan aan de heksloep. Voorts elkander dagelijks tot de 5de december in het gezicht had, vermenende ook nog dezelfde dag gezien te hebben het schip (opm bark) VERONICA, kapt. D.G. Doeksen, van Amsterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 21 september 1839
Krant ZP - Zeepost

De 5e juni lagen ter rede van Batavia: Zr.Ms. korvet VAN SPEYK, kapt. Van der Straten, de schepen: WILLEM DE EERSTE, kapt. Poppen, BLANCA, kapt. Ten Ham, MINERVA, kapt. Maizen, HENRIËTTE CLASINA, kapt. Hofman, REGENT, kapt. Nordlohne, JACOBA MAURINA, kapt. De Haas, HENDRIK WESTER, kapt. Van Wijk, VERONICA, kapt. Doeksen, EENDRAGT, kapt. Gieseke, VIRGINIA ET GABRIELLA, kapt. … en GEORGE WASHINGTON, kapt. Probst.
Volgens brief van Batavia van de 5e juni zouden vandaar vertrekken de schepen MINERVA, kapt. Matzen, 6/7 juni naar Amsterdam en HENDRIK WESTER, kapt. Van Wijk naar Padang, ook lagen daar in lading de schepen VERONICA, kapt. Doeksen en REGENT, kapt. Nordlohne naar Amsterdam, ISABELLA, kapt. Dinning voor Nederland, JAMES MORAN, kapt. Fergusen voor Cowes, PLATINA, kapt. Willbunch voor Londen en OCCIDENTEN, kapt. Grass voor Stockholm.

Afbeelding
Datum 27 september 1839
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst. Het schip (opm: bark) VERONICA, kapt. D.G. Doeksen, de 26e dezer te Texel binnen van Batavia (vertrek van daar de 5e juni): 5738 balen koffij, 1647 kanisters suiker, en 589 schuitjes tin, alles adres Nederlandsche Handel-Maatschappij.

Afbeelding
Datum 21 januari 1840
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De bark VERONICA, kapt. Welger, van Amsterdam naar Batavia, is de 10 januari te Deal gepasseerd.

Afbeelding
Datum 01 februari 1840
Krant ZP - Zeepost

Het schip VERONICA, kapt. Welger, van Amsterdam naar Batavia is de 28ste januari na op strand gezeten te hebben te Plymouth binnengelopen.

Afbeelding
Datum 04 februari 1840
Krant ZP - Zeepost

Het schip VERONICA, kapt. Welger, van Amsterdam naar Batavia, te Plymouth binnengelopen - zie ons vorig nommer - heeft volgens brief van de kapitein van 28 januari, enige schade aan tuigage bekomen, doch zou binnen twee dagen gereed zijn de reis weder voort te zetten. (opm: zie ZP 240240)

Afbeelding
Datum 07 februari 1840
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Volgens brief van kapt. Welger, voerende het schip VERONICA, van Amsterdam naar Batavia, in dato Plymouth de 29 januari, was hij, na gedurende 16 dagen aanhoudend stormweder gehad en in de nabijheid der klippen van voor twee ankers weggedreven te zijn, de vorige dag met hulp van een boot en 22 manschappen aldaar binnengebracht, doch zou na het repareren van enige geringe schade ten spoedigste de reis voortzetten.

Afbeelding
Datum 14 februari 1840
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Zr.Ms. oorlogs-korvet BOREAS, kapit.-luit. J. Boelen Jz., uit Vlissingen, en de schepen DILIGENCE, kapt. Bos, van Rotterdam, en VERONICA, kapt. Welger, van Amsterdam, alle naar Batavia, en de JONGE ARIE, kapt. Post, van Vlaardingen naar Lissabon, te Plymouth binnen, waren de 6 februari aldaar wegens tegenwind nog liggende.

Afbeelding
Datum 24 februari 1840
Krant ZP - Zeepost

Het schip VERONICA, kapt. Welger, van Amsterdam naar Batavia, met schade te Plymouth binnengelopen - zie ons nommer van de 2. februari j.l. - heeft de 17de februari de reis weder voortgezet.

Afbeelding
Datum 16 februari 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Batavia met koffie, suiker, tabak en bindrottingen; CLAUDIUS CIVILIS , kapt. W. Groen, van Batavia met koffie en suiker; VERONICA, kapt. K. Welger, van Batavia met koffie, suiker en tin; POLLUX, kapt. G.C. Blankert, van Batavia met koffie en suiker.

Afbeelding
Datum 05 mei 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Voor passagiers en goederen naar Batavia, zal de 17de dezer in het Nieuwediep tot vertrek gereed liggen het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, gevoerd door kapt. K. Welger. Personen of families voor de overtocht naar Java van deze voor passagiers bijzonder goed ingerichte bodem gebruik willende maken of iemand goederen derwaarts te verschepen hebbende, worden verzocht zich te adresseren bij de cargadoors de wed. Jan van Wesel & Zoon of bij de kapitein aan boord.

Afbeelding
Datum 08 september 1841
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 6 september. de 4e dezer is hier aangekomen de Nederlandse bark VERONICA, kapt. K. Weiger, met één passagier, vertrokken van Amsterdam de 23ste mei.
Gisteren zijn hier aangekomen de Nederlandse bark ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, vertrokken van Texel de 1ste april, dito schip KONING WILLEM II, kapt. L. C. E. van der Burgh, met Zr Ms. troepen en twee passagiers, vertrokken van Rotterdam de 21ste mei, dito schip STAD DORDRCHT, kapt. J. van Nassau, vertrokken van Dordrecht de 27ste april.
Heden is hier aangekomen het Nederlandse schip DE VEREENIGING, kapt. A.A. Herman met één passagier, vertrokken van Amsterdam de 13de maart.

Afbeelding
Datum 01 april 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: VERONICA, kapt. K. Welger, van Batavia met koffie, suiker, huiden, tin en bindrottingen.

Afbeelding
Datum 18 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia zal vermoedelijk in de loop der maand maart van hier vertrekken het extra snelzeilend gekoperd Nederlands barkschip VERONICA, gevoerd door kapt. K. Welger, voorzien van een bekwame scheepsdokter. Iemand goederen te laden hebbende of van deszelfs bijzonder goed voor passagiers ingerichte kajuit tot de overtocht naar Java gebruik wensende te maken, gelieve zich te adresseren bij de cargadoors de Wed. Jan van Wesel & Zoon, te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 22 februari 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. T. Schut, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co. en Floris der kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JOHANNA CATHARINA, kapt. L. Wildschut, van Amsterdam. Adres bij H. Verweyde Cz.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip STAATSRAAD BAUD, kapt. J.H. Seepe, van Amsterdam. Adres bij F. der Kinderen & Zoon en Hoyman en Schuurman.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA SUSANNA HENDRIKA, kapt. C.J. Berghuys, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OCEAAN, kapt. N.D. de Boer, van Amsterdam. Adres bij Coopman & De Witt en Lenaertz, Van Olivier & Co., Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. C.C. Kröger, van Amsterdam. Adres Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co. Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het nieuw gezinkt driemast galjootschip PARAMARIBO, kapt/ J.C. Töpper, van Amsterdam. Adres bij R.D. Bosscher.
Suriname. Het gezinkt barkantijnschip (opm: kof) HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip CONCORDIA, kapt. J.H. Witt, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Te Rotterdam: Suriname. Het nieuw gebouwd gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer, te Amsterdam en Van Ulphen en Ruys, te Rotterdam.
Curaçao (via Laguayra). Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam. Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip (opm: kof) DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg.
Adres bij Jan Danies en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip HERMANNA, kapt. J.H. Pluktje. Adres Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip ZWAANTINA, kapt. G.O. Bakker.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlands schip (opm: tjalk) ANNA MARIA, kapt. G.R. Kramer.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SIKKELINA HOITES, kapt. G.T. de Jong. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer. Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW ALBERDINA, kapt. R.W. de Jonge. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip TIETJE, kapt. G.L. Visser.
Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DE VROUW JOHANNA, kapt. G.H. Drewes. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het schoenerschip GLORY, kapt. H.D. Meijer, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en Blikman en Co. Sluit 4 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands stoomschip BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. K.H. Visser. Adres bij Blikman en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Sluit 9 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koppenhagen. Het Nederlands schip JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip LAMMECHIENA, kapt. Jan R. Prins.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 01 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co. Sluit 15 maart.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip STAATSRAAD BAUD, kapt. J.H. Seepe, van Amsterdam. Adres bij F. der Kinderen & Zoon en Hoyman en Schuurman.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA SUSANNA HENDRIKA, kapt. C.J. Berghuys, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman & Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OCEAAN, kapt. N.D. de Boer, van Amsterdam. Adres bij Coopman & De Witt en Lenaertz, Van Olivier & Co., Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DOCTRINA ET AMICITIA, kapt. C.C. Kröger, van Amsterdam. Adres Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co. Hoyman en Schuurman en De Vries & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en de Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip CONCORDIA, kapt. J.H. Witt, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Curaçao (via Laguayra). Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam. Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer. Sluit 11 maart.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg.
Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Livorno. Het Nederlands kofschip HENDRIKA, kapt. J.E. Gust.
Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 15 maart.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.

Afbeelding
Datum 08 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co. Sluit 15 maart.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip STAATSRAAD BAUD, kapt. J.H. Seepe, van Amsterdam. Adres bij F. der Kinderen & Zoon en Hoyman en Schuurman.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en de Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. E. Visser, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt barkantijnschip HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip CONCORDIA, kapt. J.H. Witt, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het driemast galjootschip WEST INDIE, kapt. T.D. Lieuwen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Curaçao (via La Guayra). Het gekoperd tweedeks brikschip MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam. Adres bij De Vries en Co., Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer. Sluit 11 maart.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar, Malaga en Alicante. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. H.J. Ketelaar. Adres bij C.J. Grys en Zoon.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Vertrekt 15 maart.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouaan. Het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. J.H. Dik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Livorno. Het Nederlands kofschip HENDRIKA, kapt. J.E. Gust.
Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 15 maart.
Livorno en Genua. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel. Vertrek voor of op 15 maart op verbeurte der vracht.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co.
Port á Port. Het Nederlands kofschip FREDERIK, kapt. H. Puncke.
Adres bij Van den Bey en Co. Vertrekt 15 maart.
Trieste. Het kopervast barkentijnschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lanaertz.

Afbeelding
Datum 14 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip WILHELMINA CATHARINA, kapt. C.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en de Co. Sluit 15 maart.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE PROVINCIE GRONINGEN, kapt. J.H. Stoelman, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ADOLF VAN NASSAU, kapt. J.H. Brandt, van Amsterdam. Adres bij Kranenborg en Zn. en Canne en Balwé.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en de Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. E. Visser, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip CONCORDIA, kapt. J.H. Witt, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het driemast galjootschip WEST INDIË, kapt. T.D. Lieuwen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes. Adres bij Jan Corver en Co.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker. Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Vertrekt 15 maart.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouaan. Het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. J.H. Dik. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Livorno. Het Nederlands kofschip HENDRIKA, kapt. J.E. Gust. Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 15 maart.
Livorno en Genua. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik. Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel. Vertrek voor of op 15 maart op verbeurte der vracht.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé. Vertrekt voor of op 20 maart.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jam Corver en Co. Vertrekt voor of op 16 maart.
Port á Port. Het Nederlands kofschip FREDERIK, kapt. H. Puncke.
Adres bij Van den Bey n Co. Vertrekt 15 maart.
Trieste. Het kopervast barkentynschip JOHANNA BRONS, kapt. J.S. Bonjer, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co. Vertrekt vóór of op 15 maart op verbeurte der vracht.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lanaertz.

Afbeelding
Datum 17 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia, de 25e dezer, van het Nieuwe Diep het barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, voerende een bekwame scheepsdokter. Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zoon, op het Damrak en bij de kapitein aan boord, in het Oosterdok, alhier.

Afbeelding
Datum 20 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip SARA MARIA, kapt. J.J. Reinhardt, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip ELIZABETH ANTONIA, kapt. P. Bakker, van Amsterdam. Adres bij d’Arnaud & Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. E. Visser, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE VRIENDEN, kapt. J.H. Ameln, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het driemast galjootschip WEST-INDIË, kapt. T.D. Lieuwen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. E.A. Doewes.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip IDA WUBBINA, kapt. W.E. Dik.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Vertrekt 15 maart.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouaan. Het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. J.H. Dik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg.
Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Livorno. Het Nederlands kofschip HENDRIKA, kapt. J.E. Gust.
Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 15 maart.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip JOHANNES, kapt. T.W. Stuit.
Adres bij Jan Corver en Co.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip DE GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Bremen. Het Nederlands schip (opm: tjalk) ANNA MARIA, kapt. G.R. Kramer.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Bremen. Het Nederlands schip DE VOS, kapt. H.J. Brunius.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Bremen. Het Nederlands kofschip DE VROUW MAIKE, kapt. E.J. Visser.
Adres bij Blikman en Co.
Bremen. Het Nederlandse schip DE VROUW IDA, kapt. J.D. de Vries.
Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. J.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip HARMINA, kapt. S.S. Brouwer.
Adres bij J.C. van Oven.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.D. Hitman. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip ANTINA HILLECHINA, kapt. R.S Oostra. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Klaas Jans Orre. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het kofschip FENNA, kapt. D. Jacobs. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip MARIA CATHARINA, kapt. K.P. Kievit. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip HERMANNA HENRIETTE, kapt. J.J. Prins. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip RENSINA, kapt. A.K. Mulder.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip (opm: tjalk) GEZINA, kapt. J.A. Bolhuis.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DIE FRAU CATHARINA, kapt. C. Köster, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Harburg. Het Nederlands schip DE VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker.
Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Kopenhagen. Het Nederlands schip (opm: kof) JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
Lübeck. Het tjalkschip JACOBA, kapt. B.P. Teensma. Adres bij Hendrik Gullen.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Rendsburg en Kiel. Het Nederlands kofschip ANNA MARGRIETA, kapt. G.W. Stuit. Adres bij Blikman en Co.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Riga. Het Nederlands kofschip WENDELINA, kapt. H.J. Mulder.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands smakschip LAMMECHIENA, kapt. Jan R. Prins.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands smakschip HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes.
Adres bij Blikman & Co.
Rostock. Het Nederlands kofschip GEERTRUIDA, kapt. J. D. Mellema.
Adres bij Blikman en Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip DE VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Puister.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. D.P. Douwes.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip ENGBERDINA, kapt. G.J. Bossinga.
Adres bij Blikman en Co.

Afbeelding
Datum 28 maart 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PIETER FLORIS, kapt. C. Jager, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. F.T. Verster, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. K. Welger, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ALBATROS, kapt. K.P. Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE STAD UTRECHT, kapt. F.P.J. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip JAPAN, kapt. W. van der Zee, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip PALEMBANG, kapt. E. Visser, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE VRIENDEN, kapt. J.H. Ameln, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip LUCIA MARIA, kapt. D. Herderschee, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip JACOBA MAURINA, kapt. G. van Meedevoort, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip GESINA, kapt. C.L. Adboll, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip GEERTRUIDA, kapt. G. Blom, van Amsterdam.
Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Amsterdam. Adres bij Hooyman en Schuurman.
Suriname. Het driemast galjootschip WEST INDIE, kapt. T.D. Lieuwen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gezinkt bargantijnschip WILHELMINA, kapt. J.N. Klint, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlandse schoener kofschip ANJA, kapt. J.A. Hazewinkel.
Adres bij Jan Corver en Co.
Bayonne. Het Nederlandse kofschip NOOIT GEDACHT, kapt. M. Lovius.
Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Cooman en DE Witt en Lenaertz.
Gibraltar. Het Nederlandse schoener kofschip ELISABETH, kapt. J.G. Engelsman. Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar. Het Nederlands kofschip DE JONGE AGATHA, kapt. D.B. Jonker.
Adres bij Van den Bey en Co. en de Wed. Jan Salm en Meyer. Vertrekt 15 maart.
Havre en Rouen. Het Nederlands schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. N.J. Riensema. Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouaan. Het Nederlands kofschip DE HARMONIE, kapt. J.H. Dik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het gekoperd Nederlands kofschip DE ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het nieuw gebouwd Nederlands schoener-kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy en C.J. de Grys en Zn.
Liverpool. Het Nederlands kofschip ANNA MARIA, kapt. R.J. Sprik.
Adres bij Jan Corver en Co.
Marseille. Het Nederlands kofschip EPPIEN, kapt. Jan K. Potjewyd.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip DE FORTUIN, kapt. D.J. Zylstra.
Adres bij Jan Corver en Co.
Rochefort. Het Nederlandse smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het gekoperd Nederlands kofschip GEBROEDERS, kapt. P.C. Sorgdrager.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lanaertz.
Bremen. Het Nederlands schip DE VOS, kapt. H.J. Brunius.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Bremen. Het Nederlandse schip DE VROUW IDA, kapt. J.D. de Vries.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Bremen. Het Nederlandse schip DE JONGE JAN, kapt. H.H. Luken.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zn.
Bremen. Het Nederlands schip DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje.
Adres bij Blikman en Comp.
Dantzig. Het Nederlands kofschip AGINA UDINA (opm: AGINA UINDINA), kapt. G.S. Brouwer. Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Carst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip ANTINA, kapt. R.J. de Schuring.
Adres bij Jan Corver en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. J.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlandse kofschip HET AVONTUUR, kapt. G.E. Hoveling.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip DE HERSTELLING, kapt. B.H. Schuur. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.D. Hitman. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip CATHARINA, kapt. P.P. Akkerman. Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon en J. Berlips.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. Klaas Jans Orre. Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het kofschip FENNA, kapt. D. Jacobs.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip RENSINA, kapt. A.K. Mulder.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip GESINA, kapt. J.A. Bolhuis.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 28 maart.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip DIE FRAU CATHARINA, kapt. C. Köster, van Blankeneze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip CATHARINA FREDERIKA, kapt. H.H. Duintjer. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE JONGE WICHER, kapt. D.D. Kuitze. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlandse kofschip TJETSINA, kapt. H.T. Bakker.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip (opm: smak) ETTINA, kapt. J.L. van Sluis.
Adres bij Blikman en Comp.
Harburg. Het Nederlands schip (opm: tjalk) DE VROUW BARBARA, kapt. R.J. Jonker.
Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ELSINA, kapt. H.A. Brouwer.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CORNELIA, kapt. G.L. Swart.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningbergen. Het Nederlands kofschip MEIKE, kapt. J.A. Zeilinga.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Koppenhagen. Het Nederlands schip (opm: kof) JOHANNA MULDER, kapt. T.D. Faber.
Adres bij Da Costa en Bueno.
Lübeck. Het tjalkschip JACOBA, kapt. B.P. Teensma. Adres bij Hendrik Gullen.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JOHANNA MARGARETHA, kapt. J.H. de Boer. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlandse kofschip ANNA MARIA, kapt. K. Hoek.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Petersburg. De Nederlandse kof ALIDA, kapt. J.H. Mulder. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spijkman.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip DIANA, kapt. R.H. Duit.
Adres bij J.C. van Oven.
Rendsburg en Kiel. Het Nederlands kofschip ANNA MARGRIETA, kapt. G.W. Stuit. Adres bij Blikman en Co.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver & Co.
Riga. Het Nederlands kofschip WENDELINA, kapt. H.J. Mulder.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands kofschip GEERTRUIDA, kapt. J. D. Mellema. Adres bij Blikman en Co. vertrekt voor of op 28 maart.
Rostock. Het Nederlands smakschip DE VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering.
Adres bij Blikman en Co.
Rostock. Het Nederlands kofschip DIEWERDINA, Kapt. P. Meints.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip JOHANNA, kapt. D.P. Douwes.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin. Het Nederlands kofschip ONDERNEMING, kapt. T.J. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip ENGBERDINA, kapt. G.J. Bossinga.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip PRUDENTIA, kapt. L.P. de Vrede.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 15 juli 1843
Krant JC - Javasche Courant

Scheepsberichten. Batavia. Aangekomen.
11 juli. Nederlandse bark VERONICA, kapt. K. Welger, vertrokken van Amsterdam de 28e maart, met enige passagiers.

Afbeelding
Datum 07 oktober 1843
Krant JC - Javasche Courant

Postkantoor. Wordt ter kennisse van het publiek gebracht, dat op morgen middag ten één ure, aan het postkantoor te Weltevreden, brieven pakketten zullen worden gesloten voor het Nederlandse VERONICA, kapt. K. Welger en per de JEANNETTE PHILIPPINE, kapt. N. Rademaker, beide bestemd naar Amsterdam en zomede op aanstaande maandag de 9e dezer, per het Nederlands schip ANJER, kapt. J.A. Knaap, naar Amsterdam en op aanstaande zaterdag de 14e dezer, per Zr.Ms. korvet ARGO, gecommandeerd door de kapt. luit. ter zee, Den Berger, naar Amsterdam.
Batavia, 6 oktober 1843, de postmeester J. Boshuizen
JC 071043
Batavia. Aangekomen:
3 oktober. Nederlandse schoener BRAZILIE, kapt. C.T. Prins, vertrokken van Rotterdam de 8e februari; dito bark MARIE, kapt. J.B. Raker (opm: buitenlander), vertrokken van Wijnkopersbaai de 1e oktober.
4 oktober. Nederlands schip WASSENAAR, kapt. K. Spiegelberg, vertrokken van Amsterdam de 16e juni.

Afbeelding
Datum 08 januari 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 6 januari. De schepen PALEMBANG, Kapt. Visser, en KONING WILLEM II, kapt. Kooger, zijn volgens bericht van Sourabaya van 9 september, bij nacht, door misgissing en onzekere stroom, op één der laagste van de Boompjes-Eilanden gezeild; dezelve zaten een halve scheepslengte van elkander vast, waren lek, en moesten kielen om te repareren.
Het schip VERONICA, kapt. Welger, was mede aldaar liggende, zijnde wegens doorgestane storm in de Indische Zee zwaar lek geworden.

Afbeelding
Datum 06 maart 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia voor goederen en passagiers in lading, om in de loop dezer maand te vertrekken: de extra snelzeilende gekoperde tweedeks barkschepen, BATAVIER, kapt. K. Welger, JAVA COURIER, kapt. H.M. Volkertsen, VERONICA, kapt. D. Grim, alle voorzien van uitmuntende inrichtingen voor passagiers. Adres bij de cargadoors de Wed. Jan van Wesel & Zoon te Amsterdam en bij de kapiteins aan boord.

Afbeelding
Datum 02 april 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Schepen in lading naar:
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip DE BATAVIER, kapt. K. Welger. Adres bij de weduwe Jan van Wesel en Zoon.
Batavia: het gekoperde fregatschip VASCO DA GAMA, kapt. K.W.E. Bergner, van Rotterdam. Adres bij Canne en Balwé.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip NEHALENNIA, kapt. D.J. Bart. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip JUPITER, kapt. J.K. de Jong. Adres bij Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, de Vries en Co., Lublink en van Meeteren en Co.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip VERONICA, kapt. D. Grim. Adres bij de wed. Jan van Wesel en Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip KONING WILLEM II, kapt. H.B. Eeftingh. Adres bij Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, de Vries en Co. en Lublink, van Meeteren en Co.
Batavia: het gekoperde barkschip OUD-ALBLAS, kapt. P. Kley, van Dordrecht. Adres bij Jan Daniels en Zoon en Arbman.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip JAN PIETERSZOON KOEN, kapt. E. van der Plas. Adres bij Floris der Kinderen en Zoon.
Batavia: het gekoperde tweedeks barkschip ANNA MARGARETHA, kapt. H. de Jong. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia: het gekoperde fregatschip MARIA JACOBA CORNELIA, kapt. D. Boes Lutjens. Adres bij Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, de Vries en Co., Lublink, van Meeteren en Co en Jan Corver en Co.
Batavia: het gekoperde barkschip POLLUX, kapt. A.P. Klein. Adres bij Jan Corver en Co. en Jan Daniels en Zoon en Arbman.
Batavia: het gekoperde tweedeks fregatschip DE WALVISCH, kapt. Thomas Schut. Adres bij d’Arnaud en Co.
Te Maassluis naar Batavia: het nieuw gebouwd gekoperde tweedeks barkschip MATHILDA, kapt. J.A. de Haas. Adres bij Olivier en Co. Hoyman en Schuurman, de Vries en Co en Lublink, van Meeteren en Co.
Suriname: het gekoperde schoener kofschip HENRIETTE, kapt. J.C. Willems. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het Nederlandse schoener kofschip IDA EN CORNELIA, kapt. W.F. Schenk. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde tweedeks fregatschip SOPHIA EN MARIA, kapt. A.J. Andresen. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname: het gekoperde fregatschip CATHARINA, kapt. K.M. Hillers. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het Nederlands kofschip KONING WILLEM, kapt. L.H. Singer. Adres bij Hoyman en Schuurman. Sluit 6 april.
Suriname: het Nederlandse schoener kofschip HARLINGEN, kapt. J.J. Dyk. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het gekoperde driemast galjootschip NICOLAAS WITSEN, kapt. P.F. Lange. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname: het Nederlandse schoener kofschip JACOBA, kapt. A.K. de Groot. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het nieuw gebouwde gekoperde driemast galjootschip WILHELMINA, kapt. J.N. Klint. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname: het gekoperde brikschip ASTREA, kapt. J.A. de Lang. Adres bij Hoyman en Schuurman en de Vries en Co.
Havana: het gekoperde barkentijnschip CUBA, kapt. J. Visser. Adres bij B.J. van Hengel.
New York: het Nederlandse kofschip DE JAGER, kapt. O.J. Blok. Adres bij d’Arnaud en Co.
New York: het gezinkte Nederlandse schip JOHANNA JACOBA, kapt. K.G. Sap. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en van Olivier en Co. Vertrek 7 april.
Genua en Livorno: het Nederlandse schoenerschip EENSGEZINDHEID, kapt. F.G. Mellema. Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno: het Nederlandse schoener kofschip DOURO, kapt. H. de Haas. Adres bij J. C. van Oven en Zoon. Vertrek 6 april.
Le Havre en Rouaan: het Nederlandse kofschip CATHARINA, kapt. H.R. Veling. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon: het Nederlandse kofschip HUNDEREN, kapt. K. Ouwehand. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Lublink, van Meeteren en Co.
Liverpool: het Nederlandse schoener kofschip HOOP EN VERWACHTING, kapt. B.J. de Boer. Adres bij Jan Corver en Co.
Livorno en Genua: het nieuw vertimmerde Nederlandse kofschip AURORA, kapt. P.H. Hinlopen. Adres bij J. de Rooy.
Marseille: het Nederlandse schoener kofschip DE NIJVERHEID, kapt. T.M. Mulder. Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Port à Port: het Nederlandse schoener kofschip MERCURIUS, kapt. A. van der Windt. Adres bij H. Verweyde Cz., en Jan Daniels en Zoon en Arbman.
Danzig: het Nederlandse kofschip DE WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd. Adres bij Jan Corver en Co.
Gluckstadt en Haarburg: het Nederlandse kofschip ANNEGINA, kapt. A.D. Pott. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip LAMMEGINA, kapt. A. Ellens. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip MARIA GEERTRUIDA, kapt. J.L. Dokter. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer.
Hamburg en Altona: het Nederlandse schip GEERDINA, kapt. A.H Schaap. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip MAGRIETHA, kapt. K.J. Scholtens. Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona: het Nederlandse kofschip WENDELINA, kapt. W.J. Hillebrands. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip ARENDINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip DE JONGE WILLEM, kapt. J.T. Mellema. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip JEZELINA, kapt. R.R. Legger. Adres bij Kranenborg en Zonen en Van den Bey en Co.
Koningsbergen: het Nederlandse kofschip ALEXANDER, kapt. J.S. Bakker. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip JULIANE LOUISE, kapt. K.L. Spykman. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Co.
Petersburg: het Nederlandse kofschip SYBRAND JAN, kapt. C.H. Uil. Adres bij Lublink van Meeteren en Co., de Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zoon.
Petersburg: het Nederlandse kofschip HELENA, kapt. R.A. Hazewinkel. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip PIETER HENDRIK, kapt. T.R. Danhof. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg: het Nederlandse kofschip GROOT LANKUM, kapt. H.H. de Weerd Jr. Adres bij Jan Corver en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Petersburg: het Nederlandse kofschip JAN JACOB, kapt. R.H. Luje. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
Rendsburg, Kiel en Flensburg: het Nederlandse kofschip ANNA CATHARINA, kapt. W.H. Dyk. Adres J. van Oven en Zoon.
Rendsburg: het schip IDA HILLEGINA, kapt. E.G. Broekema. Adres bij Blikman en Co.
Riga: het Nederlandse kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver en Co.
Rostok: het Nederlandse kofschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. D. Fokkes. Adres bij Blikman en Co.
Rostok: het Nederlandse smakschip DE VROUW HENDRIKA, kapt. W.J. Drewes. Adres bij Blikman en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip ALIDA THEODORA, kapt. T.M. Jaski. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Stettin: het Nederlandse smakschip ELISABETH, kapt. B. Gerritsma. Adres bij J.C. van Oven en Zonen.
Stettin: het Nederlandse kofschip WENDELINA ,kapt. H.J. Mulder. Adres bij de weduwe Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Stettin: het Nederlandse schoenerschip, kapt. J.K. de Boer. Adres bij Kranenborg en Zonen en Schlutow en Thulesius en Co.
Stettin: het Nederlandse kofschip ANNA ALIDA, kapt. G.J. Kortryk. Adres bij Blikman en Co.

Afbeelding
Datum 31 juli 1844
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 27 juli. Heden zijn hier aangekomen de Nederlandse bark VERONICA, kapt. D. Grim, de 3e april van Amsterdam vertrokken, en de dito bark PAULINA, kapt. J.J. Brouwer, de 20e april van Middelburg vertrokken.

Afbeelding
Datum 15 mei 1845
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 14 mei. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht geworden de navolgende schepen, als:
Voor Amsterdam: de NEHALENNIA, kapt. D.J. Bart; VERONICA, kapt. D. Grim; PLANCIUS, kapt. S.J. Rotgans; GEERTRUIDA, kapt. G. Blom; JAN PIETERSZ. KOEN, kapt. B. van der Plas; de VRIENDEN, kapt. D. Herderschee; JAVAAN, kapt. P. Dekker; HEPPENS, kapt. H. de Boer; JAVAAN, kapt. G. Eylers; JOHANNA, kapt. J.H. Schippers; OOST INDIEN, kapt. J. Engelenburg; SIRIUS, kapt. H. Mulder; OSIRIS, kapt. J.H. Hazewinkel, van Dordrecht.
Voor Rotterdam: de HENDRIKA, kapt. J. Admiraal; TERNATE, kapt. S. van de Koppel; KOLONEL KOOPMAN, kapt. H.G. Pott; JONGE JAN, kapt. B.A. Tange; VRIENDSCHAP, kapt. F.W.E. Schuchard; MADURA, kapt. P. Nap; SOURABAIJA, kapt. F. Poodts; THÉRÉSIA, kapt. M.A. Smits; WELTEVREDEN, kapt. J.A. Bangma.
Voor Dordrecht: DELTA, kapt. G. Cranz.

Afbeelding
Datum 29 mei 1845
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia ligt tot het einde van deze week alhier in lading, het gekoperd tweedeks barkschip VERONICA, kapt. G. Groenewoud, voerende een bekwame scheepsdocter en voorzien van uitmuntende inrichtingen voor passagiers.
Adres ten kantore van de heren Gebr. Hendrichs & Co., of bij de cargadoors de Wed. Jan van Wesel & Zoon, te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 27 september 1845
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 25 september. De 23e dezer zijn hier aangekomen het Nederlandse schip MARIA, kapt. S. Veenstra, met tien passagiers, vertrokken van Amsterdam de 9e juni, het dito dito GOEDE VERWACHTING, kapt. F.H. Zeijlstra, vertrokken van Amsterdam de 11e juni, de dito bark CORNELIA, kapt. T.S. Deinum, vertrokken van Amsterdam de 17e juni, het dito schip NEERLANDS INDIE, kapt. L. Delcliseur, vertrokken van Amsterdam de 15e juni, het dito dito AGNETA, kapt. D.M. van Leeuwen, vertrokken van Amsterdam de 25e juni.
De 24e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark BORNEO, kapt. C.C. Hansen, vertrokken van Rotterdam de 15e juni, de dito dito WELTEVREDEN, kapt. J.A. Bangma, vertrokken van dito de 1e juni, en de dito dito HONGKONG, kapt. D. Smit, vertrokken van dito de 15e juni.
Heden zijn hier aangekomen het Nederlandse schip BERNHARD HERTOG VAN SAXEN WEIMAR, kapt. P.H. Hazewinkel, met vijf passagiers en Zr.Ms. troepen, vertrokken van Dordrecht de 10e juni, het dito dito PRINSES MARIANNE, kapt. C.A. Scott, met twee passagiers, vertrokken van Rotterdam de 18e juni, de dito bark ARDJOENO, kapt. H. Eeltjes, vertrokken van Rotterdam de 20e juni, de dito dito VERONICA, kapt. G. Groenewoud, vertrokken van Amsterdam de 10e juni, en de dito dito JAVA PAKET, kapt. J.M. Jansen, vertrokken van Rotterdam de 14e juni.

Afbeelding
Datum 09 oktober 1847
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 7 oktober. De 4e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark KONING WILLEM II, kapt. H.G. van Eijk Menkman, de 28e juni vertrokken van Amsterdam, en het dito schip JUPITER, kapt. J.K. de Jong, met een passagier, de 27e juni vertrokken van Amsterdam.
De 6e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark WILLEM DE CLERCQ, kapt. J.C. Hoek, de 17e juni vertrokken van Amsterdam, het dito schip CORNELIS HOUTMAN, kapt. J.H. Rolman, de 30e juni vertrokken van Algiers, en het dito schip PIETER CORNELISZOON HOOFT, kapt. D.H. de Boer, de 28e juni vertrokken van Rotterdam.
Heden is hier aangekomen de Nederlandse bark VERONICA, kapt. G. Groenewoud, met een passagier, de 28e juni vertrokken van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 05 april 1849
Krant DC - Dordtsche Courant

Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de volgende schepen:
Voor Amsterdam: RIJN, VIER GEBROEDERS, CORNELIA HENRIETTE, KOOPHANDEL, HOLLAND, SCHOON VERBOND, JAVA’S WELVAREN, CLAUDIUS CIVILIS, VERONICA, BAROS, ADOLF VAN NASSAU, O.I. PACKET, FANNIJ, BAREND WILLEM, O. INDIE, DANKBAARHEID, THETIS, GRAAF VAN NASSAU.
Voor Rotterdam: TERNATE, WILLEM I, D’ELMINA, PRINSES MARIANNE, HELENA CHRISTINA, DILIGENTIA, PRINS VAN ORANJE, GERTRUDE, AUSTRALIA, BUITENZORG.
Voor Dordrecht; BERNHARD HERTOG VAN SAXE WEIMAR.
Voor Middelburg: MIDDELBURG.

Afbeelding
Datum 25 februari 1851
Krant DC - Dordtsche Courant

Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende schepen:
Voor Amsterdam: NEERLANDSCH INDIË, NEHALLENIA, VIJF GEBROEDERS, MARGARETHA JOHANNA, ALIDA WILHELMINA, JEANNETTE PHILIPPINE, JAPAN, DILIGENTIA, OOST INDIA PACKET, SCHOON VERBOND, BAREND WILLEM, GRAAF VAN NASSAU, JAVA’S WELVAREN, ZEEVAART, VERONICA, DOLPHIJN, ZWALUW, HERMAN DE RUITER, GEERTRUIDA MARIA.
Voor Rotterdam: ANNA, BATAVIER, BOERHAVEN, HENDRIKA, WILLEM, ELISE SUSANNA, GENERAAL CHASSÉ, BATAVIA, CELEBES, PRINSES MARIANNE, DRIE GEBROEDERS, KINDERDIJK, MACASSAR, ALBLASSERDAM, JAN VAN BRAKEL, JACOBA.
Voor Dordrecht: JAN VAN HOORN, GRAAF DIRK III.
Voor Schiedam: VIER GEZUSTERS.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1852
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 22 oktober. De 20e dezer zijn alhier aangekomen de Nederlandse schepen VERONICA, kapt. K. Wilger, vertrokken van Amsterdam de 15e juni, en J.C.J. VAN SPEIJK, kapt. J. Noltee, vertrokken van Rotterdam de 26e juni.

Afbeelding
Datum 17 november 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 16 november. Alhier zijn aangekomen de 15e dezer de Nederlandse bark JULIE CLAIRE, kapt. H. de Wijn, met vier passagiers, vertrokken van Amsterdam de 29e juli, het Nederlandse schip NIJVERHEID, kapt. J.N. Mooi, vertrokken van Amsterdam de 23e juli, het Nederlandse schip CORNELIA, kapt. J.J.C. Noodt, vertrokken van Amsterdam de 23e juli, het Nederlandse schip KOOPHANDEL, kapt. P.L. Dupain, vertrokken van Rotterdam de 9e augustus, en het Nederlandse schip EDUARD, kapt. J.M. de Winter, vertrokken van Australië de 1e oktober.
De 14e november is de Nederlandse bark VERONICA, kapt. K. Welger, van hier vertrokken naar China.

Afbeelding
Datum 20 maart 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 19 maart. Het schip VERONICA, kapt. K. Welger, is volgens brief van Whampoa (opm: Huangpu, aan de Parelrivier) van de 20e januari, aldaar met adsistentie van een stoomboot op de rede gesleept, hebbende op de reis van Batavia derwaarts stengen, ra’s en zeilen verloren en meer andere schade bekomen, doch was dicht gebleven.

Afbeelding
Datum 02 juli 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Canton, 3 mei. De vrachten zijn vast, zonder verandering. De JAN VAN HOORN is van San Francisco gearriveerd en laadt voor NLG 9000 naar Batavia. De VERONICA en GRAAF VAN HOOGENDORP laden te Hong Kong voor San Francisco. Passagiers naar Californië zijn moeilijk te krijgen en meer dan $ 37 per kop is niet te bedingen.

Afbeelding
Datum 15 april 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Singapore, 4 maart. Het alhier op de 26e februari binnengelopen Nederlandse schip VERONICA, kapt. Welger, van Hong Kong naar San Francisco bestemd, is lek en heeft andere schade bekomen. (opm: zie volgend bericht)

Afbeelding
Datum 16 april 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Singapore, 4 maart. Het schip VERONICA, kapt. Welger, van Hong Kong naar San Francisco, alhier met schade binnengelopen – zie ons vorige nommer – is bezig de lading te lossen.

Afbeelding
Datum 14 november 1854
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 13 november. De Arnhemsche Courant deelt het volgende mede:
Volgens brieven uit San Francisco van 31 augustus jl. lagen aldaar toen 17 schepen, welke in beslag genomen waren wegens het aanvoeren van een groter aantal passagiers dan hun, in evenredigheid hunner scheepsruimte, bij de wet van 22 februari 1847, geoorloofd was. Onder deze zijn twee Amerikaanse, een Engels, een Zweeds en vijf Nederlandse schepen, de NOVA ZEMBLA, OUD-NEDERLAND, VERONICA, JOHANNA en LOUIZE JACOBA JOHANNA, welk laatste schip 60 passagiers meerder had geladen dan waarvoor het te Hongkong gemeten was. De tegenwoordige collector eist niet minder dan de verbeurd verklaring dier schepen. De kapiteins zijn echter geheel onschuldig aan het geval, daar zij niet konden bekend zijn met wijzigingen of veranderde toepassing der wet, dewijl zij op zee waren.

Afbeelding
Datum 13 juli 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 12 juli. Het schip (opm: bark) VERONICA, kapitein K. Welger, van Callao naar Londen, is de 15e mei lek te Valparaiso binnengelopen. (opm: ter plaatse afgekeurd)

Afbeelding