Inloggen
ZEEUW (DE) - ID 10080


Kroniekberichten

Datum 17 augustus 1839
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 10 augustus. Van Middelburg is den 14 dezer naar zee gezeild het schip (opm: fregat) de ZEEUW, kapt. Cornelis Abrahams Jr, bestemd naar Java.

Afbeelding
Datum 26 januari 1842
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 24 januari. Heden zijn alhier aangekomen de Nederlandse brik EAGLE, kapt. J. Zoccola, met een passagier, van Manilla vertrokken de 10e januari; het Nederlandse fregat DE ZEEUW, kapt. C. Abrahamsz, van Middelburg vertrokken de 4e oktober; het Nederlandse fregat MERCATOR, kapt. M. Kortland, van Rotterdam vertrokken de 4e oktober.

Afbeelding
Datum 10 juni 1843
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia. Aangekomen:
6 juni. Nederlands schip (opm: fregat) MARGARETHA JOHANNA, kapt. M. Schou, vertrokken van Amsterdam de 6e februari.
7 juni. Nederlands schip KORTENAAR, kapt. B.P. Martens, vertrokken van Rotterdam de 21e februari, met een passagier.
8 juni. Nederlands schip DE ZEEUW, kapt. C. Abrahamsz., vertrokken van Middelburg de 23e februari; Nederlands schip BIESBOSCH, kapt. P.M. Vogelzang, vertrokken van Dordrecht de 21e februari; Nederlands stoomschip KONINGIN DER NEDERLANDEN, kapt. R. Limon, terug uit zee; Nederlandse bark MOSAMBIQUE, kapt. T.J.J. Bouman, vertrokken van Rotterdam de 8e februari, met twee passagiers.

Afbeelding
Datum 30 januari 1844
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 27 januari. Het schip DE ZEEUW, kapt. Abrahamsz Jr, van Batavia naar Middelburg, is volgens brief van Zierikzee van de 26 dezer, de vorige nacht op de Banjaard gestrand en zal met de lading totaal weg zijn; de equipage is gered en te Burgh aangekomen (opm: zie DC 300144).

Afbeelding
Datum 30 januari 1844
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 29 januari. Zaterdagavond is hier de tijding ontvangen, en sedert van onderscheidene kanten bevestigd, dat in de nacht van de 26 dezer op de Banjerd is vastgeraakt het schip de ZEEUW, kapt. Abrahams (opm: fregat, bouwjaar 1839; kapt. C. Abrahamsz Jr, zie ook AC 020244), van Batavia naar Middelburg; twintig man der equipage waren te Burght aan wal gekomen en men had hoop de overige bemanning nog te redden; het schip en de lading zullen echter wel totaal verloren zijn.

Afbeelding