Inloggen
Gezagvoerder

Oortjes, Hendrik Geerts

Naam: Oortjes, Hendrik Geerts
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW ANTJE 1824 Smak Sailing Vessel 10536 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.G.Oortjes als gezagvoerder gedurende:

*    1824 t/m 1832 van de tjalk “Vrouw Antje”, gebouwd in 1824, bouwplaats niet vermeld, 100 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Veendam. Het schip werd 1 keerr te Harlingen geregistreerd komend met hout van Danzig.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Hendrik Geerts Oortjes als gezagvoerderr van de:

“Vrouw Antje”, dd 07 juni 1814

 

Overige bijzonderheden

In de winter van 1824/25 lag in de haven van Friedrichstad een schip ingevroren onder gezag van H.G.Oortjes uit Veendam, geladen met 19½ last. 104.

 

Rotterdamsche Courant 19 april 1821114

Amsterdam, 17 april. Te Rendsburg zijn gearriveerd L.M. Hoekstra van Holtenau, W.J. Mellema van Kiel, H. Ebes van Sonderburg, T. Jans van Callundborg (opm: Kalundborg), J. Thormählen en W.J. Stuit van Eckernfort (opm: Eckernförde) en H.H. Brams van Kiel naar Amsterdam, S.L. Pinksterboer van Kiel naar Zaandam, H.S. Thijgesen van Assens naar Rotterdam, G.G. Smit, D. Bruntje en J.H. Einfeldt van Amsterdam naar Dantzig (opm: Gdansk), R.J. Nagel van Neustadt naar Schiedam, F.J. Deddes, H.G. Oortjes en H.G. Duken van Neustadt, J.G. Hoetjer van Lübeck en H.J. Oortjes van Bogensee, allen naar Antwerpen; te Libau (opm: Liepaja) H.J. Swart van Schiedam en J.J. Siedses van Harlingen.

Den 1 april zijn van Libau vertrokken B.J. Rass en J.H. Lohse naar Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 14 mei 1822114

Harlingen.

….Den 3 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW ANTJE, kapt. H.G. Oortjes, met hout van Dantzig. Uitgezeild het kofschip JOHANN ?????, kapt. W.D. Kleienga, met ballast naar Liverpool.