Inloggen
Gezagvoerder

Kwint, J.M.

Naam: Kwint, J.M.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
HENDRIKA GEZINA 1849 Schoenerkof Sailing Vessel 14170 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Niet geïdentificeerd

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.(M.)Kwint was lid voor de vlag van het Groninger zeemanscollege “De Groninger Eendracht” met vlagnummer 59 in de periode 1858 t/m 1862.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

In de ledenlijst van “ De Groninger Eendracht”  in de almanak van Wildervank/Nieuwe Pekela van 1862 staat met nummer 59 kapitein J.Kwint als gezagvoerder van de “Hinderika Gezina”

 

Overige bijzonderheden

NRC 21 januari 1860114

Antigua, 28 december 1859. Het Nederlandse schip HENDRIKA GESINA, kapt. Kwint, alhier van Liverpool gearriveerd, heeft een gedeelte van de lading, waaronder 65 balen rijst, 5 kisten thee enz, beschadigd gelost.

 

NRC 31 oktober 1861114

Youghal (opm: Zuid-Ierland), 27 oktober. De Nederlandse schoener HENDRIKA GESINA (opm: kof HENDRIKA GEZINA), kapt. H.H. Kwint, van Ibraïl naar Cork, is bij Ballycotton (opm: 51º50’ N.B. 8º0’ W.L.) op strand geraakt, doch kwam na een gedeelte van de lading tarwe gelost te hebben vlot en werd in Ballycotton-Pier binnengebracht, waar zij nu verder lost

Hier wordt het schip toegeschreven aan H.H.Kwint. Zie bij Harm Hendriks Kwint.

 

NRC 02 november 1861114

Youghal, 29 oktober. Het Nederlandse galjootschip HENDRIKA GESINA (opm: kof HENDRIKA GEZINA, zie NRC 311061), kapt. H.H. Kwint van Taganrog, laatst van Falmouth, naar Cork, te Bally Crinnan op strand geraakt, bevorens gemeld, is door een sleepboot afgebracht. Doch daar het roer en een gedeelte van de kiel daarbij verloren gingen en het schip veel water maakte, werd het nodig bevonden te Ballycotton binnen te lopen, waar het schip thans bij de kade ligt en een gedeelte van de lading lost. Men zal poging doen om de HENDRIKA GESINA alhier binnen te brengen, teneinde de nodige reparaties te bewerkstelligen. (opm: het schip werd aansluitend afgekeurd)