Inloggen
Gezagvoerder

Koe, M. de

Naam: Koe, M. de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
STANT FRIES 1828 Kof Sailing Vessel 10172 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

“Jonge Cornelis”

 

Het Archief van de Waterschout te Amsterdam11a bevat een monsterrol van de “Jonge Cornelis van 15 mei 1818 en 16 september 1818.

 

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 09 september 1817114

Overzicht van binnen- en uitzeilende schepen Rotterdam:

Den 6, des avonds, zeilden uit de Maas de schepen …. de JONGE CORNELIS, M. de Koe, naar Fécamp; de FRANS EN ALETTA, M. van der Struis, naar Bergen; de wind O.Z.O.

 

Rotterdamsche Courant 10 april 1821114

Amsterdam, 8 april. Te Demerarij is gearriveerd A. Bakker en te Havana J.H. Freijburg van Amsterdam; op de Weser, Hoetjer van Antwerpen, Ebken en A.J. Boomgaard, te Hamburg H.A. Jonker van Amsterdam en C. Wapenaar van Rotterdam; te Rendsburg F. Hazewinkel en F. Joosten van Amsterdam; D.D. Flik van Muiden, L.M. Hoekstra van Delfzijl, M.H. de Koe van de Lemmer, B.J. Katerburg, A.A. Oosting, K. Hoogland, J.H. Mulder, W.J. Drews (opm: vermoedelijk Drewes) en J.W. Moesker van Groningen, S.L. Pinksterboer, J.H. Oortjes en S.K. Bouten van Veendam en H.J. Kruse van Workum; te Travemunde S.J. Jaskij van Schiermonnikoog, en te Swinemünde (opm: Swinousjcie) F.W. Sellin van Amsterdam.

 

Rotterdamsche Courant 17 april 1821114

Amsterdam, 15 april. Te Lanzarotte is gearriveerd N. Heeres van Amsterdam; te Port-à-Port K.A. Blaauw van Monnikendam; te Bayonne P.J. Braderup, te Hamburg C. Lienau van Amsterdam; de laatste heeft zware stormen gehad en is naar de Eider verdreven geweest; de kapitein denkt echter dat de lading in goede staat zal zijn; te Travemünde M.H. de Koe van de Lemmer; is naar de Oostzee vertrokken.