Inloggen
Gezagvoerder

Kleve, Hindrik

Naam: Kleve, Hindrik
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ANNEGINA 1830 Smak Sailing Vessel 9843 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Hindrik Kleve werd geboren op 18 december 1826 te Oude Pekela als zoon van de koopman Hindrik Kleve en Elsien Sijtzes Noorman.

Vanwege de ondertekening van de rouwadvertentie en het ontbreken van een huwelijksakte in de provincie Groningen, kan worden aangenomen dat Hindrik ongetrouwd is gebleven.

Provinciale Groninger Courant 11 februari 1851114

Advertentie. Moest ik voor ruim zes weken het verpletterend bericht ontvangen, dat het schip WILLEM, gevoerd door mijn geliefden jongsten zoon H. Kleve, van Hamburg naar Bordeaux bestemd, het onderste boven voor de Fransche Kust in zee was gevonden, – toch dacht ik nog aan de mogelijkheid, dat mijn dierbare kon gered en gespaard zijn, – doch helaas ! Ook die laatste schemering van hoop is thans voor mij verdwenen, en blijft mij niets over, dan het rouwkleed aan te doen en met weemoed terug te zien op de 24 jaren, die ik mij in zijn leven mocht verblijden, en volkomen te berusten in de wijsheid van Hem, die gaf en nam.

Oude Pekela, 5 februari 1851. Elsien Noorman, Wedw. H. Kleve.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.Kleve als gezagvoerder gedurende:

*    1849 t/m 1850 van de kof “Willem” ex Hoop, gebouwd in 1834 te Amsterdam, 100 ton o.m., varend voor J.Corver & Co te Amsterdam. Het schip werd in december 1850 verlaten en in de baai van St.Georges binnengesleept.

 

Overige bijzonderheden

Geen