Inloggen
Gezagvoerder

Bedger, H.

Naam: Bedger, H.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ELISABETH EN ANNA 1817 Brik Sailing Vessel 12494 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

H.Bedger was met vlagnummer R92 in de periode 1826 t/m 1840 effectief lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart. De ledenlijsten uit de periode 1820 t/m 1825 ontbreken. Het is derhalve mogelijk dat hij in één van de jaren uit de genoemde periode tot het College is toegetreden.058

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In het Jaarverslag 1838 van het College (Maritiem Museum, Rotterdam) staat vermeld dat “aan Kapitein H.Bedger voor provisionelen onderstand is toegestaan de som van f 125.”058.

In het Jaarverslag 1840 van het College (Maritiem Museum, Rotterdam) staat dat hij in 1840 is overleden. In hetzelfde Jaarverslag is vermeld dat zijn weduwe voor haar en haar kind een uitkering kreeg van f 87,50 voor 6 maanden en 6 dagen. (hieruit is te concluderen dat kapitein Bedger is overleden c. 24 juni 1840). In 1841 kreeg zij voor haar en haar kind f 170,-. En in 1849, 1851, 1855, 1858 en 1859 voor haar alleen een jaarlijkse uitkering van f 150,-058.

 

De schepen van de kapitein

Geen

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 18 november 1820114

Amsterdam, 16 november. De Hollandse brik ELISABETH JANA, kapt. H. Bedzer, met tabak enz. van Rotterdam naar Genua, is, volgens brief van Z.M. Consul te Port-Mahon (opm: Mahón, Balearen), de heer A. Walis, in dato 16 oktober, den 5 dito bij Kaap Blanc, ten zuiden van dit eiland, verbrijzeld; de equipagie, zeven man sterk, is gered; de masten en tuigagie zijn geborgen en zouden publiek verkocht worden. Van de lading is een groot gedeelte insgelijks, ofschoon nat en beschadigd, geborgen en in het Lazaret te Palma (opm: Palma de Mallorca) in bewaring gesteld, alwaar de goederen zo lang zullen verblijven, tot gemelde Heer Consul orders van de eigenaars zal hebben ontvangen.

 

Rotterdamsche Courant 21 augustus 1821114

Rotterdam, 20 augustus.

….Den 20 zeilden de EARL OF CLANCARTY, F.F. Gibbs, en THREE SISTERS, W. Frost, naar Londen; de NEERLANDS KROONPRINS, A. van der Meijden, naar Malaga; de CORNELIA LUCIA, J. Altona, naar Marseille; de EENIGHEDEN, H.A.F. Boije, en de ORANGE, J. Watson, naar Elseneur (opm: Helsingör); de ANNA DOROTHEA, T. Voss, naar de Bogt; de PIERRE EUGÈNE, B.T. Abraham, naar Cherburg; de GOEDE HOOP, F. de Best, naar Stockton; de NEPTHUNUS, J.C. Arens, naar Wismar; de KITTY, J. Andsell, naar Hull; de HELENA, C.F. Kreuze, de AUGUSTA HELENA, J.H. Maack, en de CATHARINA, J. Lubs, naar de Oostzee; de WAAKZAAMHEID, H. Bedger, naar Brest; de DEUX EUGÈNES, G. Danet, naar Rouaan; de CONCORDIA, L. Teunis, en de VROUW JAAPKINA, W.J. de Boer, naar Bordeaux; de JONAS, H. Clausen, naar Stavanger, en de ONDERNEMING, J. Rooderkerk, naar Liverpool.