Inloggen
Gezagvoerder

Jong, Remmert Falkema de

Naam: Jong, Remmert Falkema de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
WELBEDAGT 1800 Galjoot Sailing Vessel 12818 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

Zie hierna

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 26 mei 1831 staat een aanvrage van de “vermoedelijke Wed van kapitein Remmert Falkema de Jong”geb Anna Geertruy Klaverkamp om een uitkering voor haar en 6 kinderen. Per 30 juni 1831 werd aan de vermoedelijke weduwe en 5 (!) kinderen  een uitkering in de 2e klasse toegekend met de voorwaarde van teruggave als haar man mocht terugkeren. 042.

 

In de Algemene Vergadering van 05 juli 1831 van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop wordt een brief behandeld van de weduwe van kapitein R.F.de Jong die “op de reize van Archangel herwaarts (is) vemits(sic) …”, waarin zij om een toelage verzoekt. Het verzoek wordt toegestaan023

Ik heb in deledenlijst van Zeemanshoop geen kapitein de Jong met deze intialen kunnen vinden.

 

De schepen van de kapitein

In het archief van de Waterschout in het Gemeentearchief van Amsterdam zijn 2 monsterroll2n op naam van Remmert Falkema (de jonge) gedateerd 23 april 1829 en 22 juli 1829, beiden voor de “Welbedagt”

 

Bouma025 vermeldt R.F. de Jong als gezagvoerder gedurende:

*    1830 van de galjoot “Welbedacht”, gebouwd in 1800, bouwplaats niet vermeld, 280 ton o.m., varend voor v/d Stadt te Amsterdam.

 

Overige bijzonderheden

Geen