Inloggen
Gezagvoerder

Jong, J.G. de

Naam: Jong, J.G. de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
BROEDERTROUW 1887 Tjalk Sailing Vessel 10637 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.G. de Jong als gezagvoerder gedurende:

*    1873 t/m 1893 van de tjalk “Christina Alida”, gebouwd in 1871 te Hoogezand, 81 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Buitenpost. Het schip is bij Danzig gestrand;

*    1894 t/m 1899 van de tjalk “Broedertrouw”, gebouwd in 1887 te Stadskanaal, 77 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Buitenpost. Het schip is op de Elbe gezonken.

 

Overige bijzonderheden

In het tijdschrift De Zee, Jg 1899, p. 490 staat een verslag van de Raad voor Tucht voor de Koopvaardij inzake een klacht die op 16 augustus 1899 is binnengekomen.. De Raad doet melding van een aanvaring Cuxhaven van het Nederlandse schip “Broedertrouw” door het stoomschip “Nautilus” waardoor de “Broedertrouw” totaal verloren is gegaan.

Uit nader onderzoek is gebleken dat de gezagvoerder van de “Broedertrouw” zijnde G.J. de Jong (deze volgorde van initialen!)  weinige dagen na het ongeval en wel 08 juli 1899 in zijn woonplaats Rohel, gemeente Achtkarspelen in Friesland is teruggekeerd, “zoodat het verzoek om een onderzoek in te stellen meer dan drie weken daarna bij den Raad is ingekomen.”. Om ontvankelijk te zijn moet een klacht binnen drie weken worden ingediend. Het verzoek wordt derhalve niet ontvankelijk verklaard.