Inloggen
Gezagvoerder

JANSONIUS, HEERE

Naam: JANSONIUS, HEERE
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
CONCORDIA 0 Galjas Sailing Vessel 12481 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevat monsterrollen op naam van kapitein Heere Jansonius op de:

“Concordia”, dd 05 maart 1817; 11 maart 1819; 21 september 1820; 16 maart 1822.

 

Overige bijzonderheden

Provinciale Groninger Courant 26 september 1817114

Advertentie. VERKOOPING BIJ OPBOTTEN.

Van het galjasschip, genaamd CONCORDIA, liggende in het diep, voor de werf Goede Verwachting, in de gemeente Delfzijl, groot ca. 40 roggelasten, gemeten 23 commercielasten, met deszelfs tuig, ankers en touwen mitsgader stuurmans- en bootsmansgoederen, ingevolge deszelfs inventaris, gevoerd door de scheepskapitein Heere Jansonius, ten verzoeke van de heer Heere Jansonius, eigenaar van de helft van gemeld schip en toebehoren, hebbende domicilie ten huize van Pieter Jans Vos, commissionair te Delfzijl, en ten gevolge van een vonnis, door de regtbank van eerste aanleg, zitting houdende te Appingedam, waarnemend de functie van regtbank van koophandel in het ressort, gewezen 28 augustus 1817 (behoorlijk geregistreerd en geïnsinueerd) zullen opbotten worden ontvangen op een somma van een honderd gulden, zijnde de prijstelling van de verkoper, en de toewijzing geschieden aan de meest en laatstbiedende en bij het uitbranden van het kaarslicht, door een daartoe bevoegd beambte op vrijdag 10 oktober 1817, des namiddags te 4 uur precies, ten huize van de heer Postmeester in de Waterstraat te Delfzijl.

 

Rotterdamsche Courant 05 oktober 1822114

Rotterdam, 4 oktober. Uittreksel uit de Lloyd’s Lijst van den 1 oktober:

Het schip HARLINGEN, L.L. Buisman, van Surinamen naar Amsterdam, is den 27 september te Plymouth binnengelopen.

Te Falmouth zijn den 26 september gearriveerd de schepen ONDERNEMING, R. Hakker, van Liverpool naar Rotterdam, en ALIDA, Benes, van Liverpool naar Antwerpen, en den 27 het schip CONCORDIA, H. Jansonius, van Bordeaux naar Amsterdam; het laatste was lek.

Het schip HERMINA, De Jonge, van Haarlem naar Liverpool, is den 26 september te Beaumaris binnengelopen.

 

Rotterdamsche Courant 08 oktober 1822114

Amsterdam, 6 oktober. Kapt. H. Jansonius, voerende het schip CONCORDIA, van Bordeaux naar Amsterdam, meldt van Falmouth, van den 28 september, dat hij, na dat zijn volk door aanhoudend pompen geheel was afgemat, aldaar binnengelopen was; zijnde het schip zo lek, dat reeds circa drie voet water in het ruim gestaan had; hij had voorts zeilen, een anker en touw en touwwerk verloren en schade aan de grote mast enz, bekomen, zo dat hij moest lossen om te repareren, waarmede de volgende dag een begin zoude gemaakt worden.

 

Rotterdamsche Courant 12 december 1822114

Amsterdam, 10 december. Kapt. H. Jansonius, voerende het schip (opm: galjas) CONCORDIA, van Bordeaux naar Amsterdam, te Falmouth met schade binnen, meldt van daar in dato 30 november, dat hij reeds een gedeelte de lading weder aan boord had en binnen weinige dagen de reis dacht te vervolgen .

 

Rotterdamsche Courant 19 december 1822114

Rotterdam, 18 december. Uittreksel uit de Lloyd’s Lijst van den 13 december:…

....Het schip CONCORDIA, Jansonius, van Bordeaux naar Amsterdam, te Falmouth binnengelopen, heeft den 9 dezer deszelfs reis vervolgd, doch is den 11 weder lek aldaar terug gekomen…..