Inloggen
Gezagvoerder

Jansen, C.

Naam: Jansen, C.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
HOOP EN LIEFDE 0 Brik Sailing Vessel 12351 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Rotterdamsche Courant 11 april 1820114

Amsterdam, 9 april. In een brief van Elseneur (opm: Helsingör), van 1 april, wordt gemeld, dat een aldaar uit de Noordzee aangekomen Engelse kapitein berigt had, in het Kattegat te hebben zien drijven, met gebroken masten en zonder volk, een beladen brikschip; aan deszelfs boord gekomen, had hij hetzelve als ook de luiken digt bevonden; in een matrozenkist had hij papieren gevonden, waaruit bleek dat gemelde brik was genaamd AURORA, kapt. C. Jansen, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) () naar Amsterdam.

 

Rotterdamsche Courant 20 april 1820114

Amsterdam, 18 april. Het schip AURORA, kapt. C. Jansen, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar Amsterdam, is, volgens rapporten, te Marstrand ingekomen, in reddeloze staat, door vissers zonder volk in zee drijvende gevonden (opm: zie RC 180520), en den 31 maart in de Scheeren, 5 mijlen noord van Marstrand, binnengebragt; men vermoedde dat de bodem uit het schip was; de ankertouwen waren weg, doch twee ankers zouden gevonden zijn.

 

Rotterdamsche Courant 18 mei 1820114

Amsterdam, 16 mei. Volgens brief van Uddevalla, van 2 mei, was aldaar op de kust gevonden een scheepswrak zonder bodem en zonder volk, voor zo verre men had kunnen ontdekken afkomstig van de brik AURORA, kapt. Carl Jansson (opm: C. Jansen), t’huis behorende te Amsterdam, en van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) derwaarts gedestineerd; voorts had men nog geborgen enige ankers en zeilen, een end ankertouw, lopend want, benevens een partij pijpenduigen.