Inloggen
Gezagvoerder

Jacobs, W. N.

Naam: Jacobs, W. N.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
WINDLUST 1791 Kof Sailing Vessel 11200 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt W.N.Jacobs als gezagvoerder gedurende:

*    1818 t/m 1830 van de kof “Windlust”, geen vermelding van bouwgegevens, thuishaven en eigenaar. Het schip is 2 keer te Harlingen geregistreerd, 1 keer met wijn van Marennes en 1 keer met lijnolie en koper van Petersburg.

 

Overige bijzonderheden

Leeuwarder Courant 28 april 1818114

Harlingen, 26 april. Den 24 dezer is alhier binnengekomen het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg. Den 25 dito zijn uitgezeild het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, met ballast naar Christiansand (opm: Kristiansand) en het smakschip CONCORDIA, kapt. Wijnke H. Boerma, met ballast naar Noorwegen, en is binnengekomen het kofschip WINDLUST, kapt. Willem N. Jacobs, met hout van Holmestrand (opm: Oslofjord). Den 26 dito is uitgezeild het kofschip JANNA SOPHIA, kapt. Hein Harmens, met haver, tarwe en vlas naar Hull.

 

Leeuwarder Courant 15 mei 1818114

Harlingen, 9 mei. Den 7 dezer is alhier binnengekomen het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelle H. v.d. Laan, met ledig schip van de Lemmer, en is uitgezeild het kofschip WINDLUST, kapt. Willem N. Jacobs, met ballast naar Noorwegen.

Den 8 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Edzerd A. Pot, met hout van Noorwegen, en het kofschip de VROUW GESINA, kapt. Roelof T. Taaij, met zout van Liverpool.

 

Leeuwarder Courant 18 augustus 1818114

Harlingen, 18 augustus.

Den 14 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip ZAANVLIET, kapt. Olvert Simons, en het kofschip WILLEM, kapt. H. Kiers, beide met zout van Liverpool, het kofschip WINDLUST, kapt. W.N. Jacobs, het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. Jurjen A. de Boer, het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. E.A. Oldeburger, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeve, alle met hout uit Noorwegen…..

 

Leeuwarder Courant 01 september 1818114

Harlingen, 1 september. …

Den 28 dito zijn van hier uitgezeild het kofschip WINDLUST, kapt. W.N. Jacobs, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D. C. de Groot, het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Klaas J. de Groot, de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, en de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, alle met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Alb. H. Stuur, met pannen naar de Oostzee, de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. O.G. Jacobs, met pannen, en de LANDMAN, kapt. T.B. Schoon, met pannen en steen, beide naar Hamburg. …

 

Rotterdamsche Courant 29augustus 1820114

Amsterdam, 27 augustus. In Terschelling is binnengekomen W.A. Jacobs van Petersburg; heeft op de punt van de Noordvaarder gestoten, waardoor hij zeer zware lekkagie bekomen heeft en met adsistentie van Urker vissers genoodzaakt is geworden naar Harlingen te zeilen om te repareren

 

Leeuwarder Courant 01 september 1820114

Harlingen. Den 21 augustus binnengekomen ….  Den 23 dito binnengekomen de tjalkschepen de VROUW GESINA, kapt. J.H. Sprik, met rogge van Memel (opm: Klaipeda), GEERTRUIDA, kapt. J.H. Juister, met tarwe van Dantzig (opm: Gdansk), het kofschip de VROUW REBECCA, kapt. J.R. Brans, met ballast van Amsterdam; de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. B.H. Schipper, met rogge van Elbing (opm: Elblag), de VROUW ITINA (opm: waarschijnlijk VROUW ETTINA), kapt. A.J. Zeeman, met hout van Noorwegen, de JONGE JOHAN, kapt. J.W. Reinders, met tarwe van Rostock, komt de laatste alhier binnen door zware lekkagie, om te repareren (opm: smak, zie ook LC 171020); het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen, met hout van Noorwegen, het kofschip WINDLUST, kapt. N. Jacobs, met koper, olie &c (opm: etc.) van Petersburg, komt alhier binnen door zware lekkagie, om te repareren.

 

Rotterdamsche Courant 29 september 1821114

Rotterdam, 28 september. Van Vlissingen wordt van den 25 gemeld: …..

....voor Antwerpen bestemd: MARIA VAN OLST, J.P. Kelder, van Petersburg; de JUFVROUW ANNA, J.G. Sap, van Christiaansand; de ALD, G. Leslie, van Boder in Noorwegen; de WILSON, J. Wilson, van Londen; OHIO, E. Carman, van New-YORK; ST. PAULS, J. Clark, van Hull; ANNA MARGARETHA, l. Christensen, van Marder; de WINDLUST, J.N. Jacobs, van Petersburg; ANNA SOPHIA, F. Hagen, van Aalborg; de VRIENDSCHAP, H.W. Poel, van Petersburg; AVENTURE, J. Duhn, en HELENA, M. Matthiessen, van Kiobenhage (opm: Kopenhagen); de JONGE LODEWIJK, J.J. Duintjer, van Dantzig (opm: Gdansk); ….

 

Rotterdamsche Courant 13 november 1821114

Rotterdam 12 november. Van Vlissingen wordt van den 8 dezer gemeld: …

….Sedert onze laatste zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: de DRIE GEBROEDERS, B.J. Albers, naar Hamburg; UNANIMITIJ, A. Curson, naar Hull; NEPTUNIS, A.N. Locke, naar Elseneur (opm: Helsingör); de FANCIJ, Th. Cubit, naar Hull; de WINDLUST, W.N. Jacobs, naar Leith; ROBERT AND SARAH, N. Hammond, naar Hull; ADVENTURE, H.J. Duhn, naar Bordeaux; de VROUW JANNA, H. Breeland, naar Guernsey; de DRIE VRIENDEN, D. Theul, naar Rouaan,…