Inloggen
Gezagvoerder

Gorter, Jacob (de)

Naam: Gorter, Jacob (de)
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
EENSGEZINDHEID 1813 Brik Sailing Vessel 16976 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Jacob de Gorter als gezagvoerder van de:

“Jonge Ary”, dd 11 juli 1814

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 10 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

Smirna (Izmir): het Brikschip de EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter…..

 

Rotterdamsche Courant 17 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

Smirna (opm: Izmir): het Brikschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter….

 

Rotterdamsche Courant 26 april 1821114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

….Smirna (opm: Izmir): het Brikschip de EENSGEZINDHEID, kapt. Jacob de Gorter; ligt gereed….

 

Rotterdamsche Courant 05 mei 1821114

Rotterdam, 4 mei. Van Den Briel wordt van den 4 gemeld: ….

….Den 4 THE PRINCE OF ORANGE, T. Musson, van Londen, en zeilden de EENSGEZINDHEID, J. de Gorter, naar Smirna (opm: Izmir); de VLASBLOEM, G. Hulshoff, naar Liverpool; de CHRISTINA, C. Klok, naar Londen; de NEUTRALITEIT, G.L. Hagen, naar Archangel; de HARMONIE, W. Verloop, en de JONGE ANTJE, H.J. Prins, naar Petersburg; DIE TWENDE BRODRE, J. Jurgesen, naar Swineburg (opm: Svendborg); de St. ANTHONIE, L.C. Scheepers, naar Noorwegen, en de VROUW ROLFINA, J.K. Bolhuis, naar ……(opm: niet vermeld); de wind ZO.

 

Rotterdamsche Courant 18 augustus 1821114

Rotterdam, 17 augustus. Van Den Briel wordt van den 16 gemeld: kapt. Gorter is in vlot water gekomen en naar Dordrecht gezeild…..

 

Rotterdamsche Courant 18 december 1821114

Rotterdam, 17 december. Den 14 dezer arriveerden te Helvoetsluis kapt. Hammond, met de brieven van den 12, van Harwich; EENSGEZINDHEID, J. de Gorter, van Smirna (opm: Izmir), en ligt onder quarantaine op de rede…..

 

Rotterdamsche Courant 18 december 1821114

Rotterdam, 17 december. Kapt. J. de Gorter heeft den 24 november in goede welstand gepraaid het hoekerschip de JONGE CORNELIS, kapt. Cornelis van Gelderen, van Rotterdam naar Gibraltar, op 36º19’ N.B. 7º28’ lengte west van Greenwich, dewelke ook kort te voren gezien had het schip gevoerd door kapt. Pieter de Heer, hebbende beide, destijds, 30 dagen reis, doch volgens de gelegenheid dachten zij binnen weinige dagen hun destinatie te bereiken.

 

Rotterdamsche Courant 08 juni 1822114

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als lasthebbenden van hun meester, zijn van mening, na gedane aangifte, ingevolge de wet, op dinsdag den 25 juni 1822, des namiddags te vier uren, in het Logement genaamd het Badhuis, in de Boompjes, in het openbaar te veilen en verkopen: het extra snelzeilend en van kajatenhout gebouw Brigantijnschip, genaamd EENSGEZINDHEID, laatst gevoerd bij kapt. Jacob Gorter, lang over steven 20 ellen 6 palmen 6 duimen, wijd bij de voorkant van het grootluik op de buitenkant der berghouten 5 ellen 8 palmen 3 duimen, hol in het ruim bij de voorkant van het grootluik van de buikdenning tot onder het dek 3 ellen 1 palm (opm: 20,66 x 5,83 x 3,10 m.), alles Nederlandse maat of wel lang 73 voeten, wijd 20 voeten 5 duimen, hol 10 voeten 10 duimen Amsterdamse maat, met al deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen, zo als hetzelve thans is liggende in de Scheepmakershaven, voor de Westzijde der Glashaven, en aldaar daags voor en op de dag der verkoping door een ieder zal kunnen worden bezigtigd. Nadere onderrigting bij gemelde makelaars.