Inloggen
Gezagvoerder

Bakker, Christiaan

Naam: Bakker, Christiaan
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VOLHARDING 1810 Kof Sailing Vessel 10919 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt C.Bakker als gezagvoerder gedurende:

*   1823 t/m 1828 van de kof “Volharding”, gebouwd in 1811, bouwplaats niet vermeld, 116 ton o.m., varend voor Hudig & Co te Rotterdam.

 

Het Archief van de Waterschout te Amsterdam011a bevat een monsterrol op naam van Christaan Bakker als gezagvoerder van de “Volharding” dd 16 maart 1820.

 

Overige bijzonderheden

Advertentie. J.H. de Witt, J. van Ouwerkerk de Vries, J.E. Lublink en J. Boelen, makelaars, zullen, op maandag den 14 juni 1819, des avonds te 6 uren, te Amsterdam, in het Nieuwezijds Heeren-Logement, op de Haarlemmerdijk, verkopen: een extraordinair welbezeild Kofschip, genaamd de VOLHARDING, gevoerd door kapitein C. Bakker, lang 83 voet, wijd 18 voet 9 duim, hol 9 voet 6 duim, alles Amsterdamse maat; breder bij de inventaris en berigt bij de makelaars.

 

Rotterdamsche Courant 06 april 1820114

Amsterdam, 4 april. Het schip de VOLHARDING, kapt. C. Bakker, van Amsterdam naar Lissabon, is van de rede van Texel op de Zuidwal gedreven; de kapitein heeft een anker en touw laten uitbrengen, om weder vlot te raken.

 

Rotterdamsche Courant 08 maart 1821114

Rotterdam, 7 maart. Van Den Briel wordt van den 6 dezer gemeld: De schepen, die loodsen aan boord hadden, zijn den 6 naar zee gezeild als: de VROUW ANNAGINA, R.W. Huisman, naar Cherbourg; de EENDRAGT, H.J. Korter, naar Belfast; de TWEE GEBROEDERS, H.J. Swart, naar Libau (opm: Liepaja); de JUFVROUW FENNA, E. Muggenberg, naar Aalborg; de GONNEMIE, W. Reijmers, naar Surinamen; de ONDERNEMING, R. Hakker, naar Liverpool; de ANNA SOPHIA, F. Tupper, naar Dublin; de VOLHARDING, C. Bakker, naar Newry, en de NETTIE, G. List, naar Yarmouth. De wind Z.O.

Den 6, des avonds, zeilden nog de MERCURIUS, J. Lemke, naar Amsterdam en de CEFAR, A. Guihomat, naar Duinkerken.

 

Rotterdamsche Courant 03 april 1821114

Rotterdam, 2 april. Uittreksel uit de Lloyd’s List van den 30 maart 1821:

Den 28 dezer (opm: maart) is te Cowes binnengelopen het schip (opm: bark) WILLEM DE EERSTE, J. Precht, van Amsterdam naar Surinamen (opm: zie RC 100421 en 290621).

Het schip VOLHARDING, Bakker, van Rotterdam naar Newry, is den 26 dezer te Plymouth binnengelopen.

Op de rivier (opm: Theems) is gearriveerd Frost; te Leith Watson en Hosie; te New Caste Wood en Scott; te Hull Cruddis en Pincher van Rotterdam en TWEE GEBROEDERS van Amsterdam: te Harwich Wilson; St. Ubes (opm: Setubal) Mickle van Antwerpen, Arnett en Kock van Rotterdam, Schilperoord, Storm en van Noordt van Vlaardingen; te Barcelona Spilliard van Antwerpen, laatst van Alicanten.

 

Rotterdamsche Courant 02 juni 1821114

Rotterdam, 1 juni. Van Den Briel wordt van den 30 passato gemeld: ….

….Den 30 zeilde THREE SISTERS, W. Frost, naar Londen, en arriveerden de VOLHARDING, C. Bakker, van Liverpool; de VROUW ANTINA, Z. Jans, en HET HERSTELD HOLLAND, H.F. Norman, van Oleron; de MAY FLOWER, H. Gittens van Foy (opm: bedoeld zal zijn Fowey)…..

 

Rotterdamsche Courant 21 juli 1821114

Rotterdam, 20 juli. Den 18 zeilden van Helvoetsluis de schepen ACTIVE, W. Whitnall, naar Rochester; de JONGE GIJSBRECHT PAULUS EN ADRIANA (opm: galjas), M.D. Meijer, naar Liverpool, en arriveerde CONCORDIA, J.C. Nap, van Cette (opm: Sète).

Den 19 zeilde de VOLHARDING, C. Bakker, naar Liverpool, en de MAYFLOWER, T. Githing, naar Brouwershaven…..

 

Rotterdamsche Courant 23 oktober 1821114

Rotterdam, 22 oktober.

….Den 21 arriveerden de schepen de VOLHARDING, C. Bakker, van Liverpool; FLORA, J.W. Berisford, van Rochester; de JONGE ELIZABETH. H.E. Hendriks, van Smirna (opm: Izmir) en ligt in quarantaine op de rede; de DRIE GEBROEDERS, J. van der Niet, van Havre-de-Grace; als bijlegger, naar Amsterdam.

 

Rotterdamsche Courant 27 deccember 1821114

In lading liggende schepen naar:

….Liverpool: het Koffschip de VOLHARDING, kapt. C. Bakker.

Adres ten Kantore van Hudig en Blokhuijzen….

 

Rotterdamsche Courant 12 februari 1822114

….Den 10 zeilden de GOEDE HOOP, T. de Best, de VROUW ELIZABETH, M. van Putten, en VRIENDSCHAP, F. Plokker, naar Londen; de VROUW ARENTJE, A. de Jong, naar Rouaan; VOLHARDING, C. Bakker, naar Liverpool; de TWEE BROEDERS, J. Surrs, naar Londonderry; LODEWIJK, J.J. Himpson, naar Grijpswold (opm: Greifswald); de VROUW JACOBA, J.J. Renke, naar Dublin; ONDERNEMING, H.P. Klie, naar Boulogne, en CHARLES PATRIX EDUARD (opm: bom CHARLES PATRICK EDUARD), K.G. Ouwehand, naar Calais; de wind ZW, Z. en Z.Z.O.

 

Rotterdamsche Courant 29 juni 1822114

Te Rotterdam in lading liggende schepen naar:

…Liverpool: het Kofschip VOLHARDING, kapt. C. Bakker….