Inloggen
Gezagvoerder

Douwes, Pieter

Naam: Douwes, Pieter
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VREEDE 0 Fregat Sailing Vessel 12014 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Overleden in 1819.

 

De schepen van de kapitein

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout 011a bevat monsterrollen op naam van kapitein Pieter Douwes op de:

“Vreede”, dd 13 december 1816

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 10 april 1817114

Amsterdam, 8 april. Volgens een brief van Calais, van den 30 maart, was het schip de VREEDE, kapt. P. Douwes, van Amsterdam naar Batavia gedestineerd, nadat het grootst gedeelte der lading gelost was, de vorige avond in vlot water en vervolgens in de haven gebragt, alwaar het overige der lading gelost zou worden, ten einde de toestand van het schip, hetwelk men veronderstelde vrij wat geleden te hebben, te onderzoeken.

 

Rotterdamsche Courant 03 maart 1818114

Amsterdam, 1 maart. Den 10 december, anno passato (opm: verleden jaar), zijn van de Kaap de Goede Hoop vertrokken de schepen CORNELIA, kapt. F. Sipkes, en VREDE, kapt. P. Douwes, en den 16 dito de KOORNZAAIJER, kapt. A. Smit, HESTER EN MARIA, kapt. Ogilve, en BLUCHER, kapt. Kerr, naar Batavia, de drie eerste van Amsterdam. (opm: de laatste twee waarschijnlijk geen Nederlanders)

 

Rotterdamsche Courant 10 september 1818114

Amsterdam, 8 september. Met brieven van Batavia, van den 6 april, heeft men tijding, dat aldaar destijds lagen de Hollandse schepen van de kapteins K. Sipkes, A. Smit en J. Duyf van Amsterdam, P.J. Pietersen, H. Wehmhoff en T.S. Waters van Rotterdam, M.D. Ihnke en P. Douwes van Dordrecht.

Het Amsterdamse schip van kaptein R. Witsen en het Rotterdamse van H. Nannings waren van Batavia vertrokken, het eerste naar Maccassar, en het laatste naar de Molukse eilanden.

En in een brief van den 27 april wordt gemeld, dat kaptein A. Smit den 15 mei de terugreis naar Amsterdam zoude aannemen. De kapiteins K. Sipkes, P.J. Pieters, H. Wehmhoff en M.D. Ihnke, hier boven gemeld, hadden nog geen bestemming, doch hadden de twee laatsten op de Japanse reis ingeschreven.

 

Rotterdamsche Courant 26 augustus 1819114

Amsterdam, 26 augustus. Den 15 april is te Mauritius binnengelopen het schip de VREDE, gevoerd geweest door wijlen kapitein Pieter Douwes, sedert door nu mede wijlen kapitein Slijk, en thans door kapitein Pantekoek, van Batavia naar Dordrecht.