Inloggen
Gezagvoerder

Dietz, Jan Cristoffel.

Naam: Dietz, Jan Cristoffel.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
BEURS VAN AMSTERDAM 1827 Vracht-/passagiersschip Steamship 8140 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.C.Diets werd met vlagnummer 276 effectief lid van Zeemanshoop per 02 december 1828 op voorspraak van C.F.Jansen. Is honorair lid geworden. Geen schip vermeld002.

In de Algemene Ledenvergaderingen van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop van 11/25 november 1828 werd Jan Christoffel Diets, wonende op de Kloveniersburgwal bij de Koestraat, oud 30 jaar, voerende de Hamburger Stoomboot de “Beurs van Amsterdam” op verzoek van J.J.Froger en op voordracht van kapitein C.T.Jansen met vlagnummer 276 voorgedragen/benoemd als effectief lid023.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van Zeemanshoop dd 31 maart 1831 staat een brief vermeld van kapitein J.C.Dietz “verzoekende op grond van Art.55 het behoud van zijn lidmaatschap ofschoon hij het aanbod om een der Russische stoomboten en alzoo onder Russische Vlag te varen aangenomen heeft.” Het Bestuur oordeelt dat het verzoek niet valt in de termen der wet.042.

In de notulen van de Bestuursvergadering dd 26 mei 1831 staat een brief vermeld van kapitein J.C.Dietz “andermaal verzoekende om niettegenstaande hij als kapitein der stoomvaart tusschen Hamburg en Lubeck is varende Effectief Lid van het Collegie te blijven.” Het Bestuur heeft op grond van artikel 55 der Wet het verzoek wederom afgewezen maar hem “op deszelfs verzoek voortaan te moeten beschouwen als Honorair Lid.”

 

In de Algemene Vergadering van 07 juni 1831 van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop staat vermeld: ”Brief van den Heer D.Krayer ten geleide van een brief van kapt. J.C.Diets verzoekende dat het Bestuur moge terugkomen op het Besluit waarbij genoemd kapt. als varend onder vreemde vlag, van zijn Effectief Lidmaatschap is verstoken met kennisgeving aan de Leden dat het Bestuur vermeend heeft bij ’t gezegd besluit te moeten volharden en dat dus kapt. J.C.Diets van Effectief  tot Honorair Lid is overgegaan, geschiedende dit op verzoek van hem zelve.”`023.

 

De schepen van de kapitein

lidmaatschap van het College Zeemanshoop te Amsterdam001

vlagnummer                   jaren                        type                  scheepsnaam                          naam reder/boekhouder

        276                       1829-1830                 stoomb.           de Beurs van Amsterdam     Stoomboot Maatschappij

 

Bouma025 vermeldt J.C.Dietz als gezagvoerder gedurende:

*    1830 t/m 1831 van de stoomboot “Beurs van Amsterdam”, gebouwd in 1826 te Amsterdam, 528 ton o.m., varend voor de Amsterd. Stoomboot Mij. te Amsterdam. Het schip had een lijndienst op Londen en later op Hamburg;

 

Overige bijzonderheden

Geen