Inloggen
Gezagvoerder

Arends, O.H.

Naam: Arends, O.H.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
CHARLES 1797 Brik Sailing Vessel 17516 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

O.H.Arends was met vlagnummer 95 lid van het Antwerpse zeemanscollege “Tot Nut der Zeevaerd” in de periode 1826-1830.108.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt O.H.Arends als gezagvoerder gedurende:

*    1829 van de kof “Maria”, gebouwd in 1809, bouwlocatie niet vermeld, 153 ton o.m., varend voor G.C.Stoop te Dordrecht;

*    1838 t/m 1841 van de schkof “Vriendschap”, gebouwd in 1803, bouwplaats niet vermeld, 90 ton o.m., varend voor A.N.Bouvy te Dordrecht.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 04 januari 1820114

Amsterdam, 2 januari. Te Texel binnengekomen O.H. Arends van Riga, met lekkagie; heeft in de Eyerlandsche Gronden een anker en touw moeten kappen

 

Rotterdamsche Courant 24 augustus 1822114

Rotterdam, 23 augustus. Van Vlissingen meldt men van den 20 augustus:

Sedert onze laatste zijn van de rede naar zee gezeild de schepen de VIJF GEBROEDERS, B. Bosschers, van Amsterdam, en de LIEFDE, S. Koorn, van Rotterdam, beiden naar Duinkerken gedestineerd; van Antwerpen l’ÉCLAIR, J.A. Schoneveld, naar Marseille, LEONTINE, M.F. le Lasseur, naar de Havana; RUBENS, Th. Versluijs, en DELPHINA, J. Boelen, naar Batavia; ISABELLE LOUISE, P.J. Eggers, naar Villa-Nova; le CHARLES, O.H. Arends, naar Liverpool; de VROUW ANNA, K.A. Bos, naar Glasgow; de VROUW ANNEGINA, H.J. Potjer, en ROSALIA, R.R. de Haan, naar Liverpool; de VROUW HENDRIKA, .J. Schuring, naar Londen; de TWEE GEBROEDERS, W.R. Lukens, naar North Shields; de OOSTERSTAR, J. Moller, naar Bergen; CONFIANCE, P. Tupper, naar Messina; la VIERGE MARIE, J. de Meire, naar Liverpool.

Op de rede zijn aangekomen la BELLE ALLIANCE, P. Collas, van Rio-Janeiro; de VROUW GEZINA, E.J. Dik, van Liverpool en la LÉGÈRE, J.M. Bled van Trinidad, naar Antwerpen bestemd.

 

Rotterdamsche Courant 10 oktober 1822114

Rotterdam, 9 oktober. Van Vlissingen meldt men den 5 oktober:

Sedert onze laatst zijn alhier ter rede gekomen de schepen de GOEDE VERWACHTING, M.. de Jonge, van Dordrecht naar Duinkerken; de HOOP, J.C. Lorentze, van Caen naar Brussel; PADANG, Th. Wilman Jr, van Batavia, laatst van Plymouth; de VROUW HENDRIKA, G.R. Voss, van Noorwegen; WILHELMINA CATHARINA, P.B. de Jonge, en de JONGE NICOLAAS, H. Pieters, van Liverpool; de GOEDE VERWACHTING, J.H. Fijn, van Londen; la DAME COLETTE, F.P. Hoed, en de JUFVROUW JOHANNA (opm: JUFFROUW JOHANNA), J.J. Tiddens, van Liverpool; de GOEDE HOOP, T. Mooij, van Rio-Janeiro; de VALK, J. de Valk, van Londen; AURORA, S.J. Brouwer, en de VROUW ENGELINA, H.T. de Jonge, van Liverpool; de JONGE JOSEPHA, P. Sparboom, en le CHARLES, D.H. Arends, van Liverpool, allen naar Antwerpen,….

 

Rotterdamsche Courant 14 november 1822114

Rotterdam, 13 november.

….Voorts zijn sedert onze laatste, van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild VICTORIA, R. Smith, WILHELMINE CATHARINE, P.B. de Jonge, en de AREND, R.O. KIEVIJT, naar Londen; le CHARLES, O.C. Arends, en de WILLEM, J.S. Okkes, naar Liverpool; le JEUNE NORBERT, J.B. Neurenberg, ROSALIA, R.R. de Haan, en de HOOP, H.J. Prins, naar Lissabon; l’ESPOIR, P. Camin, naar Nantes, en OROMASE, E. van der Zweep (opm: brik OROMAZE, thuishaven Oostende, E. van der Sweep), naar Brazilië.

 

Rotterdamsche Courant 23 november 1822114

Rotterdam, 22 november. Uittreksel uit de Lloyd’s Lijst van den 19 november:

….Te Ramsgate zijn van den 16 tot den 18 binnengekomen la JEUNE JEANNETTE. Moldenhauer, van Antwerpen naar Lissabon, met ontstelde pompen; CHARLES, Arends, van Antwerpen naar Liverpool, met verlies van een anker en kabel, en INTREPID, Jason, van Antwerpen naar Glasgow, met verlies van een anker en kabel en gebroken windas…..