Inloggen
Gezagvoerder

Yperen, G.T. van

Naam: Yperen, G.T. van
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
CECILIA 1851 Schoener Sailing Vessel 7700 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

NRC 08 september 1853

Advertentie.

Heden ontvingen wij tot ons aller droefheid het treurig bericht, dat op de 16e augustus j.l. te Saulina is overleden mijn geliefde zoon G. van Yperen, in leven gezagvoerder van het schoenerschip CECILIA.

Rotterdam, 7 september 1853                                                                                             uit aller naam P. van Yperen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

 Geen

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In de notulen van de Bestuursvergadering van het Amsterdamse zeemanscollege Zeemanshoop staat een verzoek om onderstand aan de weduwe van kapitein G.van Yperen. Deze wordt afgewezen “daar kapitein van Yperen bij zijn leven deelnemer had kunnen worden.”042. Ik heb geen effectief lidmaatschap van deze kapitein gevonden. Wellicht was hij in een subalterne rang al deelnemer in het Weldadig Zeemansfonds van Zeemanshoop.- S.P.)

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt G.T.van Yperen als gezagvoerder gedurende:

*   1852 t/m 1853 van de sch.brik “Cecilia”, gebouwd in 1851 te Monnikendam, 186 ton o.m., varend voor Craandijk & Dercksen te Amsterdam. Het schip werd in 1853 vermist, komend van Galatz na het passeren van Constantinopel.

Algemeen Handelsblad 23 juni 1851

Monnikendam, 20 juni. Heden is alhier op de werf van de scheepsbouwmeester J. Kater Pzn de kiel gelegd van een schoener, genaamd CECILIA, groot circa 100 lasten, voor rekening van de heren Craandijk & Co te Amsterdam en gevoerd zullende worden door kapt. G. van IJperen.

 

Overige bijzonderheden

Geen