Inloggen
Gezagvoerder

Wal, Harm Addes van der

Naam: Wal, Harm Addes van der
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
EENDRAGT 1825 Kof Sailing Vessel 10259 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Harm Addes werd geboreen te Veendam als zoon van Adde Jans van der Wal en Lammegien Sijwerts.

Hij trouwde op 12 februari 1813 te Wildervank als schipper met de rentenierske Grietje Pieter Pieters, geboren te Wildervank als dochter van Pieter Douwes Pieterrs en Grietje Alberts

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt H.A. v/d Wal als gezagvoerder gedurende:

*   1828 t/m 1829 van de kof “Eendragt”, gebouwd in 1825, bouwlocatie niet vermeld, 80 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Veendam.

 

In het Archief van de Waterschout op het Stadsarchief van Amsterdam bevinden zich monsterrollen op naam van kapitein Harm Addes van der Wal als gezagvoerder van de:

“Jonge Harmen”, dd 18 augustus 1814 en 31 december 1816.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 05 mei 1821114

Rotterdam, 4 mei. Den 3 zeilden uit de Maas de schepen de JONGE HARM, H.H. van der Wal, naar Hamburg; de VROUW KNELZINA, R.R. de Jonge, naar …….(opm: niet vermeld); de SIJIEREN, H. Andersen, naar Bergen; de GOEDE HOFFNUNG, J. Eggers, naar Tonningen (opm: Tönning); THE PROSPECT, W. Edmond, naar Hull; de HENRIETTE LIZETTE, M. Evers, naar de Oostzee; de ELLE CATHARINA, H.A. Booijen, naar Bandholm; de FEENDE LOUWER, C.H. Booijen, naar Nijburg. Even voor posttijd is een uit zee komend schip in het gezicht; de wind WZW.

 

Rotterdamsche Courant 28 februari 1822114

Amsterdam, 26 februari. Het schip de JONGE HARM, kapt. H.A. van der Wal, van Demmin (opm: 53º54’ N.B. 13º1’ O.L.) naar Amsterdam, is den 19 dezer te Oostmahorn in goede staat binnengelopen.

 

Rotterdamsche Courant 23 april 1822114

Rotterdam, 22 april. Den 20 zeilden van Den Briel de JONGE HARMEN, H.A. van der Wal, naar Hamburg; de TWEE BROEDERS, D.H. van Wijk, naar Grimsby; de CHRISTINA MARIA, J.C. Cornbeck, naar Corsoer; de DANIEL, J.M. Heldt, en de NOORDSTAR, H. Niemann, naar de Oostzee;de ZES ZUSTERS, N.H. Baij, naar Rudkiöping.