Inloggen
Gezagvoerder

Vries, Jan Pieter de

Naam: Vries, Jan Pieter de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GEPBIENA HELENA 1858 Schoener Sailing Vessel 15427 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

GenliasL

Jan Pieter de Vries was getrouwd met Zwaantje Pieters Schaveling. Tijdens het huwelijk van hun zoon Jan(zie hierna) werd als beroep van beiden opgegeven schipper resp. “schippersche”

 

Een “Uittreksel uit het Register der Akten van Geborenen” van de Gemeente Sappemeer vermeldt het volgende:

“No. 109 Den twaalfden November duizend achthonderd achtenzestig is in het register van Geborenen ingeschreven afschrift eener akte van geboorte, waarvan het uittreksel luidt als volgt:

     Heden den negenden November des jaars 1800 zesenzestig compareerde voor mij Jan Jacob Mignot Lieste, Consul der Nederlanden, residerende te Buenos Aires, de heer Jan Pieter de Vries gezagvoerder van het alhier ter reede liggend Nederlandsch schoonerschip Gepbiena Helena, dewelke Comparant heeft verklaard, dat den morgen van denzelfden dag ten een ure zijne wettige huisvrouw Zwaantje Pieters Scheveling bevallen is van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij de naam geeft van Jan.

     Voor eensluidend Uittreksel Afgegeven den 20 Januari 1904 door mij Ambtenaar der Burgerlijke Stand der gemeente Sappemeer”.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.P. de Vries als gezagvoerder gedurende:

*   1859 t/m 1869 van de 2/msch “Gepbiena Helena”, gebouwd in 1858 te Hoogezand, 176 ton o.m., varend als kapitein/eigenaar vanuit Sappemeer. Het schip voer in in 1870 voor J.Berg Jz te Sappemeer en herdoopt in “Rehoboth”.

 

Overige bijzonderheden

Geen