Inloggen
Gezagvoerder

Vries Jr, Eise Eises de

Naam: Vries Jr, Eise Eises de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ZEEMEEUW 1828 Kof Sailing Vessel 10405 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Eise de Vries werd geboren te Workum.

Hij overleed vóór mei 1841.064

(het is mogelijk dat van Blokland de Jr en de Sr heeft samengevoeg)d

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

E.E. de Vries was met vlagnummer 48 in 1826 lid van het Antwerpse zeemanscollege “Tot Nut der Zeevaerd108. (is dit dezelfde persoon?)

 

Eise Eises de Vries Jr was vlagnummer 9 in de periode 1828 t/m 1832 lid van het Dordtse zeemanscollege “Tot Nut van Handel en Zeevaart”.

 

Opmerkingen in verband met Zeemanscollege(s)

In het kasboek van het Dordtse college dd 1832 wordt een uitbetaling van f 75,- minus f 3,- contributie, zijnde f 72,- geboekt als uitbetaling aan de dochter van E.E. de Vries Jr .064b

In het kasboek dd 1834/35 van het Dordtse college wordt als uitgave vermeld de onkosten bij gelegenheid der begravenis der huisvrouw can capt. E.E. de Vries.064b. Het is niet duidelijk of het omDe Vries junior of senior gaat

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt E.E. de Vries als gezagvoerder gedurende:

     *   1827 t/m 1833 van de kof “Vlijt”, gebouwd in 1808, bouwplaats niet vermeld, 151 ton o.m., varend voor J.B.’t Hooft te Dordrecht;

     *   1829 t/m 1831 van de schkof “Zeemeeuw”, gebouwd in 1828 te Dordrecht, 148 ton o.m., varend voor A.N.Bouvy te Dordrecht.

(overlapping)

 

Overige bijzonderheden

Ontleend aan van Blokland-Visser064

Monsterrol 88 dd 05 februari 1824 in het Gemeentearchief van Dordrecht vermeldt dat E.E. de Vries gezagvoerder was op de kof “De Vlijt”, varend voor Ruben Vogelsang te Dordrecht en vertrok met 8 man naar Belfast.

Monsterrol nr. 391 dd 12 oktober 1829 te Dordrecht vermeldt hem als gezagvoerder van de kof “De Zeemeeuw” varend voor Anthonie Nicolaas Bouvy te Dordrecht.

 

Rotterdamsche Courant 20 oktober 1814114

Amsterdam, den 18 October. …..

Te Havre is wegens zware storm, met verlies van de grote mast, lek binnengelopen het schip de VRIENDSCHAP, kaptein E.E. de Vries, Van Bourdeaux naar Petersburg moetende. De kaptein dacht zonder lossen het lek te kunnen herstellen.

 

Rotterdamsche Courant 03 juni 1820114

Advertentie. R. van Goorlaecken en L.A. de Marij, beëdigde scheeps-makelaars, zijn voornemens, op last van hunnen Principaal, en ten overstaan van een der bevoegde Beambten, binnen Antwerpen, te verkopen, ter Beurze Zaal aldaar, op vrijdag den 9 juni 1820, des namiddags te twee uren: een extra welbezeild in Vriesland gebouwd Kofschip, genaamd DE VRIENDSCHAP, onder Nederlandse vlag, gevoerd bij kapitein E.E. de Vries, lang over steven 89 en 1 half voeten, wijd over de berghouten 22 en 1 half voeten, hol op de uitwatering 11 en 1 vierde voeten, alles Vriesche maat; met alle deszelfs masten, rondhout, ankers, touwen, zeilen en verdere toebehoren; zo als hetzelve is liggende in het tweede Bassin te Antwerpen. Nadere onderrigting bij bovengemelde makelaars.

 

Rotterdamsche Courant 14 april 1821114

Rotterdam, 13 april. Van Vlissingen wordt van den 10 gemeld: ….

Heden zijn voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de schepen de VRIENDSCHAP, kapt. E.E. de Vries, van Oleron; de DRIE GEZUSTERS, J. Sipkes, van Penzance, laatst van Croisie (opm: Le Croisic); DE JONGE WILLEM. J. Parlevliet, van Liverpool, ….

 

Rotterdamsche Courant 09 juni 1821114

Rotterdam, 8 juni. Van Vlissingen wordt den 5 juni gemeld: sedert den 30 mei zijn van onze rede naar hunne destinatie vertrokken

…..Sedert onze laatste zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen de HOPE, R.B. Scott, naar Newcastle; de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen, en de JUFVROUW INA, R.J. Haverbult, naar Liverpool; de HOOP, J. Willems, naar Londen; CONCORDIA, H.J. Nagel, naar Liverpool; de VRIENDSCHAP, J.B. le Secq, naar .…; de VREDE, J.J. Greeven, naar St. Martin; de ZEEPLOEG, M.N. Sikkes, naar Oleron; NEPTUNES, C. Gottsche, naar Kiobenhage (opm: Kopenhagen); de PILOT, R. Slij, naar Londen; FORTUNA, J.H. Schmidt, naar de Oostzee; de STEPHEN, W. Stanhope, naar Petersburg; PHILOTAX, F. Corran, naar Rio de Janeiro; de UNION, W. Robinson, naar Londen; de VRIENDSCHAP, E.E. de Vries, naar Marseille; de VRIENDIN ELIZA, J.D. Zijlstra, naar Riga; ANNA POWLONA, H. Pothoff, naar Oleron, en RELEACE, J. Aaron, naar Londen……

 

Rotterdamsche Courant 08 november 1821114

Rotterdam, 7 november. Van Vlissingen wordt van den 6 dezer gemeld:….

….sedert onze laatste zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: de VLASBLOEM, G. Hulshoff, van Liverpool, laatst van Veere; MOLLERS PROVE, J. Nielsen, van Rouaan; de EENDRAGT, J.H. Deddes, van Napels; de SARAH, A. Carrington, van Londen; JAVA, W.H. Neal, van Batavia; de VRIENDSCHAP, E.E. de Vries, van Marseille; CONCORDIA, H.J. Nagel, van Liverpool; de MARGARETH, G. Hart, van Londen; HENRIETTA, M. Erichsen, van St. Domingo; de CHASSEUR, J.E. Melchertz, van Malaga; de twee laatste moeten quarantaine houden,….

 

Rotterdamsche Courant 13 november 1821114

Rotterdam 12 november. Van Vlissingen wordt van den 8 dezer gemeld: …

…..voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de volgende schepen, welke thans voor Rammekens liggen ten einde aldaar quarantaine te houden, als: de VRIENDSCHAP, J. de Boom, van Malaga; ISABELLA LOUISA, P. Eggers, en COLETTA CHARLOTTE (opm: in COLETTE CHARLOTTE), A. Claeijs, van Villanova; de COURIER, P.L. Borik, van Valencia en Alicante; de DRIE VRIENDEN, A.R. de Groot, van St. Ubes (opm: Setubal); de MARIE, A. Merrij, van Seville, en de onder de Zuidwatering voor anker liggende en onlangs gemelde brik de VRIENDSCHAP, E.E. de Vries.

 

Rotterdamsche Courant 13 april 1822114

Rotterdam, 12 april. …. d;

….van Antwerpen zijn gezeild de OOSTERSTAR, J. Molker, naar Bordeaux; NEPTUNES, W.A. Bakker, de MARIA, J.S. Croon, STAD EN LANDE, T.T. Dijkstra, de VREDE, J.J. Greeven, MARIA JOHANNA ELISABETH, H.G. Boekhout, JOHANNA HAZINA, D.T. de Jonge, de JONGE SIJBRAND, R.T. Mellema, en de VROUW MARTHA, D.R. van Wijk, naar Londen; CLARA, L. de Necker, naar Batavia; de MARIA, J. Andersen, naar Liverpool; l’ACTIF, J.P.H. Rickmers, naar Liverpool; de VRIENDSCHAP, E.E. de Vries, naar Lissabon;

Is dit dezelfde E.E. de Vries?