Inloggen
Gezagvoerder

Vries, Broer Remkes de

Naam: Vries, Broer Remkes de
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW MARIA 1807 Kof Sailing Vessel 11224 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt B.R.de Vries als gezagvoerder gedurende:

*   1818 t/m 1827 van de kof “Anna Catharina”, gebouwd in 1802, locatie niet vermeld, 150 ton o.m., varend voor Fontein te Harlingen. Het schip is 16 keer te Harlingen geregistreerd komend van Noorwegen en 1 maal vanuit Oleron.

 

In het Archief van de Amsterdamse Waterschout011a bevindt zich monsterrollen op naam van kapitein Broer Remkes de Vries op de:

“Zes Gezusters”, dd 23 augustus 1805 (Pruisische vlag); 08 maart 1806 ( Pr.);

“Anna & Catharina”, dd 27 februari 1819; 14 maart 1820.

 

Overige bijzonderheden

Bremer094 vermeldt de stranding van de kof “Anna Catriena” op 25 mei 1829 bij Huisduinen, geladen met hout en onder gezag van kapitein Broer Rekke de Vries.

 

Leeuwarder Courant 24 maart 1818114

Harlingen, 21 maart. Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Berend J. de Jong, met ballast op avontuur naar de Oostzee, het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Frans B. Nipperus, beide met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip METTA, kapt. Berend Martens Prins, met pannen, vloeren en muursteentjes naar Itzehoe, het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Andries Joseph Kramer, met stukgoederen van Amsterdam naar Bremen, den 19 als bijlegger alhier binnen gelopen, na gedane reparatie het tjalkschip de 2 GEBROEDERS, kapt. Berend J. Korfker, met gerst van Hamburg naar Schiedam, zullende de reis verder binnendoor voortzetten, en is alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Zijlstra, ledig van Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 14 juli 1818114

Harlingen, 13 juli. Den 9 dezer zijn alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer L. de Vries, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, allen met hout van Noorwegen. ….

 

Leeuwarder Courant 24 juli 1818114

Harlingen, 23 juli. …

Den 21 dito is alhier binnen gelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met ballast van Hull, en is van hier uitgezeild het kofschip de ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het kofschip ALIDA EN CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, allen met ballast naar Noorwegen.

 

Leeuwarder Courant 21 augustus 1818114

Harlingen, 21 augustus. …

Den 19 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, alle met hout van Noorwegen….

 

Leeuwarder Courant 04 september 1818114

Harlingen, 3 september…..

Den 1 september zijn van hier uitgezeild het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met gerst naar Londen, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harms Sleehuis, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Evert W. Stuit, en het tjalkschip de VROUW JETJE, kapt. Jan H. Zeeven, alle vier met ballast naar Noorwegen. …

 

Leeuwarder Courant 09 oktober 1818114

Harlingen, 8 oktober….

Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JONGE MARGARETHA, kapt. Claas Broek, ledig van Amsterdam om pannen te laden voor Tonningen (opm: Tönning), het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het galjootschip JUPITER, kapt. Barend Roelofs van Wijk, en het brikschip HARMONIE, kapt. H. Nielsen, alle drie met hout van Noorwegen, en het kofschip ZEELUST, kapt. Albert Sluik, met Oostzees hout van Memel (opm: Klaipeda).

 

Leeuwarder Courant 30 april 1819114

Harlingen. Den 26 april binnen gekomen…

Den 28 dito binnen gekomen het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip VROUW REINERA, kapt. Berend S. Bondrager en het galjootschip JUPITER, kapt. Barend Roelofs van Wijk, alle met hout van Noorwegen

 

Leeuwarder Courant 11 mei 1819114

Harlingen. Den 6 mei binnen gekomen   

Den 8 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met ballast van Hull, en het smakschip VROUW CHRISTINA, kapt. D. Boetjer met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer P. de Vries, en het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. Jacob B. Bondrager, alle drie met ballast naar Noorwegen; de schoonerschepen LIVELY, kapt.William Baijes, HOPE, kapt. Enos Page, beide met boter naar Londen, en het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel met ballast naar Noorwegen.

 

Leeuwarder Courant 1 juni 1819114

Harlingen. Den 7 juni binnen gekomen het smakschip CHRISTINA, kapt. Jacob B. Bondrager en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, beide met hout van Noorwegen.

 

Leeuwarder Courant 06 juli 1819114

Harlingen. Den 2 juli uitgezeild

Den 4 dito uitgezeild het barkschip JUNGVROUW MARIA, kapt. Jens Giersoe, met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW BERRENDINA, kapt. Eisse J. Karst, ledig op avontuur, het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, met ballast naar de Oostzee.

 

Leeuwarder Courant 25 juli 1820114

Harlingen. Den 5 juli … … Den 11 dito binnengekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGERETHA, kapt. A.H. Stuur, met pannen en steen, en het kofschip de VROUW IKINA, kapt. G. Postma, met ballast op avontuur…..

 

Leeuwarder Courant 08 augustus 1820114

Nieuwezijlen (opm: bij Dokkum).     Den 30 (juli) dito uitgezeild het sloepschip ATALANTA, kapt. James Birne, het schonerschip MARY, kapt. Wm. Atkinson, beide met boter naar Londen; de smakschepen de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit; en het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, alle drie met ballast op avontuur…..

 

Rotterdamsche Courant 23 december 1820114

Londen, 19 december. Te Plymouth is gearriveerd ANNA CATHARINA, De Vries (opm: kof, kapt. B.R. de Vries), van Vlissingen naar Bordeaux zeer lek.

 

Rotterdamsche Courant 03 mei 1821114

Amsterdam, 1 mei. Het schip (opm: kof) ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, van Harlingen of Vlissingen naar Bordeaux, sedert den 17 december te Plymouth onder reparatie gelegen hebbende is den 23 april van daar vertrokken.

 

Leeuwarder Courant 28 augustus 1821114

Harlingen.

….Den 25 dito binnen gekomen het sloepschip MARIA, kapt. Robert Cubith, met ballast van Londen, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer Remkes de Vries, met zout van Oleron. Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. W. Bayes, het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, beide met boter &c. naar Londen.

 

Leeuwarder Courant 02 oktober 1821114

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen het schonerschip ELISA, kapt. Soren Nielsen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer Remkes de Vries; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Groot, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong, alle drie met ballast naar Noorwegen…..

 

Leeuwarder Courant 26 februari 1822114

Harlingen…..

…Den 22 februari binnengekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Willliam Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen ANNA CATHARINA , kapt, B.R. de Vries, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaazen, de VROUW ITHINA, kapt. J.J. Postma, alle drie met ballast naar Noorwegen; NEPTHUNUS , kapt. H. Hermans, met klaverzaad, schors enz. naar Engeland; de JUFROUW HENDRIKA MARGARETHA, kapt. C.J. van der Veer, met haver naar Cette (opm: Sète); het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, met ballast naar Noorwegen…..

 

Leeuwarder Courant 09 april 1822114

Harlingen. Den 4 april is binnen gekomen ….

…..Den 6 dito is binnen gekomen het kofschip ANNA CATHERINA, kapt. H.R. de Vries, met hout uit Noorwegen. ….

 

Leeuwarder Courant 23 april 1822114

Harlingen. ………

…..Den 20 dito binnengekomen het smakschip CATHARINA, kapt. A.K. Pot, met hout van Dantzig; het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwald, met hout van Noorwegen; de kofschepen VRIESLANDS WELVAART, kapt. Fokke D. van Veen, met zout van Liverpool, ATLAS, kapt. Emanuel Krause, met hout en hennep van Memel, het schonerschip LIVELY, kapt Willian Bayes, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends jr; de smakschepen de VROUW GEZINA, kapt. Fokke Joosten, EENDRACHT, kapt. E.J. Dortjes, alle op avontuur met ballast.

 

Leeuwarder Courant 31 mei 1822114

Harlingen. Den 12 mei binnen gekomen…..

…..Den 15 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen; de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Patman, en het kofschip JOHAN HEINRICH WILHELM, kapt. Harmanus Slokuis, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. Israel J. Vos, met ballast op avontuur…..

 

Leeuwarder Courant 07 juni 1822114

Harlingen. ….

Den 27 dito binnen gekomen het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubit, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jong, de VROUW HILLEGINA, kapt. Harm Kleeve, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Jan J. Arends, alle met ballast naar Noorwegen; de tjalkschepen de VROUW ALIDA, kapt. H.J. Kruse, en WILHELMINA, kapt. Dirk J. de Jong, beide met pannen en steen naar Hamburg; de kofschepen ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, en de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, beide met ballast naar Noorwegen; de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. H. E. Kuileman, de VROUW ELISABETH, kapt. Jacob M. Scherpbier, DIANA, kapt. M. Stuit, alle met ballast op avontuur; het kofschip HET GEDULD, ledigscheeps naar Karolinerzijl.

 

Leeuwarder Courant 30 augustus 1822114

Harlingen. Den 20 augustus binnen gekomen het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen; het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.B. de Vries, en het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. Jan B. Sterenborg, beide met hout van Noorwegen. ….

 

Leeuwarder Courant 03 september 1822114

Harlingen.

….Den 31 dito binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. E.M. de Jong, met hout van Noorwegen; het schonerschip SARA JANE, kapt. H. Clark, met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, CATHARINA, kapt. A. Klazen, ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, alle met ballast op avontuur.

 

Leeuwarder Courant 01 oktober 1822114

Harlingen.

….Den 26 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. William Barfield, met ballast van Londen; het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen.