Inloggen
Gezagvoerder

Trippensé, Willem

Naam: Trippensé, Willem
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ELISABETH EN ANNA 1817 Brik Sailing Vessel 12494 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

“Elisabeth en Anna”

 

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout 011a bevat monsterrollen op naam van kapitein Willem Trippensé op de:

“Camilles”, dd 31 augustus 1819.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 07 maart 1818114

Amsterdam, 5 maart. Volgens een brief van Surinamen, van den 15 december (opm: 1817), zou in de eerste dagen van februari van daar vertrekken het schip de VROUW GERARDA, kapt. M. Jurgens, alsmede dat onder de schepen, welke het eerst de terugreis uit de Kolonie zouden aannemen, zich bevonden de COURIER, kapt. A. van Dyk, ELISABETH EN ANNA, W. Trippensé, en de ZEEMEEUW, kapt. L. de Vries, alle te Rotterdam thuis behorende en deels derwaarts en deels naar Amsterdam gedestineerd.

 

Rotterdamsche Courant 29 augustus 1818114

Rotterdam, 28 augustus. …

Volgens brief van kaptein W. Trippensé, voerende het brikschip ELISABETH EN ANNA, in dato 3 juli laatstleden, was dezelve, na een voorspoedige reis van 45 dagen, in goede staat, van Rotterdam te Paramaribo gearriveerd, en zou waarschijnlijk voor primo augustus de retourreize aannemen.

 

Rotterdamsche Courant 15 december 1818114-

Rotterdam, 14 december. Het brikschip ELISABETH EN ANNA, kaptein W. Trippensé, is den 26 oktober laatstleden te Pernambuck van Surinamen gearriveerd; hebbende een anker, touw en steng verloren.

 

Rotterdamsche Courant 16 december 1819114

Amsterdam, 14 december. Het schip CAMILLUS, kapt. W. Trippensé, van Amsterdam naar Rio-Janeiro gedestineerd, te Ramsgate wegens schade binnengelopen, heeft den 6 dezer zelf zijn reis vervolgd.