Inloggen
Gezagvoerder

Rink, J.J.

Naam: Rink, J.J.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW JACOBA (DE) 1816 Kof Sailing Vessel 12443 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.J.Rink was met vlagnummer R132 in de periode 1826 t/m 1831 effectief lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart. De ledenlijsten uit de periode 1820 t/m 1825 zijn niet beschikbaar. Hij kan dus in één van de jaren uit deze periode tot het College zijn toegetreden058

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In het Jaarverslag 1831 van het College (Gemeentearchief van Rotterdam, J/126) staat dat hij het College in 1831 heeft verlaten058

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.J.Rink als gezagvoerder gedurende:

*   1819 t/m 1832 van de kof “Vrouw Jacoba”, gebouwd in 1816, bouwplaats niet vermeld, 101 ton o.m., varend voor Hoffman te Groningen.

 

Overige bijzonderheden

Leeuwarder Courant 12 maart 1819

Harlingen. Den 2 maart uitgezeild …

Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip HUBLIN, kapt. J. Rink, met ballast van Londen.

 

Rotterdamsche Courant 12 juli 1821114

Rotterdam, 11 juli. Van Vlissingen wordt van den 7 gemeld:

….van den 1 tot den 7, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen; LOUISA WILHELMINA, J. Lofgreen; de VROUW JACOBA, J.J. Rink; de COLETTE CHARLOTTE, F.A. Claeijs, en de MARIA, J. Logreen, van Liverpool; THETIS, J. Osterblad, van Carlsberg; de GOEDE HOOP, H.U. de Groot, van de Marennes; de TWEE GEZUSTERS, J.H. Zinger, van Liverpool; LOUISE, J. le Bas, van IJerseij; de VERWACHTING, P. Maass, van Liverpool; de ONDERNEMING, J. Veerman, van Havre-de-Grace; de TWEE GEZUSTERS, J.A Balleer, van Dantzig (opm: Gdansk); de TWEE GEBROEDERS, H.T. Hut, van Noirmontier; de ZEELUST, J.C. Lukas, van Petersburg; de TWEE GEBROEDERS, C.J. van der Heide, van de Marennes; de UNION, w. Robinson, van Londen; de VRIENDSCHAP, J.H. Schipper, van de Marennes; de DRIE GEBROEDERS, J.J. Jorie, van Havre-de-Grace; CONCORDIA, H.J. Nagel, van Liverpool; de VIJF GEBROEDERS, D. Steur, van de Havana; de TWEE GEBROEDERS, S.B. Bakker, van Oleron; de VROUW ANNAGINA, R.W. Huisman, van Liverpool; GEZINA CHARLOTTE, G. van Veen, van Noirmontier; HORA, A.H. van Bordeaux; WILLEM, J.S. Okkes, van Liverpool; de HARMONIE, B.J. Wijgers, van Noirmontier, en de VREDE, J.J. Greeven, van St. Martin.

 

Rotterdamsche Courant 20 november 1821114

Rotterdam, 18 november.

….Den 17 arriveerde ZAANVLIET, O. Simons, van Villanova, en ligt onder quarantaine op de rede; de VROUW JACOBA, J.J. Rink, van Brest…..

 

Leeuwarder Courant 17 september 182214

Harlingen. Den 1 september binnen gekomen de kofschepen de VROUW JACOBA, kapt. Jan J. Rink, de JONGE CORNELIS, kapt. Jan C. Teves, beide met zout van Liverpool. Uitgezeild het tjalkschip ANKE MARGARETHA, kapt. Johann Jekon, met pannen enz, naar Hamburg…..