Inloggen
GOEDE VERWACHTING (DE) - ID 11561


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1814-02-24 / 1834-10-00 | Reden uitgevlagd: Verongelukt of vermist (zie final fate)

Identification Data

Bouwjaar: 18??
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Kof
Masten: Two masts
Material Hull: Wood
Construction Data

Technical Data

Net Tonnage: 38.00 lasts (commercial)
 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1814
Datum agenda: 1814-02-24
Register nr: 18140142
Scheepsnaam: GOEDE VERWACHTING (DE)
Type: Kof
Lasten: 0
Gebouwd in plaats: Nieuwe Pekela
Gebouwd in provincie: Groningen
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Tiktak, Klaas Lammerts
Plaats: Nieuwe Pekela
Kapitein op moment van verzoek: Schuring, Jurjen Jacobs
Opmerkingen: Eerste zeebrief
groot 38 commercie-lasten

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1814-02-24 DE GOEDE VERWACHTING
Manager: Klaas Lammerts Tiktak, Pekela, Groningen, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Pekela, Groningen, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Pekela / Netherlands

Date/Name Ship 1825-03-00 GOEDE VERWACHTING
Manager: Hendrik Feijen, Nieuwe Pekela, Groningen, Netherlands
Eigenaar: Partenrederij onder boekhouderschap van genoemde manager, Pekela, Groningen, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Nieuwe Pekela / Netherlands

Ship Events Data

1821-07-05: Damaged
RC 050721
Amsterdam, 3 juli. Het schip (opm: kof) de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, is den 11 juni te Lissabon binnengelopen; hebbende door stormweer de grote mast verloren en andere schade bekomen. (opm: zie RC 020821)
1834-10-00: Final Fate: Sunk

AH 251034
Newcastle, 15 oktober.
Aangekomen te Shields GOEDE VERWACHTING, J.J. Schuring. (opm: op de terugreis naar Nederland moet de kof in oktober tijdens een storm zijn verongelukt, waarbij de vijf opvarenden onder kapt. Jacob Jurjens Schuuring om het leven kwamen)

1835

GSG 070735
Gemeente Veendam: Opgave der in den jare 1834 verongelukte schepen.
S = Smak, K = Kof, T = Tjalk
Jacob Schuuring Kof, GOEDE VERWACHTING, Waarde nlg 6.500,=; vijf man omgekomen

Gezagvoerders

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

In het Archief van de Amsterdamse Waterschout011a bevindt zich monsterrollen op naam van kapitein Jurjen Jacob Schuring op de:

“Goede Verwagting”, dd 18 september 1821.

 

Overige bijzonderheden

Leeuwarder Courant 24 maart 1818114

Harlingen, 21 maart. Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Berend J. de Jong, met ballast op avontuur naar de Oostzee, het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Frans B. Nipperus, beide met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip METTA, kapt. Berend Martens Prins, met pannen, vloeren en muursteentjes naar Itzehoe, het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Andries Joseph Kramer, met stukgoederen van Amsterdam naar Bremen, den 19 als bijlegger alhier binnen gelopen, na gedane reparatie het tjalkschip de 2 GEBROEDERS, kapt. Berend J. Korfker, met gerst van Hamburg naar Schiedam, zullende de reis verder binnendoor voortzetten, en is alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Zijlstra, ledig van Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 05 mei 1818114

Harlingen, 2 mei. …

Den 2 dito (1818) is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring,…

 

Leeuwarder Courant 24 juli 1818114

Harlingen, 23 juli. …

Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle…..

 

Leeuwarder Courant 06 oktober 1818114

Harlingen, 5 oktober.

Den 3 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurgen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, de VROUW ANNA, kapt. H.A. Smit, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. G.E. Broekema, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. M.H. Groenewoldt, met granen van Dantzig (opm: Gdansk). Den 4 dito zijn alhier binnengekomen het galjootschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Klaas van den Oever, met ballast van Londen, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het schoenerschip MARGARETHA, kapt. Laas Jacobsen, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, en het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas Smit, beide ledig van Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 23 april 1819114

Harlingen. Den 18 april uitgezeild …

Den 20 dito uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva…..

 

Leeuwarder Courant 25 mei 1819114

Harlingen. Den 20 mei binnen gekomen ….

Uitgezeild het smakschip de VROUW HENDERINA, kapt. Albert H. Lukkien, ledig op avontuur, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. Dirk Bruintje, met ballast naar Noorwegen, het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas J. Smid, met ballast op avontuur, en het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met boter naar Londen. ….

 

Leeuwarder Courant 25 juni 1819114

Harlingen. Den 22 juni binnen gekomen het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW HELENA, kapt, Joseph Bolwien, de VROUW ENGELINA, kapt. Egbert H. de Groot, alle drie met hout van Noorwegen en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva. ….

 

Leeuwarder Courant 13 juli 1819114

Harlingen. Den 8 juli binnen gekomen het galjasschip MARIA CATHARINA, kapt. J.H. Bulow, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild het kofschip de VROUW CORNELIA, kapt. Okke T. Meeuwes, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. J.B. Bondrager, beide met ballast op avontuur, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, met ballast naar Noorwegen; het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, met Pannen naar de Oostzee. …

 

Leeuwarder Courant 28 september 1819114

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen …..

Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen. …

 

Leeuwarder Courant 19 oktober 1819114

Harlingen. Den 15 oktober binnen gekomen …

Den 17 dito binnen gekomen het tjalkschip VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen S. Schuuring, het smakschip GOEDE VERWACHTING, kapt. E.J. Loose, alle met hout van Noorwegen. …

 

Leeuwarder Courant 02 mei 1820114

Harlingen. …..Den 29 dito binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, de smakschepen ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, alle met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, Iedig van Amsterdam……

 

Leeuwarder Courant 16 mei 1820114

Harlingen Den 11 dito …Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieter Smit, de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, alle drie met ballast op avontuur.

 

 

Datum vanaf: 1814
Kapitein: Schuuring, Jurjen T.
Overige informatie: 1814-02-24

Familiegegevens en opleiding

Jacob Jurjens Schuring werd geboren/gedoopt te Nieuwe Pekela op 13/21 oktober 1798 als zoon van de schipper Jurjen Jakobs Schuring en Geeszijn Geerds Holtman.

Jacob trouwde op 11 december 1828 te Nieuwe Pekela als schipper met Geessijn/Geessien Nannes Baas, geboren te Nieuwe Pekela op 04 februari 1803 als dochter van de schipper Nanne Hindriks Baas en Geessijn Lammerts Speelman. Geessien hertrouwde op 15 mei 1838 te Nieuwe Pekela als koop vrouw met de koopman Fennema Hindriks Addens. Fennema overleed op 14 februari 1855 te Nieuwe Pekela. Geen overlijdensakte gevonden van Geessien Nannes Baas.

Geen overlijdensakte van Jacob Jurjen gevonden, maar in een overlijdensakte van zoon Roelf op 10 september 1837 wordt vader Jacob Jurjen vermeld als te zijn overleden.

 

Burgerlijke Stand akten uit de provincie Groningen vermelden Jacob Jurjens Schuring als schipper in 1828, 1829, 1831, 1832, 1834.

 

Lidmaatschap van zeemancolleges

J.J.Schuring was effectief lid van het naamloze zeemanscollege te Pekel-A met vlagnummer 37 in de periode 1828 t/m 1839.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.J.Schuring als gezagvoerder gedurende:

  • * 1815 t/m 1835 van de kof “Goede Verwachting”, gebouwd in 1805, bouwlocatie niet vermeld, 160 ton, varend voor H.Feyen te Pekela. Het schip is 9 maal te Harlingen geregistreerd komend van Droback, Hull en Newcastle.

 

Het Archief van de Amsterdamse Waterschout011a bevat monsterrollen op naam van kapitein Jacob Jurrien Schuring op de:

“Goede Verwagting”, dd 19 juni 1834

 

De collectie monsterrollen op het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen vermeldt:

24 februari 1816, schip “Goede Verwachting”, kapitein Jurjen Jacobs Schuring, matroos Jacob J.Schuring te Nieuwe Pekela

31 januari 1817, kof “Utrechts Welvaren”, kapitein Jan Berends de Boer, lichtmatroos Jacob Jurjens Schuring, uit Nieuwe Pekela.

 

21 februari 1820, schip “Goede Verwachting”, kapitein Jurjen Jacobs Schuring, matroos Jacob Jurjens Schuring uit Nieuwe Pekela.

01 maart 1823, schip “Goede Verwachting”, schipper Jurjen Jacobs Schuring, stuurman Jacob Jurjens Schuring uit Nieuwe Pekela.

22 februari 1828, schip “Goede Verwachting”, kapitein Jacob Jurjens Schuring uit Nieuwe Pekela.

 

Overige bijzonderheden

Mulder085 vermeldt:

“14.07.1835 Volgens rapport aan G.S. van Groningen zijn in 1834 van de twaalf volgende Pekelder Schippers hun schepen verongelukt:

                                                                            …..

Jacob Schuring, kof, 5 man †

                                                                            … “

Deze mededeling op deze plaats vanwege de thuishaven Pekela en het eindjaar 1835

Kroniek van Pekela – 1835 14 juli 1835115

“Omtrent de ‘Koophandel en Zeevaart’ luidt het gewone verslag van 7 juli j.l. van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen ongunstig. De hevige najaarsstormen hebben de aanzienlijke vloot van onze gewestelijke koopvaardijschepen weer op een allerongelukkigste wijze getroffen. De grootte van deze ramp blijkt het duidelijkst uit navolgende opgave van de in het jaar 1834 verongelukte schepen.

… 6. Jacob Schuring, van de Pekela, kof, vijf man bij omgekomen. …”

Tevens nog de opgave van 12 schepen

 

Krantenartikelen

Leeuwarder Courant 07 augustus 1818114

Harlingen, 6 augustus. Den 3 dezer zijn alhier binnen gekomen het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met ballast van Londen, en het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert P. Bakker, ledig van Sneek, en zijn van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met ballast naar Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de VROUW ENGELINA, kapt. E.H. de Groot, de VROUW LUMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en de WENSCH VAN GOEDE VRIENDEN, kapt. H.J. Volkerts, allen met ballast naar Noorwegen, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.W. Overmeer, met schors naar Hull.

 

Leeuwarder Courant 12 maart 1819

Harlingen. Den 2 maart uitgezeild …

Den 4 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, de TWEE GEBOEDERS, kapt. W.R. Luikens,

 

Leeuwarder Courant 16 april 1819114

Harlingen. Den 5 april binnen gekomen de Nederlandse schepen, als de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuring,

beide met hout van Noorwegen; het Engels sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen, het galjootschip EENIGHEID, kapt. John Carseboom, met hout van Noorwegen. ….

 

Leeuwarder Courant 14 september 1819114

Harlingen. Den 6 september binnen gekomen

Den 8 dito binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, met hout van Nerva. …

 

Leeuwarder Courant 11 april 1820114

Harlingen, 10 april. ….

….Den 4 dito de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. H.H. Top, met aardappels naar Noorwegen, de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de VROUW MARGARETHA (opm: smakschip), kapt. Geert Piebes, het kofschip de GOEDE VERWACHTING (opm: kofschip), kapt. Jurjen J. Schuuring, alle met ballast op avontuur, HERCULUS, kapt. Jan P. Boer, met pannen naar de Oostzee…..

 

Rotterdamsche Courant 05 juli 1821114

Amsterdam, 3 juli. Het schip (opm: kof) de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, is den 11 juni te Lissabon binnengelopen; hebbende door stormweer de grote mast verloren en andere schade bekomen. (opm: zie RC 020821)

 

Rotterdamsche Courant 02 auguatus 1821114

Amsterdam, 31 juli. Het schip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, te Lissabon binnengelopen, is van deszelfs bekomene schade zonder lossen hersteld, en lag den 11 juli gereed om de reis te vervolgen.

 

 

Datum vanaf: 1828
Kapitein: Schuring, Jacob Jurrien

Monsterrollen

Opgemaakt Nieuwe Pekela
Datum: 1816-02-24
Scheepsnaam voorvoegsel:
Scheepsnaam: GOEDE VERWACHTING
Schipper: Schuring, Jurjen Jakobs
Scheepstype:
Grootte:

Bekijk alle monsterrollen Bekijk alle monsterrollen
Algemene informatie

1814

 

Wegens het ontbreken van z.g. abc’s zijn alleen de scheepvaartberichten, waarin scheepsnaam en kaptein genoemd worden opgenomen

Op 24-02-1814 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door Klaas Lammerts Titak uit Nieuwe Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring.

LCO 010714
Den 26 Juni in 't Vlie niets binnen gekomen, maar in Zee gezeild de Schepen  Vrouw Anna ,kapt. J.J, Heins, Don, Kapt. N. Cornick, de Goede Verwachting, Kapt. J. J. Schuuring, na de Oostzee.

1815

LCO 240415
Te Terschelling zijn binnen gekomen R. Andersen Hoffnung, van Christiansand, J. Bruine Vrouw Hendrica , J. J. Schuuring Goede Verwagting en J. Jansen Vrouw Anna, van Noorwegen.
LCO 021015
In het Vlie is binnen gekomen, J. J. Schuuring Goede Verwagting, van Nerva

1816
 

Op 13-03-1816 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door Klaas Lammerts Titak uit Nieuwe Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring.

LCO 270316
 In het Vlie niets binnengekomen, maar uitgezeild, J. J. Schuuring Goede Verwagting ,naar Oudsoen, J. Bruins Vrouw Hendrica ,en T. P. Veen Vrouw Gesina, beide naar Noorwegen.
LCO 030716
Te Terschelling zijn binnen gekomen J. J. Schuuring Goede Verwagting en E. Harris Habet, beide van Nerva.
LCO 260716
uitgezeild  W J, de Boer Vrouw Jaapkina, en J. J. Schuuring Goede Verwagting, beide na Noorwegen.
LCO 230816
In het Vlie zijn binnen gekomen T. Pietersen, van Surinamen; laatst van Hamburg, J..J. Schuuring Goede Verwagting van Brewig.
LCO 181016
Uitgezeild het Vlie J. J Schuuring goede Verwagting, naar Brewich.

1817

Geen scheepvaartbericht gevonden

 

1818

Op 26-02-1818 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door Klaas Lammerts Titak uit Nieuwe Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring.

LC 240318
Harlingen, 21 maart.
Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen
LC 050518
Harlingen, 2 mei
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Bolwijn, beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg, en het kofschip AUGUSTUS, kapt. Jan J. Jaski, met steen en pannen naar Hamburg.
LC 240718
Harlingen, 23 juli.
Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland)
LC 070818
Harlingen, 6 augustus. Den 3 dezer zijn alhier binnen gekomen het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met ballast van Londen, en het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert P. Bakker, ledig van Sneek, en zijn van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met ballast naar Nerva (opm: Narva, Estland),
LC 061018
Harlingen, 5 oktober.
Den 3 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurgen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland).

1819

LC 120319
Harlingen. Den 4 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, de TWEE GEBOEDERS, kapt. W.R. Luikens, de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, het tjalkschip de JONGE ELISABETH, kapt. T.IJ. de Vries, de eerste op avontuur, de laatste met pannen naar de Oostzee, verder de overige met ballast naar Noorwegen.
LC 230419
Harlingen.
Den 20 dito uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva.
LC 250619
Harlingen. Den 22 juni binnen gekomen het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW HELENA, kapt, Joseph Bolwien, de VROUW ENGELINA, kapt. Egbert H. de Groot, alle drie met hout van Noorwegen en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva.
LC 130719
Harlingen. Den 8 juli binnen gekomen het galjasschip MARIA CATHARINA, kapt. J.H. Bulow, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild het kofschip de VROUW CORNELIA, kapt. Okke T.
Meeuwes, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. J.B. Bondrager, beide met ballast op avontuur, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, met ballast naar Noorwegen; het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva.
LC 140919
Harlingen.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, met hout van Nerva.
LC 280919
Harlingen.
Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen
LC 191019
Harlingen Den 17 dito binnen gekomen het tjalkschip VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen S. Schuuring, het smakschip GOEDE VERWACHTING, kapt. E.J. Loose, alle met hout van Noorwegen.

1820

Op 20-03-1820 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door Klaas Lammerts Titak uit Nieuwe Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

LC 110420
Harlingen, 10 april. Den 4 dito de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. H.H. Top, met aardappels naar Noorwegen, de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de VROUW MARGARETHA (opm: smakschip), kapt. Geert Piebes, het kofschip de GOEDE VERWACHTING (opm: kofschip), kapt. Jurjen J. Schuuring, alle met ballast op avontuur

1821

Op 05-03-1821 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door Klaas Lammerts Titak uit Nieuwe Pekela een Turkse pas aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

RC 050721
Amsterdam, 3 juli. Het schip (opm: kof) de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, is den 11 juni te Lissabon binnengelopen; hebbende door stormweer de grote mast verloren en andere schade bekomen. (opm: zie RC 020821)
RC 020821
Amsterdam, 31 juli. Het schip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, te Lissabon binnengelopen (opm: zie RC 050721), is van deszelfs bekomene schade zonder lossen hersteld, en lag den 11 juli gereed om de reis te vervolgen.

1822

Geen scheepvaartberichten gevonden

1823

DC 200523
Vlissingen, 8 mei
Voorts zijn, sedert onze laatste, voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen l’ÉCLAIR, kapt. J.A. Schonefeld (opm: sloep, thuishaven Antwerpen, kapt. Joannes Albertus Schönefeld), van Lissabon, met stukgoederen; ST. ANTHONY, kapt. H.H. Lange, en MARIA, kapt. J. Zirck, beide van Bordeaux, met wijn; de GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, van Liverpool, met zout en rijst; JOHANNA HAZINA, kapt. D.F. de Jonge (opm: kof JANNA HAZINA, kapt. Derk Tjebbes de Jonge); de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring; de NOORDSTER, kapt. E.G. Boekhout; GRONINGER WELVAART (opm: kof), kapt. E.K. Lugies; GEZINA (opm: kof GESINA), kapt.
R.F. Taay; le CHARLES, kapt. O.H. Arends; de HARMONIE, kapt. S.F. Taay en DE TWEE GEBROEDERS (opm: kof), kapt. W.R. Lukens, alle van Liverpool, met klipzout.
DC 080723
Vlissingen, 10 juni.Den 15 dito. Van den 12 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild l’AUGUSTE (opm: fregat, thuishaven Gent), kapt. J. Andersen, naar Batavia met troepen; ST. MICHAEL, kapt. Z. Tucker naar Bordeaux met zink; CHRISTINA VOS, kapt. N.A. Smaal; MARIA (opm: kof), kapt. Jan Sikkes; de NOORDSTAR, kapt. E.G. Boekhout; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, en de GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, alle vijf naar Liverpool met ballast.
DC 260723
Vlissingen, 19 juli.Van den 16 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen METEORE, kapt. M. Mestdagh (opm: thuishaven Antwerpen, kapt. M.J. Mesdagh), van Rio de Janeiro met koffij en huiden; de VROUW JANNETTE, kapt. G. van Broeker, van London, en de GOEDE JAN (opm: waarschijnlijk de smak JONGE JAN), kapt. B. Kuyt, van Hull, beide met stukgoederen; de GOEDE HOOP, kapt. F.H. Klein, van Tremblade met zout; de VROUW GEZINA, kapt. B.H. Plukker, van Liverpool, met klipzout; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring van Liverpool met klipzout
DC 230823
Vlissingen, 19 augustus. Van den 17 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild BELLE ALLIANCE (opm: pleit, thuishaven Brussel), kapt. O.A. Wilman, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring beide naar Londen met boomschors
DC 281023
Vlissingen, 18 oktober. Van den 14 dezer tot heden is op onze rede aangekomen: de VROUW ELISABETH, kapt. F. van der Steen van Londen naar Brussel gedestineerd met stukgoederen.Voor Antwerpen bestemd: de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met stukgoederen en de VREDE, kapt. C. Divoort, met ballast, beide naar Londen.

1824

PGC 060124
Advertentie. De notaris Piccardt zal, ten verzoeke van P.B. Kolk, op vrijdag den 16 dezer, des avonds te 5 uren, te Oude Pekel-A, ten huize van P. Wessels, publiek verkopen:
-  1/16e aandeel in het Kofschip bij J.R. Brons wordende bevaren.
-  1/16e dito in het Kofschip bij S. Bakker wordende bevaren.
-  1/16e dito in het Kofschip bij Jurr. Jac. Schuuring wordende bevaren.
DC 100224
Vlissingen, 3 februari. Den 1 en 2 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: JOHANNA ANNA ALIDA, kapt. J.J. Kortrijk, naar Colchester, JEANETTE MARGARETE, kapt. R.D. Beekman, naar Londen, beide met boomschors; de DRIE VRIENDEN, kapt. R.Z. Schutt, met boekweit en klaverzaad; de HOOP, kapt. J.G. Patje, met boomschors en vlas; de VROUW ELISABETH (opm: kof, Oostende), kapt. F. van der Steen, met vlas; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met meekrap (opm: rode kleurstof) en vlas, alle vijf naar Londen
DC 220724
Vlissingen, 17 juli. Den 14 dezer zijn van de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met boomschors en meekrap; l’EMILIE (opm: pleit, Oostende), kapt. M. van der Kerkhoven, en de GOEDE HOOP, kapt. J.G. Boon, beide met boomschors, en alle drie naar Londen
RC 310824
Rotterdam, 30 augustus. Den 29, des avonds, en den 30sten, des morgens, arriveerden in Den Briel de VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Steurenberg, van Christiaansand; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Schuuring, van Londen
AC 171124
Van Helvoetsluis wordt van den 13 gemeld, dat, bij het vertrek van de post, een uit zee komend Amerikaans 3-mastschip in het gezicht was, waarvan de naam nog onbekend is. Volgens rapporten, zit aan de buitenkant van Goedereede aan de grond, het binnenkomend Amerikaans schip MONTESQUIEN (opm: MONTESQUIEU), zijnde met het naar binnenzeilen vastgeraakt en zal denkelijk weg zijn.Van den 14 meldt men, dat het schip, waarvan de naam onbekend was, genaamd is PORTLAND, kapt. Bravoet, van Baltimore; nog arriveerde de GOEDE HOOP, kapt. J.J. Schuuring, van Londen.

 

1825

Op 16-03-1825 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

DC 310525
Vlissingen, 24 mei. Ook zijn van den 22 dezer tot heden, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: THE MERCURY, kapt. N.L. Jordan, van Nantes met koffie en suiker; THE UNION, kapt. D. Mailland, van Guernsey met koffie; AUGUSTE, kapt. J. Andersen, van Batavia met koffie en suiker; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, DE VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Veen en DE JUFVROUW MEES, kapt. G.L. Doornbos, alle drie van Liverpool met klipzout
DC 230725
Vlissingen, 16 juli Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen, en van den 12 dezer tot heden naar zee gezeild: de VROUW HENDRINA, kapt. K. van den Oever met graan; DE AREND, kapt. H. Elbring en de JONGE SOPHIE, kapt. J.F. Huijs, beide met boomschors, en alle drie naar Londen; L’UNION, kapt. J. Rickmers, naar Bristol met boomschors; AURORA, kapt. B.J. Wijgers, naar Petersburg met stukgoederen; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Limekiln met boomschors.

Op 28-07-1825 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een Turkse pas aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

1826
 

Op 10-04-1826 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een Turkse pas aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

DC 030826
Brielle, 29 juli.

Gisteren avond arriveerde uit zee: ALKMAAR, kapt. I. Heath van Londen. Heden zeilden in zee: JOHN AND ANN, kapt. W. Kent naar Boston; VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam naar Nordshield; MARGARETHA, kapt. B. Berg naar Wisbach; FLORA, kapt. C. Klok naar Londen; VROUW ANNA, kapt. H.C. Uil naar Lynn; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring naar Leith
DC 281226
Vlissingen, 16 december.Ook zijn, van den 19 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: LONDON PACKET, kapt. H. le Mackay, van Boston met suiker en koffie; THE MERIDIAN, kapt. Ch. Hatch, van Rio de Janeiro met koffie; THE CONFUSIOUS, kapt. Ph. Riley, van Porto Cabello met verfhout; THE ALFRED, kapt. W. Bellingham, van Rio de Janeiro met stukgoederen; DE VROUW HENDRIKA, kapt. H. Bandix, van Bayonne met terpentijn; DE HARMONIE, kapt. H.K. Potjewijd, van de Marennes met zout; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Havre-de-Grace met stukgoederen.

1827
 

Op 07-03-1827 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

RC 170427
Rotterdam, 16 april. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild PAULINA, kapt. J. Joossens, DE GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, JOSEPHUS, kapt. M. Bakker, THERESIA, kapt. L.J. Besseling en DE VROUW REINA, kapt. H. Koops, naar de Marennes; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Elij;
RC 140627
Rotterdam, 13 juni.Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HELENA, kapt. Greeven, van Marennes; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuuring, van Memel; DANKBAARHEID, kapt. Huges, van Heiligenhafen
RC 070727
Rotterdam, 6 juli Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE EENDRAGT, kapt. J. Dillewijns, naar Londen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring en DE JONGE JOSEPH, kapt. J.IJ. Heuvel, naar de Oostzee.

1828

RC 161028
Rotterdam, 15 oktober. De 13e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis AURORA, kapt. J. Struck, van Riga; IDA, kapt. C.F. Diederick, van St. Petersburg; HERCULUS, kapt. J.P. Erich, van Wolgast; JACOBINA, kapt. G. Ekxtrum, van Pernau en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Koningsbergen (de laatste als bijlegger naar Antwerpen).
RC 211028
Rotterdam, 20 oktober. De 19e, des morgens, zeilden DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring en DE ANNA ALBERDINA, kapt. E.D. Ekamp, zijn binnendoor naar Antwerpen gezeild.
RC 281028
Rotterdam,Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HELENA, kapt. De Vries, van Hull; GEZINA JOHANNA, kapt. Hansen, van Bergen; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuuring, van Koningsbergen en ANNETJE, kapt. Van den Oever, van Londen.

1829

Op 07-03-1829 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

RC 280329
Rotterdam, 27 maart. De 26e dezer, des morgens, zeilden van Hellevoetsluis DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Arbroath en UDUNA, kapt. E.J. van der Molen, naar Liverpool.
RC 020729
Rotterdam, 1 juli.Van Antwerpen is de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE VRIENDSCHAP, kapt. H.J. Ketelaar, naar de Oostzee. Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HEDWIG, kapt. Hating, van Straalsund; MERCURIUS, kapt. de Groot, van Memel; VROUW ANTJE, kapt. Post, van Bordeaux; ANNA MARIA, kapt. Suppeling en DRIE GEBROEDERS, kapt. Lammers, van Riga; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuuring, TWEE GEBROEDERS, kapt. Dorenbos, THERESIA, kapt. Borwyck en VROUW ANNEGIENA, kapt. Dokman, van Dantzig; VRIENDSCHAP, kapt. Keyzer, van Havre; VROUW ELIZABETH, kapt. Wyckman, van Anklam; LIENE, kapt. Craemers, van Koningsbergen; TWEE GEBROEDERS, kapt. Thonnes, van Hamburg.
RC 010829
Rotterdam, 31 juli. De 29e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VROUW GEERDINA, kapt. B.J. Bossinga, van Dantzig; DE GOUDVIS, kapt. H.J. Schuuring, van Pernau en DE VROUW GEZINA, kapt. A.W. Banting, van Rostock.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE PELIKAAN, kapt. J.L.Vroome en CATHARINA, kapt. J. van der Schuyt, naar Londen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring en FENNEGINA, kapt. H.J. Puister, naar Leith.

1830

DC 220530
Dordrecht, 21 mei. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen de VROUW MARGRIETA, kapt. W.P. Wessels, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, beiden van Liverpool, met zout.

1831
 

Op 03-09-1831 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring

AH 101231
Hellevoetsluis, 8 december. Binnengekomen: Gisteren nog Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, kapt. luitenant Jonkers; TWEE GEBROEDERS, kapt. G.L. Doornbos, van Liverpool; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Liverpool,

1832

RC 080932
Rotterdam, 7 september Den 6, des morgens, Zijner Majesteits oorlogsbrik DE VLIEGENDE VISCH, kapt.-luitenant Tuning; PRINSES MARIANNE, kapt. J. Admiraal, DE STAD ROTTERDAM, kapt. C. Poort, DE MAAS, kapt. J.C. Tevez, DE HELD, kapt. B.C. ten Ham, en DE DANKBAARHEID, kapt. D. Hazewinkel, naar Batavia. NICKERIE, kapt. J. Cleland, naar Suriname; GOVERNOR DOUGLAS, kapt. J. Mock, BEAVER, kapt. J. Francisco, en SYBILLA, kapt. E. Tornhell, naar New York; DE EERSTELING, kapt. H.F. Horneman, naar de Zuidzee; LA VILLE DE ROUEN, kapt. J. Lagrien, en MINERVA, kapt. J. Hayard, naar Havre; FORTUNA, kapt. H.C. Fahrbrod, DER IX MÄRTZ, kapt. J.W. Regeser, en BOREAS, kapt. H. Wichman, naar de Oostzee; BETSEY, kapt. D. Schwen, DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, MARIA LUCIA, kapt. P. Jorck, en DE STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk, naar Liverpool;; de wind O.

 

1833
 

RC 300733
Rotterdam, 29 juli. De 26e dezer, des namiddags, zeilden van Helvoetsluis EDWARD BRUNDS, kapt. P. Hoop, naar Archangel; PROVIDENTIA, kapt. M.H. Janson, naar Drammen en arriveerde VRIENDSCHAP, kapt. L. Hus, van St. Ubes. De 28e, des morgens, zeilden WILLEM, kapt. A. Plug, naar Batavia; ELIZABETH, kapt. H. Posthoff, naar Lissabon; MARIA, kapt. H.T. Mulder en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar …. ;
RC 280933
Rotterdam, 27 september. De 27e dezer, des morgens, zeilden van Helvoetsluis COLUMBUS, kapt. A.L. Floor, naar Marseille; ALEXANDRINE, kapt. C.K. Vugt, naar Newcastle; FREDERICK, kapt. S.J. Vonk, naar ….. ; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Backer, naar Drammen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Morrisonshaven.
RC 221033

Rotterdam, 21 oktober. De 26e, des namiddags, zeilden CATRIENA, kapt. H.G. van Dam, naar Firth of Forth en arriveerden DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, van Bergen; EMILY, kapt. Y. Snoek, van Reye; DE OPHEFFING, kapt. C. van Limmen, van St. Davids; GEZINA, kapt. J.G. Postema, van Liverpool; de 21e, des morgens, DE VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Abbéville; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Morrissonshaven

Teneinde het door Engeland en Frankrijk opgelegde embargo van Nederlandse schepen te omzeilen werd in 1833 een aantal schepen ‘provisioneel van eigenaar veranderd’, naar het buitenland ‘verkocht’ en op die manier uitgevlagd. De meeste schepen keerden al vrij snel, soms nog in 1833, terug naar de Nederlandse vlag.

Hieronder een staat van zeebrieven welke om die reden werden geannuleerd:

Datum

Scheepsnaam

Naam kapitein

Uitgevlagd naar

Nieuwe naam

1833-05-25

GOEDE VERWACHTING

Schuring, J.J.

Kniphausen

 

Op 23-07-1833 wordt voor de GOEDE VERWACHTING door H. Feijen uit Pekela een zeebrief aangevraagd voor kapt. Jurjen Jacobs Schuuring


1834

 

 

 

 

DC 150334
Hellevoetsluis, 12 maart. Volgens rapport van de zeeloodsen is voor de wal, met loodsen aan boord, het schip de DRIE MARIA’S, kapt. J. Glazener, van Batavia.

Den 13 dito. Van de morgen zeilden in zee: NEERLANDS KROONPRINS, kapt. A. v.d. Meijde, naar Lissabon; HET VERTROUWEN, kapt. B.J. Bakker, naar Cette; REINKE, kapt. J.J. Oltmans, naar Belfast; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Newcastle

DC 240434
Hellevoetsluis, 21 april.
Gisteren namiddag arriveerden uit zee: WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, van Bordeaux; EBENEZER, kapt. C. Muller, van Sonderberg.
Heden morgen zeilden naar zee: MARIA EN ADRIANA, kapt.
F. Parlevliet, naar New York; UDONIA, kapt. W.P. Wessels, naar Nerva.
Den 22 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Newcastle.
DC 240434
Dordrecht, 23 april.
Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen FAVORITE, kapt. Henry Simm, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, beiden van Newcastle, met steenkolen en aardewerk.

DC 150534
Brielle, 13 mei.
Heden zeilden naar zee: GOEDE VERWAGTING, kapt. J.R. Schuuring, naar Newcastle;

AH 090634
Binnengekomen: Texel, 6 juni.HARMONIE, kapt. H. Hansen, van Triëst; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, van Londen; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Newcastle.

AH 110634
Carga-lijsten Amsterdam: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van New-Castle met steenkolen.
AH 270634
Uitgezeild: Texel, 25 juni. GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Schuuring, naar Newcastle.
DC 190734
Hellevoetsluis, 16 juli. Den 17 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Newcastle.
DC 190734
Dordrecht, 18 juli.
Aan deze stad is gearriveerd: het schip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Newcastle, met kolen en slijpstenen.
DC 140834
Hellevoetsluis, 11 augustus.Den 12 dito.Heden morgen zeilden naar zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Leith, en JONGE JACOB, kapt. J. Claassen, naar Emden.

DC 250934
Hellevoetsluis, 22 september.Gisteren namiddag arriveerden uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Davids
DC 250934
Dordrecht, 24 september.Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen CHRISTINA CORNELIA, kapt. D.J. Mik, van Liverpool, met zout en stukgoederen; VROUW MARGARETHA, kapt. B.H. Brahms, van Wismar; DOROTHEA, kapt. R.R. Hendriks, en CONCORDIA, kapt. J.M. Mandema, beiden van Kiel, en alle drie met raapzaad; the JOSEPH, kapt. Ed. Longlee, van Sunderland; de VIER GEBROEDERS, kapt. A.J. Bakker; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, en JOH. AMALIA, kapt. Alex. Piket, alle drie van St. Davids, en alle vier met steenkolen.

AH 141034
Rotterdam, 13 oktober.Den 11 oktober uitgezeild van Hellevoetsluis GOEDE VERWACHTING, J.J. Schuuring, naar Newcastle.

DC 141034
Hellevoetsluis, 10 oktober.Heden morgen zeilden naar zee: STAD ROTTERDAM, kapt. C. Poort, naar Batavia; JULIANA, kapt. F. Poodt, naar St. Thomas; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Newcastle

AH 251034
Newcastle, 15 oktober. Aangekomen te Shields GOEDE VERWACHTING, J.J. Schuring. (opm: op de terugreis naar Nederland moet de kof, in oktober tijdens een storm zijn verongelukt, waarbij de vijf opvarenden onder kapt. Jacob Jurjens Schuuring om het leven kwamen)

1835

GSG 070735
Gemeente Veendam: Opgave der in den jare 1834 verongelukte schepen.

S = Smak, K = Kof, T = Tjalk

Jacob Schuuring Kof, GOEDE VERWACHTING, Waarde nlg 6.500,=; vijf man omgekomen

 

 

 

Kroniekberichten

Toon kroniekberichten