Inloggen
Gezagvoerder

Schuuring, Jurjen T.

Naam: Schuuring, Jurjen T.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
GOEDE VERWACHTING 1805 Kof Sailing Vessel 11561 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

In het Archief van de Amsterdamse Waterschout011a bevindt zich monsterrollen op naam van kapitein Jurjen Jacob Schuring op de:

“Goede Verwagting”, dd 18 september 1821.

 

Overige bijzonderheden

Leeuwarder Courant 24 maart 1818114

Harlingen, 21 maart. Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Berend J. de Jong, met ballast op avontuur naar de Oostzee, het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Frans B. Nipperus, beide met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip METTA, kapt. Berend Martens Prins, met pannen, vloeren en muursteentjes naar Itzehoe, het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Andries Joseph Kramer, met stukgoederen van Amsterdam naar Bremen, den 19 als bijlegger alhier binnen gelopen, na gedane reparatie het tjalkschip de 2 GEBROEDERS, kapt. Berend J. Korfker, met gerst van Hamburg naar Schiedam, zullende de reis verder binnendoor voortzetten, en is alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Zijlstra, ledig van Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 05 mei 1818114

Harlingen, 2 mei. …

Den 2 dito (1818) is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring,…

 

Leeuwarder Courant 24 juli 1818114

Harlingen, 23 juli. …

Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle…..

 

Leeuwarder Courant 06 oktober 1818114

Harlingen, 5 oktober.

Den 3 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurgen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, de VROUW ANNA, kapt. H.A. Smit, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. G.E. Broekema, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. M.H. Groenewoldt, met granen van Dantzig (opm: Gdansk). Den 4 dito zijn alhier binnengekomen het galjootschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Klaas van den Oever, met ballast van Londen, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het schoenerschip MARGARETHA, kapt. Laas Jacobsen, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, en het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas Smit, beide ledig van Amsterdam.

 

Leeuwarder Courant 23 april 1819114

Harlingen. Den 18 april uitgezeild …

Den 20 dito uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva…..

 

Leeuwarder Courant 25 mei 1819114

Harlingen. Den 20 mei binnen gekomen ….

Uitgezeild het smakschip de VROUW HENDERINA, kapt. Albert H. Lukkien, ledig op avontuur, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. Dirk Bruintje, met ballast naar Noorwegen, het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas J. Smid, met ballast op avontuur, en het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met boter naar Londen. ….

 

Leeuwarder Courant 25 juni 1819114

Harlingen. Den 22 juni binnen gekomen het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW HELENA, kapt, Joseph Bolwien, de VROUW ENGELINA, kapt. Egbert H. de Groot, alle drie met hout van Noorwegen en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva. ….

 

Leeuwarder Courant 13 juli 1819114

Harlingen. Den 8 juli binnen gekomen het galjasschip MARIA CATHARINA, kapt. J.H. Bulow, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild het kofschip de VROUW CORNELIA, kapt. Okke T. Meeuwes, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. J.B. Bondrager, beide met ballast op avontuur, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, met ballast naar Noorwegen; het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, met Pannen naar de Oostzee. …

 

Leeuwarder Courant 28 september 1819114

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen …..

Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen. …

 

Leeuwarder Courant 19 oktober 1819114

Harlingen. Den 15 oktober binnen gekomen …

Den 17 dito binnen gekomen het tjalkschip VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen S. Schuuring, het smakschip GOEDE VERWACHTING, kapt. E.J. Loose, alle met hout van Noorwegen. …

 

Leeuwarder Courant 02 mei 1820114

Harlingen. …..Den 29 dito binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, de smakschepen ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, alle met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, Iedig van Amsterdam……

 

Leeuwarder Courant 16 mei 1820114

Harlingen Den 11 dito …Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieter Smit, de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, alle drie met ballast op avontuur.