Inloggen
GOEDE VERWACHTING (DE) - ID 11561


Kroniekberichten

Datum 24 maart 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 21 maart. Heden zijn uitgezeild: het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Tibbe Smit, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Thole P. Veen, het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Cort W. Stoet, het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurjen T. Schuuring, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de GOEDE HOOP, kapt. Berend J. de Jong, met ballast op avontuur naar de Oostzee, het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. Frans B. Nipperus, beide met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip METTA, kapt. Berend Martens Prins, met pannen, vloeren en muursteentjes naar Itzehoe, het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Andries Joseph Kramer, met stukgoederen van Amsterdam naar Bremen, den 19 als bijlegger alhier binnen gelopen, na gedane reparatie het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Berend J. Korfker, met gerst van Hamburg naar Schiedam, zullende de reis verder binnendoor voortzetten, en is alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE MARTHA, kapt. Jan Foekes Zijlstra (opm: Jan Foekes Koster, zie ook LC 310318), ledig van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 05 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harlingen, 2 mei. Den 30 april is alhier binnengekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Joachem Oltmans, ledigscheeps van Amsterdam om alhier te laden, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weert, van Witstein met hout, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, van Christiansand (opm: Kristiansand) met hout, het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. Taeke J. van der Veer, van Elbing (opm: Elblag) met rogge.
Den 1 mei is binnengelopen het sloepschip die HOFFNUNG, kapt. Willem Knudten, met de equipage van het bij Amrum verongelukte kofschip de JONGE HERMANUS, kapt. C.J. Wolff, van Hull naar Amsterdam gedestineerd geweest (opm: zie RC 070418).
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Bolwijn, beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg, en het kofschip AUGUSTUS, kapt. Jan J. Jaski, met steen en pannen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 24 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 23 juli. Den 17 juli is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met ballast naar Noorwegen.
Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle.
Den 19 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, beide met hout van Noorwegen en zijn van hier uitgezeild het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, en het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito is van hier uitgezeild het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Roelof H. Pot, met schors, tarwe en haver naar Hull.
Den 21 dito is alhier binnen gelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met ballast van Hull, en is van hier uitgezeild het kofschip de ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het kofschip ALIDA EN CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, allen met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 07 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 6 augustus. Den 3 dezer zijn alhier binnen gekomen het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met ballast van Londen, en het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert P. Bakker, ledig van Sneek, en zijn van hier uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, met ballast naar Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de VROUW ENGELINA, kapt. E.H. de Groot, de VROUW LUMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en de WENSCH VAN GOEDE VRIENDEN, kapt. H.J. Volkerts, allen met ballast naar Noorwegen, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.W. Overmeer, met schors naar Hull.
Den 4 dito is van hier uitgezeild het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito is van hier uitgezeild het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jan W. Overmeer, met granen naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 oktober 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 5 oktober. Den 2 oktober is alhier binnen gekomen het tjalkschip de VROUW ROSINA, kapt. Albert H. Lukkien, met hout van Noorwegen.
Den 3 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurgen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland), de smakschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, de VROUW ANNA, kapt. H.A. Smit, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. G.E. Broekema, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. M.H. Groenewoldt, met granen van Dantzig (opm: Gdansk). Den 4 dito zijn alhier binnengekomen het galjootschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Klaas van den Oever, met ballast van Londen, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het schoenerschip MARGARETHA, kapt. Laas Jacobsen, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. H. Willems, en het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas Smit, beide ledig van Amsterdam.

Afbeelding
Datum 12 maart 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 maart uitgezeild de kofschepen WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, de HOOP EN VREES, kapt. W.P. Piebes, de eerste gedestineerd naar Noorwegen, de tweede op avontuur, en de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, de ZEELUST, kapt. E. R. de Boer, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild het kofschip HARMONIE, kapt. H. C. Schut, met ballast naar de Marennes in Frankrijk.
Den 4 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, de TWEE GEBOEDERS, kapt. W.R. Luikens,
de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, het tjalkschip de JONGE ELISABETH, kapt. T.IJ. de Vries, de eerste op
avontuur, de laatste met pannen naar de Oostzee, verder de overige met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, met ballast op avontuur, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warner, met boter naar Londen.
Den 7 dito binnen gekomen het kofscheepje MERKURIUS, kapt. J.B. van den Oever, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikscheepje THOMAS, kapt. William Watton, met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip HUBLIN, kapt. J. Rink, met ballast van Londen.
Uitgezeild de kofschepen JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel Uiling, met ballast op avontuur, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen en de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de VROUW ALBERDINA, kapt. Simon Fokkes Taaij, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 10 dito uitgezeild de vishoeker VRIJHEID, kapt. Jan van Duulen, naar de Noordzee; de kofschepen JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, de STAD MEPPEN, kapt. Rimmert Hardes (opm: Hanover vlag, kapt. Remmert Harders), ALIDA KLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het smakschip de VROUW ELFINA, kapt. H.G. Busker, alle met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 16 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 5 april binnen gekomen de Nederlandse schepen, als de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klaasen, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuring,
beide met hout van Noorwegen; het Engels sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen, het galjootschip EENIGHEID, kapt. John Carseboom, met hout van Noorwegen.
Den 6 dito binnen gekomen het nieuw in de Lemmer gereed gemaakt kofschip HARMONIE, kapt. Berend J. Wijgers, ledig van de Lemmer.
Uitgezeild het schoonerschip HOPE, kapt. Enos Page, met boter naar Londen, het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen naar Hull.
Den 7 dito uitgezeild het smakschip de VROUW REINIERA, kapt. B.J. Bondrager, met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, met granen naar Londen, het schoonerschip ELISA, kapt. W. Christiaans, met ballast naar Noorwegen en het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, idem naar Noorwegen.
Den 8 dito uitgezeild het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. R.W. Visser, met granen naar Londen.
Den 9 dito uitgezeild het sloepschip VOAST, kapt. James Mitchell, met boter naar Londen, het smakschip CATHARINA, kapt. H.H. Velthuis, met schors en bonen naar Leverpool.
Den 10 dito binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, de ZEELUST, kapt. Albert Sluik, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert A. Engelsman, en het kofschip YPEUS (opm: JONGE YPEUS), kapt. Harm de Weerd, alle van Noorwegen met hout.
Den 11 dito uitgezeild het schoonerschip VIGELANT, kapt. Abraham Johansen.
Den 12 dito uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hielke W. Overmeer, met granen naar ......

Afbeelding
Datum 23 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 18 april uitgezeild het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, met ballast naar Droback.
Den 19 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. Rense Harms Smits, ledig van Amsterdam, het sloepschip AMBLER, kapt. Samuel Clerck, met ballast van Londen.
Den 20 dito uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva.
Den 20 april binnen gekomen het smakschip de NOORDSTERN, kapt. Harm P. de Boer, met ballast naar Hamburg, het smakschip ZEELUST, kapt. Jacob R. de Boer, met ballast naar Groningen.
Den 21 dito uitgezeild het galjootschip EENIGHEID, kapt. Johann Carseboom, met dakpannen naar Dantzig (opm: Gdansk).

Afbeelding
Datum 25 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 22 juni binnen gekomen het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW HELENA, kapt, Joseph Bolwien, de VROUW ENGELINA, kapt. Egbert H. de Groot, alle drie met hout van Noorwegen en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva.
Den 23 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW WIETSKE, kapt. Hans Holm Eijgers, met enige stukgoederen van Amsterdam, om alhier pannen bij te laden, het pinkschip JONGVROUW MARIA, kapt. Jens Gierfoe, met hout van Noorwegen en het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen.
Den 24 dito uitgezeild de tjalkschepen kapt. Klaas W. van den Berg, met steen enz. naar Hamburg en de GOEDE VERWACHTING, kapt. A.T. Smit, met pannen en stukgoederen naar Lier, eerst naar Amsterdam.

Afbeelding
Datum 13 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 juli binnen gekomen het galjasschip MARIA CATHARINA, kapt. J.H. Bulow, met hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild het kofschip de VROUW CORNELIA, kapt. Okke T. Meeuwes, het smakschip de VROUW CHRISTINA, kapt. J.B. Bondrager, beide met ballast op avontuur, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, met ballast naar Noorwegen; het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Nerva.
en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeeven, met Pannen naar de Oostzee.
Den 10 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, met hout van Oudsoen, het schonerschip the HOPE, kapt. Enos Page, met ballast van Londen.
Den 11 dito binnen gekomen de JONGE RENGER, kapt. J. de Brouwer, met hennep en hout van Memel (opm: Klaipeda).

Afbeelding
Datum 14 september 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 6 september binnen gekomen het brikscheepje THOMAS, kapt. Wm. Watton, met ballast van Londen en het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, met hout van Noorwegen.
Den 7 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm de Weerd, met hennip van Petersburg.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, met hout van Nerva.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip de HERSTELLING, kapt. Jan R. Kuiper, met schors naar Leverpool (opm: Liverpool).
Den 10 dito uitgezeild het schonerschip LIVELEY, kapt. Wm. Baijes, met boter naar Londen.
Den 11 dito uitgezeild het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 28 september 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen de smakschepen de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, ledig van Amsterdam, de VROUW CATHARINA, kapt. Jan Bruins, de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klaasen; de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de tjalkschepen de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smid, de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip AMBLER, kapt. James Mitschill, met boter naar Londen.
Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 26 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smid, het tjalkschip de VROUW JANTJE, kapt. Jan H. Zeeven, de eerste van Noorwegen met hout en de laatste met hout van Koningsbergen (opm: Kaliningrad).

Afbeelding
Datum 19 oktober 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 oktober binnen gekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Edserd H. Pot, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Uitgezeild het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter naar Londen, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes, met ballast van Noorwegen.
Den 16 dito uitgezeild het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jorgensen, met ballast naar Noorwegen.
Den 17 dito binnen gekomen het tjalkschip VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. Coert W. Stuit, GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen S. Schuuring, het smakschip GOEDE VERWACHTING, kapt. E.J. Loose, alle met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 11 april 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 10 april. Den 3 dito uitgezeild de sloepschepen UNION, kapt. A. Gallewaij, met boter naar Londen, WILLIAM, kapt. W. Nazebij, met kaas naar Folkestone.
Den 4 dito de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. H.H. Top, met aardappels naar Noorwegen, de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder
Jans Boeling, de VROUW MARGARETHA (opm: smakschip), kapt. Geert Piebes, het kofschip de GOEDE VERWACHTING (opm: kofschip), kapt. Jurjen J. Schuuring, alle met ballast op avontuur, HERCULUS, kapt. Jan P. Boer, met pannen naar de Oostzee.
Den 5 dito binnengekomen het tjalkschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.B. Jager, ledig van Zwartsluis.
Uitgezeild het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H.H. Bleeker, met pannen naar Hamburg.
Den 6 dito binnengekomen het motschip de GEZUSTERS DEEKEN, kapt. D. Martens, met potaarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 8 dito binnengekomen het schonerschip the HOPE, kapt. William Barfield, met ballast van Amsterdam.
Uitgezeild het tjalkschip de VROUW ANNEGINA, kapt. J.B. Jager, met ballast naar Noorwegen.
Den 9 dito uitgezeild het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 02 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 23 april binnengekomen de tjalkschepen de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, en de JONGE EVERT, kapt. Hendrik Willems, beide ledig van Amsterdam, het schonerschip the LIVELY, kapt. Wm. Baijes, met ballast van Londen.
Den 25 dito binnengekomen het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, met koolzaad en weit (opm: tarwe) van Tonningen (opm: Tönning).
Den 26 dito binnengekomen het tjalkschip de WELVAART, kapt. B. de Groot, het galjootschip de VROUW ENGEBORN, kapt. A.M. Ridderwold, beide met hout van Noorwegen, het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, ledig van Amsterdam en het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jurgensen, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. H. Stuur (opm: kapt. Albert Harms Stuur), en het smakschip de JONGE CORNELIS DE HAAN (opm: kapt. Jan J. Siedses), beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Onne Gerrits Jacobs, met steen naar Hamburg.
Den 27 dito uitgezeild het tjalkschip de JONGE EVERT, kapt. Hendk. Willems, met pannen naar Hamburg.
Den 28 dito binnengekomen het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot, het pinkschip PROVIDENTIA, kapt. S. Giertsen, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas Harms de Weerd, het smakschip de 2 GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, en het kofschip de EENDRAGT, kapt. H. Koster, alle met hout van Noorwegen, het tjalkschip de VROUW GEZINA, kapt. W.C. Lindeboom, met rogge van Wismar.
Uitgezeild het tjalkschip WIMINA, kapt. J. Sterhn, met pannen naar Hamburg.
Den 29 dito binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, de smakschepen ZEELUST, kapt. J.R. de Boer, de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, alle met hout van Noorwegen; het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, Iedig van Amsterdam.
Uitgezeild de smakschepen de DAGERAAD, kapt. Jan H. Smit, VERHILDERSUM, kapt. Jouke J. Visser, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis; de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke E. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnengekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 16 mei 1820
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 8 mei uitgezeild de kofschepen de EENDRAGT, kapt. H.J. Korter en ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, beide met ballast op avontuur; de smakschepen de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, de VROUW MARGARETHA, kapt. E. Pot; de VROUW MARTHA, kapt. D. Clazen de Groot, de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Piebes en de SNELHEID, kapt. W.J. Smit (opm: kapt. Wolbert Alberts Smit), alle met ballast op avontuur.
Den 9 dito binnengekomen het tjalkschip de VROUW METTA, kapt. J.C. Beet (opm: hoogstwaarschijnlijk Biet), met rogge van Rostock, het tjalkschip St. ANTONIUS, kapt. L.C. Scheepers, met garst van Wismar, en het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente Everts Zoutman, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het tjalkschip WELVAART, kapt. B.J. de Groot, ledig op avontuur en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. C.H. de Weerd, met ballast op avontuur.
Den 10 dito binnengekomen de smakschepen de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Klatter, HOOP OP BETERSCHAP, kapt. H.G. Busker, HELMINA, kapt. P.H. Schuiring; de VROUW HILLEGINA, kapt. J.B. Jager, de kofschepen de JONGE JUFVROUW SARA, kapt. A. Sluik en de VROUW ANNA, kapt. J.J. Mate (opm: mogelijk Maas), alle met hout van Noorwegen, het sloepschip the WATERLOO, kapt. Charles Warren Jr, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de 2 VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling, de JUFVROUW ANNA, kapt. Jan Cornelis Fokkes, en het tjalkschip de VRIENDSCHAP, kapt. H. Popken, met ballast op avontuur.
Den 11 dito binnengekomen de schonerschepen MARTHA, kapt. Jens Larsen, met hout van Noorwegen, de LIVELY, kapt. William Baijes, met ballast van Londen.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieter Smit, de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, en het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuiring, alle drie met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 02 augustus 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 31 juli. Het schip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van St. Ubes (opm: Setubal) naar Amsterdam, te Lissabon binnengelopen (opm: zie RC 050721), is van deszelfs bekomene schade zonder lossen hersteld, en lag den 11 juli gereed om de reis te vervolgen.

Afbeelding
Datum 20 mei 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 8 mei. Van Antwerpen AURORA, kapt. D. Doodt, naar Liverpool, met ballast; de JONGE JOSEPHA (opm: kof, thuishaven Antwerpen), kapt. P. Sparboom, naar Liverpool, met ballast; de VROUW HENDRINA (opm: kof), kapt. K. van den Oever, naar Londen, met vlas.
Voorts zijn sedert den 1 dezer, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen ISABELLE LOUISE (opm: sloep ISABELLA EN LOUISE, thuishaven Antwerpen), kapt. P. Eggers, van Lissabon en CHRISTINA MARGARETHA, kapt. S.C. Torsen, beide van London, en alle met stukgoederen.
Van den 7 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen de VREDE, kapt. J. Caun (opm: hoeker VREEDE, kapt. J. Couw), van Vila Nova, met fruit; MERCURIUS (opm: brik MERCURIUS, thuishaven Antwerpen), kapt. R. Folkerts, van Zante, met krenten; de VRIENDEN, kapt. T. Nosten, van Port au Prince, met koffij; de DRIE VRIENDEN (opm: kof, thuishaven Oostende), kapt. A.R. de Groot, met wijn; BEATRIX ELISABETH (opm: bom), kapt. L. van der Wiel, van Boulogne en CHARLES PATRICK EDUARD (opm: bom), kapt. K.G. Ouwehand, van Rouaan, beide met stukgoederen; CHARLES RICHARD, kapt. J. Jansen, van Sant Jago (opm: Santiago), met suiker en koffij; CHRISTINA VET (opm: CHRISTINA VOS), kapt. N.A. Smaal, van Liverpool, met klipzout; JACOBA CATHARINA, kapt. A.E. Niehoff, van Cette (opm: Sète), met wijn en stukgoederen; de JUFFROUW JOHANNA (opm: kof), kapt. J.J. Tiddens, van Liverpool, met klipzout; MAAS EN IJSSELSTROOM (opm: smak), kapt. R. Rensel, van Bayonne, met wijn en stukgoederen; de VROUW ANNEGINA (opm: kof), kapt. R.W. Huisman; STAD EN LANDT (opm: kof STAD EN LANDE), kapt. F.F. Dijkstra; de VROUW ANNEGINA (opm: kof), kapt. H.J. Potjer, en JOSEPH (opm: kof JOSEPHUS, thuishaven Antwerpen), kapt. M. Bakker, deze vier van Liverpool, met klipzout en stukgoederen; de VOLHARDING, kapt. G.A. Schippers (opm: kof, kapt. Gosse R. Schippers), van Malaga, met fruit en wijn; hetzelve moet quarantaine houden.
Voorts zijn den 7 en 8 dezer van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild METTA CHRISTINA, kapt. H. Korff, naar Bremen; de VIER GEBROEDERS, kapt. J. Hustede, naar Hamburg, met suiker.
Den 13 dito. Van quarantaine zijn ontslagen en naar Antwerpen vertrokken de schepen de NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Dominé (opm: K.L. Domeni), van Cette, met wijn en brandewijn; de JONGE SYBRAND (opm: kof), kapt. R.L. Mellema, van Marseille, met stukgoederen; ELISABETH, kapt. J. Salvesen, van Triëst, met stukgoederen.
Voorts zijn, sedert onze laatste, voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen l’ÉCLAIR, kapt. J.A. Schonefeld (opm: sloep, thuishaven Antwerpen, kapt. Joannes Albertus Schönefeld), van Lissabon, met stukgoederen; ST. ANTHONY, kapt. H.H. Lange, en MARIA, kapt. J. Zirck, beide van Bordeaux, met wijn; de GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, van Liverpool, met zout en rijst; JOHANNA HAZINA, kapt. D.F. de Jonge (opm: kof JANNA HAZINA, kapt. Derk Tjebbes de Jonge); de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring; de NOORDSTER, kapt. E.G. Boekhout; GRONINGER WELVAART (opm: kof), kapt. E.K. Lugies; GEZINA (opm: kof GESINA), kapt. R.F. Taay; le CHARLES, kapt. O.H. Arends; de HARMONIE, kapt. S.F. Taay en DE TWEE GEBROEDERS (opm: kof), kapt. W.R. Lukens, alle van Liverpool, met klipzout.

Afbeelding
Datum 08 juli 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 10 juni. Den 8 dezer zijn van de quarantaine ontslagen en naar Antwerpen vertrokken AZORIS, kapt. J. Nichols van New York met suiker en katoen; REBECCA, kapt. D. Brenton, van de Havanna met suiker en verwhout.
Van den 8 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen:
NYEPHIA (opm: kof NIMPHEA), kapt. J.W. Lange van Bordeaux met wijn enz; MEDUSA, kapt. J. Lubbing van Londen met stukgoederen; de JUFVROUW AKKE (opm: kof), kapt. M. Jeltes, van Liverpool met klipzout; alsmede le VOLTIGEUR (opm: brik, thuishaven Antwerpen), kapt. W. de Ruyter van New York met stukgoederen, welke moet quarantaine houden.
Sedert onze laatste zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild STAD EN LANDE (opm: kof), kapt. F.F. Dijkstra, en de MARIA, kapt. J. Zirck, beide op avontuur, met ballast; SCHOLFIELD, kapt. W. Evans, met vlas; ISABELLA, kapt. J. Dishman, met vlas en huiden; de JUFVROUW JOHANNA (opm: kof JUFFROUW JOHANNA), kapt. J.J. Tiddens, en la BELLE ALLIANCE (opm: pleit, thuishaven Brussel), kapt. O.A. Wilman, beide met boomschors en alle naar Londen.
Den 15 dito. Van den 12 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild l’AUGUSTE (opm: fregat, thuishaven Gent), kapt. J. Andersen, naar Batavia met troepen; ST. MICHAEL, kapt. Z. Tucker naar Bordeaux met zink; CHRISTINA VOS, kapt. N.A. Smaal; MARIA (opm: kof), kapt. Jan Sikkes; de NOORDSTAR, kapt. E.G. Boekhout; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, en de GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, alle vijf naar Liverpool met ballast; MARIA, kapt. Q. Mossate, met ballast; de DRIE VRIENDEN, kapt. R.Z. Schut, en SOPHIA, kapt. J.L. Muys, beide met boomschors en alle drie naar Londen; HENRIETTE, kapt. M. Erichsen naar Rio Janeiro met wijn; de VROUW JACOBA (opm: kof), kapt. J.J. Rink, en de JONGE JOSEPHA (opm: kof), kapt. P. Sparboom, beide naar de Marennes, met ballast.

Afbeelding
Datum 26 juli 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 19 juli. Van den 16 dezer tot heden zijn, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen METEORE, kapt. M. Mestdagh (opm: fregat, thuishaven Antwerpen, kapt. M.J. Mesdagh), van Rio de Janeiro met koffij en huiden; de VROUW JANNETTE, kapt. G. van Broeker, van London, en de GOEDE JAN (opm: waarschijnlijk de smak JONGE JAN), kapt. B. Kuyt, van Hull, beide met stukgoederen; de GOEDE HOOP, kapt. F.H. Klein, van Tremblade met zout; de VROUW GEZINA, kapt. B.H. Plukker, van Liverpool, met klipzout; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring van Liverpool met klipzout; de VROUW JACOBA, kapt. J.J. Rink van de Marennes met zout en wijn.

Afbeelding
Datum 23 augustus 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 19 augustus. Van den 17 dezer tot heden zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild BELLE ALLIANCE (opm: pleit, thuishaven Brussel), kapt. O.A. Wilman, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring beide naar Londen met boomschors; KLASINA MARGARETHA (opm: smak CLASINA MARGARETHA), kapt. J.R. Schippers naar Schotland met boomschors; PATIENTIE, kapt. C.H. Snellman naar Finland met ballast.
Voorts zijn gisteren en heden, op onze rede aangekomen de VROUW ELLINA (opm: smak), kapt. J.R. Berg op avontuur en JOHANNES VAN LETTEN, kapt. H.J. Spans, met onbepaalde destinatie, beide van London met ballast.
Naar Antwerpen bestemd de JONGE SCHREUDER (opm: smak), kapt. C.H. Schreuder van Nantes met stukgoederen; l’ESPOIR, kapt. G. Groenewold van Liverpool met klipzout; de DRIE VRIENDEN, kapt. R.Z. Schut van London met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1823
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 18 oktober. Van den 14 dezer tot heden is op onze rede aangekomen: de VROUW ELISABETH, kapt. F. van der Steen van Londen naar Brussel gedestineerd met stukgoederen.
Voor Antwerpen bestemd: de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, met stukgoederen en de VREDE, kapt. C. Divoort, met ballast, beide naar Londen; de JONGE JOSEPHA (opm: kof), kapt. P. Sparboom, van Liverpool met klipzout; de VROUW ANNA, kapt. K.A. Bos, van Liverpool met klipzout; de JONGE SOPHIA, kapt. J.F. Muys (opm: thuishaven Temsche), van Londen met stukgoederen; de VROUW CATHARINA (opm: smak), kapt. K.H. Wijkmeijer van Liverpool met klipzout.
Den 15 en 16 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DIANA, kapt. L.A. Bergman, naar Gothenburg, met huiden en ballast; de VROUW GEZINA (opm: tjalk), kapt. H. Kuijper, naar Leith met boomschors.
- Den 21 dito. Den 19 en 20 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de VROUW FOKKELINA (opm: smak JUFFER FOKKELINA), kapt. H.L. Dokter, naar Leith met boomschors; INDUSTRIE, kapt. H.L. Singdahlsen naar Noorwegen met ballast; RAMPART, kapt. J. Paynes, naar Boston met metselsteen; de JONGE JOHANNA, kapt. G. Segaerts (opm: thuishaven Brussel, kapt. G.A. Segaert), naar Londen met boomschors; l’ISIS, kapt. J. Morel, naar Havre-de-Grace met katoen; de VROUW ALBERDINA, kapt. H.K. Rentes, naar Londen met boomschors; HARMINA (opm: DE VROUW HEMMINA), kapt. S.F. Taaij, naar Cork met boomschors; METEORE, kapt. M. Mesdagh en AIMABLE PAULINE, kapt. L.J. Luijtjes, beide naar Rio de Janeiro met stukgoederen; RUBENS (opm: brik RUBBENS), kapt. Th. Versluijs, naar Charlestown met ballast.

Afbeelding
Datum 10 februari 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 3 februari. Den 1 en 2 dezer zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: JOHANNA EN ANNA ALIDA, kapt. J.J. Kortrijk (opm: kof, kapt. Jan Jacobs Kortrijk), naar Colchester, JEANETTE MARGARETE, kapt. R.D. Beekman, naar Londen, beide met boomschors; de DRIE VRIENDEN, kapt. R.Z. Schutt, met boekweit en klaverzaad; de HOOP, kapt. J.G. Patje, met boomschors en vlas; de VROUW ELISABETH (opm: kof, Oostende), kapt. F. van der Steen, met vlas; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, met meekrap (opm: rode kleurstof) en vlas, alle vijf naar Londen; HELVETIUS, kapt. S. Swift, naar Philadelphia, met metselsteen; MARIA, kapt. J. Zierik, met boomschors, en CONCORDIA, kapt. J.D. Zijlstra, met boomschors en meekrap, beide naar Liverpool; die HOFFNUNG, kapt. H. Carsseboom, naar Bordeaux, met stukgoederen; de JONGE HYLKE TROMP, kapt. W. Willems, en ENTREPRISE, kapt. J. Lowrie, beide naar Leith, met boomschors; de WINDLUST, kapt. G.R. Engelsman, naar Londen, met vlas en meekrap.
Voorts zijn, den 1 en 2 dezer, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: LA BONNE SOCIÉTÉ, kapt. L. Garque, van Duinkerken, met wijn; de JUFVROUW TITSIA, kapt. L.G. Besseling, van Londen, met ballast; the MACKAREL, kapt. W. de la Rue, van Guernsey, en EXCHANGE, kapt. J. Flurey, van Jersey, beide met suiker en koffie.

Afbeelding
Datum 22 juli 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 17 juli. Den 14 dezer zijn van de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, met boomschors en meekrap; l’EMILIE (opm: pleit, Oostende), kapt. M. van der Kerkhoven, en de GOEDE HOOP, kapt. J.G. Boon, beide met boomschors, en alle drie naar Londen; de MERKURIUS, kapt. P. Smith (opm: brik MERCUUR, Antwerpen, J.F.P. Smit), naar Rio-Janeiro, MARIANNE PACKET, kapt. H. Ottes, naar Lissabon, en AIMABLE PAULINE, kapt. L.J. Luijtjes, naar Rio-Janeiro, alle drie met stukgoederen; de ZEEMEEUW, kapt. W. Plug, BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman, en de VROUW JAANTJE, kapt. A.G. Jonkhoff, alle drie naar Londen, met boomschors; WILHELMINA MARIA, kapt. J.J. Peters, AURORA, kapt. S.J. Brouwer,de WINDLUST, kapt. J.R. Engelsman, en KLAZINA MARGARETHA, kapt. J.B. Schippers, alle vier naar Londen, met boomschors; ANTHONIUS en CORNELIA, kapt. O.P. Blom, op avontuur, met ballast.
Ook is den 15 dezer, voor Antwerpen bestemd en op onze rede aangekomen TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Mortier, van Londen, met stukgoederen.

Afbeelding
Datum 31 augustus 1824
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 30 augustus. Den 29, des avonds, en den 30sten, des morgens, arriveerden in Den Briel de VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Steurenberg, van Christiaansand; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Schuring, van Londen; HERSTELD HOLLAND, kapt. J. van Wijk, van Bergen; de GOEDE HOOP, kapt. G.J. Munneke, van Drontheim, en zeilden de SPECULATION, kapt. J. Serck, naar Bergen; de MARIA JOHANNA ELIZABETH, kapt. H.G. Boekhout, en de ONDERNEMING, kapt. H.F. Klie, naar Londen; de VROUW MARGARETHA, kapt. G. Pijbus, naar Bohnes; de JONGE SOPHIA, kapt. J.W. Moesker, naar Albro, en de HOOP, kapt. W. Kuijt, naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 16 november 1824
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 12 november. Gisteren namiddag arriveerden uit zee VREDE, kapt. J.J. Greeven, van Londen.
Den 14 dito GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Londen.
Het Amerikaans driemastschip PORTLAND, dat gisteren in het gezicht was, is gevoerd door kapt. Bravost, van Baltimore binnengekomen.

Afbeelding
Datum 18 januari 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, den 12, 13 en 14 januari. Niets gepasseerd.
Den 15 dito. Gisteren namiddag zeilden naar zee: VROUW CLASINA, kapt. H. Melleras, en JONGE MAARTJE, kapt. P. Kal, beiden naar Leith; ARNO, kapt. J. Cooke, naar Stockton; THISTLE, kapt. G. List, naar Rochester; HEBE, kapt. W. Wrigt, ALFRED, kapt. J. Moore, en THETFORD, kapt. W. Rickaby, allen naar Hull; WELLINGTON, kapt. T. Greens, naar Yarmouth; ACTIVE, kapt. J. Low, naar Ipswich; GEORGE and MARY, kapt. J. Rafford, naar Rochester; HEBE, kapt. J. Taylor, naar Egeroe; ROSE, kapt. W. Coulson, naar Montrose; ENDEAVOUR, kapt. J. Taines, naar Maldon; WILLIAM ANN, kapt. W. Cock, en ANN, kapt. W. Terson, beide naar Aberdeen; sommige van deze schepen zijn wel in zee gekomen, en de overige liggen in de put ten anker.
Heden zeilden naar zee: EENIGKEIT, kapt. J.J. Gors, naar Hull; JONGE CORNELIS, kapt. C. Wapenaar, en GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, beide naar Londen;
En arriveerde uit zee: JONGE RICHARD, kapt. G. de Reus, van Lynn (opm: de bom, bouwjaar 1805, werd hierna gesloopt, zie AC 061224).
Den 16 dito. Gisteren namiddag zeilden naar zee: VENTROSE, kapt. J. Allen, naar Boston; en CYBELE, kapt. W. Holmes, naar Havanna.
Den 16 dito. Heden zeilden in zee: ELSINA, kapt. E.G. Pekelder, naar Lynn; en JACOBA, kapt. L. Hus, naar Whitby; en arriveerde uit zee: THE ABERTT, kapt. G. Abertt, van Ipswich.

Afbeelding
Datum 19 maart 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 25 februari. Gisteren avond zeilde in zee: SALLY, kapt. J. Durie naar Perth; en arriveerden uit zee: HENDRIKA, kapt. L.K. de Jonge van Londen; VROUW WEMELINA, kapt. J.H. Pranger, van Christiansand; LADY WILLIAMSON, kapt. W. Forster van Hull. De wind ONO.
Den 26 dito. Gisteren avond en heden zeilden in zee: JOHANNA, kapt. H.P. Mulder naar Boulogne; WEBBINA, kapt. M.P. Klein naar Colchester; VROUW HENDRIKA, kapt. J.H. Smit, naar Lynn; MARGINA, kapt. L.H. Mulder en VROUW HENDRIKA, kapt. G.P. Vos, beide naar Firth of Forth. De wind OZO.
1 maart. Heden arriveerden uit zee: JONGE GERRIT, kapt. F. Plokker van Fécamp; CONCORDIA, kapt. D.H. van Wijk van Christiansand; CONCORDIA, kapt. C. Ouwehand van Bordeaux; JONGE CORNELIS, kapt. C. Wapenaar en EDINBURG PACKET, kapt. J. Ellis, beide van Londen. De wind W.
Den 3 dito. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee: THE BESS, kapt. J. Morden, van Colchester; TWEE GEBROEDERS, kapt. R. de Vries, van Londen. De wind WZW.
Den 4 dito. Gisteren na posttijd arriveerde uit zee: MARGARETH, kapt. W. Stanfort van Yarmouth. Heden zeilde in zee: CLARA, kapt. H.C. Kraeft, naar de Oostzee. De wind ZW.
Den 5 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: ONDERNEMING, kapt. H.F. Klie van Boulogne. De wind NW.
Den 6 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: VROUW GEZINA, kapt. A.C. Brouwer en VROUW CLASINA, kapt. J.C. Boon, beide van Christiansand; DE VROUW ANNEGINA, kapt. A.G. Boiten van Rostock; PROVIDENT GOOD INTENT, kapt. J. Atkinson, REBECCA, kapt. J. Anderson, beide naar Hull; ANNA REGINA, kapt. J.H. Evers, van Odense; FLORA, kapt. C. Klok en GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, beide van Londen, de laatste als bijlegger op order. Heden zeilden in zee: MARY, kapt. M.W. Patutin naar Bergen; SCHLEIGER, kapt. J.C. Krohn naar Gothenburg; JACOBA, kapt. L. Hus (opm: Aan de hand van de verschillende berichten uit de maritieme kronieken hebben we kunnen reconstrueren dat de aankoop in maart 1817 van de NIEUWE ZEELUST [ex-LOUISE, Pruissische vlag] voor haar aandeelhouders bepaald geen gelukkige transactie kan zijn geweest. Met een aankoopprijs van NLG 30.000, de kosten om het schip in 1817 van bark naar fregat te vertuigen, en om het schip uit te rusten naar Oost-Indië, moest het na vier jaren van voornamelijk ‘wachten op orders’ wel tot een verkoop komen:
Het fregat moet na vertrek van Texel met troepen, ca 22 februari 1818, en Kaap de Goede Hoop op 24 oktober, in december 1818 in Batavia zijn aangekomen; in juni 1819 werd een reis naar Japan aangenomen [RC 051019], maar of deze daadwerkelijk is uitgevoerd is niet bekend. In februari 1820 werd het schip gemeld als in Batavia in lading liggend [RC 110720]; in januari 1821 lag de NIEUWE ZEELUST nog steeds ‘onder belading’, [BC 270121], maar men was feitelijk zoekende naar vracht, in concurrentie met diverse andere schepen. Toen kapt. Swart en diens agent niet slaagden een lading naar Patria te bemachtigen verhuurden zij het schip aan het expeditieleger dat begin mei 1821 tegen de Sultan van Palembang optrok; kapt. Swart overleed op 12 mei [BC 090621], waarna de NIEUWE ZEELUST naar Batavia terugkeerde, maar op 22 mei alsnog de reis vervolgde [RC 290921], mogelijk onder kapt. J. Crassius [BC 280922). Het fregat was eind juli 1821 al weer terug in Batavia waar het in november nog lag [BC 061021]. Eind december 1821 bleek het schip verzeild naar Sourabaija [RC 300422] en in maart 1822 lag het in Semarang [RC 290822]; mogelijk had het fregat een kustreisje kunnen maken. In juni 1822 lag de NIEUWE ZEELUST opnieuw in Batavia [RC 121022].
In BC 280922 werd het schip in september te koop aangeboden en in BC 040123 werd een veiling aangekondigd voor later in januari; het schip werd verkocht aan onbekende kopers. De helft van de op 29.11.1817 aan – toentertijd – kapt. Carel Freriks afgegeven Turkse Pas werd via de Hooge Indische Regeering op 19 december 1823 in Den Haag terugbezorgd met de mededeling ‘schip te Batavia verkocht’;
De NIEUWE ZEELUST lag volgens de BC van 26 april 1823 toen nog ter rede van Batavia, echter, op 3 mei niet meer; het vertrek van het schip van de rede wordt niet gemeld in de BC. De laatste gezagvoerder, kapt. Crassius [zie BC 150523], zou Java in mei verlaten)

Afbeelding
Datum 29 maart 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 23 maart. Gisteren na posttijd arriveerde uit zee: CHRISTINA, kapt. G.A. Boomgaard, van Yarmouth, als bijlegger op order; en zeilde in zee: ALGEMEEN BELANG, kapt. W. van der Horden naar Newry. Van de morgen zeilden in zee: VROUW TEUNEGINA, kapt. E.K. de Wilde naar Bordeaux en SPECULATION, kapt. J. Serck, naar Bergen. De wind O.
Den 24 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: MARIA, kapt. F.L. Plageman van Wismar.
De wind ONO.
Den 26 dito. Heden arriveerde uit zee: AQUATIE, kapt. J. Allisen van Hull. De wind O.
Den 27 dito. Gisteren na posttijd zeilden in zee: REBECCA, kapt. J. Anderson en DEBEN, kapt. J. Deale, beide naar Hull; JOHANNA EN ANNA ALIDA, kapt. J.J. Kortrijk, en WEMELINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, beide naar Jersey; FLORA, kapt. D. Roderkerk naar Liverpool; JONGE CORNELIA, kapt. A.H. Oortjes naar Brancaster; BEAVER, kapt. W. Burton naar Newcastle; TRITON, kapt. S.W. de Fries, naar Cette;
GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar Guernsey; EDWARD, kapt. H. Anderson en LUDWICH WILHELM, kapt. J.D. Hencke, naar de Oostzee. Gisteren avond arriveerden uit zee: PEGASUS, kapt. N. Erichsen, van Nijborg en LEIPZIG PACKET, kapt. W. Smith, van Leith. De wind ONO.

Afbeelding
Datum 31 mei 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 24 mei. Den 22 dezer is alhier ter rede gekomen: DE VROUW JANTINA, kapt. G.G. Smit, van Dantzig naar Brussel gedestineerd met houtwaren.
Ook zijn van den 22 dezer tot heden, voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: THE MERCURY, kapt. N.L. Jordan, van Nantes met koffie en suiker; THE UNION, kapt. D. Mailland, van Guernsey met koffie; AUGUSTE, kapt. J. Andersen, van Batavia met koffie en suiker; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, DE VROUW MARGARETHA, kapt. H.J. Veen en DE JUFVROUW MEES, kapt. G.L. Doornbos, alle drie van Liverpool met klipzout; JOHANNA CORNELIA, kapt. A. Seeuwen, van Duinkerken met spijkers.
Gisteren is van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild: DE WINDLUST, kapt. G.R. Engelman naar Londen met boomschors.

Afbeelding
Datum 23 juli 1825
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 16 juli. Van den 10 dezer tot heden zijn voor Antwerpen bestemd, op onze rede aangekomen: RODEL CATHRINE, kapt. N. Erichsen, van Kragerø met hout; en DE VROUW MARTHA, kapt. T.R. de Jonge, van Dantzig met weedasch; CLEOPATRA, kapt. A. Allegre van Havre-de-Grace met verwhout; DE VROUW ANNEGINA, kapt. A.J. Bolten, van Elbing met hout en weedasch; JULIA, kapt. J.P. Visser, van Bordeaux met wijn en koffie; THE EFFORT, kapt. J. Grau, van New York met koffie en suiker; ALBERTINA AMALIA, kapt. M. Klingsted, van Stockholm met koper en stukgoederen; LA BELLE ALLIANCE, kapt. O.A. Wilman, van Londen met stukgoederen; L’AMELIE, kapt. Th. Guilbert, van Havre-de-Grace met koffie en huiden; de WINDLUST, kapt. G.R. Engelsman, van Londen met stukgoederen; L’ISIS, kapt. J. Morel, van Duinkerken met wijn enz.
Voorts zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen, en van den 12 dezer tot heden naar zee gezeild: de VROUW HENDRINA, kapt. K. van den Oever met graan; DE AREND, kapt. H. Elbring en de JONGE SOPHIE, kapt. J.F. Huijs, beide met boomschors, en alle drie naar Londen; L’UNION, kapt. J. Rickmers, naar Bristol met boomschors; AURORA, kapt. B.J. Wijgers, naar Petersburg met stukgoederen; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Limekiln met boomschors; de DOCHTER ALIDA, kapt. J.D. Duijt naar Arbroath en REBECCA, kapt. J. Anderson naar Hull, beide met vlas; THE PRINCE OF SAXE-COBURG, kapt. J. Tremaijne, naar Londen met boomschors; DE FREDERIK, kapt. H. Kopperholds, naar Hamburg met stukgoederen; de VROUW GEERTRUIDA, kapt. H. Draijer, naar Schotland met vlas en meekrap; de BRABANDER, kapt. A.E. de Groot naar Fitzroy, de YERSEY, kapt. J. Paton naar Liverpool, de TWEE GEBROEDERS, kapt. J.F. Schulte en DE VROUW PETRINA, kapt. K.D. Mulder, beide naar Londen, en alle vier met boomschors; JENS FORTER JERSIN, kapt. J.S. Pedersen, naar Noorwegen met ballast; deFANNIJ, kapt. C. Brandaris, naar Batavia met stukgoederen; ATHENS, kapt. W. Henrij, naar Petersburg met ballast; LE PETIT GUSTAVE, kapt. J. Blaij, naar Bordeaux met stukgoederen; DE VROUW HEILTJE, kapt. S.C. de Vries, naar Londen met boomschors; L’ADÈLE, kapt. P. Lagree, naar Nantes met geweren en steen; SOLON, kapt. J. Rickmers naar Londen en de DRIE GEBROEDERS, kapt. H.H. Ricke naar Milton, beide met boomschors.

Afbeelding
Datum 27 januari 1826
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 25 januari. Binnengekomen: FALCON, kapt. J. Barrow, van Batavia; JOHANNA ARNOLDA, kapt. J.J. Kerkhoven, van Suriname; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Port-a-Port.
Als bijlegger: HELVETIUS, kapt. A. Taylor, van Baltimore naar Rotterdam bestemd; dezelve is den 23 januari te Helvoet voor de wal geweest, doch heeft het uit vrees voor het ijs niet raadzaam geoordeeld, aldaar binnen te lopen, en bericht dat hij den 15 januari jl. op 49 gr, 10 min. noorderbreedte 09 gr. 06 min. westerlengte gepraaid heeft een schip, voerende de nummervlag 10, naar Batavia bestemd, (zijnde DIDO, kapt. C.J. Jonker, van Amsterdam).
Niets uitgezeild.

Afbeelding
Datum 02 februari 1826
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 31 januari. Scheepvaartberichten:
- Het schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Port à Port naar
Amsterdam, te Texel binnen, is in het Nieuwe Diep gekomen.
- Het schip HORTENSE, kapt. J. van der Zweep, van Mauritius naar Antwerpen, laatst van
Kaap de Goede Hoop, is den 25 dezer te Deal binnengelopen.
- Het schip AMERICA, kapt. Lake, van Boston naar Antwerpen, is te Cowes binnengelopen
en heeft den 22 dezer de reis voortgezet.
- Het schip GERARDUS JOHANNES, kapt. J. van Ulphen, van Amsterdam naar Bordeaux,
te Dartmouth binnen, heeft den 21 dezer de reis voortgezet.
- Het schip MARIA, kapt. J. Moffat, van Batavia naar Antwerpen, te Plymouth binnen, heeft
den 19 dezer de reis vervolgd.
- Het schip HENRICH, kapt. N. Zwendsen, in het begin van november van Rotterdam naar
Antwerpen vertrokken, is den 8 dezer wegens ziekte van de kapitein en bekomen lek en
schade, te Christiaansand binnengelopen.

Afbeelding
Datum 13 juli 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 7 juli. Gisteren namiddag en heden arriveerden uit zee: WUBBINA, kapt. M.R. Klein van Oléron en ROTTERDAM, kapt. J. Laming van Londen. Heden zeilden in zee: PROVIDENT GOOD INTENT, kapt. J. Atkinson naar Hull; EENIGHEDEN, kapt. J. Trede naar Bergen; VROUW IDA, kapt. O. Joa naar St. Ubes en EDUARD, kapt. H. Anderson naar Libau. De wind ZZW.
Den 8 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: AURORA, kapt. J. Ostatloo van Bordeaux en FLORA, kapt. C. Klok van Londen. Heden zeilde in zee: WISSELVALLIGHEID, kapt. W. van Noord naar Gibraltar. De wind ZO.
Den 9 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: ELIZA, kapt. J. Dachuis van Hull; BESS, kapt. J. Morden van Cochester en DE VROUW NEELTJE, kapt. J. van Gelderen van Lissabon. Heden zeilden in zee: DE KONINGIN DER NEDERLANDEN, kapt. J. Pearson naar Londen; ARGUS, kapt. H. Zeplien en VROUW CATHARINA, kapt. J.H. Scholtens, beide naar de Oostzee; en arriveerden uit zee: CERUS, kapt. S. Britt van Rye; DE KONING DER NEDERLANDEN, kapt. J. Slater en BELFAST, kapt. W.E. Roberts, beide van Londen. Even voor posttijd zeilden in zee: MARSHALL BLUCHER, kapt. J. Callow, SEARCH, kapt. W. Penlerrick en EARL OF BATHURST, kapt. D. Pound, alle naar Londen. De wind W.
Den 10 dito. Gisteren avond arriveerde uit zee: DE VROUW ANNEGINA, kapt. J.J. Boon van St. Martin, als bijlegger op order. Heden arriveerden uit zee: ANNA DOROTHEA, kapt. H.R. Hansen van Nijborg en GOOD AGREEMENT, kapt. D. Fairburn van Hull; en zeilde in zee: THOMAS CLARCKSON, kapt. R. Olferd naar Hull. De wind W.
Den 11 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring van Port à Port, als bijlegger op order; DIANA, kapt. A. van Dijk van St. Ubes; PRIMROSE, kapt. J. Dijell van Grimsby; PRINS VAN SAXE COBURG, kapt. J. Ladd van Londen en VIER GEBROEDERS, kapt. R.C. de Vries van Hull. Heden arriveerden uit zee: JAMES, kapt. J. Atherden van Londen; THELEGRAAF(niet goed leesbaar), kapt. J. Baerame van Yarmouth en ZEELUST, kapt. B.H. Pot van Soon. Even voor posttijd zeilde in zee: BELFAST, kapt. W.E. Roberts naar Londen. De wind WNW.

Afbeelding
Datum 03 augustus 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Brielle, 29 juli. Gisteren avond arriveerde uit zee: ALKMAAR, kapt. I. Heath van Londen.
Heden zeilden in zee: JOHN AND ANN, kapt. W. Kent naar Boston; VROUW FEMMEGINA, kapt. A.K. Braam naar Nordshield; MARGARETHA, kapt. B. Berg naar Wisbach; FLORA, kapt. C. Klok naar Londen; VROUW ANNA, kapt. H.C. Uil naar Lynn; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring naar Leith; BEATRIX ELISABETH, kapt. L. van der Wiel, JOHANNA WILHELMINA, kapt. D. Mooijekind, JONGE GERRIT, kapt. P. de Best, WATERLOO, kapt. C. Cloid en WUBBINA, kapt. M.R. Kielo, alle naar Hull; ANNA SOPHIA, kapt. E.K. Bok en MARIA ADOLPHINA, kapt. J.H. Haverbult, beide naar Bergen.
De wind ZW.
Den 30 dito. Heden arriveerden uit zee: EDINA, kapt. R. Cant van Leith; DE KONING DER NEDERLANDEN, kapt. J. Slater en BELFAST, kapt. W.E. Roberts, beide van Londen; en zeilde in zee: DE KONINGIN DER NEDERLANDEN, kapt. J. Pearson naar Londen.
De wind WZW.
Den 31 dito. Gisteren avond zeilden in zee: REMBRAND, kapt. W. Cooper (opm: kapt. J. Vroome) naar Hull; COMMERCE, kapt. S. Golder en PRINS FREDRIK, kapt. G. Hart, beiden naar Londen.
Heden arriveerde uit zee: ELIZA, kapt. W. Minter van Londen; en zeilden in zee: AUGUSTA CHARLOTTA, kapt. F.C. Darmer naar de Oostzee en DE HOOP, kapt. W. van der Horden naar Yarmouth. De wind Z.
Den 1 augustus. Gisteren na posttijd en heden arriveerden uit zee: CERUS, kapt. G. Britt van Rye en SOVEREIGN, kapt. W. Austin van Shoreham. Heden zeilden in zee: JONGE ANTJE, kapt. E. Leurs op avontuur; MERCURIUS, kapt. H. Hansen naar Stavanger; KINDERLIJKE LIEFDE, kapt. W.H. Ketelaar naar Noorwegen; ANNA, kapt. P. Lonevig naar Berwick en BELFAST, kapt. W.E. Roberts naar Londen. Kapitein L. Teunis is mede onder zeil geweest doch teruggekomen. Er zijn twee schepen in het gezicht. De wind NW.

Afbeelding
Datum 02 november 1826
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 31 oktober. Volgens brief, geschreven den 13 oktober, aan boord van het schip DE GOEDE VERWACHTING, kapt. I.J. Schuuring, van Stettin naar Le Havre gedestineerd, liggende te Wargö, zou aldaar in de nabijheid met al het volk verongelukt zijn het schip PRINS ADOLPH, kapt. S. Kelder (opm: buitenlander), van Amsterdam naar de Oostzee; alsmede een kof van de Pekela, genaamd CONCORDIA, zo men meende gevoerd door kapt. De Boer (opm: niet getraceerd; van de CONCORDIA, kapt. Berent Jans de Boer, is geen ongeval bekend), waarvan de roef, met enig kindergoed, was aangespoeld; mitsgaders nog een Engelse brik.

Afbeelding
Datum 28 december 1826
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 16 december. Gisteren zeilde naar zee Zr. Ms. fregat KENAU HASSELAAR, gecommandeerd door de kapitein-ter-zee M. van der Loeff; ook is met het beste gevolg uit ’s Rijks dok op de rede gebracht, Zr.Ms. schip van oorlog DE ZEEUW, gecommandeerd door de kapitein-ter-zee Lucas, zijnde naar de Oost-Indien bestemd.
Ook is alsnu van onze rede naar Londen vertrokken, het teruggekomen pleitschip HERKULES, kapt. J.F. Ulrich met haver.
Nog is heden van onze rede naar Duinkerken gezeild, DE LIEFDE, kapt. N. Heyblok, van Rotterdam met stukgoederen.
Eindelijk zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen en gisteren en heden van onze rede naar zee gezeild: FRANKLIN, kapt. C. Jacodwell, naar Salem met metselsteen; DE VIJF GEBROEDERS, kapt. J.F. Poodts, naar de Havanna met stukgoederen; THE SUFFOLK, kapt. T. Endicot naar Salem; THE CORSAIR, kapt. J. Durrell naar New Orleans; VENTRASO, kapt. W.J. Abbot naar Charlestown en DE JONGE HORTENSE, kapt. O.H. Arends naar Messina, alle vier met ballast; ZEPHYR, kapt. S. Nielsen, naar Gibraltar met stukgoederen; THE NYMPH, kapt. J. Kennedy,naar Liverpool met haver, vlas en klaverzaad; TELEGRAAF, kapt. E. Berry, naar Charlestown met metselsteen; DE JONGE AUGUST, kapt. P.A. Durand, naar Rio-Grande met ballast (opm: eerste reis van deze Antwerpse brik); HARMANUS, kapt. H.A. Jongebloed, naar Topsham met boomschors; LEONIDAS, kapt. J.S. Stent, naar de Havanna met stukgoederen; THE NIMBLE, kapt. A. Scott, naar Londen met haver en bonen; DE JONGE CORNELIA, kapt. A.H. Oortjes, naar Hull met haver; DE JONGE ISABELLA, kapt. H.B. Drent, naar Londen met boomschors; JOHANNA, kapt. E. Ziffer en DE DRIE VRIENDEN, kapt. H.H. Ricke, beide naar Londen met haver; L’ADÈLE, kapt. H. Michielse, naar Rio de Janeiro met metselsteen; DE JONGE JACOBUS, kapt. J. Bouwens, BUCEPHALUS, kapt. R. Guilt en L’EUGÈNE, kapt. S. Massam, alle drie naar Londen met haver; CERINNA, kapt. S. Teasdell, naar Yarmouth met haver en bonen; FELIX, kapt. C.M. van Dijcke, naar de Havanna met stukgoederen.
Den 14 dezer zijn voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen: DE VROUW HENDRIKA, kapt. K. van den Oever met stukgoederen, THE JASON, kapt. J. Seals en THE PARRAGON, kapt. E. Caster, beide met ballast en alle drie van Londen; LE JEUNE NORBERT, kapt. J.B. Neurenberg, van Rio de Janeiro met koffie en huiden.
Den 19 dito. Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en heden van onzer rede naar zee gezeild: DE PELIKAAN, kapt. J.H. Ricke met boomschors, DE ELIZA, kapt. P. Renken en DE MARIA, kapt. J. Zirck, beide met haver en bonen; DE JONGE CESAR, kapt. M. Schalk met haver, alle vier naar Londen; MARIE ELLIOT, kapt. R. Pearce, naar Guernsey met gerst; CATHARINE CAROLINE, kapt. J.J. Schlie, naar Leith met boomschors.
Den 17 dezer zijn voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: THE MANSFIELD, kapt. A. Masters, van Montevideo met huiden; ZEPHYR, kapt. J. Flemming, van de Havanna met suiker en koffie; deze laatste moet quarantaine houden.
Den 23 dito. Van Antwerpen zijn, de Schelde afgekomen en den 20 dezer van onze rede naar zee gezeild: THE GEORGE, kapt. P. Morris, naar Boston met ballast; SARAH, kapt. G. Unruh, naar Hull met haver.
Ook zijn, van den 19 dezer tot heden voor Antwerpen bestemd op onze rede aangekomen: LONDON PACKET, kapt. H. le Mackay, van Boston met suiker en koffie; THE MERIDIAN, kapt. Ch. Hatch, van Rio de Janeiro met koffie; THE CONFUSIOUS, kapt. Ph. Riley, van Porto Cabello met verfhout; THE ALFRED, kapt. W. Bellingham, van Rio de Janeiro met stukgoederen; DE VROUW HENDRIKA, kapt. H. Bandix, van Bayonne met terpentijn; DE HARMONIE, kapt. H.K. Potjewijd, van de Marennes met zout; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Havre-de-Grace met stukgoederen; RACHEL, kapt. Ant. Ash, met ballast en THE PRIMROSE, kapt. G. Vollaris, met stukgoederen, beide van Hull; LA JOYEUSE ARRIVÉE, kapt. F. Beniest, DE JONGE SOPHIA, kapt. J.F. Muys en DE VROUW MARIANNE, kapt. C. van der Weeg, alle drie van Londen met stukgoederen; ZEPHYR, kapt. J. Flemming, van de Havanna met suiker en koffie; deze laatste is heden van quarantaine ontslagen en naar Antwerpen opgezeild.

Afbeelding
Datum 17 april 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 16 april. De 15e, des namiddags, arriveerde te Den Briel DE GOEDE VERWACHTING, kapt. M. Kwakkelstein, van Lissabon.
De 16e, des morgens, zeilde DE ALBERDINA, kapt. A.C. Hazewinkel, naar Hull.
Van Middelburg is naar zee gezeild het schip MERCURIUS, kapt. H.B. Esink, naar Demerarij.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.J. Potjewijd, naar Topsham; MEDUSA, kapt. F. Bunnemeijer, DE JONGE LUCIA, kapt. G.A. Segaert, DE AREND, kapt. H. Elbring, DE JONGE SOPHIE, kapt. J.F. Muijs, DE JONGE JOHANNA, kapt. W.J. Poel, DE EENDRAGT, kapt. J. Diilewijns, LA REINE CHÉRIE, kapt. J.C. Kuiper, DE GOEDE HOOP, kapt. J. Wilker en VROUW MARIANNE, kapt. C. van der Weeg naar Londen; DE VROUW CATHARINA, kapt. M.J. Pesser, naar Hamburg; DE HOOP OP WELVAART, kapt. K.H. Zuininga, naar Douvres; DIANA, kapt. E.R. Huisman, naar Liverpool; PAULINA, kapt. J. Joossens, DE GOEDE HOOP, kapt. H.W. de Groot, JOSEPHUS, kapt. M. Bakker, THERESIA, kapt. L.J. Besseling en DE VROUW REINA, kapt. H. Koops, naar de Marennes; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Elij; JANNA HAZINA, kapt. B.P. Kolk, naar Belfast; DE MARIA, kapt. E.R. Borchers, naar Kadix, DE JONGE SIKKE, kapt. P.A. Visser, naar Leith; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. S.J. Brouwer, naar Bristol; DE JONGE FERDINAND, kapt. J.J. Doesken, naar Exeter; DE HARMONIE, H.K. Potjewijd en DE VREDE, kapt. R.W. Vos, naar Limerick; DE NEDERLANDER, kapt. E. Mazens, naar Rio de Janeiro; WEMELINA KRANENBURG, kapt. J.J. Prange, naar de Oostzee; DE VROUW GEZINA, kapt. R.T. Taaij, ANNA KRANENBURG, kapt. H. Smit, DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domini en DE VROUW ANNA, kapt. H.J. Korter, naar……
Te Antwerpen is gearriveerd LIEFDE, kapt. Heijblock, van Duinkerken.

Afbeelding
Datum 14 juni 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 13 juni. De 11e, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis ANNA MARGARETHA, kapt. H. Nieman en DOLPHIN, kapt. J. Voss, van Riga; CHRISTINA CORNELIA, kapt. J. Noord, van Marennes.
De 12e, des morgens, arriveerden DE JONGE CAROLINA, kapt. N. Kreplien en BALANCE, kapt. H. Niemen, van Riga.
De 11e, des namiddags, arriveerden te Den Briel DE JONGE HELENA, kapt. H.J. Beekman, van Riga en DE HOOP, kapt. W. van der Horden, van Bergen.
De 12e, des morgens, zeilde DE VROUW MAARTJE, kapt. J. Spanjersberg, naar Lissabon en arriveerde de VRIENDSCHAP, kapt. W.M. Zwart, van Koningsbergen.
De 12e, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE VROUW PETRONELLA, kapt. W. Leeuwrick, van Dantzig; JOHANNA GEERTRUIDA, kapt. P. Pybes, van Marennes.
De 12e, des namiddags, arriveerde te Den Briel ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Wijgers, van Marennes en zeilde JUFVROUW JANNETTE, kapt. B.J. Groothuis, naar Riga; DE BONTJE JOHANNA, kapt. S.K. Ekamp, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.H. Sprik en BROEDERLIJKE LIEFDE (opm: kof), kapt. J.A. van der Wal, naar …… ; DE VROUW ANNA, kapt. J.H. Korter, naar Arendsburg; BROEDERLIEFDE, kapt. H.A. van der Wal (opm: smak, kapt. A.A. van der Wal), naar de Oostzee; CATHARINA, kapt. C. Nieman, naar Reval.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild JACOBA, kapt. A.K. de Groot. L’EMILIE, kapt. M. van der Kerkhoven, DE GOEDE HOOP, kapt. J.W. Wilkens, MEDUSA, kapt. F. Bunnemeijer en DE JONGE JOHANNA, kapt. J.W. Poel, naar Londen; DE HOOP, kapt. H.W. de Groot, naar Falmouth; GUILLAUME, kapt. W. de Ruijter, naar de Havannah; DE BRABANDER, kapt. R.R. de Haan, naar Glasgow; DE VROUW AFFIENA, kapt. H.W. Drendt, naar Hamburg; DELPHIN, kapt. C. Brandaris, naar Batavia met troepen.
Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HELENA, kapt. Greeven, van Marennes; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuring, van Memel; DANKBAARHEID, kapt. Huges, van Heiligenhafen en MARIA, kapt. P.E. Boer, van Dantzig.

Afbeelding
Datum 07 juli 1827
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 6 juli. De 5e, des morgens, zeilde van Helvoetsluis MARIA, kapt. F. van Ginkel, naar Suriname.
De 5e, des morgens zeilde uit de Maas CONCORDIA, kapt. C. Ouwehand, naar Bordeaux; CATHERINA ELISABETH MARIA, kapt. C.C. Boije, naar Elseneur.
De 5e, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis JACOBA, kapt. A.K. de Groot, van Londen en de 6e, des morgens, DE VRIENDSCHAP, kapt. C. Bradhering, van Riga.
De 5e, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VROUW ANNEGINA, kapt. J.J. Boer, van Arendsburg; JOHANNA CATHARINA, kapt. J.H. Dahnert, van Pernau; ELISABETH, kapt. J. Morton, van Ipswich en zeilde DE VROUW ELISABETH, kapt. G. van Gelderen, naar Gibraltar en ELISABETH CORNELIA, kapt. J. Parlevliet, naar Newcastle; de 6e, des morgens ENGELINA JANTINA, kapt. B.J. Weigers, naar Pernau en DE VROUW IKINA, kapt. G.J. Postema, naar Marennes.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE EENDRAGT, kapt. J. Dillewijns, naar Londen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring en DE JONGE JOSEPH, kapt. J.IJ. Heuvel, naar de Oostzee.
Te Antwerpen zijn gearriveerd THEODORE, kapt. den Duijts, van Zante; JONGE TITSKE TROMP, kapt. de Jong, van Cette en CATHARINA JOSEPHINA, kapt. Muntendam, van Marennes; REINE CHÉRIE, kapt. J.C. Kuijper, van Tremblade; HEMMINA, kapt. Taay, van Noirmoutier; VROUW GERDINA, kapt. Gust en NOOIT GEDACHT, kapt. Geltes, van Bremen.

Afbeelding
Datum 14 mei 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten: Amsterdam, 12 mei. HENRIETTE, kapt. J.C. Willems, van Suriname; ELZO DE WIND (opm: naam is EIJZO DE WENDT), kapt. W.G. Hellinga, van Bordeaux; META, kapt. P.J. Holm, van Kopenhagen; VROUW GEZINA, kapt. J.D. Donnema, van Dantzig; DE JONGE PIETER, kapt. E.P. Boer; ARIUS, kapt. R.C. Hazewinkel en DE VROUW ANNA, kapt. H.M. Swart, van Dantzig; REGINA, kapt. O.L. Ketelboter, ELISABETH, kapt. G. Pybes, MARIA, kapt. T. Feye, GEZINA, kapt. L.G. Buss, VROUW STIJNTJE, kapt. J.M. Visser, VROUW JANTINA, kapt. J.D. Blouw, KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, HEMMINGA, kapt. O.P. Smith, van Koningsbergen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuering, van Memel; DE VROUW JANTJE, kapt. J.O. Kuiper, van Libau; GEZINA, kapt. A.E. Pot, van Kiel; EENDRAGT, kapt. J.J. Biezen, van Wismar; VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Sterenborg; SPECULATIE, kapt. P.H. Puister; VROUW CATHARINA, kapt. H.F. Lucht, van Rostock; VROUW MARGARETHA, kapt. E.H. Pot, van Demmin; VROUW FENNA, kapt. H. Addix, van Neustadt; DE GOEDE HOOP, kapt. P.J. de Vries, TWEE GEBROEDERS, kapt. J.E. Scherpbier, van Neustadt.
Rotterdam, 10 mei. JONGE WILLEM, kapt. P. Janzen en ELISABETH EN CORNELIA, kapt. J. Parlevliet Jr., van Liverpool; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. H.J. Kruse, van Bremen; VROUW BARBARA, kapt. H. Abrams, van Libau; DE HOOP, kapt. H.B. Engelsman, van Howacht; SARIA MARIA, kapt. J.G. Bloom, van Colberg; HOOP OP WELVAART, kapt. H.J. Mulder, van Stralsund; DE HOOP OP FORTUIN (opm: OP HOOP VAN FORTUIN), kapt. A.H. Visker, van Wismar;
Antwerpen, 9 mei. de JONGE ORANCIA, kapt. S. de Best, van Batavia; JULIA, kapt. J.P. Visser, van Marennes; FORTUNA, kapt. H.A, Jongbloed, van Koningsbergen.

Afbeelding
Datum 26 juli 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 25 juli. DE JONGE JAN SCHOON, kapt. M.J. Schoon, van Riga;
DE VRIENDSCHAP, kapt. J. Sluik, van Petersburg; DE WAAKZAAMHEID, kapt. J.C.
Praater, van Stokholm; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Memel;
HENDERIKA, kapt. J.O. Visser, van Koningsbergen; BROEDERLIEFDE, kapt. A.A. van der
Wall, van Koningsbergen; ZEELUST, kapt. R.H. Legger, van Koningsbergen; GEZINA, kapt.
H.A. Bekkering, van Dantzig; MARIA, kapt. H. van Veen Jr., van Petersburg; DE JONGE
PIETER, kapt. J.H. Brons en DE HOOP, kapt. K.J. Schut, van Koningsbergen; JANTINA,
kapt. H.E. Boswijk, van Dantzig; HENDRICA, kapt. L.K. de Jong, van Koningsbergen.
Rotterdam, 22 juli. AURORA, kapt. F. Rietmeijer, van Batavia; VROUW GEZINA, kapt. A.J.
Boomgaard, van Londen; VROUW STIJNTJE, kapt. T.M. Visser, van Rostock; DE VIJF
GEBROEDERS, kapt. G.P. Bakker, van Riga.

Afbeelding
Datum 16 oktober 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 15 oktober. De 13e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis AURORA, kapt. J. Struck, van Riga; IDA, kapt. C.F. Diederick, van St. Petersburg; HERCULUS, kapt. J.P. Erich, van Wolgast; JACOBINA, kapt. G. Ekxtrum, van Pernau en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Koningsbergen (de laatste als bijlegger naar Antwerpen).
De 14e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis ANTONIE, kapt. W. Mennen, van Riga en ISIS, kapt. S. Jorden, van Blackney.
De 14e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VRIENDSCHAP, kapt. R.R. Sap, van Drontheim en MARIA ANNA, kapt. A. van der Kaak, van Bergen naar Gent; als bijlegger door averij en nood.

Afbeelding
Datum 21 oktober 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 20 oktober.de 17e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis KLASINA EN DIRKJE, kapt. C. Schilperoord, van Lissabon en DE JOHAN GEORGE, kapt. W.D. Kleininga, van Bergen. De 18e, des morgens, zeilden MARIA, kapt. F. van den Bergh, DE STAD ROTTERDAM, kapt. W. Poort en DE JONGE ELIZABETH, kapt. H. Bruhn, naar Batavia; DE JONGE JOHAN GEORGE, kapt. G. Metzon, naar Lissabon; ENIGHEDEN, kapt. C.O. Westermark, naar de Oostzee; DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domeni, naar Cette. De 19e, des morgens, zeilden DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring en DE ANNA ALBERDINA, kapt. E.D. Ekamp, zijn binnendoor naar Antwerpen gezeild.
De 17e dezer, des avonds, arriveerden in de Maas GEZINA JOHANNA, kapt. O.C. Hansen, van Bergen (als bijlegger naar Antwerpen). De 19e, des morgens, zeilden CATHARINA MARGARETHA, kapt. J. Maas jr., en DE VROUW MARIA, kapt. J. Gall, naar de Oostzee; DE JONGE ALYDA, kapt. A.G. van Berkel, naar Bilbao; FLORA, kapt. D. Rooderkerk, naar Liverpool; HARMONIE, kapt. J. Rooderkerk, naar Lissabon.
De 19e dezer, des namiddags, zeilden van Helvoetsluis Zr.Ms. instructie-brik PELIKAAN, luitenant Heutz; ENIGHEDEN, kapt. C.O. Westermark, naar de Oostzee; OCEANET, kapt. C. Gjessing, naar Dramme. De 20e, des morgens, zeilden MARIA, kapt. F. van den Bergh, DE STAD ROTTERDAM, kapt. W. Poort en DE JONGE ELIZABETH, kapt. H. Bruhn, naar Batavia; DE NIEUWE ONDERNEMING, kapt. K.L. Domeni, naar Cette; ’S LANDS WELVAREN, kapt. W. Schep, naar Gibraltar. DE TWEE GEBROEDERS, kapt. T.T. Borst, is binnendoor naar Antwerpen gezeild.
De 19e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE HERSTELLING, kapt. A.H. Karsijns, van Windau. De 20e, des morgens, zeilden GUIANA, kapt. R. Popke, naar Suriname; DE VROUW IKINA, kapt. G.J. Postema, NAAR Liverpool; DIANA, kapt. C.M. Hansen, naar Stettin.
Te Antwerpen zijn gearriveerd DE GEZUSTERS, kapt. Post, van Memel; ANDREAS, kapt. Vos, van Koningsbergen; VROUW CATHARINA, kapt. Lever, van Dantzig; JONGE ISABELLA, kapt. Drent, van Noorwegen; AURORA, kapt. Wygers, van Bergen; MARGARETHA, kapt. Albreghtsen, van Riga en MINERVA, kapt. Kopeke, van Greifswald.

Afbeelding
Datum 28 oktober 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 27 oktober. De 24e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis MARGARETHA, kapt. J. Verdoes en DE VIJF GEBROEDERS, kapt. L.R. Roelfsema, van Marennes; DE JONGE MARGARETHA, kapt. J.K. Wykmeyer, van Liverpool en MARIA, kapt. P.E. Boer, van Bergen (als bijlegger naar Brussel). De 25e, des morgens, zeilden DE JONGE ADRIANA, kapt. J. Admiraal, ANTHONY, kapt. M. Azon Jacometti en LOUISE PRINSES DER NEDERLANDEN, kapt. P. Sipkes, naar Batavia; des namiddags, arriveerden DE VROUW ENGELINA, kapt. H.T. de Jong en de VROUWE MARIA ELISABETH, kapt. L.J. Haverbult, van Marennes.
De 24e dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas PETRONELLA, kapt. A.R. Zwaal, van Bergen. De 25e, des morgens, zeilde GOUVERNEUR VAN IMHOFF, kapt. G.H. Peperboom, naar Glassendoek (opm: Glasson Dock).
De 26e, des morgens, AGENORIA, kapt. W. van der Kolff, naar Suriname; LOUISA, kapt. D. Guijt, naar Jersey en DE HERSTELLING, kapt. A. Duindam, naar Bristol.
De 26e dezer, des namiddags, zeilden van Helvoetsluis DE VLYT, kapt. E.E. de Vries en NEPTUNUS, kapt. O.L. Roelfsema, naar Liverpool.
De 26e dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas MAARTINA ALETTA, kapt. J.G. Hoetjer, van Stockton.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild VICTORIE, kapt. G. Kuper, DE PELIKAAN, kapt. J.L. Vroome, naar Londen; KAREL, kapt. B.H. Stuurman, naar Bilbao; CHARLOTTE, kapt. S. Wippel, naar Hamburg; DE PRINS VAN ORANJE, kapt. J.J. de Meire, naar Rio-Janeiro; PAULINE, kapt. J. Joosens en PAULINE, kapt. P. van den Kerkhoven, naar Liverpool; CLOTILDE, kapt. H.J. Polter, naar Exeter en JEREMIAS, kapt. L. Sybes, naar …… .
Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HELENA, kapt. De Vries, van Hull; GEZINA JOHANNA, kapt. Hansen, van Bergen; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuring, van Koningsbergen en ANNETJE, kapt. Van den Oever, van Londen.

Afbeelding
Datum 28 maart 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 27 maart. De 26e dezer, des morgens, zeilde van Hellevoetsluis DE JONGE MARGARETHA, kapt. J.H. Wykmeyer, naar Marennes.
De 26e dezer, des namiddags, zeilden uit de Maas KLAZINA EN DIRKJE, kapt. E. Schilperoord, naar St. Ubes; FLORA, kapt. D. Rooderkerk, naar Liverpool; DE VROUW NEELTJE, kapt. J. van Gelderen en DE VROUW MAARTJE, kapt. J. Spanjersberg, naar Lissabon.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild L’ADĖLE (opm: brik, thuishaven Gent), kapt. M. Bakker, naar Buenos Aires; de JONGE CAMILLE, kapt. W.S. Backer en ST. PIERRE, kapt. J. de Potter, naar Londen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Arbroath en UDUNA, kapt. E.J. van der Molen, naar Liverpool.
Te Antwerpen zijn gearriveerd JOANNA WILHELMINA, kapt. Durr, van Riga en HAMERFEST, kapt Steen, van Mentor.

Afbeelding
Datum 02 juli 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 1 juli. De 29e passato, des namiddags, arriveerden in de Maas JOHANNA, kapt. J.R. Sap, van Koningsbergen.
De 1e dezer, des morgens, arriveerde te Helvoetsluis CHRISTINA JOHANNA, kapt. A. Plokker, van Marennes.
De 1e, des morgens, arriveerde de eerste jager, met zestien ton haring en zeilde DE HOOP VAN GRONINGEN, kapt. P.J. de Boer, naar Pernau.
Van Maassluis zeilde ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, naar Arbroath.
Van Antwerpen is de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE VRIENDSCHAP, kapt. H.J. Ketelaar, naar de Oostzee.
Te Antwerpen zijn gearriveerd VROUW HEDWIG, kapt. Hating, van Straalsund; MERCURIUS, kapt. de Groot, van Memel; VROUW ANTJE, kapt. Post, van Bordeaux; ANNA MARIA, kapt. Suppeling en DRIE GEBROEDERS, kapt. Lammers, van Riga; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuring, TWEE GEBROEDERS, kapt. Dorenbos, THERESIA, kapt. Borwyck en VROUW ANNEGIENA, kapt. Dokman, van Dantzig; VRIENDSCHAP, kapt. Keyzer, van Havre; VROUW ELIZABETH, kapt. Wyckman, van Anklam; LIENE, kapt. Craemers, van Koningsbergen; TWEE GEBROEDERS, kapt. Thonnes, van Hamburg.

Afbeelding
Datum 01 augustus 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 31 juli. De 29e dezer, des namiddags, zeilde van Helvoetsluis Zr.Ms. oorlogs-korvet PROSERPINA, kapt.-luitenant E.B. van den Bosch en arriveerde DE VREEDE, kapt. J.J. Greeven en AMASTS (opm: mogelijk verminkte naam), kapt. F.Y. Visser, van Riga; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Backer, van Frederikshaven.
De 29e dezer, des namiddags, arriveerden in de Maas DE VROUW GEERDINA, kapt. B.J. Bossinga, van Dantzig; DE GOUDVIS, kapt. H.J. Schuuring, van Pernau en DE VROUW GEZINA, kapt. A.W. Banting, van Rostock.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild DE PELIKAAN, kapt. J.L.Vroome en CATHARINA, kapt. J. van der Schuyt, naar Londen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring en FENNEGINA, kapt. H.J. Puister, naar Leith; ANNA PAULOWNA, kapt. J. van Louwen, naar Bilbao; MERCURIUS, kapt. J. Roose, naar Boston; FANNY, kapt. P. de Boer, naar Batavia; DE JACOBA, kapt. A.K. de Groot, MERCURIUS, kapt. H.K. de Groot, naar Liverpool; DE JONGE ROSE, kapt. J. Roelfsema; SOPHIA, kapt. P.C. Kroning en DE VROUW ELISABETH, kapt. W.A. Wijkman, naar de Oostzee; HENDRINA JOHANNA, kapt. H.G. Jonker, naar Petersburg; THERESIA, kapt. K.E. Boswyk, naar Dantzig; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. D.T. Doornbos, naar Aberdeen; MINERVA, kapt. J.G. Schultz, naar Stettin; DE VROUW HEDWIG, kapt. M. Hoting, naar Bremen.

Afbeelding
Datum 03 november 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 2 november. De 30e passato, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE VROUW CATHARINA, kapt. A.H. Schuring, van Dantzig; AGATHA, kapt. B.J. Potjewyd, van Libau; JOHANNA CORNELIA, kapt. P.D. Kuyt, van Londen en DE JONGE JOHAN VAN LETTE, kapt. J. Damster, van Riga naar Antwerpen, als bijlegger.
De 1e dezer, des morgens, is het schip WASHINGTON, kapt. M. Havighorst, uit de haven naar boven gezeild.
De 30e passato, des namiddags, arriveerden in de Maas FENNA, kapt. L.J.C. Muggenborg, van Libau en DE VROUW ELIZABETH, kapt. C. van Gelderen, van Malaga.
De 1e, des namiddags, arriveerde te Helvoetsluis DE VROUW NEELTJE, kapt. K. Parrell, van Drontheim.
Kapt. Van Gelderen, bovengemeld, rapporteert, dat hij de 24e oktober, op de hoogte van het eiland Wight, in goede staat en met een gunstige wind gepraaid heeft Zr.Ms. fregat SUMATRA, commandant J. Lucas.
Kapt. A. van der Weyden, van Malaga te Amsterdam gearriveerd, heeft de 14e oktober, op 47 gr. 34 min. noorderbr. en 8 gr. 50 min. lengte west van Greenwich, in goede staat en met een frisse koelte uit het N.O., zeilende gepraaid een barkentijnschip, voerende de Rotterdamse nommervlag 55, zijnde kapt. F. Popken, de 1e oktober uit Helvoetsluis vertrokken en gedestineerd naar Suriname.
Te Antwerpen zijn gearriveerd HENDRINA JOHANNA, kapt. Jonker, van Petersburg; GOEDE VERWACHTING, kapt. Schuuring, van Dantzig; VROUW HELENA, kapt. De Vries en ANTONY, kapt. Mennen, van Riga.

Afbeelding
Datum 22 mei 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 mei. De 18e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Liverpool. De 19e, des namiddags arriveerden MARGARETHA, kapt. W.P. Wessels, van Liverpool en DE VRIENDSCHAP, kapt. J.R. Platte, van Cette.
De 20e, des morgens, zeilden WILHELMINA, kapt. H.B.C.H. Ruisch, naar Batavia en CORNELIUS, kapt. H. Bosker, naar Liverpool.
De 18e dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas JOHANNIS EN WILHELMINA, kapt. D. Mooyekind, van Hull.
De 20e, des morgens, zeilden DE HOOP, kapt. L. Teunis (opm: kapt. Lourens Teunis Kerkstra), naar Suriname; HARMONIE. kapt. H.K. Potjewijd, naar Duinkerken; DE JONGE DOCHTER REMPKE, kapt. J.J. Oltmans, naar Liverpool.
De 20e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis HENRIETTE, kapt. J.J. Groot, van Libau.
De 20e dezer, des namiddags, arriveerde in de Maas CHRISTINA, kapt. R. Engelsman, van Libau.

Afbeelding
Datum 22 mei 1830
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 21 mei. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen de VROUW MARGRIETA, kapt. W.P. Wessels, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, beiden van Liverpool, met zout.

Afbeelding
Datum 10 juni 1830
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 9 juni. De 8e dezer, des morgens, zeilde van Helvoetsluis DE GOEDE HOOP, kapt. W.E. Dik, naar ………
De 8e, des morgens, zeilde uit de Maas DE JUFVROUW FRESINA, kapt. J.H. Potjer, naar Liverpool; DE GOEDE VERWACHTING; kapt. J.J. Schuuring en AMICITIA, kapt. H.J. Benes, naar Libau; HENDRIKA, kapt. H.B. Schippers en DE VRIENDSCHAP, kapt. F. Plokker, naar St. Valéry en ISABEL MARIA, kapt. T.J. Soares, naar Lissabon.
De 8e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DE JONGE WILLEM, kapt. T. Parlevliet, naar Liverpool en DE BATAVIER, kapt. D. Dunlop, naar Londen.
De 8e, na posttijd, arriveerde te Maassluis OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. A. van der Gaauw, van de Noord Zee.

Afbeelding
Datum 29 maart 1831
Krant MCO - Middelburgsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Vlissingen, 26 maart. Den 23 dezer is uit zee alhier gearriveerd Zr.Ms. korvet DE HELDIN, kommandant Anemaet en den 24 Zr.Ms. korvet HIPPOMENES, kommandant De Quariel, beide van Texel.
Den 22 is alhier van Veere gearriveerd THE HEBE, kapt. T.S. Foreman, met ballast.
Voorts zijn sedert den 23 dezer op onze rede aangekomen:
DE VROUW MARIA, kapt. P.F. Friedrichs en SPECULATION, kapt. H.G. Heerma, beide van Emden, met ballast; AMALIA, kapt. J. Serk, van Bergen, met traan en stokvis, alle drie naar Antwerpen bestemd.
IREYM, kapt. C. Dahl, van Bergen naar Dordrecht, met traan en stokvis.
Heden is van hier naar zee gezeild: DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, naar de Oostzee, met ballast.
Ook zijn van Antwerpen de Schelde afgekomen, en sedert den 23 dezer van onze rede naar zee gezeild: LA CAROLINE, kapt. L. Soupat, naar Havre-de-Grace, met zink; ESLINGTON, kapt. Th. Murray, naar Newcastle, met boomschors ; de EDUARD, kapt. R. Bouneker, naar Hamburg en HENDRIK EN FREDERIK, kapt. J.F. Schulte, naar Stettin, beide met
stukgoederen.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Jan Bertram Breukelman en Johannes Nicolaas van Houten, makelaars te Rotterdam, als daartoe behoorlijk gemachtigd, zullen op morgen den 31 augustus 1831, des voormiddags ten 11 uur, in het huis van de notarissen, op de Gelderschekade, ten overstaan van de griffier van de Rechtbank van Koophandel, aan de meestbiedende, om contant geld, verkopen: Circa 400 stuks Buenos Aires en Fernambucq huiden, door zeewater beschadigd, gelost uit het van Liverpool gekomen schip DE GOEDE VERWAGTING, kapt. J.J. Schuuring, en zulks bij kavelingen, zoals die liggen in een lichterschuit op de Leuvehaven, westzijde, bij de Jonkmansteeg, alwaar dezelve heden en morgen voor elk te zien zijn.

Afbeelding
Datum 10 december 1831
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 8 december. Binnengekomen: Gisteren nog Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, kapt. luitenant Jonkers; TWEE GEBROEDERS, kapt. G.L. Doornbos, van Liverpool; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Liverpool; JOHN A. ROBB, kapt. J. Forbes, van Baltimore; COTURY, kapt. Y. Waters, als bijlegger, van Antwerpen; ATLAS, kapt. G.W. Scott, van Riga, ligt in quarantaine.

Afbeelding
Datum 08 september 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 7 september. Den 5 dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis:
SOPHIA CHRISTINA, kapt. E. Dade, DE JONGE ARIE, kapt. Goudappel, ANNA MARGARETHA, kapt. H. Nieman, MAREN RYSTIN, kapt. M. Gimrosen en WOHLFARTH, kapt. P. Fretwurst, van Riga; PROBITY, kapt. G. Schutting, van Londen; DE VROUW ANNEGINA, kapt. H.H. Hendriks, van Dantzig; LORD HOWICK, kapt. W. Burn, van Sunderland en DE GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker, van Reval
Den 5 dezer, des namiddags zeilden AURORA, kapt. H. Nieman, naar Antwerpen; HARMONIE, kapt. C.J. Reus, naar Liverpool, en BABETTE, kapt. T. Koning, naar…
Den 6, des morgens, Zijner Majesteits oorlogsbrik DE VLIEGENDE VISCH, kapt.-luitenant Tuning; PRINSES MARIANNE, kapt. J. Admiraal, DE STAD ROTTERDAM, kapt. C. Poort, DE MAAS, kapt. J.C. Tevez, DE HELD, kapt. B.C. ten Ham, en DE DANKBAARHEID, kapt. D. Hazewinkel, naar Batavia. NICKERIE, kapt. J. Cleland, naar Suriname; GOVERNOR DOUGLAS, kapt. J. Mock, BEAVER, kapt. J. Francisco, en SYBILLA, kapt. E. Tornhell, naar New York; DE EERSTELING, kapt. H.F. Horneman, naar de Zuidzee; LA VILLE DE ROUEN, kapt. J. Lagrien, en MINERVA, kapt. J. Hayard, naar Havre; FORTUNA, kapt. H.C. Fahrbrod, DER IX MÄRTZ, kapt. J.W. Regeser, en BOREAS, kapt. H. Wichman, naar de Oostzee; BETSEY, kapt. D. Schwen, DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, MARIA LUCIA, kapt. P. Jorck, en DE STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk, naar Liverpool; METEOR, kapt. J. Gibbs, naar Dantzig; DE WISSELVALLIGHEID, kapt. A. van der Weyde, naar Gibraltar; JOHANNA, kapt. J.J. Roggensack, naar Wismar; DREI STERNE, kapt. W. N. Davids, naar Rostock; STERLING, kapt. T. Brown, naar Bristol; WEST CHIRTON, kapt. J. Donkin, naar Stockton; FREDERICK, kapt. A. Wales, naar Schields, en PROVEN, kapt. C. Eghorn, naar Denemarken en arriveerden ELISABETH, kapt. G. Pybus, van Bergen; DE GOEDE HOOP, kapt. H.B. de Jonge, van Pernau, en MANSFIELD, kapt. A. Nicol, van Londen; de wind O.

Afbeelding
Datum 03 november 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 2 november. Den 1 dezer, des namiddags, zeilde van Helvoetsluis:
ALKMAAR, kapt. I. Heath, naar Londen, en arriveerden HERMANNA JACOBA, kapt. J. van Ulphen, van Nantes; DE TREKVOGEL, kapt. H.T. de Jong, en DE ZEEMEEUW, kapt. D. Noordhoek, van Marennes; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Liverpool; BRITANNIA, kapt. G. Applyard, van Newcastle en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Kwakkelstein, van Cadiz.
Den 2, des morgens zeilden AURORA, kapt. R. Smith, naar Perth, en WILLIAM, kapt. T. Lamb, naar Stockton; de wind ZZW.

Afbeelding
Datum 30 juli 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 29 juli. De 26e dezer, des namiddags, zeilden van Helvoetsluis EDWARD BRUNDS, kapt. P. Hoop, naar Archangel; PROVIDENTIA, kapt. M.H. Janson, naar Drammen en arriveerde VRIENDSCHAP, kapt. L. Hus, van St. Ubes. De 28e, des morgens, zeilden WILLEM, kapt. A. Plug, naar Batavia; ELIZABETH, kapt. H. Posthoff, naar Lissabon; MARIA, kapt. H.T. Mulder en DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar …. ; DE HOOP, kapt. J.H. Mugge, naar Liverpool; DE VIER GEBROEDERS, kapt. A.J. Bakker en FENNEGINA, kapt. H.J. Puister, naar Vitseroe.
De 27e dezer, des morgens, zeilden uit de Maas HENRIETTA, kapt. H.F. Pieper, naar Kiel en arriveerden DE VROUW HELENA, kapt. J.G. Dreyer, van de Eems; ANTINA, kapt. J.B. Schoon, van Embden en DE VIER GEBROEDERS, kapt. N. Anderson, van Stubbekiöbing. De 28e, des morgens zeilden STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortrijk, naar Bergen; DE ONDERNEMING, kapt. L.J. Gort, naar Sunderland; MARIA JOHANNA, kapt. H. den Breems, naar Malaga; HENDRIKUS EVERARDUS, kapt. A. Kremer, naar Duinkerken; HILDA HENRIETTA, kapt. S. Jacobus, CATHARINA JULIA, kapt. P.H. Hazewinkel en DE GOEDE HOOP, kapt. H.P. de Jonge, naar …. ; DE JONGE ALIDA, kapt. J. van Gelderen, naar Bilbao, naar St. Ubes. De 28e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis DE VROUW HELENA, kapt. R. Remkes, naar Hamburg; DE VROUW MARIA, kapt. B.J. Kotsh, naar Wangerooge; DE ZEEVOGEL, kapt. J.J. Hansen, naar Elseneur en DE HERSTELLING, kapt. L.E. Gust, naar Embden.
De 29e dezer, des morgens, arriveerde in de Maas DE VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Sunderland.
De 29e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis JOHANNA MARIA, kapt. J.G. Schoffer, naar ….. .

Afbeelding
Datum 14 september 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 13 september. De 11e dezer, des namiddags, arriveerden te Helvoetsluis DE JONGE HERMANNA, kapt. K. Nagel, van Oleron; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Liverpool en zeilden DE HOOP, kapt. J.H. Mugge en GEZIENA, kapt. R. Taay, naar Sunderland; DE VRIENDSCHAP, kapt. J.R. Platte, naar Libau.

Afbeelding
Datum 28 september 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 27 september. De 27e dezer, des morgens, zeilden van Helvoetsluis COLUMBUS, kapt. A.L. Floor, naar Marseille; ALEXANDRINE, kapt. C.K. Vugt, naar Newcastle; FREDERICK, kapt. S.J. Vonk, naar ….. ; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Backer, naar Drammen; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Morrisonshaven.
De 26e dezer, na posttijd, arriveerde DIANA, kapt. K.T. Stok, van Embden.
De 27e, des morgens, zeilden HARMANNA FRAUKINA, kapt. B.H. Swart, naar Lynn en DE TWEE GEBROEDERS, kapt. W. Meeuwenoord, naar Havre en arriveerde GRAAF CANKRIN, kapt. H. Blad, van Duinkerken.

Afbeelding
Datum 22 oktober 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 21 oktober. De 26e, des namiddags, zeilden CATRIENA, kapt. H.G. van Dam, naar Firth of Forth en arriveerden DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jong, van Bergen; EMILY, kapt. Y. Snoek, van Reye; DE OPHEFFING, kapt. C. van Limmen, van St. Davids; GEZINA, kapt. J.G. Postema, van Liverpool; de 21e, des morgens, DE VROUW GEZINA, kapt. J.I. van der Woude, van Abbeville; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Morrissonshaven; COURIER, kapt. P. de Best, van Duinkerken.
De 21e dezer, des morgens, arriveerde te Brielle BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van Londen en zeilde DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. H.C. Kool en GRAAF CANKRIN, kapt. H. Blad, naar Texel; NIJVERHEID, kapt. D.H. Puister en JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, naar Firth of Forth; CHRISTIAAN PAULUS, kapt. A.H. Horn en PROVIDENTIA, kapt. C.F.P. Witt, naar de Oost Zee; VIJF GEZUSTERS, kapt. J.W. Wieben, naar Leer.
De 21e dezer, des morgens, zeilden van Maassluis ANNA MARGARETHA, kapt. H. Schaal, naar Blankenese en BARBARA, kapt. K.J. Jonker, naar Hamburg.
Het schip EMMANUEL, kapt. G. Jacobsen, van Drammen de 14e dezer te Amsterdam gearriveerd, is de 6e in het Vlie binnengekomen, doch niet op de havenlijst van Vlieland als zodanig vermeld geworden.
Het schip KATARINA, kapt. H.H. Bakker, van Amsterdam naar Petersburg, is, volgens particulier bericht, de 17e dezer uit het Vlie naar zee gezeild.

Afbeelding
Datum 24 oktober 1833
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 23 oktober. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen WILLEMINA GEZINA, kapt. L.N. Baas, van Liverpool, met klipzout; de OPHEFFING, kapt. C. van Limmen, van St. Davids, JAMES CHRISTIAN, kapt. J.M. Ritchie, van Inverkeithing, SEDSFIELD, kapt. Thomas Steabler, en ECONOMY, kapt. W. Hodson, beiden van Sunderland, en alle vier met steenkolen; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuuring, van Morrisonstad, HAABET, kapt. J.R. Jessen, en DRIE ZUSTERS, kapt. D.T. de Jonge, beiden van Bergen, en alle drie met stokvis en traan.

Afbeelding
Datum 15 maart 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 12 maart. Volgens rapport van de zeeloodsen is voor de wal, met loodsen aan boord, het schip de DRIE MARIA’S, kapt. J. Glazener, van Batavia.
Den 13 dito. Van de morgen zeilden in zee: NEERLANDS KROONPRINS, kapt. A. v.d. Meijde, naar Lissabon; HET VERTROUWEN, kapt. B.J. Bakker, naar Cette; REINKE, kapt. J.J. Oltmans, naar Belfast; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Newcastle; PETRUS EN LUDOVICUS, kapt. W.J. Moesker, en de HOOP, kapt. J.M. Mugge, beiden naar Liverpool.
Brielle, 13 maart. Heden morgen zeilden in zee: GEZINA JACOBA, kapt. J.J. Wever, naar Bergen; MARTINA JOHANNA, kapt. R.J. van Driesten, naar Greenock; LEMMER, kapt. J. Tammes, naar Stettin; JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seifferts, naar Noorwegen; GESINA, kapt. S.T. Kramer, naar de Oostzee; MERCURIUS, kapt. J. van Duyn, naar Dundee; FELIX, kapt. J.J. Kramer, naar de Middellandse Zee; WILLEMINA LAURENTIA, kapt. J.J. Swart, en AUGUSTA CATHINKA, kapt. L.J. Dreijer, beiden op avontuur; ALBERTINA, kapt. H.W. de Groot, naar Liverpool, en AMICITIA, kapt. H.J. Beness, naar Newry.
Maassluis, 13 maart. Heden morgen zeilden in zee: JONGE TJALLING, kapt. H.H. Mellema, naar Hamburg; JUFVROUW CATHARINA, kapt. G.H. Schwenner, op avontuur; GESINA, kapt. B.L. Roelfsema, naar Noorwegen; de VROUW CATHARINA, kapt. H.A. van Laten, naar Hamburg

Afbeelding
Datum 24 april 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 21 april. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, van Bordeaux; EBENEZER, kapt. C. Muller, van Sonderberg.
Heden morgen zeilden naar zee: MARIA EN ADRIANA, kapt. F. Parlevliet, naar New York; UDONIA, kapt. W.P. Wessels, naar Nerva.
Den 22 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Newcastle.
Brielle, 21 april. Heden morgen arriveerden uit zee: VROUW HELENA, kapt. H.H. Kramer, van Stralsund, en de BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van London.
Den 22 dito. Gisteren na posttijd arriveerde uit zee: ANNE CATRINE, kapt. H.A. Boije, van Mareboe.
Maassluis, 22 april. Heden morgen zeilde naar zee: de JONGE ARIE, kapt. L. Hus, naar St. Ubes.

Afbeelding
Datum 24 april 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 23 april. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen FAVORITE, kapt. Henry Simm, en de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, beiden van Newcastle, met steenkolen en aardewerk.

Afbeelding
Datum 15 mei 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 12 mei. Gisteren namiddag zeilden naar zee: de DANKBAARHEID AAN DE NEDERLANDSCHE HANDEL-MAATSCHAPPIJ, kapt. P. Landberg, naar Batavia, en de VRIENDSCHAP, kapt. J.J. Brands, op avontuur.
Den 13 dito. Gisteren namiddag zeilde naar zee: Zr. Ms. stoomboot SURINAME, kapt. luit. Franke; en arriveerden uit zee: de STAD DORDRECHT, kapt. J. van Nassau, van Batavia; VROUW ALIDA, kapt. F. Fredland, van Rostock, en CATHARINA, kapt. E.H. Bruins, van Emden. Van de morgen zeilden naar zee: GEZINA, kapt. K.K. Wijkmeijer, en HELENA, kapt. D.J. Greven, beiden naar de Oostzee.
Brielle, 13 mei. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: de BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van London; AURORA, kapt. R.D. Bettere, van Nieuwharlingerzijl, en ELISABETH, kapt. B.J. Bankers, van Bremen. Heden zeilden naar zee: GOEDE VERWAGTING, kapt. J.R. Schuring, naar Newcastle; WAAKZAAMHEID, kapt. J.K. de Weerd, naar Sunderland, en STAD GRONINGEN, kapt. J.J. Kortijk, naar Nerva.
Maassluis, 12 mei. Heden morgen zeilde naar zee: AGNES ANGELINA, kapt. A.J. Kolhof, op avontuur.

Afbeelding
Datum 09 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 6 juni. HARMONIE, kapt. H. Hansen, van Triëst; ANNA MARIA, kapt. H.H. Kuiper, van Londen; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Newcastle.
Vlie, 5 juni. VROUW ALIDA, kapt. G.R. Kars, van Newcastle; ROELFINA, kapt. J.K. Bolhuis, van Flekkefiorde; ALBERTUS, kapt. E.E. Kock, van Emden.
Uitgezeild:
Texel, 6 juni. CONCORDIA, kapt. J.H. Backer, naar Batavia; LEONIDAS, kapt. B.M. Corbière, naar Suriname; DORP GAASTMEER, kapt. M.P. van der Zee, naar Londen; NEPTHUNUS, kapt. W. Bakker, op avontuur.
Vlie, 5 juni. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, naar Newcastle; HARMANNA JACOBA, kapt. J. v. Ulphen, naar Sunderland; ALETTA, kapt. F.B. Nepperus, naar Nerva; CAROLINE, kapt. H.L. Falk en ALIDA, kapt. H.B. Drok, naar Drammen; VROUW SOPHIA, kapt. H.L. Kok, naar Droback; J.D. CAROLINE, kapt. D.C. Danielsen, naar Oosterisoer; EGBERTUS, kapt. L.E. Tiktak, naar Christiaansand; JUFFROUW JOHANNA, kapt. J.G. Seifferts, naar Holmstrand; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg; LAMBERTUS, kapt. W.C. Lindeman en WILHELMINA SOPHIA, kapt. H.C. Peters, op avontuur.

Afbeelding
Datum 11 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE HOOP, kapt. P. Haasnoot, van Lissabon met huiden, fruit en koopmanschappen; HERSTELLING, kapt. L.S. Witkop, van Liverpool met suiker en katoen; IDA CORNELIA, kapt. G.E. Broekema, van Hamburg met eiken staven en kromhouten; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van New-Castle met steenkolen.

Afbeelding
Datum 27 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 25 juni. IDA ALEYDA, kapt. J. Sipkes, van Batavia; CATHARINA ANNA HELENA, kapt. P.H. Bos, FAAM, kapt. J. Andresen en JONGE WILLEM, kapt. G. v. Medevoort, alle drie van Suriname; JOHANNA GEBINA, kapt. R.H. Nagel, van Oleron. Gisteren nog: EIZO DE WENDT, kapt. W.G. Hellinga, van Nerva.
Vlie, 24 juni. GEZIENA, kapt. H.H. Veen, van Dantzig; HENDRIKA, kapt. O.G. Sap, van Stettin; VIER GEBROEDERS, kapt. C. Tonnen, van Althenburgh.
Terschelling, 23 juni. DE HARMONIE, kapt J.H. Deddes, van Koningsbergen, CAROLINA MATHILDA, kapt. C. Behrman, van Cuxhaven; DE TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Loop, van Leer.
St. Helena, 5 mei. PRINSES MARIANNE, kapt. J. Admiraal, van Batavia; dezelve heeft de 8e de reis naar Rotterdam voortgezet.
Uitgezeild:
Texel, 2 juni. GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Schuring, naar Newcastle.
Vlie, 24 juni. CHRISTIANNA, kapt. H.B. Elligers, naar Drammen; VROUW ANTJE, kapt. D.K. de Groot en GERBERDINA, kapt. K. D. de Grooth, beide naar Christiaansand; ANNA SIEBERDINA, kapt. J.H. Ugen, op avontuur.

Afbeelding
Datum 19 juli 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 16 juli. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: de HOOP, kapt. H. van den Bos, van Lissabon.
Den 17 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Newcastle.
Brielle, 16 juli. Gisteren namiddag zeilde naar zee: BATAVIER, kapt. D. Dunlop, naar London. Heden morgen arriveerde uit zee: MARIA, kapt. H.C. Hansen, van Windau; en zeilden naar zee: ZEEMEEUW, kapt. D.M. Noordhoek, naar Lissabon, en MARTINA JOHANNA, kapt. R.J. van Driesten, naar Liverpool.
Den 17 dito. Heden arriveerde uit zee: VROUW GEBBINA, kapt. P.J. de Vries, van Dantzig.
Maassluis, 17 juli. Heden zeilden naar zee: FORTUNA, kapt. J.C. Bartels, naar Arendsburg; JONGE KAREL, kapt. J. Eilers, naar Hull; CATHARINA, kapt. H.G. Lever, naar Bayonne; BERENDINA SOPHIA, kapt. H.G. Mulder, naar Lynn.

Afbeelding
Datum 19 juli 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 18 juli. Aan deze stad is gearriveerd: het schip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van Newcastle, met kolen en slijpstenen.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 11 augustus. Heden morgen zeilden naar zee: VROUW JOHANNA ELIZABETH, kapt. H.J. Bon, de MAAS, kapt. M. van Velthoven, en de VIER GEBROEDERS, kapt. B.C. Jaski, allen naar Batavia; LOUISA, kapt. P. Strand, naar Cette; FLORA, kapt. J.D. Meincke, naar de Oostzee.
Den 12 dito. Heden morgen zeilden naar zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Leith, en JONGE JACOB, kapt. J. Claassen, naar Emden.
Brielle, 11 augustus. Heden arriveerden uit zee; BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van London, en GRAAF CANCRIN, kapt. H. Blad, van Duinkerken; en zeilden naar zee: GEZINA, kapt. R.F. Taai, naar London; ANNA MARGARETHA, kapt. H. Niemann, naar de Oostzee, en GEBRUDER, kapt. H.T. Klein, naar Bremen.
Maassluis, 11 augustus. Heden morgen zeilden naar zee: GEZINA, kapt. K.K. Wijkmeijer, naar Sunderland; HARMONIE, kapt. W.L. Veen, op avontuur; JONGE JOHANNIS, kapt. M. Nemzon, naar Greifswald.

Afbeelding
Datum 25 september 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Hellevoetsluis, 22 september. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, van St. Davids; HARMONIE, kapt. P. Permien, van Arendsburg; en zeilde naar zee: GENERAAL CHASSÉ, kapt. M. Harkema, naar Batavia. Heden morgen zeilde naar zee: NEDERLANDSCHE NIJVERHEID, kapt. A. van der Valk, naar Batavia.
Den 23 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: CHRISTINA CORNELIA, kapt. D.J. Mik, van Liverpool. Heden morgen arriveerde uit zee: CONCORDIA, kapt. J.M. Mandema, van Kiel.
Brielle, 22 september. Gisteren namiddag zeilden naar zee: HENDRIKA, kapt. H.B. Schippers, naar Nantes, en AURORA, kapt. A.H. Krul, op avontuur; en arriveerden uit zee: GRAAF CANCRIN (opm: stoomboot), kapt. H. Blad, van Duinkerken; DE HOOP (opm: tjalk), kapt. A.L. de Vries, van Stralsund; DE VROUW JOHANNA, kapt. G.C. Schoemaker, van Heiligenhaven, en VROUW MARGARETHA, kapt. B.H. Brahms, van Wismar. Heden morgen arriveerden uit zee: BATAVIER, kapt. D. Dunlop, van London.
Den 23 dito. Gisteren namiddag arriveerden uit zee: VROUW ALIDA, kapt. G.B. Kars, van Stralsund, en TWEE GEBROEDERS, kapt. H.B. Annes, van Glukstad. Heden arriveerde uit zee: JONGE ALBERDINA, kapt. H.B. Mulder, van Sunderland.
Maassluis, 22 september. Heden morgen zeilde naar zee: JUFVROUW BERENDINA SOPHIA, kapt. H.G. Mulder, naar London.
Den 23 dito. Kapt. Mulder is op de rede teruggekomen.

Afbeelding
Datum 25 september 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 24 september. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen CHRISTINA CORNELIA, kapt. D.J. Mik, van Liverpool, met zout en stukgoederen; VROUW MARGARETHA, kapt. B.H. Brahms, van Wismar; DOROTHEA, kapt. R.R. Hendriks (opm: smak, kapt. R.R. Hinderikus), en CONCORDIA, kapt. J.M. Mandema, beiden van Kiel, en alle drie met raapzaad; the JOSEPH, kapt. Ed. Longlee, van Sunderland; de VIER GEBROEDERS, kapt. A.J. Bakker; de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, en JOH. AMALIA, kapt. Alex. Piket, alle drie van St. Davids, en alle vier met steenkolen.

Afbeelding
Datum 14 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 13 oktober. Den 11 oktober uitgezeild van Hellevoetsluis GOEDE VERWACHTING, J.J. Schuring, naar Newcastle.

Afbeelding
Datum 14 oktober 1834
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Vlissingen, 10 oktober. Voor Antwerpen bestemd zijn alhier ter rede gekomen: le CONSTANT, kapt. A. van Schie, van Liverpool, met klipzout; SENATEUR, kapt. J.T. Wildeman, van Bordeaux, met wijn en brandewijn; de KLEINE DAVID, kapt. H.E. Oortgiese, met ijzer en boter, en de VIJF GEZUSTERS, kapt. A.J. Rorden, met haver, beiden van Emden.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en van onze rede naar zee gezeild: VENUS, kapt. J. Hansen, naar Noorwegen, met ballast; CATHARINA, kapt. J. Luiken, naar Bremen, met klompen; WILHELMINE, kapt. J.H. Schomacker, na Riga, met aardappelen.
Hellevoetsluis, 10 oktober. Gisteren na middag arriveerden uit zee: CONCORDIA, kapt. F.H. Eddes, van Liverpool; GEZINA, kapt. K.K. Wijkmeijer, PROGRESS, kapt. G. Soarbrought, beiden van Newcastle.
Den 11 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: HOLLANDER, kapt. H.W. Kellij, van Boston. Heden morgen zeilden naar zee: STAD ROTTERDAM, kapt. C. Poort, naar Batavia; JULIANA, kapt. F. Poodts, naar St. Thomas; GOEDE VERWACHTING, kapt. J.J. Schuring, naar Newcastle; MERWESTROOM, kapt. J. Stroobuur, naar Bergen, en LAMORAAL ULBO, kapt. N.A. Smaal, naar Jersey.
Den 12 dito. Gisteren namiddag arriveerde uit zee: GRAAF CANCRIN, kapt. H. Blad, van Duinkerken. Heden morgen zeilden naar zee: Zr.Ms. oorlogsbrik CURAÇAO, kapt. luit. Le Jeune, en FACTORY, kapt. J. Parlevliet, jr., naar Batavia.
Brielle, 10 oktober. Gisteren avond is DE BATAVIER, kapt. Dunlop vlot geworden en heden morgen naar zee gezeild; en arriveerden uit zee: JONGE HARMEN, kapt. J.G. Schraeder, van Corsoer, en JOHANNA HILLEGONDA, kapt. J.D. Flik, van St. Petersburg.
Den 12 dito. Heden zeilden naar zee: ANTINA, kapt. J.B. Schoon, naar Dieppe; JONGE KAREL, kapt. J. Eijlers, naar Nantes.
Maassluis, 11 oktober. Heden zeilden naar zee: ONDERNEMING, kapt. H.G. Henrichs, en VROUW HENRIETTE, kapt. H.F. Klie, beiden naar Bordeaux, en VROUW FEMMEGINA, kapt. W.J. Pronk, naar Bayonne.
Den 12 dito. Heden morgen zeilden naar zee: ELISABETH, kapt. H.H. Pot, naar Newcastle; ANNA, kapt. H.W. Groenhoff, naar Rouaan; FORTUNA, kapt. J. Lubben, en DRIE GEBROEDERS, kapt. H.J. Klein, beiden naar Bremen.

Afbeelding
Datum 25 oktober 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Newcastle, 15 oktober. Aangekomen te Shields GOEDE VERWACHTING, J.J. Schuring. (opm: op de terugreis naar Nederland moet de kof in oktober tijdens een storm zijn verongelukt, waarbij de vijf opvarenden onder kapt. Jacob Jurjens Schuring om het leven kwamen)

Afbeelding