Inloggen
Nieuws
Nieuws van Marhisdata


Zoeken met wildcards

Er kan nu ook gezocht worden met een zgn. wildcard door het gebruik van het % teken in combinatie met de zoekopties 'Begin' of 'Bevat'.

Indien u zoekt naar het schip SOERABAIJA dan kunt u dit als volgt doen: zoek met S%RABA%A in het veld scheepsnaam en de optie begin of bevat. U krijgt dan een overzicht met de schepen waarvan de naam SOERABAIJA op verschillende wijze is geschreven.

Deze zoekmethode werkt ook op andere zoekvelden waarin met tekst gezocht kan worden.Zondag 20 januari 2019

 
Zeebrief/Nieuwsbrief Teun van der Zee

Vandaag is Zeebrief 150 gepubliceerd. Ga naar Historie-> Publicaties-> Zeebrieven Teun van der ZeeVrijdag 11 januari 2019

 
Nieuwe Website

Zoals u vast heeft opgemerkt hebben we onlangs onze nieuwe website gelanceerd. Door het toepassen van de laatste technieken zijn we in staat de gegevens op een moderne wijze te presenteren en inzichtelijk te maken. Er wordt gewerkt aan een beschrijving van de zoekmogelijkheden waarmee de gegevens opgevraagd kunnen worden. Voor de komende periode ligt verder de focus op het laden in de database van een aantal gegevensverzamelingen waaronder een collectie m.b.t. ruim 15.000 biografieën van gezagvoerders uit de negentiende eeuw. Daarnaast gaan we de serie Maritieme Kroniek van Nederland completeren. Momenteel zijn de kronieken over de periode 1813 – 1850 toegankelijk en doorzoekbaar gemaakt. We verwachten binnen een aantal weken de periode 1851 - 1917 hieraan te kunnen toevoegen.Zaterdag 22 december 2018

 
 
Nieuws van Schuttevaer


Passagiers veilig na aanvaring mps Edelweiss met autoschip Forenso (video)

Op de Waal bij Nijmegen is woensdagochtend rond 4 uur onder de spoorbrug het autoschip Forenso kop-op-kop met het cruiseschip Edelweiss in aanvaring gekomen. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle 160 passagiers van het cruiseschip Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla gehaald dat midden op de Waal lag.

Woensdag 20 maart 2019 - Lees meer

Man overlijdt door vallende mast op scheepswerf

In Zaandam is op een scheepswerf aan het Kruisbaken een man om het leven gekomen, doordat hij een mast op zijn hoofd had gekregen. De identiteit van de man is nog niet bekend.

Woensdag 20 maart 2019 - Lees meer

Peilboot zinkt in sluis Terneuzen

De peilboot Zigzag is vrijdagochtend 15 maart gezonken in de Middensluis bij Terneuzen. De twee bemanningsleden konden op tijd van boord komen.

Vrijdag 15 maart 2019 - Lees meer

Nederlandse werkgevers en vissers blij met Brexit-uitstel

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de Britten uitstel van de brexit gaan vragen en dat het Britse parlement het daar nu over eens is. Ook voor de Nederlandse Vissersbond is alles beter dan een harde Brexit, zegt voorzitter Johan Nooitgedagt.

Vrijdag 15 maart 2019 - Lees meerBron: Schuttevaer