Inloggen
Nieuws
Nieuws van Marhisdata


Zeebrief/Nieuwsbrief Teun van der Zee

Vandaag is Zeebrief 150 gepubliceerd. Ga naar Historie-> Publicaties-> Zeebrieven Teun van der ZeeVrijdag 11 januari 2019

 
Nieuwe Website

Zoals u vast heeft opgemerkt hebben we onlangs onze nieuwe website gelanceerd. Door het toepassen van de laatste technieken zijn we in staat de gegevens op een moderne wijze te presenteren en inzichtelijk te maken. Er wordt gewerkt aan een beschrijving van de zoekmogelijkheden waarmee de gegevens opgevraagd kunnen worden. Voor de komende periode ligt verder de focus op het laden in de database van een aantal gegevensverzamelingen waaronder een collectie m.b.t. ruim 15.000 biografieën van gezagvoerders uit de negentiende eeuw. Daarnaast gaan we de serie Maritieme Kroniek van Nederland completeren. Momenteel zijn de kronieken over de periode 1813 – 1850 toegankelijk en doorzoekbaar gemaakt. We verwachten binnen een aantal weken de periode 1851 - 1917 hieraan te kunnen toevoegen.Zaterdag 22 december 2018

 
 
Nieuws van Schuttevaer


Binnenschip ramt brug in Grimbergen, doorvaart gestremd

Het geladen Belgisch motorvrachtschip Maranta voer in de opvaart (richting Brussel) donderdagmorgen 17 januari kort voor half tien tegen het beweegbare brugdeel van de hefbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-Sas (Grimbergen). De schade is immens en op het drukbevaren kanaal kan voorlopig geen enkel schip meer passeren.

Donderdag 17 januari 2019 - Lees meer

Smit gaat Centurion Star bergen

Smit Salvage heeft een contract afgesloten voor het bergen van de pijpenlegger Star Centurion die zondag 13 januari in Indonesische wateren nabij Singapore werd aangevaren door de olietanker Antea en bijna compleet onder water op een zandbank ligt. Dat meldt Marine Insurance.

Donderdag 17 januari 2019 - Lees meer

MSC Zoe is weer onderweg

De MSC Zoe is woensdag 16 januari in de loop van de avond weer vertrokken uit Bremerhaven. Het schip lag daar sinds 2 januari nadat het boven Borkum tijdens stormachtige wind en een ruwe zee bijna 300 containers had verloren.

Donderdag 17 januari 2019 - Lees meer

Tanker vaart tegen steiger bij Speyer en wordt zelf aangevaren (video)

De Duitse tanker Eiltank 9 is in de nacht van dinsdag op woensdag 16 januari rond 00:30 uur tegen een steiger voor cruiseschepen bij Speyer aangevaren. Het ongeladen schip was in de opvaart onderweg richting Germersheim.

Donderdag 17 januari 2019 - Lees meerBron: Schuttevaer