Inloggen
STAD TIEL - ID 9762


Kroniekberichten

Datum 12 maart 1839
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Te Dordrecht ligt in lading naar Batavia, om in het begin van april te vertrekken, het nieuw gebouwd, gekoperd fregatschip de STAD TIEL, gevoerd door kapt. E.M. Chevalier, hebbende uitmuntende inrichtingen voor passagiers, en voerende een bekwame scheepsdoctor. Adres te Dordrecht bij Sandberg en Co, en te Rotterdam bij D. Burger en Zoon, cargadoors.

Afbeelding
Datum 11 april 1839
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 10 april. Aan deze stad is gearriveerd: het schip FEM SOSTRE, kapt. M.D. Bjonnes, van Holmstrand, met hout. Heden namiddag is van deze stad vertrokken het fregatschip de STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, bestemd naar Batavia.

Afbeelding
Datum 20 augustus 1839
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van kapt. E.M. Chevalier, voerende het schip (opm: fregat) de STAD THIEL (opm: STAD TIEL), van Rotterdam naar Batavia, in dato 7 juni, was hij de 27e mei de linie gepasseerd en bevond hij zich toen (7 juni) in goede staat op 26º46’ Z.B. en 33º03’ W.L, hebbende toen 39 dagen reis.

Afbeelding
Datum 31 augustus 1839
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 30 augustus. Het fregatschip de STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, van Dordrecht naar Batavia gaande, heeft de 7e juni op 27º Z.B. en 33º W.L. ontmoet, en had de 6e mei op de hoogte van Madeira gesproken de HARMONIE van Rotterdam naar Batavia.
De SOURABAYA, van Rotterdam naar Batavia, is op 21º Z.B. en 32º W.L. ontmoet, hebbende toen 42 dagen reis.

Afbeelding
Datum 12 november 1839
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 11 november. Volgens particulier bericht is gisteren namiddag te Hellevoetsluis binnengekomen het brikschip de DANKBAARHEID, kapt. J.K. Veltman, laatst van Manilla. Voorts wordt uit Hellevoetsluis van de 10e dezer gemeld, dat volgens rapport van kapt. P.D. Nap, zich met het schip (opm: bark) BOERHAVE voor de wal bevindende, door hem op de 4e augustus laatstleden in Straat Sunda was gepraaid het schip de STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, op welke bodem alles wel was.

Afbeelding
Datum 16 december 1839
Krant ZP - Zeepost

Volgens brief van Batavia van de 22e augustus zou van daar vertrekken de schepen NEERLANDS KONINGIN, kapt. Schaap, naar Rotterdam, medio september, NEHALENNIA, kapt. Verster en HET GOEDE VERTROUWEN, kapt. Bakker, beide naar Amsterdam, beide tegen eind september.
Nog lagen de 21ste dito aldaar in lading STAD TIEL, kapt. Chevallier en THEODOOR KORNER, kapt. Bringeman naar Rotterdam, EVERHARD, kapt. Stille naar Amsterdam en NEPTUNE, kapt. Orgood naar Nederland.

Afbeelding
Datum 01 februari 1840
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 31 januari. Per expresse is hier heden voormiddag van het Nieuwe Diep de tijding ontvangen, dat aldaar gistermiddag te 12 uur behouden is binnen gekomen, het fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, komende van Batavia, terwijl het de 6e december St. Helena heeft aangedaan, tegelijk met de WIJNHANDEL van Rotterdam, en beide schepen de 7e dan daar de reis voortgezet hebben. Te St. Helena is de 12e ook aangekomen en heeft den 14 de reis naar Amsterdam voortgezet de JAVAAN, kapt. Meyer.

Afbeelding
Datum 08 december 1840
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 7 december. Volgens brief van Pasoeroean, van 5 augustus, zou kapt. J. van der Linden, voerende het fregatschip ORION, de 10e aldaar zijne laatste suiker innemen, en dan naar Samarang verzeilen om de lading met koffij aan te vullen en vervolgens de terugreis naar het vaderland aan te nemen. Door zijn lang oponthoud in Oost Indië, vooral te Batavia, had hij verscheiden zieken gehad, maar nog niemand zijner equipage verloren.
Voorts verneemt men, dat gearriveerd waren, te weten: te Batavia de 8 augustus de STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, de 1e mei uit Texel gezeild; te Pasoeroean op de 27e juli de DELTA, kapt. G. Crans; te Sourabaya de 24e juli de JACOB CATS, kapt. W.B. Derks, en de 28e juli de BROEDERTROUW, kapt. W.R. Menkman.
Onder de te Batavia de 12e augustus ter rede liggende schepen worden wijders genoemd de DANKBAARHEID, kapt. Veltman, die, wederom naar China bevracht, de 15e de reis derwaarts zou aannemen, en de JACOB CATS, kapt. W.B. Derks, als de 10e september gereed zullende zijn om van Batavia de terugreis naar het vaderland aan te nemen.

Afbeelding
Datum 24 november 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Naar Batavia zal in de maand januari e.k. in het Nieuwe Diep tot vertrek gereed liggen, het Nederlands tweedeks gekoperd en kopervast fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier; hebben uitmuntende inrichtingen voor passagiers en voerende enen geadmitteerde scheepsdoktor. Personen of families die mochten verlangen met hetzelve naar Java over te gaan of goederen te verschepen, gelieven zich te adresseren aan Coopman & De Witt en Lennaertz, cargadoors te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 15 januari 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Naar Batavia. Het Nederlandse gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, van Tiel. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Oliver en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Naar Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip HENRIETTE CLASINA, kapt. F.J. Hofmann, van Amsterdam. Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Suriname. Het gekoperd schoener kofschip HENRIETTE, kapt. J.C. Willems, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip JONGE LODEWYK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Naar Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SURINAME, kapt. R. van der Mey, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Naar Havana. Het gekoperd tweedeks barkschip CHRISTINA, kapt. W.C. Ran, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Naar Havana. Het gekoperd barkenstynschip CUBA, kapt. J. Visser, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Naar Genua en Livorno. Het Nederlands schoener-kofschip HILLEGINA CATHARINA, kapt. G.J. Mooy. Adres bij Kranenborg en Zn.
Naar Genua en Livorno. Het Nederlands schoener-kofschip CATHARINA SYPKENS, kapt. G. Menkema. Adres bij Kranenborg en Zn.
Naar Hull. Het Nederlandse smakschip NEPTUNUS, kapt. C.H. Kraanstuiver.
Naar Lissabon. Het gekoperd Nederlands kof ONDERNEMING, kapt. J. Engelenberg. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz en Jan Daniels en Zn. en Arbman.
Naar Malta, Smirna en Konstantinopel. Het Nederlandse kofschip DOURO, kapt. H. de Haas. Adres bij Van den Bey en Co.
Naar Port à Port. Het Nederlandse kofschip JOHANNES, kapt. A. Sluik Jr. Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Triëst. Het Nederlandse kofschip DE ONDERNEMING, kapt. K. Zwanenburg. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Naar Triëst. Het Nederlands kofschip MARIA, kapt. H.J. Brouwer. Adres bij Jan Corver en Co.
Naar Bremen. Het Nederlandse schip HILLEGINA ALBERDINA, kapt. A.A. Wolkammer. Adres bij Blikman en Co.
Naar Bremen. Het Nederlandse schip DE VROUW JOHANNA, kapt. G.H. Drewes. Adres bij Blikman en Co.
Naar Hamburg en Altona. Het Nederlandse schip GEERDINA, kapt. E.D. Woltman. Adres bij Blikman en Comp.
Naar Hamburg en Altona. Het Nederlandse schip DE JONGE HENDRIK, kapt. T.R. Boonstra. Adres bij Blikman en Co.

Afbeelding
Datum 07 mei 1842
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Dordrecht, 6 mei. Volgens brief van kapt. E.M. Chevallier, van 26 februari 1842, was hij toen met het schip de STAD TIEL in goede staat zeilende op 00º11’ ZB, zijnde de vorige dag, na 37 dagen reis sedert zijn vertrek van het Nieuwe Diep, de evenachtslijn (opm: evenaar) gepasseerd. Aan boord was alles wel.

Afbeelding
Datum 18 mei 1842
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 13 mei. Heden is alhier aangekomen het Nederlandse schip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, van het Nieuwe Diep met twee passagiers, vertrokken 20 januari.

Afbeelding
Datum 17 januari 1843
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop 1/200e aandeel, groot NLG 1.000,-, in het kopervast gekoperd fregatschip, genaamd STAD TIEL (Tielsche Reederij), onlangs van deszelfs reis naar Batavia binnengekomen en in het vaderland geretourneerd. Adres met franco brieven ten kantore van Mr. G.P.A. Struyk, Procureur te Dordrecht, Voorstraat, bij de Munt, C 936.

Afbeelding
Datum 14 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Sietzes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ZEEMANSHOOP, kapt. G.J. Teensma, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en F. der Kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gezinkt Nederlands driemast galjoot DE STAD ZWOLLE, kapt. S.Y. Parma. Adres bij B.D. Bosscher. Vertrekt 15 november.
Suriname. Het Nederlands gezinkt schoener-kofschip CORNELIUS DASSE VIËTOR, kapt. A.A. Borgman. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het Nederlands schoener hoekerschip HET VERTROUWEN, kapt. R.S. Pinksterboer. Adres bij Jan Corver en Co. Vertrekt 15 november.
Suriname. Het gekoperd schoener kofschip ANNA ELISABETH, kapt. K.B. de Weerd, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlandse kofschip FENNEGINA, kapt. H.B. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. T.S. Oldendorp.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Havre en Rouen. Het Nederlands kofschip NEWCASTLE, kapt. B.E. Boll.
Adres bij Jan Corber en Co.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.

Afbeelding
Datum 21 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S. Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Siedtes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ZEEMANSHOOP, kapt. G.J. Teensma, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en F. der Kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het Nederlands gezinkt schoener-kofschip CORNELIUS DASSE VIËTOR, kapt. A.A. Borgman. Adres bij B.D. Bosscher. Sluit 25 november.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd schoener kofschip ANNA ELISABETH, kapt. K.B. de Weerd, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd brikschip TRITON, kapt. J.J. Kiers, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Curaçao en Havana. Het gekoperd barkschip PHOENIX, kapt. J.T. Visser, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlandse kofschip FENNEGINA, kapt. H.B. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. T.S. Oldendorp.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. J.H. Hut.
Adres bij Kranenborg en Zn. en H. Verwyde Cz.
Livorno en Genua. Het Nederlands kofschip FRIESLAND, kapt. P.V. de Vries.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zn. J. de Rooy.
Marseille (via Gibraltar). Het gezinkt Nederlands schoener kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker. Adres bij Van den Bey en Co.
Port á Port. Het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. B.J. Goossens.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Rochefort. Het Nederlands kofschip ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het gezinkt Nederlands kofschip MARIA, kapt. S.J. Rotgans Jz.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zoon en Jan Corver en Comp.
Trieste. Het Nederlands kofschip JOHANNA DE VRIES, kapt. L.C. de Vries.
Adres bij C.J. de Grys en Zoon en J.C. van Oven en Zonen.
Trieste. Het Nederlands kofschip AGATHA, kapt. H.P. Heikema.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Bremen. Het Nederlands schip CATHARINA, kapt. M.D. Forma.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.J. Orre. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.

DC 211143
Dordrecht, 20 november. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen ELIZABETH MACHTELINA, kapt. W.P. Wessels, en de VRIENDSCHAP, kapt.; K.J. Klasen, beiden van Liverpool, met zout en katoen; JEAN, kapt. R. Rouburg, van Glasgow; VAN SITTARD, kapt. W. Down, van Newport, beiden met ruw ijzer.

Afbeelding
Datum 28 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S. Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Siedtes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ZEEMANSHOOP, kapt. G.J. Teensma, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en F. der Kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd schoener kofschip ANNA ELISABETH, kapt. K.B. de Weerd, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd brikschip TRITON, kapt. J.J. Kiers, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 6 december.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. E. Meijer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEIJK, kapt. D. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en E. Windhouwer.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. Klaas Haasnoot, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.

Afbeelding
Datum 05 december 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Siedtes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ZEEMANSHOOP, kapt. G.J. Teensma, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en F. der Kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd brikschip TRITON, kapt. J.J. Kiers, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co. Vertrek 6 december.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. E. Meyer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEIJK, kapt. D. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en E. Windhouwer.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. Klaas Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het Nederlands kofschip HUNDEREN, kapt. K. Ouwehand.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Marseille (via Gibraltar). Het gezinkt Nederlands schoener kofschip DOLPHYN, kapt. B.J. Bakker. Adres bij Van den Bey en Co.
Marseille. Het Nederlandse kofschip VRIENDSCHAP, kapt. H. Landeweer.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Marseille. Het Nederlands schoener kofschip ALBERTINA, kapt. H.K. Potjewijd.
Adres bij Kranenborg en Zn., Canne en Balwé en Jan Corver en Co.
Port á Port. Het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. B.J. Goossens.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Rochefort. Het Nederlands kofschip ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het Nederlands kofschip AGATHA, kapt. H.P. Heikema.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Bremen. Het Nederlands schip CATHARINA, kapt. M.D. Forma.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.J. Orre. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands smakschip HENDRIKA, kapt. H.P. de Boer Sap. Adres bij Blikman en Comp.

Afbeelding
Datum 12 december 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en de Wit en Lenaertz, Van Olivier en Comp, Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Siedtes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. A. van Oosteroom, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zn. en d’Arnaud en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE ZEEMEEUW, kapt. H.L. Kayser, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. E. Meyer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEIJK, kapt. D. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip DE ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. Klaas Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.

Afbeelding
Datum 19 december 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en de Wit en Lenaertz, Van Olivier en Comp, Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip THEODORA EN SARA, kapt. A. van Oosteroom, van Amsterdam. Adres bij Floris der Kinderen en Zn. en d’Arnaud en Co.
Batavia. het gekoperd tweedeks barkschip DE ZEEMEEUW, kapt. H.L. Kayser, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. E. Meyer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEIJK, kapt. D. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes, van Amsterdam. Adres bij Hooijman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks driemast galjootschip ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip DE EENSGEZINDHEID, kapt. C. Meyer, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Havana. Het gekoperd brikschip ALIDA, kapt. Klaas Haasnoot, van Amsterdam.
Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Livorno en Genua. Het Nederlands schoener kofschip TJALLINGA AURELIA, kapt. G. Fekkes. Adres bij J. de Rooy.
Lissabon. Het Nederlands kofschip HUNDEREN, kapt. K. Ouwehand.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.

Afbeelding
Datum 24 april 1844
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 22 april. De 19e dezer is hier aangekomen de Nederlandse bark WATERLOO, kapt. S. van Duijn, de 9e december van Amsterdam vertrokken.
De 21e dezer zijn hier aangekomen de Nederlandse bark THEODORA SARA, kapt. A. van Oosteroom, de 5e januari van Amsterdam vertrokken, het dito schip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, met een passagier, de 9e januari van Amsterdam vertrokken, het dito schip BAROS, kapt. E.R. Borchers, de 9e december vertrokken van Amsterdam, het dito schip CORNELIS HOUTMAN, kapt. T.A.B Sietzes de 9e december van Amsterdam vertrokken, de dito bark CORNELIA, kapt. T.S. Deinum, met een passagier, de 9e december van Amsterdam vertrokken, de dito bark VIER GEBROEDERS, kapt. F. Jaski, de 9e januari van Amsterdam vertrokken, het dito schip GERTRUDE, kapt. A. Schaap, met enige passagiers, de 9e januari van Rotterdam vertrokken, de dito bark ELISE SUSANNA, kapt. N.A. Dijkema, de 30e december van Rotterdam vertrokken, het dito schip GENERAAL CHASSÉ, kapt. J.M. Winter, met twee passagiers, de 22e december van Rotterdam vertrokken, de dito bark VICE-ADMIRAAL GOBIUS, kapt. H.J. Bonn, met een passagiers, de 25e december van Rotterdam vertrokken, het dito schip d’ELMINA, kapt. J.C. Jansen, de 14e januari van Rotterdam vertrokken, het dito schip KENAU HASSELAAR, kapt. P.S. Schuil, de 14e januari van Rotterdam vertrokken, de dito bark JAN DANIEL, kapt. J.H. Zeeman, de 9e januari van Rotterdam vertrokken, en de dito bark ZEEPAARD, kapt. J. Giltjes Lzn, de 15e januari van Middelburg vertrokken.
Heden zijn hier aangekomen het Nederlandse schip JAVA, kapt. H. Hagers, met twee passagiers, de 8e januari van Rotterdam vertrokken, de dito bark CELEBES, kapt. T. Cars Czn, de 10e december van Suriname vertrokken, en de dito bark PIET HEIN, kapt. P.Y. Jobs, de 8e september van Rotterdam vertrokken.

Afbeelding
Datum 11 december 1844
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 9 december. De 6e dezer is hier aangekomen het Nederlandse schip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, met 6 passagiers, de 9e november van Japan vertrokken.
Heden zijn hier aangekomen het Nederlandse schip DECIMA, kapt. K.J. Bolhuis, de 11e augustus van Amsterdam vertrokken, en het dito schip PRINSES SOPHIA, kapt. J.H. Pellen Wessel, de 24e augustus van Rotterdam vertrokken.

Afbeelding
Datum 09 juni 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 8 mei. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht geworden de navolgende schepen, als:
Voor Amsterdam: JOHANNA MARIA CHRISTINA, kapt. C.N. Gorter; MARGARETHA JOHANNA, kapt. M. Schou; ELISABETH EN ANTOINETTE, kapt. H.A. Besier; NEPTUNUS, kapt. J.N. Schnyder; VRIENDSCHAP, kapt. H.W. de Boer; STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier; JEANNETTE PHILIPPINE, kapt. N. Rademaker; EUGÉNIE, kapt. G.A. Klimp; MARGARETHA SIMONETTHA, kapt. F.J. Hoffman.
Voor Rotterdam: ADRIANUS EN JACOBUS, kapt. P.J. van Emmerik; NEDERWAARD, kapt. M.D. Meijer; NOVA ZEMBLA, kapt. L. Heijkoop; LUCIE, kapt. J. van der Schaft; LIBRA, kapt. U. Trip; IDA WILLEMINA, kapt. G.G. Geerling; OUD NEDERLAND, kapt. J.L. de Boer; MAASNYMPH, kapt. J.J. Muntendam.
Voor Dordrecht: LOUISA PRINSES DER NEDERLANDEN, kapt. A.A. Hordyk Wz.
Voor Middelburg: ROOMPOT, kapt. S. van Delden Az.; ZEEPAARD, kapt. J. Giltjes Jz.

Afbeelding
Datum 22 juli 1846
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Gepraaid: 17 juli, op de hoogte van Wight; STAD TIEL, Chevalier, en WOLTEMADE, Guyt, Jr., van Amsterdam naar Batavia.

Afbeelding
Datum 31 oktober 1846
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 29 oktober. Heden is hier aangekomen het Nederlandse schip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, met zes passagiers, vertrokken van Amsterdam de 11e juli.

Afbeelding
Datum 10 mei 1847
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 9 mei. Het schip STAD TIEL, kapt. Chevalier, van Batavia herwaarts gedestineerd, heeft volgens brief van het Nieuwe Diep van de 8e dezer, bij het naar binnen slepen door de stoomboot NOORD-HOLLAND tegen de stenen gestoten in het Nieuwe Diep, wegens aanvaring van Zr.Ms. Kanonneerboot de grote ra verloren en vervolgens een loodsvaartuig en de steiger zwaar beschadigd. Onze correspondent voegt hierbij, dat het onbegrijpelijk is, dat wanneer van de vuurtoren geseind wordt, men de meer doelmatige stoomboot AMSTERDAM niet gebruikt, waardoor zowel de schade aan het schip als de andere veroorzaakte schade zou voorgekomen zijn.

Afbeelding
Datum 27 september 1848
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 24 september. Gisteren zijn hier aangekomen het Nederlandse schip PASSAROEAN, kapt. C.C.B. Fullbrun, met een passagier, de 16e juni vertrokken van Amsterdam, het dito schip ADMIRAAL ZOUTMAN, kapt. H.G. Henrichs, met een passagier 1e klasse, 28 passagiers 2e klasse, vrouwen en kinderen, en Gouvernements-werklieden, de de 12e juni vertrokken van Rotterdam, het dito schip LOUISA MARIA, kapt. N. de Boer, de 12e juni vertrokken van Amsterdam, de dito bark WATERLOO, kapt. W.W. van Epen, met vier passagiers, de 12e juni vertrokken van Amsterdam, het dito schip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier, de 12e juni vertrokken van Dordrecht, en de dito bark NIEUW LEKKERLAND, kapt. W.H. Cramer, de 18e juni vertrokken van Londen.
Heden zijn hier aangekomen de Nederlandse bark SIRIUS, kapt. H. Mulder, de 20e juni vertrokken van Amsterdam, de dito bark DECIMA, kapt. P.J. Feijnst, de 21e mei vertrokken van Amsterdam, het dito schip ADMIRAAL TROMP, kapt. A.A. Herman, met twee passagiers, de 25e mei vertrokken van Amsterdam, het dito schip BATAVIER, kapt. H.H. Uil, de 24e mei vertrokken van Rotterdam, de dito schoener MARIA SOPHIA, kapt. M. van Gijzel, de 22e mei vertrokken van Rotterdam, en de dito bark LIBRA, kapt. U. Trip, de 5e juni vertrokken van Boston.

Afbeelding
Datum 02 mei 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 1 mei. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende 37 schepen, als:
Voor Rotterdam: DRIE MARIA’s, kapt. Verbeek, de MAAS, kapt. Timmermans, NIEUW-LEKKERLAND, kapt. Hofman, VICE-ADMIRAAL GOBIUS, kapt. Zwart, J.C.J. VAN SPEIJK, kapt. Vonk, CERES, kapt. van Reijn van Alkemade, BORNEO, kapt. Hansen, PADANG, kapt. Van der Linden, BROEDERTROUW (van Dordrecht), kapt. Kunst, IDA WILLEMINA (van Dordrecht), kapt. Rotgans, VIER GEBROEDERS, kapt. Noltée, EMILIE, kapt. Marker, GOUVERNEUR-GENERAAL ROCHUSSEN, kapt. nog onbekend, NOORD, kapt. Pott en JEANNETTE EN CORNELIA (van Dordrecht), kapt. Veltman.
Voor Amsterdam: STRAAT SUNDA, kapt. Zeylstra, WATERLOO, kapt. Van Epen, JOHANNA, kapt. Schippers, LOUISA MARIA, kapt. Herderschee, GENERAAL LIST, kapt. Sandman, ELISABETH EN ANTOINETTA, kapt. Besier, WILLEM BARENDZ, kapt. Landzaat, JACOB ROGGEVEEN, kapt. Rolff, JAVAAN, kapt. Dekker, SIRIUS, kapt. Mulder, CATHARINA JOHANNA, kapt. Jaski, RABENHAUPT, kapt. Prange, ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. Kley, OUD-ALBLAS, kapt. Budde, GOED VERTROUWEN, kapt. Nannings, WILLEM ERNST, kapt. Wittebol, STAD TIEL, kapt. Chevalier, ECHO, kapt. Buikes, en CORNELIA, kapt. Jonker.
Voor Schiedam: OUD-NEDERLAND, kapt. De Boer en VAN DER PALM, kapt. Muntendam.
Voor Dordrecht: ANNA, kapt. Cramer.

Afbeelding
Datum 14 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. G.J. Roland Holst, F. der Kinderen, Jan Corver, H. Salm, H.I. Rietveld, P.C. de Gijselaar, C.A. Schröder, B. Bakker Wz, P. Blom en G.J. Boelen, makelaars, zullen op maandag de 17e mei 1852, des avonds ten half zes ure te Amsterdam, in de Nieuwe Stads Herberg, aan het IJ, ten overstaan van de notaris F.W. Fabius verkopen:
- 1/20 part in het gekoperd fregatschip PASSAROEANG, kapt. C.C.B. Fullbrun, gemeten op 413 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip JAVA, kapt. L. Tuk, gemeten op 338 lasten.
- 1/10 part in het gekoperd fregatschip HESTER, kapt. A. Viëtor, gemeten op 443 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip EENSGEZINDHEID, kapt. K. Haasnoot, gemeten op 228 lasten.
- 1/32 part in het gekoperd barkschip CHRISTINA AGATHA, kapt. O.P. Lap gemeten op 321 lasten.
- 1/32 part in het gekoperd barkschip CATHARINA JOHANNA, kapt. J.B. Jaski, gemeten op 330 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd fregatschip SARA JOHANNA, kapt. H. Sweijs, gemeten op 409 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip PRESIDENT VERKOUTEREN, kapt. C.F. Eijlerts, gemeten op 349 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd fregatschip SUSANNA CHRISTINA, kapt. I.J.H.Stolte, gemeten op 252 lasten.
- 1/32 part in het gekoperd barkschip JAN DANIEL, kapt. J.H. Zeeman, gemeten op 334 lasten.
- 1/32 part in het gekoperd barkschip MARGARETHA IDA, kapt. H. Hagers, gemeten op 343 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip FOP SMIT, kapt. K.J. Swart, gemeten op 290 lasten.
- 2/32 parten in het gekoperd barkschip WHAMPOA, kapt. W.C. Kuyk, gemeten op 246 lasten.
- 2/36 parten in het gekoperd barkschip JAPARA, kapt. L. van Haften, gemeten op 237 lasten.
- 2/36 parten in het gekoperd barkschip IDA ELISABETH, kapt. M.A. Overgaauw, gemeten op 232 lasten.
- 2/32 parten in het gekoperd barkschip CORNELIS SMIT, kapt. D.O. van der Wal, gemeten op 382 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd fregatschip AGNETA, kapt. W.N. Crap Hellingman, gemeten op 361 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd fregatschip OOST–INDIA PAKET, kapt. B. Bakker Gzn, gemeten op 392 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip BATAVIER, kapt, D. Grim, gemeten op 315 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip JAVA KOERIER, kapt. F.G. Rienitz, gemeten op 284 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip CHINA, kapt. D.A. Zylstra, gemeten op 194 lasten.
- 2/40 parten in het gekoperd barkschip GRAAF VAN NASSAU, kapt. E. Sanders, gemeten op 350 lasten.
- 2/80 parten in het gekoperd fregatschip DOCTRINA & AMICITIA, kapt. T.C.H. Wynandts, gemeten op 368 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd fregatschip PHILIPS VAN MARNIX, kapt. E. van Duyn, gemeten op 612 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip WATERLOO, kapt. W.W. van Epen, gemeten op 405 lasten.
- 1/32 part in het gekoperd barkschip SARA ALIDA MARIA, kapt. H.A. Teekelenburg, gemeten op 399 lasten.
- 1/30 part in het gekoperd barkschip ANNA MARGARETHA, kapt. J.J.S. Rühl, gemeten op 318 lasten.
- 1/16 part in het gekoperd barkschip URANIA, wijlen kapt. E.K. de Boer, gemeten op 163 lasten.
- 1 aandeel à NLG 10.000 in het gekoperd barkschip SIRIUS, kapt. H. Mulder, gemeten op 274 lasten.
- 3 aandelen ieder à NLG 1000 in het gekoperd fregatschip STAD TIEL, wijlen kapt. E.M. Chevalier, gemeten op 496 lasten.
- 1/32 part in het kofschip CLARA DOROTHEA, kapt. W.T. Fenenga, gemeten op 68 lasten.
- 1 aandeel groot NLG 1000 in de Nederlandsche Kofscheep-Reederij.
- 2 aandelen ieder groot NLG 1000 in de Amsterdamsche Stoomboot Maatschappij.
- 2 aandelen iedere groot NLG 1000 in de Reederij van de Drijvende Droogdokken tot het Repareren van Schepen.
- 2 schuldbekentenissen, ieder groot NLG 500, ten laste van dezelfde rederij.
- 5 aandelen, ieder NLG 500, in de Societeit van Nederlandsche Scheepsbouw & Scheepvaart.
Breder volgens biljetten en notities, en bericht bij bovengemelde makelaars, en bij de cargadoors Hoyman & Schuurman te Amsterdam.

Afbeelding
Datum 21 april 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bridport, (opm: 14’ N.W. van Weymouth), 16 april. Heden is alhier met zware schade binnengelopen het te Emden te huis behorende schoenerschip TRITON, kapt. Bakker, van Cardiff n. Breden (opm: waarschijnlijk Bremen) bestemd. Hetzelve is bij Chiselcove in aanzeiling geweest met een te Rotterdam te huis behorende kof, welke van Liverpool met een lading zout naar Libau (opm: Liepaja) gedestineerd was. De Nederlandse kof (wiens naam men niet kon gewaar worden) is onmiddellijk na de aanzeiling gezonken. Van de equipage zijn vier man omgekomen, alleen de kapitein, diens broeder en een jongen hebben zich in de boot gered en zijn te Portland aangekomen. (opm: zie NRC 240452)

NRC 210452
Rotterdam, 20 april. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn heden bevracht de volgende 32 schepen:
Voor Rotterdam: BOREAS, kapt. P.G. Visser; EMILIE, kapt. P.F. Marker; VICE ADMIRAAL GOBIUS, kapt. M.W. Zwart; SOERABAYA, kapt. A.M. Swarts; FACTORY, kapt. J. Jansen; EDUARD, kapt. J.M. de Winter; PADANG, kapt. A.A. van der Linden en STAD TIEL, kapt. W.B. Derks.
Voor Amsterdam: OCEAAN, kapt. C.J. Doeksen, POLLUX, kapt. J. Kooy; JAVA COURIER, kapt. F.G. Rienitz; A.R. FALCK, kapt. P. van Duyvenboden; JAVAAN, kapt. G.J. Teensma; LOUISA MARIA, kapt. D. Herderschee; CHRISTINA AGATHA, kapt. O.P. Lap; CORNELIA, kapt. P.B. Rolufs; ECHO, kapt. C. de Lanoy; ELISABETH & ANTOINETTE, kapt. H.A. Besier; GOEDE VERTROUWEN, kapt. T.C.H. Kock; ZEEMANSHOOP, kapt. D. Duinker; VRIENDSCHAP, kapt. H.W. de Boer; ADMIRAAL VAN HEEMSKERK, kapt. P. Kiey; GRAAF VAN LIMBURG STIRUM, kapt. H.H. Smit; STAD NIJMEGEN, kapt. P.W.B. Mellink; ORION, kapt. C.M. Borghorst en JACOB CATS, kapt. J. Koning; de beide laatsten van Dordrecht.
Voor Schiedam: PROTEUS, kapt. J.B. de Boer en OUD NEDERLAND, kapt. J.L. de Boer.
Voor Dordrecht: TIMOR, kapt. F. Agema; MACHTILDA CORNELIA, kapt. N.J. Nannen en SUMATRA, kapt. J.A. Keeman.
Voor Middelburg: STAD ZIERIKZEE, kapt. D. Ochtman.

Afbeelding
Datum 17 mei 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. P. Blom, makelaar, zal op maandag de 17de mei 1852, na afloop der geannonceerde veiling van diverse scheepsaandelen, nog presenteren te verkopen: 5 aandelen, ieder à NLG 1.000,-,in het gekoperd fregatschip STAD TIEL, gevoerd door kapt. W.B. Dirks, gemeten op 496 lasten, thans liggende alhier. Iemand nader onderricht begerende, spreke met bovengenoemde makelaar.

Afbeelding
Datum 19 mei 1852
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Verkoping van schepen. Maandag 17 mei, in de Nieuwe Stads Herberg aan het IJ. 1/20 part in het fregatschip PASSAROEANG. NLG 3.000,-. NLG 550,00. Rietveld. – 1/16 part in het barkschip JAVA. NLG 2.850,-. NLG 175,-. Opgeh. – 1/10 part in het fregatschip HESTER. Niet geveild. – 1/16 part in het barkschip EENSGEZINDHEID. NLG 2.550,-. NLG 300,-. Bosscher. – 1/32 part in het barkschip CHRISTINA AGATHA. NLG 1.800,-. NLG 200,-. Opgeh. – 1/32 part in het barkschip CATHARINA JOHANNA. NLG 1.600,-. NLG 10,-. Opgeh. – 1/16 part in het fregatschip SARA JOHANNA. NLG 3.100,-. NLG 1.200,-. Bosscher. – 1/16 part in het barkschip PRESIDENT VERKOUTEREN. NLG 3.550,-. NLG 400,-. Rietveld. – 1/16 part in het fregatschip SUSANNA CHRISTINA. NLG 2.300,-. NLG 550,-. Blom. – 1/32 part in het barkschip JAN DANIEL. Niet geveild. – 1/32 part in het barkschip MARGARETHA IDA. Niet geveild .- 1/16 part in het barkschip FOP SMIT. Niet geveild. - 2/32 part in het barkschip JAPARA. Niet geveild. – 2/36 part in het barkschip IDA ELISABETH. Niet geveild. – 2/32 part in het barkschip CORNELIS SMIT. Niet geveild. – 1/16 part in het fregatschip AGNETA. NLG 2.750,-. NLG 200,-. Bosscher. – 1/16 part in het barkschip BATAVIER. Niet geveild. – 1/16 part in het fregat OOST-INDIA PACKET. Niet geveild. – 1/16 part in het barkschip JAVA COERIER. NLG 2.300,-. NLG 100,-. B. Bakker. – 1/16 part in het barkschip CHINA. NLG 1.950,-. NLG 100,-. dito – 1/40 part in het barkschip GRAAF VAN NASSAU. NLG 1.400,-. NLG 450,-. Boelen. – 1/40 part in dito. NLG 1.725,-. NLG 200,-.Idem. – 1/80 part in het fregatschip DOCTRINA ET AMICITIA. NLG 800,-. NLG 50,-. Idem. – 1/80 part in dito. NLG 750,-. NLG 100,-. Der Kinderen. – 1/16 part in het fregatschip PHLIPS VAN MARNIX. NLG 2.675,-. NLG 1.200,-. Dito. – 1/16 part in het barkschip WATERLOO. NLG 3.550,-. NLG 500,-. Dito. – 1/32 part in het barkschip SARA ALIDA MARIA. NLG 2.000,--. NLG 400,-. Van der Meulen. – 1/30 part in het barkschip ANNA MARGARETHA. NLG 1.450,-. NLG 350,-. Rietveld. – 1/16 part in het barkschip URANIA. NLG 1.000,-. NLG 20,-. Dito. – NLG 10.000,- Aandeel in het barkschip SIRIUS. NLG 550,-. NLG 250,-. Der Kinderen. – NLG 1.000,- Aandeel in het fregatschip STAD TIEL. NLG 350,-. NLG 50,-. Dito. – NLG 1.000,- Aandeel in Dito. NLG 400,-. NLG 50,-. Dito. – NLG 1.000,- Aandeel in Dito. NLG 430,-. NLG 30,-. Rijnolds. – 1/32 part in het kofschip CLARA DOROTHEA. NLG 120,-. NLG 30,-. J. Corver. – NLG 1.000,- Aandeel in de Kofscheeps-Reederij, 40 procent 3 procent C.A. Schröder. – NLG 1.000,- Aandeel Amsterdamsche Stoomboot-Maatschappij, 31 ¼ procent. ¼. Bouhof. – NLG 1.000,- Aandeel in Dito, 32 ¼ procent Dito. – NLG 1.000,- Aandeel Reederij Drijvende Droogdokken, 111 procent 5 procent C.A. Schröder. – NLG 1.000,- Aandeel in Dito, 110 ½ procent 6 procent Holst. – Een schuldbekentenis van NLG 500,-, ten laste der Reederij Drijvende Dokken. 100 procent 2 procent Rietveld.- Een Dito NLG 5.00,-. 101 procent 1 procent Corver. – NLG 1.000,- Aandeel in de Sociëteit Nederlandsche Scheepsbouw en Scheepvaart. 41 procent 4 procent. Der Kinderen. – NLG 1.000,- in Dito. 41 ½ procent 3 procent Oolgaard. – NLG 1.000,- in Dito. 41 ½ procent 3 procent Der Kinderen. – NLG 1.000,- in Dito. 43 ½ procent 1 procent Oolgaard. – NLG 1.000,- in Dito. 43 3/4 procent 1 procent Dito. – NLG 1.000,- Aandeel in het fregatschip de STAD TIEL. – NLG 1.000,- in Dito. – NLG 1.000,- in Dito. – NLG 1.000,- in dito. – NLG 1.000,- in Dito. De vijf laatstgenoemden niet geveild.

Afbeelding
Datum 25 september 1852
Krant JC - Javasche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Batavia, 24 september. Alhier is aangekomen de 22e dezer het Nederlandse schip STAD TIEL, kapt. W.R. Derks, met drie passagiers, vertrokken van Amsterdam de 6e juni.

Afbeelding
Datum 28 juni 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 27 juni. Door de Nederlandsche Handel Maatschappij zijn op heden bevracht de navolgende 35 schepen, als:
Voor Rotterdam: ALBLASSERDAM, kapt. P.G. Pott; AUSTRALIE, kapt. R.A. Tange; PIO NONO, kapt. J.D. Nordlohne; IDA ELIZABETH, kapt. M.A. Overgaauw; FACTORIJ, kapt. J. Jansen; ROTTERDAM, kapt. P. Vis; NOORD, kapt. H.R. Rubaak; MENADO, kapt. P.A. Schaap; CORTGENE, kapt. J.A. Scott; ROBERTUS HENDRIKUS, kapt. R.H. Mulder.
Voor Amsterdam: SIRIUS, kapt. H. Mulder; JOHANNA CATHARINA, kapt. C.A. Hjelmström; LODEWIJK ANTONIE, kapt. M. de Wijn; PRINSES SOPHIA, kapt. P.S. Matsen; KONING WILLEM II, kapt. G. v. Eijk Menkman; NEDERLAND & ORANJE, kapt. L. van der Plas; JAVA COURIER, kapt. F.G. Reinitz; CHINA, kapt. J.G. Appel; A.R. FALCK, kapt. P. v. Duivenboden; STRAAT BALY, kapt. G. Mulder; STAD NIJMEGEN, kapt. P.W.B. Mellink; CHRISTINA AGATHA, kapt. O.P. Lap; HENRIETTE (opm: bark, rederij Jas), kapt. J. van Loenen; MENTOR, kapt. D.A. Zijlstra; JAN VAN BRAKEL, kapt. W.L. Esink; JULIE CLAIRE, kapt. H. de Wijn; MARIANNE, kapt. R.P. Tjebbes; DERKINA TITIA, kapt. W.B. van Zijp; QUATRE-BRAS,kapt. H. Bondix; PRINS MAURITZ, kapt. J.J. Bart.
Voor Schiedam: PROTEUS, kapt. L. v. Wagtendonk; STAD TIEL, kapt. W.B. Derks (van Tiel).
Voor Middelburg: PHOENIX, kapt. P.J. Kasse; WALCHEREN, kapt. J.E. Verhulst; ZWALUW, kapt. J. Luteyn.

Afbeelding
Datum 26 maart 1855
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. C.A. Schröder en C.S. Oolgaardt, makelaars, zullen op maandag de 2e april, des avonds ten 6 ure, te Amsterdam in de Nieuwe Stads-Herberg aan het IJ verkopen:
- 1/60e aandeel in het Nederlands gekoperd barkschip JUNO, kapt. W.J. Chevalier, varende onder directie van de heren Santberg & Co. te Dordrecht.
- vijf aandelen, ieder groot NLG 1.000, in het gekoperd Nederlands fregatschip de STAD TIEL, kapt. W.B. Derks, varende onder directie van de heer P.A. Reuchlin te Tiel.
- 1/64e aandeel in het Nederlands ijzeren barkschip HENRIETTE GEERTRUIDA, kapt. P. Buys Jz., varende onder de directie van de heren P.H. Holtzman en J.J. Dudok van Heel alhier
- 2/60e aandeel in het Nederlands schoenener schip TEXEL, kapt. H.J. Hubert, varende onder directie van de heer C.E. Smit te Koog aan de Zaan.

Afbeelding
Datum 26 januari 1856
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Dordrecht ligt in lading naar Hongkong via Cardiff, het snelzeilend en gekoperd Nederlands fregatschip STAD TIEL, kapt. W.B. Derks. Adres bij Sandberg en Co., cargadoors.

Afbeelding
Datum 15 juni 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 14 juni. Door de Nederlandsche Handel Maatschappij zijn bevracht de navolgende 27 schepen, als:
Voor Amsterdam: DOGGERSBANK, kapt. P.J. Kerkhoven; JAVA’S WELVAREN, kapt. K.C. de Veer; A.R. FALCK, kapt. D. van Duivenbooden; SCHOON VERBOND, kapt. D. Doornbos Borchers; MENTOR, kapt. D.A. Zijlstra; JULIE CLAIRE, kapt. A. van Oosterom; PRINSES AMELIE, kapt. W. Groeneveld; ZAANSTROOM, kapt. D. Hofker; STAD LEIJDEN, kapt. C.C. Ruige; TWENTHE, kapt. A. Coopmans; ATLAS, kapt. R. Bakker Gz; MARIA VERONICA, kapt. G. Mulder; HONIGBIJ, kapt. A.M. van Marion, van Rotterdam; JUNO, kapt. W.J. Chevalier, van Dordrecht.
Voor Rotterdam: DOROTHEA HENRIETTE, kapt. C.J.D. Hulshoff; NIEUW LEKKERLAND, kapt. M.B. Hoffman; DEN ELSHOUT, kapt. E.J. Bonjer; BORNEO, kapt. T.A. Jansen; MARIA ADRIANA, kapt. S. v.d. Held Szn; JOHANNES HENDRIKUS FERDINAND, kapt. G.H. Lodewijks.
Voor Dordrecht: BIESBOSCH, kapt. J.H. Mugge.
Voor Middelburg: ONDERNEMING, kapt. J.E. Verhulst; STAD TIEL, kapt. W.R. Dirks, van Tiel; MACHTILDA CORNELIA, kapt. L.E. Lundegren; JAN SCHOUTEN, kapt. J. Coening Meijer, de beide laatste van Dordrecht.
Voor Schiedam: LOURENS KOSTER, kapt. M. Koenen; RIDDERKERK, kapt. A.H. Pesant, van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 29 november 1856
Krant JB - Javabode
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Batavia, 28 november. Wij ontvingen van de heer W.B. Derks, gezagvoerder van het onlangs schipbreuk geleden hebbende Nederlandse fregatschip STAD TIEL, het volgende verslag omtrent die schipbreuk.
Na een lading steenkolen in Hongkong te hebben gelost, vertrokken wij de 30e september 1856 in ballast naar Batavia, zijnde het schip door de Nederlandsche Handel Maatschappij bevracht tot inname ener lading produkten van Java naar Nederland. In de Chinese Zee komende ondervonden wij aanhoudend slecht weder uit het Z.Z.W, Z.W. en W.Z.W, tussenbeide met vliegende buien, waardoor wij sterk om de Oost gezet werden en Straat Gasper (opm: Straat Gelasa, 02º50’ Z.B. 107º15’ O.L.), zelfs de Karamattan Passage (opm: Straat Karimata, 02º00’ Z.B. 108º30’ O.L.), niet konden bezeilen. Wij besloten dus de straat tussen de vaste wal van Borneo en de Karamattan-groep (opm: Karimata eilanden) door te lopen, welke op de kaart als een ruim en veilig vaarwater staat aangetekend. De 24e oktober waren wij in die straat, peilen des middags ten 12 ure de piek van Karamattan-eiland Z½W (opm: ca. 185½º rechtwijzend), het eiland Panumbangan O.t.Z, en bevonden bij observatie 00º59’ Z.B. Ten half 4 ure des middags peilden wij de eilanden Massa Tiega N. en het eiland Panumbangan Z. van ons, en veranderden daarop de koers tot Z.O.t.Z. Het lood werd gestadig gaande gehouden en bevonden wij steeds 4½ en 5 vadem water. Omstreeks ten 4 ure stootte het schip met een vaart van circa 4 mijlen, doch behield zijn voortgang. Slechts een ogenblik daarna kwam de 2e stuurman met enigen der equipage, die voorop werkzaam waren, achteruit, roepende dat het water met groot geweld het voorschip indrong en het schip reeds dadelijk zinkende was. Wij hielden onmiddellijk in de wal om op minder diepte te komen en zetten met de meest mogelijke spoed de boten uit, doch nauwelijks daarin geslaagd zijnde was het schip reeds tot even boven het dek gezonken en raakte de grond. Aan geen redding der scheepsgoederen viel te denken en het niet langer mogelijk zijnde aan boord te blijven, werd algemeen besloten het schip te verlaten en in de boten ons levensbehoud te zoeken, daar het schip gestadig dieper in de modder zakte en reeds tot boven de verschansing in het water zat. Een halve legger drinkwater en een zak scheepsbeschuit was alles wat wij mede konden nemen. Op de klip was volstrekt geen branding zichtbaar en geen de minste verkleuring van water te bespeuren. De STAD TIEL ging slechts even 13 voet diep en moet die klip volgens de plaats, waarop het water in hetzelve stroomde, slechts ca. 8 voeten onder de oppervlakte der zee zijn. Waarschijnlijk is zij slechts van weinig omvang, daar wij later vernamen, dat de stoomschepen, welke toch meerder diepgang hebben dan 8 voet, veelal dit vaarwater, van Pontianak komende, kiezen en het steeds voor zuiver en veilig hebben gehouden. Het schip verlaten hebbende zagen wij in de verte een vaartuig, waarop ik direct met de kleine sloep aanroeide ten einde hulp te erlangen. Hetzelve bleek een praauw te zijn, bestemd naar Soekadana (opm: Sukadana, 01º14’ Z.B. 109º57 O.L.). Een gedeelte der equipage ging op die praauw over, waarop wij twee boten, welke wegens lekkage niet boven water te houden waren, lieten drijven en met de grote boot opgemelde praauw volgden, waarmede wij de 26e oktober te Soekadana aankwamen. Op die plaats geen gelegenheid zijnde om Java te bereiken, vertrokken wij, na van enige provisiën te zijn voorzien geworden, de 28e oktober in onze boot en een kleine praauw naar Pontianak (opm: 00º01’ Z.B. 109º19’ O.L.), waar wij na het doorstaan van vele vermoeienissen de 3e dezer (opm: november) aankwamen. Van laatstgemelde plaats bracht ons de stoomboot BANDA naar Batavia en arriveerden wij alhier de 24e dezer allen in goede welstand, echter van alles ontbloot. Te Soekadana en Pontianak werden wij met de hartelijkste deelnemen en gulle gastvrijheid ontvangen, Wij zijn daarvoor de autoriteiten en bewoners dier beide plaatsen oprecht erkentelijk en zullen die ontvangst steeds dankbaar gedenken.

Afbeelding