Inloggen
ALBERTINE BEATRICE - ID 9501


Kroniekberichten

Datum 13 januari 1917
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad

Tabak per zeilschip. Reuter seint uit Batavia, dat ten gevolge van het gebrek aan stoomschepen, de volgende week het zeilschip ALBERTINE BEATRICE (een stalen bark, groot 1.379 ton bruto), kapt. Meuleman, met een lading tabak naar Holland zal vertrekken.
Het N.I.P.A. seint ons nog uit Batavia dat een tweede zeilschip, de JOHN DAVIE in maart zal vertrekken.

Afbeelding
Datum 29 januari 1917
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 27 januari. Het deze maand met een volle lading van Soerabaja naar Nederland vertrokken eerste Nederlands-Indische zeilschip, groot 2.000 ton, is gedoopt de ALBERTINE BEATRICE. Het bevel is toevertrouwd aan een van de oudste kapiteins van de K.P.M. De gezagvoerder denkt begin mei in Patria aan te komen, waar hij dan vracht zal zoeken voor Indiƫ.

Afbeelding
Datum 19 juni 1917
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad

Getorpedeerd. Het Nederlandse barkschip ALBERTINE BEATRICE met 200 ton tabak, van Soerabaja naar Rotterdam, is vrijdag 15 dezer in het Engels Kanaal door een Duitse onderzeeƫr tot zinken gebracht. De bemanning is zaterdag te Plymouth aangekomen. Het schip vertrok 4 februari van Soerabaja en behoorde toe aan de heer J.J.A. van Meel. Gezagvoerder is kapitein E. Neleman, voorheen commandeur van de Kon. Paketvaart Maatschappij. De bemanning bestaat grotendeels uit Chinezen. Schip en lading zijn tegen molest verzekerd. De lading, bestemd voor de firma M.G.Th. Crone te Amsterdam, was in januari reeds verzekerd voor NLG 600.000 tegen 3%. Het casco was niet in Nederland verzekerd.

Afbeelding