Inloggen
AIDINA ANNA SUZANNA - ID 8853


Kroniekberichten

Datum 13 december 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Ramsgate, 8 december. Het Nederlandse schip (opm: schoener) AIDINA ANNA SUSANNA, kapt. B.W. Schenk, van Amsterdam naar Suriname bestemd, is in Pegwell-Bay aan de grond geweest en is hier binnengelopen om nagezien te worden.

Afbeelding
Datum 07 maart 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Brindisi, 24 februari. De Nederlandse schoener ARDINA ANNA SUSANNA (opm: AIDINA ANNA SUSANNA), kapt. Schenk, van hier naar Falmouth is op de kust van Santa Foca (opm: vlgs Bouma: Santa Flora; niet getraceerd) vergaan. Volk gered.

Afbeelding
Datum 08 maart 1858
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Scheepstijdingen. Volgens bericht uit Helvoetsluis d.d. 5 maart zit de Nederlandse schoener AMSTERDAM PACQUET, kapt. Mawinkel (opm: Noorse schoener AMSTERDAM PAQUET, kapt. Olaf Mowinckel, zie NRC 120358), op het Goereese strand aan de grond en zal waarschijnlijk weg zijn; er zijn sloepen tot adsistentie bij.
Met adsistentie van een sleepboot is, op 4 dezer, te Vlissingen binnengebracht het Hollandse stoomschip GOUVERNEUR VAN EWIJCK, kapt. H.F. Zeylstra, van Hull naar Amsterdam bestemd, hebbende zware lekkagie en meerdere zeeschade.
De Nederlandse brik JACOBA, kapt. Schultz, van Rotterdam, is 3 maart te Sheerness binnengelopen. Het schip heeft veel slecht weer doorstaan, twee ankers en ketting verloren en maakte zes duim water in het uur.
De Nederlandse schoener AIDINA ANNA SUSANNA, kapt. Schenk, van Brindisi naar Falmouth met een lading gerst, heeft op de kust van Santa Foca schipbreuk geleden; het volk is gered.
Het schip BEERENDINA HUGUES, kapt. Bekkering, van New-Castle naar Schiedam, is 3 dezer lek, met verlies van verschansingen, boten, zeilen, anker en ketting, enz. te Bridlington binnengebracht, heeft 12 dagen reis en tussen het Lemon- en Ower Sand een hevige stortzee over gehad.
NRC 090358
Harlingen, 6 maart. Het van hier de 17e der vorige maand naar Larvig uitgezeilde kofschip HENDRIK, kapt. J. Burghout, heeft zijn bestemming niet kunnen bereiken, maar is heden met schade in Texel teruggekomen.

Afbeelding