Inloggen
JULIANA LOUISA - ID 8504


Kroniekberichten

Datum 05 januari 1841
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zullen op donderdag de 21e januari 1841, des avonds te 7 uren, ten huize van de kastelein E.J. Tiddens in het Huis de Beurs aldaar, publiek worden verkocht:
- 2/30e aandelen in het kofschip JULIANA LOUISA
- 2/32e aandelen in het schoener-kofschip ALLERSMA
- 4/58e aandelen in het kofschip ANNEGINA ELSINA
- 2/32e aandelen in het kofschip HELENA
Dadelijk bij de toeslag te aanvaarden. De conditiƫn liggen in tijds ter lezing ten huize van verkoop en ten kantore van voornoemde notaris.

Afbeelding
Datum 13 juli 1841
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip JULIANA LOUISA, kapt. Spijkman, was volgens brief van St. Petersburg, van de 25e juni, naar Croonstadt afgezakt en zou de 29e dito van daar naar Amsterdam vertrekken.

Afbeelding
Datum 02 augustus 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: CAROLINA EN JOHANNA, kapt. F.A. Matzen, van Suriname met suiker en katoen; GEZINA JOHANNA, kapt. H.B. Lukens, van Dantzig met tarwe en linnen; JULIANA LOUISA, kapt. K.E. Spijkman, van Petersburg met koehaar en ijzer; HELENA CHARLOTTE, kapt. A. Jonsson, van Stockholm met ijzer en staal.

Afbeelding
Datum 04 november 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JULIANA LOUISA, kapt. K.L. Spijkman, van Petersburg met koper, zeildoek, hennep, geitenhaar, koehaar en talk.

Afbeelding
Datum 10 november 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. G.H. Matthes Gzn. en J.W. Mynssen, makelaars, zullen op vrijdag de 12e november 1841, des middags ten een ure, in de Brakke Grond in de Nes, verkopen: 101 rollen Moscovisch zeildoek, door zeewater beschadigd, gelost uit het schip JULIANA LOUISA, kapt. K.L. Spykman, gekomen van St. Petersburg. Liggende en te zien als bij biljetten is aangewezen.

Afbeelding
Datum 15 november 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. G.H. Matthes Gzn. en J.W. Mynssen, makelaars, zullen op vrijdag de 12e november 1841, des middags ten een ure, in de Brakke Grond in de Nes, verkopen 101 rollen Moskovisch zeildoek, door zeewater beschadigd, gelost uit het schip JULIANA LOUISA, kapt. K.L. Spykman, gekomen van St. Petersburg. Liggende en te zien als bij biljetten is aangewezen.

Afbeelding
Datum 22 juli 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: EENDRAGT, kapt. C. van Limmen, van Kadix met wijn, olijven, lood, kurkhout, kurk, anijszaad, amandelen, saffraan en kina; JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spykman, van Petersburg met zeildoek, kalminken, vlas, hennep, potasch, veren en koper; CATHARINA ALIDA, kapt. W.H. Scholtens, van Hamburg met rogge; FRIEDE, kapt. Jongebloed, van Dantzig met balken en delen.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: DE DRIE VRIENDEN, kapt. H. de Wijn, van Batavia met koffie, indigo en bindrottingen; ALIDA, kapt. K. Haasnoot, van Havana met suiker, honing, tabak, koopmanschappen en suiker; JULIANA LOUISE, kapt. K.L. Spykman, van St. Petersburg met ijzer, vlas, hennep, talk, bedveren en potasch; ONDERNEMING, kapt. Scholtens, van Koningsbergen, van rogge; OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. R.J. Stomp, van Koningsbergen met tarwe; CHRISTINA, kapt. Dykhuis, van Pillau, met rogge; FRISO, kapt. H.H. Duintjer, van Pillau met tarwe en garst; JANTINA, kapt. De Jonge, van Dantzig met rogge; DE JONGE TJALLING, kapt. Mellema, van Dantzig met rogge.

Afbeelding
Datum 20 januari 1848
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zal op zaterdag de 29e januari 1848, des avonds ten 7 ure, ten huize van de erven Eekhoff, aan de Groote Markt, te Groningen, publiek worden verkocht het in den jare 1839 nieuw gebouwde kofschip, genoemd JULIANA LOUISA, groot 121 tonnen of ongeveer 85 roggelasten, bevaren dor de kapt. K.L. Spijkman, thans liggende bij de Werf Het Witte Kruis te Amsterdam, met complete inventaris, welke met de conditiƫn intijds ter lezing zullen liggen ten kantore van de boekhouder van het schip, de heer Mr. C.M. Nap, te Groningen, en van de notaris. Te aanvaarden dadelijk na de toeslag.

Afbeelding
Datum 08 januari 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Behalve enige gebouwen zullen ten overstaan van onderstaande notaris op vrijdag 11 februari 1861 des avonds te 7 uur, ten huize van Mejufvrouw de Wed. Bontekoe te Groningen worden verkocht de navolgende aandelen in kofschepen:
IV        1/30 ALIDA ELISABETH, kapitein H.G. Potjewijd.
V         1/32 GEZINA, kapitein Klok Riks.
VI        1/30 AGATHA, kapitein G.E. Schuur.
VII       1/28 JOHANNA CATHARINA, kapitein B. van Veen.
VIII      1/32 GOEDE HOOP, kapitein A.F. Haijer.
IX        3/60 ALBERTINE, kapitein H.B. de Jager.
X         1/26 MARIA ANNA, kapitein J.H. Rutters.
XI        1/30 JULIANA LOUISA, kapitein H.H. Sprik.
XII       1/30 JULIANA LOUISA, kapitein H.H. Sprik.
XIII      1/28 barkschip PRINS HENDRIK, kapitein J. Verloop.
Mr. J.J. Cremers

Afbeelding
Datum 01 januari 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bergen, 19 december. Het Nederlandse schip JULIANA LOUISA, kapt. Sprik, dat in oktober met een lading vis van hier naar Nederland vertrok, moet naar men zegt, met averij naar onze kust geretourneerd zijn en zou hier komen om te repareren.

Afbeelding
Datum 19 december 1863
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 16 december. De Groninger kof JULIANA LOUISA, van Riga naar Engeland, is in de Noordzee vol water door het volk verlaten, dat door kapitein Melenhauer, voerend het schip PERU, heden als bijligger alhier binnengelopen, gered en alhier aangebracht is.

Afbeelding