Inloggen
JOHAN MARTIN - ID 8202


Kroniekberichten

Datum 05 oktober 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Zierikzee, 3 oktober. Heden werd met het beste gevolg te water gelaten het schoener-kofschip JOHAN MARTIN, groot 102 gemeten lasten, zullende gevoerd worden door kapt. J. van Slogteren, gebouwd voor rekening ener rederij onder directie van de heer J.J. Keller alhier door de scheepsbouwmeester C. Mak op de Stads-Commerciewerf van de heer Corns. Smit te Alblasserdam.

Afbeelding
Datum 27 januari 1858
Krant ZZC - Zierikzeesche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Zierikzee. Den 27 januari binnengekomen JUNO, kapt. Solomon Spink, van Hull voor deze stad.
Den 26 dito uitgezeild de Nederlandse galjootkof JOHAN MARTIN, kapt. J.H. van Slogteren, en de kof OOSTZEE, kapt. W. Riedijk, beiden in ballast via Nieuwpoort St. Thomas.

Afbeelding
Datum 24 februari 1858
Krant ZZC - Zierikzeesche Courant

De 17e februari is te Newport aangekomen het kofschip JOHAN MARTIN, kapt. J.H. van Slochteren, van Zierikzee.

Afbeelding
Datum 23 juni 1858
Krant ZZC - Zierikzeesche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Zierikzee. De 25e mei van St. Thomas vertrokken de galjootkof JOHAN MARTIN, kapt. J.H. van Slogteren, naar Carthagena, en 28 dito het kofschip OOSTZEE, kapt. W. Riedijk, naar Baranquilla.

Afbeelding
Datum 11 maart 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremen, 7 maart. De Nederlandse schoenerkof JOHAN MARTIN, kapt. J.H. van Slochteren, met een lading geelhout van Maracaïbo naar Liverpool bestemd, werd in de nacht van 9 op 10 februari, circa 100 mijlen ten westen van de Azorische eilanden, door een hevige storm belopen, bekwam daarin een zwaar lek en verloor de masten. Nadat het schip acht dagen lang met vijf voet water in het ruim gedreven had, ontmoette men de Spaanse brik JESUS MARIA, kapt. Lecertus, welke de geheel uitgeputte manschap aan boord nam en heden te Bremerhaven geland heeft.

Afbeelding