Inloggen
STAD HAARLEM - ID 7853


Kroniekberichten

Datum 21 oktober 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 20 oktober. De 14e oktober werd op de werf van de scheepstimmerman H. van der Werf te Appingedam de kiel gelegd van een schoenerschip STAD HAARLEM genaamd, groot 100 lasten, waarvan de romp te Veendam is gemaakt en bij gedeelten met pramen herwaarts gebracht om verder voltooid te worden. (opm: sectiebouw avant la lettre)
Op dezelfde werf is ook nog in aanbouw een galjoot van dezelfde grootte, genoemd JACOBUS, welke door de scheepskapitein Borst zal bevaren worden.

Afbeelding
Datum 30 januari 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 26 januari. Het schip de STAD HAARLEM, kapt. Uil, van Odessa met rogge en lijnzaad naar Groningen, is bij het inzeilen der Eems op de Ransel; aan de grond vast geraakt, doch na een gedeelte der lading in een lichter gelost te hebben weder in vlot water en heden alhier binnengekomen.

Afbeelding
Datum 05 mei 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 4 mei. Volgens brief van Constantinopel (opm: Istanbul) van de 20e april verleende het Turkse Gouvernement geen Turkse pas voor de Dardanellen aan schepen, beladen in Russische havens, en hoewel men zich ten dien einde aan Reschid Pacha had gewend, vreesde men dat geen firmans (opm: ferman, bevel van de sultan, pas) zou gegeven worden, en derhalve de ladingen van de schepen STAD HAARLEM, BERNARDUS JOHANNA en VERWISSELING verkocht zouden worden, De schepen WILLEM, PIETER BENTUM en CONCORDIA, waren van Odessa aldaar in ballast aangekomen en zouden door nog meer schepen gevolgd worden.

Afbeelding
Datum 14 maart 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Marseille, 9 maart. Het schip ANTONIA MARIA, kapt. Kroll, 7 dezer van Monrovia alhier aangekomen, heeft veel slecht weer doorgestaan en daardoor lekkage en meer andere schade bekomen. De kapitein vreest dat de lading beschadigd zal zijn.

Afbeelding