Inloggen
HARMINA GEZINA - ID 7780


Kroniekberichten

Datum 16 december 1856
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zal, op maandag de 5e januari 1857, des avonds ten 7 ure, ten huize van mejuffrouw de Wed. G.F. Rasker, op den Hoek van het Ameland, te Groningen, publiek worden verkocht: Het welgebouwde en goed onderhouden kofschip, genaamd HARMINA GEZINA, gemeten op 67 tonnen of 52 roggelasten, bij de maatschappij Veritas bekend 5/6 P. 1.1., oud 6 jaren, met complete inventaris, thans liggende in de Zuiderhaven te Groningen, bevaren door de kapt. A.F. Rasker. Om te aanvaarden 8 dagen na de toeslag. Te bezien vrijdag en zaterdag voor de verkoop, van 10-12 en 2-4 ure. (opm: de kof werd op 7 januari 1857 met behoud van naam voor NLG 6.500 verkocht aan kapt. Gerrit van Dalen, Groningen)

Afbeelding
Datum 30 december 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zal, niet op maandag de 5e januari, maar op woensdag de 7e januari 1857, des avonds te 7 uur, ten huize van Mej, de Weduwe G.F. Rasker, op de Hoek van het Ameland, te Groningen, publiek worden verkocht het welgebouwde en goed onderhouden kofschip, genaamd HARMINA GEZINA, gemeten op 67 tonnen of 52 roggelasten, bij de maatschappij Veritas bekend 5/6 p 1.1., oud 6 jaren, met complete inventaris, thans liggende in de Zuiderhaven te Groningen, bevaren door de kapt. A.F. Rasker, om te aanvaarden 8 dagen na de toeslag.
De halve koopprijs kan, naar 5 procent interest, onder recht van 1e hypoheek, over dit schip blijven staan. Te bezien daags vóór en op de verkoopdag van 10-12 en van 2-4 uur.

Afbeelding
Datum 08 januari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 4 januari. Het schip (opm: kof) PIETERDINA, kapt. G. van Dalen, van Malmö naar Antwerpen, alhier lek binnen, heeft de verschansingen verloren, overgeworpen lading en meer andere schade.

Afbeelding
Datum 28 april 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Nakskov, 23 april. De Nederlandse kof PIETERDINA, kapt. G. van Dalen, van Antwerpen met stukgoed naar Rostock bestemd, is alhier gestrand. Men is bezig met lossen en hoopt minstens een gedeelte der lading te bergen. Misschien is ook het schip nog vlot te brengen (opm: zie NRC 050559).

Afbeelding
Datum 05 mei 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Nakskov, 26 april. Het alhier op strand geraakte Nederlandse schip PIETERDINA, kapt. G. van Dalen (opm: zie NRC 280459), van Antwerpen met suiker, glaswaren enz, naar Rostock bestemd, is vlot gekomen en naar een veilige plaats in Fjord gebracht om met gunstige wind aldaar in de haven gebracht te worden, ten einde te repareren. Het schip heeft een lek in de bodem en de suiker is gedeeltelijk verloren (opm: vermoedelijk afgekeurd, zie NRC 240260).

Afbeelding