Inloggen
BALTIC - ID 774


Kroniekberichten

Datum 27 mei 1851
Krant DC - Dordtsche Courant

Op den 29 dezer zal van Harderwijk naar het Nieuwe Diep vertrekken een detachement, sterk 150 onderofficieren en manschappen, onder bevel van de luitenant Beelaerts van Emmichoven, om met het schip PRINS MAURITS naar Oost-Indiƫ te vertrekken.

PGC 270551
Groningen, 26 mei. Zaterdag werd alhier in de haven gebracht, om te worden opgetuigd, de schoenerkof GEERDINA VAN FARMSUM (opm: GEERDINA, thuishaven Farmsum), groot 67 ton, kapt. L.A. van der Borg, van Farmsum, gebouwd op de werf van A. Bieze, te Wildervank.

Afbeelding
Datum 13 februari 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Te Tonningen ligen zeilklaar, om met de eerste gunstige wind te vertrekken, de schepen: WICHERDINA, kapt. Degenhardt, van Stettin naar Rouen; GEERDINA, kapt. Van den Berg (opm: kapt. Luitje Arends van der Borg, zie NRC 200252), van Dantzig naar Londen; MARIA AURELIA, van Carlscrona naar Amsterdam, en Lydia, kapt. Pott, van Koningsbergen naar Blakeney.

Afbeelding
Datum 21 februari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Goedereede, 19 februari. Gepasseerde nacht, omstreeks een ure, is aan de noordzijde van dit eiland gestrand het Nederlandse kofschip GEERDINA, gevoerd geweest door kapitein L.A. van den Borg (opm: kapt. Luitje Arends van der Borg), met een lading balken, komende van Dantzig (opm: Gdansk) en gedestineerd naar London. De equipage is gered; de inventaris, alsmede de lading hoopt men binnen weinige dagen te kunnen bergen, doch het schip zal vermoedelijk weg zijn. NB. Wij maakten van het bovenstaande reeds gisteren uit Hellevoetsluis enige melding. (opm: zie ook PGC 060452)

Afbeelding
Datum 06 april 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Mr. H.J. Offerhaus, notaris te Delfzijl, zal op dinsdag 13 april 1852, des voormiddags te 10 uren, in de Marktstraat te Delfzijl, tegen contante betaling, publiek verkopen de geborgen inventaris van het gestrande Nederlandse kofschip GEERDINA, gevoerd geweest door den scheepskapitein L.A. van der Borg (opm: zie NRC 210254), bestaande uit ankers, ankerkettingen, zeilen, staand en lopend want, enz.

Afbeelding