Inloggen
ELISABETH - ID 7716


Kroniekberichten

Datum 30 augustus 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Montevideo, 14 juli. Het Nederlands schoenerschip ELISABETH, komende van Buenos Ayres, geladen met beenderen en beenderenas, alhier voor enige dagen geleden zeer lek binnengelopen, is weggedreven zonder enige reparatie ondergaan te hebben. Volgens berichten hier uit Maldonado (opm: nabij Montevideo) ontvangen, wordt gemeld, dat de kapitein het schip op strand heeft doen lopen en dat men verwacht dat het totaal weg zal zijn. (opm: zie NRC 050968)

Afbeelding
Datum 05 september 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Amsterdam, 2 september. Volgens nader ontvangen bericht is het Nederlands schoenerschip ELIZABETH, kapt. Weitinga (opm: schoener ELISABETH, kapt. M. Weitenga), komende van Buenos Ayres, met beenderen en beenderas op zee zwaar lek geworden en te Maldonado op strand gezet (opm: zie NRC 300868); de kapitein en equipage zijn gered. Men had zo veel mogelijk van de inventaris geborgen en het schip verkocht voor 700 patagons.
Montevideo, 14 juli. Het Nederlands barkschip ELISABETH, kapt. Weitinga, van Buenos Aires naar Engeland bestemd, is Maldonado lek binnengelopen, en op de bank gelopen. Het schip en de lading zijn daarop verkocht. Later is het schip ogenschijnlijk in een gezonde staat vlot gekomen. (opm: let op verschillend scheepstype en schrijfwijze naam schip)

Afbeelding
Datum 05 september 1868
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

AH 05-09-1868. AMSTERDAM, 3 Sept. Volgens nader ontvangen berigt is het Nederi. Schoonerschip ELISABETH, kapt. M. Weitenga, komende van Buenos Ayres, met beenderen en beenderen asch op zee zwaar lek geworden en te Maldonado op strand gezet; de kapt. en equipage zijn gered. Men had zooveel mogelijk van de inventaris geborgen en het schip verkocht voor 700 patagons.

Afbeelding