Inloggen
MALANG - ID 3941


Kroniekberichten

Datum 30 oktober 1898
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

(Geen plaats en datum) Het stoomschip MALANG, gebouwd bij Wigham Richardson & Co te Walker-on-Tyne voor rekening van de Rotterdamsche Lloyd en bestemd voor de vrachtvaart tussen Rotterdam en Nederlands Indië, werd gisteren met het beste gevolg te water gelaten. De afmetingen zijn 333 x 44 x 31 voet. De machines van 1600 I.P.K. zijn van het triple-expansie systeem en in staat het schip een vaart van ruim 10 mijl te geven. Behalve de MALANG is nog in aanbouw een zusterschip, dat onder de naam SOLO in de vaart gebracht zal worden. De MALANG vertrekt half december naar Nederlands Indië.

Afbeelding
Datum 17 december 1898
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 16 december. Het voor rekening van de Rotterdamsche Lloyd door de firma Wigham Richardson & Co nieuw gebouwde stoomschip MALANG is gisteren van Newcastle te Rotterdam aangekomen, na op de 12 dezer een goed geslaagde proefvaart te hebben gehouden. De MALANG is 333 voet lang en 44.2 voet breed en is zeer comfortabel ingericht voor een beperkt aantal eersteklasse passagiers. De machines zijn van het triple expansie systeem waarmede bij de proeftocht een 11½ mijl vaart werd behaald. Het schip is in de hoogste klasse van Veritas opgenomen.

Afbeelding
Datum 29 januari 1899
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 28 januari. Van de werf der firma Wigham Richardson te Newcastle-on-Tyne werd heden met het beste gevolg te water gelaten het voor rekening van de Rotterdamsche Lloyd aldaar gebouwde stoomschip SOLO, bestemd voor de vrachtvaart tussen Rotterdam en Nederlands-Indië. Afmetingen en inhoud van dit stoomschip zijn geheel gelijk aan die van het stoomschip MALANG, dat op dezelfde werf is gebouwd.

Afbeelding
Datum 18 maart 1913
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verslagen van rederijen etc..

Op de 12e van de verslagmaand ( december 1912) kwam het stoomschip TANTALUS van de Holtline, op de rede van Sabang aan met 648 terugkerende pelgrims aan boord. Onder de terugkerenden waren er geen zieken of verdachten. Ook de stoomschepen FLORES van de Mij. Nederland. MALANG van de Rotterdamsche Lloyd, TIMOR van de Mij Nederland en BALI van de Mij Nederland kwamen, de 2 eerst genoemden op de 19e en de laatst genoemden op de 23e en 27e van de verslagmaand op de rede van Sabang
aan, respectievelijk met 636, 630, 618 en 600 terugkerende pelgrims, waaronder geen zieken werden aangetroffen. Gedurende verslagmaand werd Sabang bezocht door: 14 Nederlandse schepen, 42 Nederlands Indische schepen, 19 Engelse schepen, 6 Duitse schepen, 3 Zweedse schepen, 1 Deens schip en 1 Russisch schip. Bovendien kwamen de 29e op de rede aldaar de torpedobootjagers FRET en WOLF. Totaal 87 tegen 77 stoomschepen in de vorige maand.

Afbeelding